Dodaj do ulubionych

Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim!

17.05.10, 18:59
Od nauczyciela religii w szkole często zależy, jaki stosunek będzie się miało do wiary przez
całe życie.

Moja pani od religii jest świetna - jest dla mnie wzorem. Na lekcjach rozmawiamy o życiu i
analizujemy Pismo Święte. Z panią można normalnie pogadać, jest otwatra na wszystkie
tematy i jej jedynej z nauczycieli mogłabym się zwierzyć.
Jeśli chodzi o wygląd, jest młoda (max 31 lat), ma dredy (ostatnoi były popularne wśród
nauczycieli z mojej szkoły) i ubiera się na luzie - jeansy, bluzki, bluzy, swetry.
Jest naprawdę super.
A jakich nauczycieli WY macie - uwielbiacie i ch czy nienawidziczicie i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • joasiiaa Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:03
      nie cierpię polonistki.. stara, nudna kobita która jak gada to aż spać i rzygać
      się chce.. dlatego na polaka chodzę jak mi się chce.. zazwyczaj mi się nie chce.
      ;p uwielbiam panią od biologii. wspaniała kobieta, można wszystko jej
      powiedzieć, zawsze doradzi .. miałam fajną od sztuki, ale odeszła.. była
      zaje*bista.. gadkę miała jak nie nauczyciel..
    • gosia1996 Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:36
      Moja nauczycielka jest po prostu zajeb...fajna. Cała klasa ją lubi. Ona nas. big_grin
      Jak kiedyś mieliśmy temat o Maryji, to coś odbiegliśmy od tematu i doszło do tego, że gadaliśmy o dzieciach tej naszej katechetki. I po jakimś czasie pani nas się pyta "To na czym skończyliśmy". Panie jest świetna. Po prostu spoko babka, no i młoda, więc dobrze nas rozumie. Religia- ulubiony przedmiot mojej klasy smile
    • katsuumi_17 Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:40
      Moja nauczycielka jest bardzo w porządku, wyrozumiała i potrafi z każdym porozmawiać.
      Analizujemy częściej problemy związane z naszym życiem, ale opieramy się na Piśmie.
      • fantabuu . 17.05.10, 20:43
        od religi , baba jest ok . ale ja religi nie lubie .. nudna jest -,- zazwyczaj siedze w łazience
        z kolezankami ;D
    • karola__ Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:43
      nas uczy ksiądz.
      nie pamiętam w sumie kiedy ostatnio mieliśmy normalną lekcje religii, zawsze mamy wolne.
      robimy "lekcje", słuchamy muzyki czy chodzimy po klasie.
      kompletny luz.
      • kamui Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:51
        Mnie uczy osoba świecka, kobieta. Jest okropna, wrzeszczy i nie obchodzi ją nić tylko to, że
        mamy umieć na następną lekcje. Cieszę się, że w następnej klasie już jej nie będzie..
        • stokrotka_q Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:07
          uczy nas ksiądz. generalnie jest luz ;d kazdy robi co chce, ale oczywiście bez przegięcia,
      • justynamatula Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:52
        Ja chodzę do szkoły katolickiej i nas uczy siostra zakonna.Jest fajna ale
        wymagająca.Mamy kartkówki i sprawdziany ale często gadamy np. o tym kto
        wybrudził ścianę na korytarzusmile
    • bath_ Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 20:50
      mnie uczy ksiądz smile
      z mojej parafii .
      że tak powiem - spoko koleś big_grin
      pełen humoru, żartuje, żartuje ; D
      na luzie ; ]
      ale swoje dyscypliny ma w KOŚCIELE : )
      gada i gada xD
      jego światem są komputery xd
      jest mega dobry z MATEMATYKI I HISTORII , czasami nawet robi nam zadania domowe xd
      idzie z nim pogadać ; ]
    • cukiereczek. Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:12
      moim nauczycielem od religii jest diakon ( 25 lat ) niestety nie można się
      przy nim skoncentrować na lekcji , bo jest mega przystojny xD Wiem , to głupie
      no ale cóż. ;d
      Rozmawiamy z nim o wszystkich , słucha naszych problemów , próbuje je rozwiązać ,.
      Naprawdę fajny z niego człowiek smile
    • dziwaczny_xd więc 17.05.10, 21:13
      U mnie jest tak, że każdy ten nauczyciel religi potrafi rozbawić i to nie źle :
      1 Nauczyciel = Polewka na całą lekcje
      2 Nauczyciel = Większa polewka na całą lekcję
      3 Nauczyciel = ciszaaa zero śmiechu !
    • scarletrose O mojej szkoda gadać. 17.05.10, 21:13
    • karmel_ Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:14
      siostra zakonna ,z 4O lat. niezbyt mądra , myśli że jest ważna i może na nas
      krzyczeć . od niej koledzy dostają najwięcej uwag . nie lubię jej.ocenia zeszyty
      , za brak ramki masz od razu 3 . --
    • bellacullenx Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:15
      szkoda mi klawiatury.. ;/
      • summerangel Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 19.05.10, 13:27
        mój pan od religii jest niepowtarzalny .:d
    • oliiviia Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:18
      uh, zazdroszczę Ci takiej nauczycielki.
      moja jest nudna, nudna i nudna. nie wie co to poczucie humoru. ubiera się jak
      jakaś staruszka, chodzi do kościółka codziennie, gada nam jak to na imprezie nic
      nie robi bo jest grzeczna i zgrzeszy jak się napije.
      istny koszmar. zero poczucia humoru. jest po prostu tak oddana Jezusowi, że... ;O
    • yellow.lady Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:18
      w 1-3 uczyła mnie siostra zakonna, której nie znosiłam. No wiecie co, dała mi 3 za to, że
      pomalowałam jakiś dziadowski obrazek żelopisami!
      W 4 klasie był taki jeden katecheta, co chodził w żółtym swetrze, miał takie duże okulary i
      ciągle podrzucał swoje pióro marki paker. i byl dziwny.
      w 5 i 6 klasie byla taka czadowa nauczycielka XD. w szostej klasie doszedl do nas jej syn i
      bylo tylko ciagle: "Jerzy! Ojciec sobie z tobą w domu porozmawia!" : ) naprawdę, miło to
      wspomniam.
      A teraz w gimazjum przez 3 lata miałam taką jedną katechetkę... za którą nie przepadam
      (nikt nie miał 5 z religii, ja miałam 3, cnie oO). zawsze sie perfidnie spozniam, jak oni sie
      modla, czytam ksiazki, spie na lawce... i takie tam, chamska jestem ogolem, ale zawsze
      jakas rozrywka, cnie? X-D
      i nie ma to wplytu na moja wiare, i tak zapierdzielam caly czas do kosciola i tak i tak, bo po
      prostu lubie swoj kosciol.
      Twoja nauczycielka ma dredy? ale czad! i to z religii ! naprawde ci zazdroszcze smile

pozdro i ave pink (a w szczegolnosci plyta, ktorej okladki masz w avatarze xp) ! kiss
    • raybanowa Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 17.05.10, 21:18
      Moja babka od reli jest z jednej strony zaj*bista, ale też wkurzająca xd podaj nam pytania na spr. ale jak ją wkurzymy to każe nam przepisywać cały temat ( na 4 strony) z ksiązki uncertain, zależy od jej humoru ;/
    • niesmaczna --' 17.05.10, 21:28
      Po pierwsze każda nauczycielka to koszmar, ale moja babka od religii jest
      straszna. Ona jest taka głupia, durna i w ogóle, aż brak słów. Dyskryminuje
      homoseksualistów, sprzeciwia się mandze/animie , próbuję wmawiać ludziom
      idiotycznie rzeczy, ale ona jest za głupia i te rzeczy są aż śmieszne, jak ona
      sama. Kiedy chcesz jej coś wytłumacz, np. nie dałam pani zeszytu bo mnie nie
      było w szkole to ona na to, że gdyby ciebie nie było to byś nie dostała zera i
      daje ci ocenę niedostateczną -,- Kurdę najgorsze jest to, że mnie lubi i zawsze
      jak coś to do mnie =.=' Dlaczego polubiła osobę słuchającą metallicy i dead
      rocka, osobę która pije, pali i ogólnie same zło, dlatego ,że ona ocenia ludzi
      po imieniu i nazwisku .. o.O Jej córka nazywa się tak jak ja, więc jestem jej
      pupilkiem klasowym --' Masakra, p prostu totalny idiotyzm .
    • mcdalena Re: Nauczyciele religii 17.05.10, 21:28
      Teraz mam brata zakonnego i za ciekawie nie jest, ale w podstawówce miałam super panią - gadułę. Zawsze uśmiechnięta była i jak jeździłam z nią na konkursy to chyba z pół życia mi opowiedziała! Teraz często ją w kościele spotykam i czasem z nią gadam big_grin
      • kolorowa96 Re: Nauczyciele religii 19.05.10, 13:20
        mcdalena napisał(a):

> Teraz mam brata zakonnego i za ciekawie nie jest
        ...
        rozumiem cię, tesh mam brata zakonnego... nuda... ale czasem zrobi coś śmiesznego i się nieźle z niego śmiejemysmirk
    • iheartjustinb jest zboczony . 17.05.10, 21:43
      no na serio dziewczynom puszcza dwuznaczne komentarze albo na poczatku roku
      dziwnie sie zachowywał.. ale juz mu prawie przeszlo ale wiem, ze jest dziwny
    • truskawkooowaa. Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 19.05.10, 09:18
      ksiądz, dość beszczelny, trochu zboczony (jak na księdza), pisze sb na gg na lekcji, zawsze
      ma przy sobie laptopa, chodzi w sułtanie of course . smile
    • billqme Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 19.05.10, 13:39
      O weź... szkoda gadac.
      bylam troche chora, i nie poszlam do kosciola.
      a ta kaczka , gdy przyszlam do szkoly miala do mnie pretensje, od razu napada i :
      - ola dlaczego nie przyszłaś do kościoła?
      -Byłam trochę chora, gdybym poszła rozchorowałabym sie jeszcze bardziej.
      - Czy ty myslisz, ze ci pan Jezus pozwoli zachorowac jak jesteś w drodze do niego!
      no co ty ola, trzeba iść, chcesz czy nie, wyspowaidać sie! to jest nie moje sprawa ale tego,
      jak cię Pan Jezus widzi!! jedyneczke się złapie z zachowania!

( to jest ta chwila w której stoje z minką zbitego psiaka, i leje ze śmiechu xD)

Ogolem wtrąca sie do zycia prywatnego, i jeszcze jest maskara...
      katechetka nas uczy na wychowaniu do zycia w rodzinie.
      Było trzeba jechać do dziadków od strony taty np. i przyniesc zdjęcia swoich krewnych, a
      ja nie poszlam, bo moja mama sie rozwiodla i ogolnie mam zakaz.
      i gdy przyszła pora WDŻWR to jako jedyna z klasy nie miałam, a ta idiotka idealnie znając
      moją sytuacje jeszcze mowi na całą klasę:<br />

- No dlaczego nie pojechałaś?! to takie trudne jest?! no wyjasniaj czemu! Słucham!!

żal dupe sciska przy tej pojebanej fanatyczki.. -.-
    • jonas_lover Ale musisz mieć super nauczycielkę... 19.05.10, 13:54
      U nas religii uczy katechetka, osoba świecka i... wogóle nie można się z nią dogadać. Nigdy nie
      rozmawiamy o naszych sprawach, tylko liczy się, żeby notatka była zapisana i napisane
      kartkówki i spr. Ma głos jak poganiacz słoni, ubiera się no... niemodnie i robi z siebie wielką
      polonistkę, która czepia się o "błędy rzeczowe". I tak śmiesznie otwiera usta po zakończeniu
      prawie każdego zdania, że jak się modlimy, to się z niej nabijamy i tak buzię otwieramy xD Do
      tego jest poważna, jej poczucie humoru jest... inne xDD
    • slodkiporanek Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 19.05.10, 15:21
      Siostra zakonna - ok. 35 lat, niezbyt bystra, praktycznie czyta nam podręcznik.
      Nie ma wpływu na moją wiarę - nie mówi o Dobru ani Złu.
      Nie prowadzi dyskusji, nie przekazuje nam swoich przemyśleń.
      Właśnie - myśli, ze jest ważna.

• chocomonster Re: Nauczyciele religii - opowiedzcie o swoim! 19.05.10, 15:56
      moja katechetka jest trochę dziwna. ubiera się w obcisłe miniówki, kozaczki i bluzki z dekoltem jest farbowaną blondynką i wygląda jakby chodziła na solarkę. w pierwszej klasie ją lubiłam bo na lekcjach był luzik można było wyjść do sklepiku i się wgl nie czepiała. a teraz to cały czas się drze i raz gdy dominika cały czas gadała to ona zwróciła uwagę dziewczynie która siedziała cicho a nie dominice. katechetka po prostu tę dominikę faworyzuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka