Dodaj do ulubionych

Deskorolka :D

21.05.10, 23:29
Jeździ ktoś? Jeśli tak, to proszę o porady smile Porady dotyczące wyboru deski dla kobiet, tricków (ale wyjaśnionych "po ludzku"), i ogólnie waszych sposobów.

Ja wynalazłam ostatnio starą deske mojego kuzyna i mimo iż jest cała pomazana napisami w stylu "Hg" i "hwdp" to ją wręcz ubustwiam! big_grin Jak na razie potrafię tylko jeździć, skręcać, obracać się o około 30-40 stopni i tak jakby stawać na kancie i z tej pozycji na normalną, nie wiem jak to sie nazywa. Zastanawiam się nad kupnem nowej, ale nie jestem pewna co do długości i szerokości, bo jestem dość wysoka (174)

W każdym bądź razie - chwalcie się swoimi osiągnięciami, dzielcie pomysłami i wyrażajcie swoje poglądy na temat skateboardingu. Mam nadzieję że znajdzie się przynajmniej kilka kotowiczek zainteresowanych tym tematem ;d
Pzdr smile

Obserwuj wątek
    • reigai Re: Deskorolka :D 21.05.10, 23:37
      jakieś dwa lata temu się w to bawiłam, ale doszłam do wniosku, że nie mam na to
      czasu.
      Kup sobie markową deskę, ale jakąś najtańszą (marketówek nie polecam, bo łatwo
      się łamią, a plastikowe kółka doprowadzały mnie do szaleństwa). Opanuj najpierw
      180, później 360, a jeżeli ci się nie znudzi, to znajdź sobie jakiś
      profesjonalny portal (andegrand.pl) gdzie będą mogli ci profesjonalnie doradzić.
      Ach i jeszcze coś, przede wszystkim musisz jeździć w ochraniaczach, bo znam
      dziewczynę, która zerwała sobie ścięgna w kolanie niefortunnie upadając na beton.
      • paulis... Re: Deskorolka :D 22.05.10, 00:03
        hmm... nie jeżdżę na desce, ale jak tak czytam twój wątek to aż nabrałam ochoty big_grin
        może też sprubuję?? smile
        • justynamatula Re: Deskorolka :D 22.05.10, 07:38
          Nie jeżdże
    • werka197 Re: Deskorolka :D 22.05.10, 00:48
      sadO' lubie jezdzic na desce smile ale .. sie wywracam do tylu xD i to BOLI sciana
    • kotlet_mielony Re: Deskorolka :D 22.05.10, 07:53
      Jak mnie to denerwuje. Cholera, jak mnie denerwuje to, że nastolatki nie mają
      własnego stylu. Teraz każda super cool słit megafajna dziewczyna jeździ
      na desce i ubiera spodnie, w których wygląda jakby się zesrała. Nie mogę tego
      pojąć.
      • xewelciax Deskorolka ;) 22.05.10, 08:23
        Ja jeżdżę na desce ! wink Zajebistaa sprawa . Na początek radze kupić jakąś słabszą deskę. No
        ale jak masz teraz jakąś deskorolkę to myślę, że następną możesz kupić lepszą wink A co do
        twojej wysokości to nie masz się czym martwić. ;p Też jestem wysoka (170 cm) i mam dość
        krótką deskę i w niczym mi to nie przeszkadza ;D Naucz się 180 . Później czas na ollie wink i
        raampyy wink Noo... i pamiętaj o ochraniaczach ! Już raz miałam rękę złamaną przez
        dekorolkę ;p Aa.. Może słyszałaś o obozie skatowym w Czaplinku ?
        www.almatur.pl/lista_lato.php?nr=%A3POC~KUSY_SKA Powodzeniaa ;*
    • monikajb Re: Deskorolka :D 22.05.10, 08:45
      Ja bym chciała sobie czasem pojeździć, ale nawet nie mam odpowiedniego terenu do
      jeżdżenia więc figa z tego xd
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka