Dodaj do ulubionych

W-f w gim.

• marti672 Re: W-f w gim. 18.05.10, 20:55
      nie wiem nigdy nie byłam "zła" z w-f
    • hilary_fanka Re: W-f w gim. 18.05.10, 20:56
      1) U nas raczej głównie siatkówka, ale jest i siłownia. W programie jest robienie
      przewrotów i stanie na rękach. I- ku mojemu niezadowoleniu - TANIEC ! Polega to na tym,
      że jakas przęmądrzała dziewczyna, która chodzi na tańce z klasy każe Ci robić jakieś
      wygibasy,za którymi nie nadążasz. I kiedy wyrazisz swoje niezadowolenie, poskarży się do
      pani.
      2) Może codzienny jogging? Ustal sobie trasę i np. codziennie rano wkładasz słuchawki na
      uszy i biegniesz truchcikiem powiedzmy 3 km i z powrotem. Możesz też jeździć na rowerze i
      grać ze znajomymi w siatkówkę. big_grin
    • fantabuu ;D ;D 18.05.10, 21:02
      mam to samo ! mianowicie chodzi mi o fikołki ;d ja nieumiem w tył , zawsze to
      klaeczyłam
      biegac tez nie lubie.
      niemartw sie będzieo k, mósi byc ok ;*
      a moja wych. uczy wf i z wf mamy same 2 , 3 .. haha ;D czyli jednym słowem niezbyt
      wysportowane jestesmy i nikt sie nie smieje ^ ;*
    • trufla Re: W-f w gim. 19.05.10, 12:47
      Po pierwsze. Nie fikołka tylko przewrót w przód lub w tył
      Po drugie. Na twoje pierwsze pytanie ci nie odpowiem bowiem w mojej szkole mam
      jedynie tańce i basen
      Po trzecie. Nie jesteś łamagą po prostu nie lubisz robić większości rzeczy związanych ze
      sportem. Dla nauczycieli ważne będzie twoje zaangażowanie i to, że się starasz. A
      uczniowie też szybko się przyzwyczają do tego, że nie lubisz robić pewnych rzeczy i nie
      będies zmusiała się wstydzić jeśli to dla ciebie taki wielki problem

Trzymaj się i nie przejmuj kwiat ...
      • ashley24 Re: W-f w gim. 19.05.10, 12:53
        No więc tak my w gimnazjum przede wszystkim gramy w siatkę, ręczną, kosza, nogę.
        Mamy mało gimnastyki a biegamy tylko na początku i na koniec roku szkolnego.
        Czasami gramy w ping-ponga smile
    • zania02 Re: W-f w gim. 19.05.10, 13:30
      my tylko gramy w siate wiec to zalezy od gimnazjum smile
      • mweezy . 19.05.10, 13:39
        to zależy od szkoły. zazwyczaj jest podobnie jak w podstawówce, no może trochę
        trudniej.
    • julka_18 Re: W-f w gim. 19.05.10, 13:44
      1. robi się przewroty w przód i w tył, skakanie
      przez kozła, bieganie na 100 i 300m. ale to u mnie
      w sql. każda szkoła ma inną kolejność zaliczania
      ćwiczeń.
      2. poćwicz brzuszki, biegaj co tydzień około 15km
      i będzie git. wink
    • bella114 Re: W-f w gim. 19.05.10, 13:51
      W gimnazjum jest bieganie, gimnastyka i sprawdziany z różnych zwodów np. w koszykówce.
      Jak chcesz miec lepszą forme, zacznij w lecie chodzić na basen i przepłyń kilka basenów.
      Możesz też rozciągać się w domu, biegac z przyjaciółkami itp. Myślę, że pomogłam wink
    • black_lady Re: W-f w gim. 19.05.10, 13:58
      To się wszystko chyba co rok powtarza bo ja mam wszystko to co w 1 klasie było w
      drugiej.
      Dwutakt, 1000m, 60m, rzut piłką lekarską, skok w dal, koperta ( biegasz wokół 5
      tyczek na czas), serwy, gra w siatkę. Noo chyba tyle ;D aa i skok w zwyż mamy
      teraz <; ale w 1 klasie nie było big_grin
    • sonia321 Re: W-f w gim. 19.05.10, 14:05
      w gimnazjum na wf-ie robi się to co w innych szkołach czyli biega, gra w siatę i
      inne gry.
      tylko może trochę więcej wymagają...
    • smileymiley1995 tuu. 19.05.10, 14:12
      Musisz troszkę nad tym w wakacje popracować,pobiegać poćwiczyć jakieś fikołki
      czy coś tam. smile
    • gwiazdka_14 Re: W-f w gim. 19.05.10, 14:20
      Co do 2, to ćwicz! ćwicz! ćwicz! Jakies tam fikołtki...stanie na głowie i wgl takie pilatesy, joging i
      wszystko! Polecam strone fit.pl czy jakoś tak.. :p
      • meva_ Re: W-f w gim. 19.05.10, 20:02
        jeśli chodzi o mnie to kaleczę niemiłosiernie z wf-u.
        u nas głównie jest siatka, kosz i tak w kółko. nuda! czasem gimnastyka i raz na
        ruski rok aerobik. aha i jeszcze basen mamy w tym półroczu.
    • ehe_ Re: W-f w gim. 20.05.10, 09:11
      W gimnazjum, bynamniej u mnie, jedyne co robimy, to gramy i praktykujemy sporty tj. siatkówka, koszykówka, ręczna, noga, hokej. I jeszcze przed grą, ćwiczymy np. odbijanie, rzucanie do kosza, ćwiczenia na celność itp. A w wakacje możesz zacząć biegać z koleżanką. Zacznij od krótkiego dystansu, skończ na jakimś dłuższym.
      • nelaa :DDD 20.05.10, 10:05
        U nas na wf, dopóki jeszcze ćwiczyłam, biegaliśmy w okół szkoły i graliśmy kosz
        itp. I tak nikt się nie przykładał xDDD
        Może dlatego skończyłam z uszkodzonym kolanem smirk
    • mrowka_krowka10 Re: W-f w gim. 20.05.10, 10:13
      No ja miałam stanie na rękach, ale tylko przy drabinkach, zwis przewrotny (czyli dogóry
      nogami wisisz na drabinkach tongue_out) bieg na wytrzymałość to podstawa ja akurat mam
      gimnastyczkę no i mam właśnie same tego typu rzadko gram w gry jak już to w siatkę i
      ztego oceniała mnie. Się rozpisałam xdd
    • beautiful_ Re: W-f w gim. 21.05.10, 14:30
      Ja jestem wysportowana (nie chcę się chwalić ale to fakt) xD no a więc we
      wakacje odżywiaj się zdrowo, biegaj, na sam początek małe dystanse truchtem a
      potem coraz dłuższe dystanse, rozciągaj się i staw czoła lękowi, wf to nic
      strasznego ;] postaw sobie za cel być wysportowaną to się nie poddasz tak szybko
      tongue_out bo wiadomo początki są trudne. U mnie w gim na wf biegałyśmy b. dużo niestety
      i zazwyczaj grałyśmy w siatkówkę i w kosza tongue_out
      • beautiful_ Re: W-f w gim. 21.05.10, 14:31
        Aha i zaliczałyśmy 2 takt z kosza oraz rzuty wolne i przewrót w przód i w tył z
        fazą lotu.
        • wyobraznia Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:13
          hm .. to zalezy od szkoły i nauczyciela , zawsze są biegi , przewroty w tył i przód, u mnie
          sa jeszcze brzuszki i nożyce , pf . = dd
          no i dodatkowe skoki w dal , biegi na 60m , 10om , 600m , dookoła szkoły , i nie wiem jak
          jeszcze . x d i oczywiście inne wymysły nauczycieli . ; )

porpstu ćwicz w wakacje, biegaj , niekoniecznie odrazu kilometry- początki zawsze są
          trudne. pokonaj lęki , rób na łóżku przewrotu. w końcu Ci się uda .
    • jonaski Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:06
      to samo co w podstawowce.. a jesli sie beda smiac to olej ;/
      • in_the_dark_xd Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:14
        U nas na wuefie, to rzadko kiedy ćwiczymy. ;x
        Nasz wuefista jest niezłym, obłakanym zgredem, więc czasem uda nam się
        posiedzieć w szatni, ale kiedy musimy już ćwiczyć to albo gramy w siatkówkę,
        albo jakieś inne gry z piłką. Wiem, że u nas było konieczne na ocenę klaskanie
        po kolanami w podskokach, skok w dal, brzuszki, oraz dosięganie rękami ziemi.
        Niemalże to co w podstawówce. U nas to sobie wszyscy z tego jaja robią. Czasem
        nie bierz wszystkiego na poważnie. Oczywiście, jeśli jakieś chamskie odzywki
        leciałyby po tobie, to wiesz, inna sprawa. Wtedy po prostu nie zwracaj uwagi
        chociaż wiem, to nie jest takie łatwe,

A w wakacje. Możesz chodzić na basen, to naprawdę świetny sposób na
        usportowienie się, możesz wstawać o siódmej rano i biegać, albo robić to
        wieczorem. Jeździć na rowerze, może rolkach. Nie zmienisz się, tak do końca.
        Zaakceptuj się taką jaką jesteś. Moja przyjaciółka też nie potrafi robić
        fikołków, nigdy nie potrafiła i wątpię, że się naumie. Jeszcze żyje, nie
        popełniła samobójstwa, bo ktoś się z niej śmiał.
        Będzie dobrze, nie przejmuj się, na wuefie świat się nie kończy <3.
      • lovedisneystars Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:18
        Dzięki za pomoc ale trochę mnie nie zrozumiałyście. Umiem już robić przewroty w
        tył i w przód. I wiem co to dwutakt. Aż taka zacofana nie jestem ;p
    • outside Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:21
      humm, w sumie to nie problem, ale fajnie, że pytasz wprost. w gimnazjum masz mnóstwo
      zdawek, ale nie przejmuj się, poproś nauczyciela, żebyś mogła coś przećwiczyć na przerwie z
      nim, jeśli Ci to nie wychodzi. a jak sie panienki będą śmiały to olewka na całej linii. oczywiście
      wcześniej znajdź sobie jakieś miejsce w klasie smile)
    • domax3 Re: W-f w gim. 21.05.10, 21:33
      w gimnazjum robisz te same ćwiczenia i gry co w podstawówce.wink
    • annie_vampire Re: witaj w klubie ;) 22.05.10, 00:06
    • xxmilaaaaxx Re: W-f w gim. 22.05.10, 09:18
      To samo co wszędzie...
    • scharonn23 Re: W-f w gim. 22.05.10, 12:42
      u nas jest tak że najpierw tam rozgrzewka... gimnastyka, bieganie itp

Nie musisz się przystosowywać do innych... żeby nie być łamagą...owszem jeśli jesteś
      słaba z wf..to będziesz musiała pracować o wiele ciężej od innych...nie bój się 1 gim...nie
      ma co...ja też jestem strasznie słaba z wf... ( nienawidze wf ) ale tak z jedenj strony to
      mnie to nie obchodzi..jestem lepsza w innych rzeczach. Napewno cie zaakceptuja taka jak
      jesteś smile
      tongue_out
      lol
    • colorova Looknij tuu :)) 22.05.10, 12:50
      Tu nie chodzi tylko o pierwsza klase bo jak nie dasz sobie rady już na wf w 1 do się bedzie ciągło za tobą... nie musisz miec wspaniałej kondycji, zbliżają sie wakacje wystarczy że będziesz aktywnie spędzać czas smile bedziesz miała prze tym troche fun-u;]
      na pewno nie polecam ci żebyś jeździła na rowerze bo to tylko dobre dla chłopaków którzy pracują całymi nogami a diewczyny tylko łydkami... napewno najlepszy jest basem tam ćwiczysz wszystkie mięśnie, jazda na rolkach wybieraj takie ćwiczenia w których bierze udział całe ciało a będzie dobrzeekisstongue_out
    • aniaaax3 Re: W-f w gim. 22.05.10, 12:51
      też idę po wakacjach do gim, ale mieszkam w małym mieście i wszystkie moje
      koleżanki bd ze mną w szkole albo w klasie ;D
      radzę Ci w wakacje dużo jeździć na rolkach, rowerze, chodzić na basen, grać w
      siatkę i na pewno twoja kondycja się poprawi ;d sama nie jestem jakąś mistrzynią
      z wfu ale mam nadzieję, że bd dobrze wink
    • kolorowo Re: W-f w gim. 22.05.10, 21:40
      ja tez tak miałam , w gimnazjum jestem ciapą z wf-u ;d
      ale robie tak jak umiem i koniec ;d
      a fikołków itpp ,robić nie mogę , wogole nic głową w dół . 'di mam zwolnienie '
    • laseczka54 Re: W-f w gim. 22.05.10, 22:43
      codziennie rób brzuszki i biegaj na plaży jeżdzi na rowery i rolki wogle uprawjaj sport a co
      do 1 pytania to co w podstawuwce tylko trudniejsze !!! smile
      • festinalente Re: W-f w gim. 23.05.10, 16:39
        co się robi ?
        chyba to zależy od poszczególnej szkoły i inwencji twórczej nauczyciela ; ))
        w mojej szkole jest np. tak, że w kazdy dzień tygodnia (wf mamy 4 razy w tyg.) mamy co innego, bo mamy kilka różnych sal gimnastycznych jedną największą drugą trochę mniejszą a pozostałe dwie mają rozmiary takie jak klasa. no i w tej pierwszej jest noga, kosz itp. druga jest do siatki, trzecia do gimnastyki (lustra,materace) a czwarta do pingponga. ogólnie jest okej : ))
    • fuckfame Re: W-f w gim. 23.05.10, 20:56
      Też tak miałam, gdy pan kazał mi fikołka robiłam taką awanturę że lepiej nie
      mówić wink
      Ale zaczełam dużo chodzić,jeździć na rowerze, potem w zimę na biegówkach biegać
      i teraz jestem najlepsza w biegach,siatkówce i koszykówce. Nie że się chwalę,
      ale po prostu spędzaj dużo czasu na świeżym powietrzu, uprawiaj sport a odrazu
      zobaczysz efekty wink To Tyle.cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka