Dodaj do ulubionych

Dlaczego Dama Pik???

30.05.10, 16:46
Czytałam wiele histori właśnie o tej karcie, w wiekszości było że ta karta uratowała życie,
że ona spadła pod stół itd. Kto czytał wie o co mi chodzi., Ale dlaczego właśnie ta karta i
jak powstała tak popularna historia, czy ma coś związanego z prawdą??., Piszcie co wiecie
o historiach tego typu., I to co mnie najbardziej interesuje: Dlaczego ta karta???
Zdaje mi sie że takiego wątku nie było.,
Pozdro dla wszystkich kociaków., Lofjułserce
Obserwuj wątek
    • marsjanka115 nie wiem o co kaman ;// 30.05.10, 16:51
      • rihanna_ Re: nie wiem o co kaman ;// 30.05.10, 16:54
        nie wiem..nie czytałam i nie słyszałam żadnych historii .tongue_out
    • andxz I don't know. 30.05.10, 16:55
      Nie wiem o co chodzi. ;D
      • pati123153 ja też nie wie o co b. ; x 30.05.10, 16:57
        • katsuumi_17 Re: ja też nie wie o co b. ; x 30.05.10, 17:08
          W sumie to nie wiem. Ale zawsze się zastanawiałam, dlaczego jak gram w Kierki na
          komputerze za damę pik jest najwięcej punktów.
    • riot Re: Dlaczego Dama Pik??? 30.05.10, 17:08
      Nie kumam o co biega, ale przypuszczam, że to tylko jakaś bujda, bo to tylko jakieś
      zmyślone niby straszne historyjki, przez które siedmiolatki trzęsa się po nocach xp Daj
      sobie z tym spokój.
    • angie_croft Re: Dlaczego Dama Pik??? 30.05.10, 17:23
      Słyszałam, że słynna historia o 'Nożowniku' jest prawdziwa. Dla tych co nie
      wiedzą: Pewnego dnia z więzienia o zaostrzonym rygorze uciekł morderca, zwany
      Nożownikiem od tego, że swoje ofiary zabijał nożem o trzonie ze złota i rączce
      ze srebra wysadzaną onyksami. Pewnego dnia przyszedł do domu pewnego mężczyzny,
      który grał z kolegami w bodajże pokera. Wszyscy powitali go radośnie. W pewnej
      chwili gospodarzowi upadła pod stół jedna karta: dama pik. Mężczyzna schylił
      się, aby ją podnieść i zobaczył, że do kostki nieznajomego przymocowany jest
      złoto-srebrny nóż. Podniósł kartę i jakby nigdy nic powiedział, że musi iść do
      łazienki. Zamknął się tam i wyszedł dopiero następnego dnia. W salonie zobaczył
      martwe ciała swych przyjaciół i napis na lustrze: ''URATOWAŁA CIĘ DAMA PIK''.
      Tą historię opowiada się w różnych wersjach i nie wiadomo, która była pierwsza.
      kinga_the_best dobre pytanie. Dlaczego dama pik? Wiele osób twierdzi, że to
      przypadek. Inni twierdzą, że dama (jako kobieta) jest symbolem opieki i
      bezpieczeństwa, dlatego ratuje życie. Kolor pik jest też zwany winem i według
      wróżbitów niesie ze sobą opiekę boga wina Dionizosa. Jednak żadna z tych teorii
      nie znalazła potwierdzenia.
      • rathbone Bo nie kier!! 31.05.10, 14:21
        DżIzAsSsSs! ale problemy...
      • dziwaczny_xd angie_croft 31.05.10, 14:37
        fajna historia ;pp nie czytałem o tym ale warto chyba się tym zainteresować
    • emily. Re: Dlaczego Dama Pik??? 31.05.10, 14:25
      Ja czytałam bardzo podobną historię, tyle, że zamiast Nożownika był diabeł.
      Udawał on dostawcę pizzy i przyszedł do kilku koleżanek na imprezę, gdzie akurat grały w karty. Facet dołączył się i grał z nimi.
      Po jakimś czasie jednej dziewczynie pod stół wypadła karta - Dama Pik.
      Wtedy zobaczyła, że mężczyzna ma kopyta.
      Uciekła do łazienki i zadzwoniła na policję.
      Kiedy wyszła, dziewczyny były zamordowane, a na ścianie pisało krwią "Dama Pik cię ocaliła". Bardzo podobne.
    • marszalinka A dlaczego ...? 31.05.10, 14:32
      Czarne koty sa pechowe ?? To na tej samej zasadzie
      • morphine_ O jaa xd Nożownik xd 31.05.10, 14:38
    • nati97 Re: Dlaczego Dama Pik??? 31.05.10, 14:43
      Szczerze mówiąc wątpie, żeby to była prawda.
      • cukierkowa09 Re: Dlaczego Dama Pik??? 31.05.10, 14:51
        Właśnie nie mam pojęcia ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka