e.m.m.a Re: 'to nie jest muzyka...' 14.06.10, 19:23 bardzo mądrze napisane, zgadzam się z Tobą i w ogóle, tyle tylko że współczesna muzyka ogłupia. jak? chodzi mi głównie o teksty i w pełni rozumiem, że dzieci nie ogarną wszystkiego co napisze twórca 'dobrej muzyki', ale te duże dzieci to co innego. pozwolę sobie zacytować najpopularniejszego młodego wykonawcę XXIw.(wiem, że Bieber był tu pewnie mnóstwo razy, ale no cóż): "I will never say never! (I will fight) I will fight till forever! (make it right) Whenever you knock me down, I will not stay on the ground. Pick it up, Pick it up, Pick it up, Pick it up up up, And never say never." i chyba jestem za głupia ale w ogóle nie wiem o co mu chodzi "sprowadzisz mnie na dół", "wybierz mnie", "nigdy nie mów nigdy". i oczywiście można się kłócić, że nie wszyscy rozumieją angielski, a melodia jest chwytliwa, więc jak tu nie polubić takiego przeboju? ale tu jeszcze trzeba dodać postawę artysty, która wyżej wspomnianego jest raczej irytująca, wracając do tekstów to w tych jest zwykłym kłamcą , śpiewa o miłości, no wręcz idealnej miłości, a zwyczajne lawiruje od dziewczyny do dziewczyny(jeśli wierzyć plotkom, zdjęciom, relacjom, wywiadom) i to nie ma nic wspólnego z zazdrością. koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 14.06.10, 19:34 a ja muszę przyznać, że jak ktoś wspaniale komponuje i ma cudowny głos, to dla mnie może wyśpiewać książkę telefoniczną, i będę tak samo zachwycona, jakby zaśpiewał megaambitny teks. Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a Re: *tekst, he he. 14.06.10, 20:00 no cóż chyba inny system wartości, ja jestem za przesłaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: 'to nie jest muzyka...' 14.06.10, 19:38 każda z was deklaruje tolerancję. zawsze powtwarzałam, że nie jestem tolerancyjna i wg mnie nikt nie jest , bo tolerancja wymaga tolerowania wszystkiego. do reszty się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_97 Re: 'to nie jest muzyka...' 14.06.10, 20:27 dla mnie muzyka , to jest całość : melodia , słowa i wykonanie. więc , ja nie lubię piosenek w którym nie ma sensu , jakiegokolwiek. myślę , że muzyka stworzona jest po prostu , do słuchania. jedni wolą , kiedy można do niej potańczyć. inni , kiedy można zanucić , a jeszcze inni , by przekazywała jakiś sens. wszyscy mamy różne gusta , a jeżeli tworzy się taki wątek , to wiadomo ,że do porozumienia nie dojdziemy. każdy ma coś innego do powiedzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 08:05 ludzie, którzy słuchają Biebera, Cyrus wysłuchują krytyki w takiej samej ilości, jak słuchacze techno od słuchaczy rocka, słuchacze rocka od słuchaczy rapu itd. takie życie. a co ich nie zabije to ich wzmocni. kultura wypowiedzi, wiadomo, musi być zawsze i o tym powinien pamiętać każdy, kto na forum się zapisuje i kto w nim uczestniczy. według mnie, leży to w tak podstawowych wartościach, że osoba która zachowuje się niekulturalnie nie zasługuje na miano człowieka. ja tylko proponuję nie bawić się w księży, bo ani nikogo nie nawrócimy, ani nie rozgrzeszymy, a uczucia do fanów Disney'a przechodzą ze skrajności w skrajność. a cały temat na tym wątku jest rozdmuchany. Odpowiedz Link Zgłoś
5 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 08:22 Mam tylko jedno zastrzeżenie. Osoby słuchające starszych zespołów cenią ich za muzykę. Natomiast wystarczy spojrzeć o czym rozmawiają fanki Justina Biebera: Co ma ładniejsze: włosy, twarz czy styl ? Wyciągając z tego wnioski okaże się, że niektóre fanki, podkreślam NIEKTÓRE kochają go za wygląd i choć będą się wypierać tego z całych sił, to tak jest. Zauważyłam również, że dużo osób jest w nim zakochanych NA POWAŻNIE. Zapominają o realnym świecie i wzdychają do plakatów. Kiedyś będą żałować, że przegapili najlepszy okres w swoim życiu na marzenia, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug hmm 15.06.10, 09:01 mam tylko jeden odchył wg. kotkowej dojrzałej e-społeczności. jonasów. a tak poza tym to rock classic,nowa fala,post punk,synth pop, rock alternatywny, pop alternatywny, rock elektroniczny,rock industrialny, new romantic, hard rock, heavy metal, blues rock, rock, indie rock, rock stadionowy, thrash metal, heavy metal, speed metal, I KURDE BALANS JESZCZE TEGO JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 08:56 mhm, sama na mnie naskoczyłaś z paramore! dziewczyno, zastanów się nad tym co robisz za przeproszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 11:39 aha. nigdy, przenigdy nie odmawiałam niczemu bycia muzyką. mogę mówić na paramore parazmora, moge pisać, że ich nie lubię. ba - nieraz odmawiałam im bycie dobrym zespołem. i nieraz zdarzało mi się stwierdzać, że dany zespół nie reprezentuje sobą jakiegoś gatunku. ale litości, naskoczyłam na Ciebie? tak? to co napisałam, jesteś w stanie mi to przecytować? ja dziennie piszę ogromne ilości zdań, i nie jest możliwe zapamiętanie wszystkiego. więc jeśli masz jakiś problem, to konkretnie, a nie 'naskoczyłaś'. bo co, bo powiedziałam, że nie lubię? i nie sądzę, żebym się nie zastanawiała. a poruszam dość ważną i ciekawą sprawę, a jedyne, co potrafisz, to pokrzyczeć, bo ktoś Ci zrobił kiedyś MOŻE krzywdę. :c Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 10:27 Nie dyskryminuję. Fakt, nie przepadam za twórczością wszechobecnego pana Biebera czy popularnej teraz Ke$hy, ale nie przekreślam ich: gdyby taki Bieber nagrał teraz śliczną indie piosenkę i trochę zmieniłby mu się głos, nie wstydziłabym się tego słuchać. Takiego dystansu do muzyki, moim zdaniem, niektórym brakuje. Przekreślają, bo stare, bo nieznane, bo mainstream'owe, bo - o zgrozo - brzydki artysta. To okropne i powinno być nielegalne. Nie ma czegoś takiego jak prawdziwa muzyka, bo prawdziwą muzyką może być uderzanie łyżką o szklankę i gwizdanie przy tym 'Panie Janie'. Nie mówię, że to ma się od razu wszystkim podobać i wszyscy mają sobie zawiesić w pokoju plakat pana Józka, który tą łyżką właśnie uderzał. Bo pewnie, przyznajmy - słuchanie tego nie byłoby zapewne zbyt przyjemne. Ale nie przekreślajmy. Jest różnica między komentarzem typu 'Próbowałam parę razy przesłuchać ten album - tekst piosenek jest bardzo mądry, jednak wokal tej pani niezbyt mi się podoba, wydaje się wymuszony.' - mamy tutaj powód dla nielubienia, dowód, że ktoś próbował, próba znalezienia zalet - a 'Nie znam, nie słyszałam i nie chcę, ale fuuu, wygląda staro i brzydko' - tutaj mamy bezpodstawną krytykę i jeszcze ocenę wyglądu, który nie powinien być oceniany. Niestety tego typu komentarze widzę często. Widzę też krytykę z powodu tego pierwszego rodzaju komentarzy, 'Nie znasz się na muzyce, a twoim zdaniem *tu nazwa zespołu na awatarze* nie ma wkurzającego wokalu? Zastanów się zanim ocenisz.' Proszę was. Można coś lubić, można czegoś nie lubić. Do obu tych rzeczy trzeba mieć jakiś powód. Odpowiedz Link Zgłoś
xis Bo niektóra "muzyka" no naprawdę nie jest muzyka 15.06.10, 17:37 Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, gdy widzę w internecie wypowiedzi neokidów o tym, jaki cudowny jest Justinek Bieberek, albo ktoś inny jego pokroju. Nie zmuszam nikogo do słuchania tego co ja, ale naprawdę niech te dzieci w końcu zrozumią za jakim gównem przepadają. Najgorsze jest to, że te bezmózgowce nie chcą się "nawracać". Odpowiedz Link Zgłoś
pata4 Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 17:45 matko ale to jest długie . wątpię żeby ktoś to czytał .. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz69 Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 17:45 napewno poniekąd masz racje. ja nikomu nie narzucam tego czego slucham (rock,punk itp.). To cosadze o bieberze pozostawię dla siebie. jednak to właśnie fani tego małolata robią to do czego wzywasz innych. To oni na siłe próbują nam wmówić jaka to wspaniała muzyka, to onilamentuja i płaczą, a niekiedy nawet wyzywają tych co go krytykują. jak długo mozna więcsiedzieć cicho i im przytakiwać? dla mnie to dno i to moje zdanie. i nie będę nikogo wyzywać i nakłaniać do zmiany zdania. może jak te dzieci dorosną to będą się wstydzic tego czego słuchały w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek . 15.06.10, 17:47 Bo to prowokacja, chcą wkurzyć osoby i zrobić wojnę. Taki jest mój tok myślenia. <3. Odpowiedz Link Zgłoś
fairy_tale Re: 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 17:54 w pełni sie z tobą zgadzam, ale nie dlatego że lubie Biebera, nie chodzi tu tylko o to .. osoby tutaj nie tylko na nich najeżdżają ale też na innych, a poza tym to że ktoś lubi właśnie Biebera czy Miley czy kogoś innego nie znaczy, że nie lubi innych zespołów każdy ma swojego idola ale sie tylko i wyłącznie do niego nie ogranicza, przecież też słucha innej muzyki ;3 ale co poniektórzy tego nie tolerują .. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka. . 15.06.10, 17:55 zgadzam się w stu-% . @pata4 - przeczytałam to całe i były dużo dłuższe teksty . Odpowiedz Link Zgłoś
adusia369 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 18:09 Jane_ masz rację.Wpełni się z tobą zgadzam. Powinniśmy tolerować upodobania innych nawet jeśli muzyka,której słuchają inni nas wkórza. Chociaż wiem,że nie zawsze jest to proste.Kiedyś sama próbowała ,,nawracać'' znajomych.Ale nie zabardzo mi to wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 'to nie jest muzyka...' 15.06.10, 21:02 po części się z Tobą zgadzam . ale nie mogę znieść faktu , że np. Jim Morrison tworzył to co np. Justin Bieber . ale ja z natury nie jestem zabardzo tolerancyjna . więc wybaczcie . wiem sama sobie przczecze . wybaczcie . Ave . Odpowiedz Link Zgłoś
mika999 Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 21:48 niektórzy ludzie po prostu nie rozumieją faktu że ludzie mogą mieć inne poglądy do nich Odpowiedz Link Zgłoś
mulina.4 Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:11 Jane_ zauważyłam że na kotku jesteś popularna i to nawet bardzo, ale ja mam to gdzieś i w ogóle mnie to nie obchodzi co ty robisz, jakie artykuły piszesz do kotka mam to gdzieś mnie to nie interesuje. Ale powiem coś na temat tego wątku, przeczytałam to i prawie tu usnęłam. To było strasznie nuuudne, ja widzę że ty lubisz robić otoczkę w okół tego czego słuchasz. Bo nie słuchasz gwiazdek Disneya tylko jakiś rock czy tam metalu, bo czytałam ten twój tandetny artykuł o muzyce do ZAĆMIENIA i zaczęłaś się wymądrzać na temat zespołów rockowych typu. MUSE, METRIC. Jednak kiedy napisałaś coś w stylu "tego nie usłyszycie w zwykłym radiu no chyba że włączycie jakieś tam wymieniłaś" wyczulam w tym inny kontekst, ale nie będę o tym pisała bo jakoś nie mam ochoty. A wracając do wątku to: piszę to co myślę, bo nie będę udawać że podobał mi się występ Justinka czy że Demi Lovato ubrała zajebistą sukienkę na swój tandetny koncert. Piszę to co myślę i nikt mi nie może powiedzieć nie rób tego, bo nie ma prawa. W Polsce i tylko bo w każdym kraju ucywilizowanym jest coś takiego jak WOLNOŚĆ SŁOWA. I ja z niego korzystam, będąc w każdym kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:16 oh, przejęłam się. w kazdym kraju nalezy także zachować kulturę wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ bizzbee, nie chodziło mi o teraz, tylko o ogół. 07.07.10, 14:53 bo tak, jest wolność słowa, ale można ją wyrażać albo po chamsku, albo kulturalnie. i nikomu nie zakazuje tych opini wyrażać - zauważyłam tylko problem, że zwykle to 'własne zdanie' ogranicza się do chamskich odzywek. Odpowiedz Link Zgłoś
theblair Droga Jane_ 07.07.10, 14:40 Lubisz się wymądrzać, co ? I udawać taką zawaliście mądrą, kulturalną i tolerancyjną. Wielka fanka indie rocka, przyszła dziennikarka. Tak, ona jest taka dorosła i mądrzejsza od nas wszystkich, my to tylko głupie dzieci słuchające gwiazdek disneya albo nieudani pozerzy słuchający metalu i rocka i w dodatku jesteśmy agresywni i brutalni! Powiem ci coś. Jesteś żałosna. Jak ktoś napiszę, że słucha Metalliki, AC/DC, Guns'n'roses czy ogólnie 'starych' zespołów, to już gadasz, że się wymądrzamy, narzucamy innym swoje zdanie! A jak ty piszesz artykuły o Florence and the machine, Muse czy Metric to ja mogę powiedziec to samo. NARZUCASZ MI SŁUCHANIE INDIE ROCKA! I wiesz co ? Mówisz, że każdy może mieć własne zdanie. No to ja właśnie mam. Uważam, że rock i metal to prawdziwa muzyka a pop, reggae, techno i hip-hop to gó.wno. No własnie, ale ja nie każe innym słuchać metalu, tylko wyrażam swoją opinię. Gdybym napisała Miley Cyrus to szjas, SŁUCHAJCIE Black Sabbath! KONIECZNIE! to owszem, wtedy miałabyś rację. Ale Przecież piszę UWAŻAM, ja UWAŻAM, ty nie musisz myśleć tak samo. I nie gadaj mi tu o tolerancji, bo prawda jest taka, że nikt w stu procentach tolerancyjny nie jest. Nawet TY. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ . 07.07.10, 14:51 chcesz powiedzieć mi coś jeszcze? może dzięki Twojej spostrzegawczości odkryję moje prawdziwe 'ja' i przejrzę na oczy. <3. pisze artykuły dla siebie, i dla kotka, nie dla Ciebie. uwierz, dla mnie wcale nie musisz ich czytać, i czepiacie się JEDNEGO artykułu i KILKU wypowiedzi, góra. to dopiero jest żałosne. i ja tez nie narzucam wam swojego zdania, robię dokładnie to, co Ty - jedynie je wyrażam. jak Ci nie pasuje, to nie czytaj, że uzyję tak żałosnego argumentu. nawet nie wiedziałabym, że istniejesz, gdyby nie ten Twój pseudointeligentny wątek o zajebiście prawdziwym rocku. nie wiem, zazdrościsz? bo potem jakies hejterki mnie obrażają na photoblogu albo na fs, to nie jest zdrowe, jak masz ze mną problem, to trudno, nie moja sprawa. jakoś innym nie przeszkadzam, dziwne więc, że jakaś część się przyczepia, CIEKAWE CZEMU. <3. nie oceniam Cię. nie oceniaj mnie. zrobiłam Ci krzywdę? niesądzę. pierwsza stwierdziłaś, że powiesz mi, jaka to nie jestem wku...ająca. ja też potrafię nie być miła, i odpłacić pięknym za nadobne. nie ocenia się osób, których się nie zna. więc zamknij buzię, i następnym razem trochę pomyś, zanim zdecydujesz się na kogoś naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
theblair Re: . 07.07.10, 19:44 ty również oceniasz po pozorach. nie udawaj takiej świętej. aach, wiem mój wątek o rocku był zajebisty ; D ale ty go kochana źle zrozumiałaś, widać jesteś za mało inteligentna. czemu jakaś część się do ciebie przyczepia? bo tutaj użytkownicy dzielą się na 3 typy: - ci co liżą ci dupę i popierają każde twe słowo bez zastanowienia, bo jesteś tutaj modem. - ci co cię olewają zwyczajnie. - i ci którzy mają dosyć twoich pseudo inteligentnych wypowiedzi. i normalnie ten tekst 'nawet nie wiedziałabym, że istniejesz,' mnie po prostu załamał! straszne! super, extra DŻEJN nie wiedziała, że istnieje. Idę się powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: . 07.07.10, 20:02 powodzenia. sprawia Ci satysfakcję takie jeżdżenie z dupy po mnie? masz kompleksy, musisz się dowartościować? nikt Cię w realu nie kocha? wiesz, nawet, jak ktoś ma mnie dość, to nie musi się z tym od razu tak afiszować jak Ty. ja wielu osób nie lubie, a zachowuje jakies pozory. tak btw: Mam własne zdanie i nie boję się go wyrażać, co niektórzy mogą uznać za bezczelność czy zbyt dużą pewność siebie. Nie dostosowuje się do innych. jesteś hipokrytką, wiesz? innym na to nie pozwalasz. Odpowiedz Link Zgłoś
theblair Re: . 07.07.10, 21:25 Nie, nie mam żadnych kompleksów. Takie teksty są niemodne, powiem ci i każdy je gada gdy już nie ma co powiedzieć 'masz kompleksy, nikt cię nie kocha' taa i co jeszcze? Wiesz na czym polega hipokryzja ? Chyba nie. Bo nie na tym, że ja coś robię a zabraniam komuś robić to samo. Tylko na tym, że np. ktoś gada że palenie papierosów jest złe okropne, obrzydliwe, a w rzeczywistości gdy nikt nie patrzy sam to robi. Nie mam lepszego przykładu, wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: . 07.07.10, 21:35 Twój tekst 'dżejni mnie wku...a' tez już dawno wyszedł z mody. wiesz, nie będziesz mnie uczyć, co jest co. ja nie znalazłam żadnego lepszego określenia na Twoje zachowanie, bo jest dokładnie tak, że nie tolerujesz czegoś, co sama robisz. ale spoko. nie moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
theblair Re: . 08.07.10, 10:33 że czego niby nie toleruje ? wyrażania własnego zdania ? chyba jesteś ślepa. aa i jeszcze coś, nie będę zachowywać żadnych pozorów, że cię lubię, skoro tak nie jest. Mówię to co myślę, wybacz. Z tobą to jak grochem o ścianę. Prawie nic do ciebie nie dociera oprócz twoich własnych 'cudownych, mega inteligentnych' zdań itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: . 08.07.10, 10:40 a czego ode mnie oczekujesz? że pójdę się ciąc, skoczę z mostu, przynajmniej się rozpłaczę? bo nie rozumiem za bardzo. uwierz, dociera do mnie dużo. ale nie będę się przejmować jakąś internetową laską, która nagle postanowiła się pochwalic, jak to ona bardzo mnie nie lubi i wyraża opinię o osobie, której nie zna. słit. nie, kochana. jak Ty możesz 'wyrażać własne zdanie, co może wydawać się zbytnią pewnością siebie', to uznaj, że robię tak samo. ja Cię nie zaczepiałam. to, może, choć raz weź ze mnie przykład, uwierz, wszystkim wyszłoby to na dobre. bo ja jedynie to własne zdanie wyrazam, i to Cię widocznie boli. nie widze żadnego innego racjonalnego powodu Twojego 'jane mnie wku...a'. wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
theblair Re: . 08.07.10, 17:02 '' bo ja jedynie to własne zdanie wyrazam'' ty jedynie własne zdanie wyrażasz ? a ja to niby czyje ? swojej babci ? ;p i łaskawie przestań cytować to co napisałam u siebie na profilu, bo chyba nie o tym tu dyskutujemy ? I nie boli mnie to, że wyrażasz własne zdanie. BOLI mnie to, że się wymądrzasz, wszystkich traktujesz z góry, jakbyś tylko ty była mądra i 'dorosła' . A właściwie mnie to cholernie wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: . 08.07.10, 17:08 spoko. a mnie nie interesuje to, co o mnie sądzisz. łap innych za słówka, nie mnie. ja nie mam ochoty dłużej z Tobą rozmawiac o wrażeniach, jakie odnosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ c; 07.07.10, 14:55 o, właśnie. dodam jeszcze, że oprócz indie rocka, słucham electro, alternatywy, popu, new rave, i innych ciekawych etykiet, które z indie nic wspólnego nie mają. jestem otwarta na każdy gatunek, a akurat flo czy metric to nie moje guru, już tym bardziej mjus. więc widzisz, oceniasz po pozorach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:02 Ale żeś się rozpisała ;D Droga jane _ ! Zgadzam się z Tobą w 100 % .Myślę ,że nie którzy po prostu walczą aby ktoś o innych cechach i o innych poglądach kochał ich styl i muzykę .Każdy ma inne style i inny gust i nikt nie powinien narzuć drugiemu człowiekowi własnych idoli ! Istnieje teraz również wolność do swych poglądów . Nie rozumiem takich ludzi którzy mówią :"Ja słucham prawdziwej muzyki a nie to co ty jakiś starych piosenek.I,że ten ktoś słucha muzyki na topie ". Każdy swój styl i pasję uważa za tą najlepszą i ma prawo o tym się wypowiadać publicznie . Ja nie mam zarzutów do fanów Biebera ,że uważają go za najlepszego Lecz o to ,że narzucają innym żeby go polubili .Nie mówię tu tylko o fanach Biebera ;> Dla jednej osoby może lepsza być Hannah Montana , a dla drugiej Nirvana < ja to ta druga > ;D Moje zdanie ! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dochuu. Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:05 Bo piosenki Justina Bieber'a to gó*no ,i to nie jest prawdziwa muzyka.On jęczy.A nie śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:16 przyznam rację, ale ja niestety nie jestem aż tak tolerancyjna. nie toleruję komercyjnej muzyki, robionej wyłącznie dlla własnych korzyści, nie z miłości do tej muzyki, lub ogólnie do muzyki tylko z miłości do pieniędzy. więc takie 'gwiazdy' nie są przeze mnie tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:28 Bo np. bezsensowne walenie w gitarę, i perkusje darcie się na cały głos gdzie nie słychać tekstu tylko łaaaaaaaaa czyt. death(czy coś równie ostrego ? ) metal to nie jest muzyka, ale tobie chodzi raczej o biebera, no nie? No więc mi to tam wisi jeżeli ktoś go tam słucha, ale jeżeli porównuje go z Nirvaną, The Beatles czy innymi kultowymi zespołami to jak dla mnie oczywiście ma nie równo pod sufitem. Dlaczego? On dopiero rozpoczyna swoją karierę, jego fani o właściwie tylko fanki w wieku ok. 10-15, no, a w/w byli i są słuchani przez pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
nad Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:29 Zgadzam się z tobą, lecz muszę się przyznać, że czasami sama zjadę Miley Cyrus, ale tylko wtedy, gdy naprawdę się zdenerwuję. A tak ogólnie nawet jeśli coś mi się nie podoba, to nie piszę o nim jakiś bzdur, tylko najwyżej powiem, że mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 tuu # 06.07.10, 22:35 jestem za tolerancją, choć sama czasem zbluzgam którysch piosenkarzy, ale nie aż tak bardzo. dobija mnie to, że fani nirvany uważają się za jakieś bóstwo O,o . To jest tylko zespół! Oni mogą wyzywać nasze ulubione gwiazdy, ale jak my coś powiemy na "najwspanialszą" nirvanę żądają przeprosin . No i co, nie podoba mi się żadna z piosenek tego zespołu, powiecie, że jestem dziwna, nie fajna itp, a mi to szczerze wisi! nie bd się upodabniać do waszego gustu muzycznego tylko po żebyście mnie lubili -,- każdy ma prawo słuchać tego co lubi, dlatego są stworzone różne rodzaje muzyki: pop, rock, hip-hop itp . nudno by chyba było gdyby każdy szalał za tym samym no nie ? tak jak wy zupełnie nie możecie pojąć dlaczego my lubimy biebera tak my nie rozumiemy co widzicie w nirvanie. Mamy różne upodobania . Ja nierozumiem co wam ten biedny justin zrobił, że go tak nienawidzicie ? Do czego dążycie tak go wyzywając? On i tak nie zrezygnuje ze śpiewania, bo ma miliony fanów na całym świecie. Więc tylko tracicie czas na obrażaniu go -,- każda gwiazda muzyczna ma swoje grupy fanów, my słuchamy biebera i to jest nasza sprawa, on nie spiewa dla swoich anty fanów, tylko dla fanów. nie wiem po co jest takie coś jak anty fan? zróbmy tak żeby każdy lubił to co chce, a udawał, że gwiazdy których nie lubi nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re:. 06.07.10, 22:45 Cóż.. nie będe się rozpisywała . W pełni zgadzam się z tym co napisałaś . Miałam to samo na myśli ale nie umiałam tego wyrazić . Dziękuje za ten wątek . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: tuu # 06.07.10, 23:03 sorry, ale jeśli chcesz zrobić tak, żeby " każdy lubił to co chce, a udawał, że gwiazdy których nie lubi nie istnieją." To nie pisz, że Nirvana to tylko zespół, bo brzmi to jakbyś uznała ich za gwiazdkę chwilową, na pokaz, a tak nie jest! Przecież wokalista nie żyje od 16 lat :[ a nadal ich słucha wiele milionów osób Odpowiedz Link Zgłoś
squash 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:51 Najfajniejsze są batalie przy notkach o Tokio Hotel, starcia fanek kochających Billa i antyfanek uważających go za geja. Kocham je czytać. < 3 Zastanawiam się, dlaczego nie można po prostu napisać "nie w moim stylu", czy "nie podoba mi się" (jak to zresztą, sama mam w zwyczaju c. Taki dyplomatyczny tekścik, wyraża nasze zdanie i nie obraża nikogo, w przeciwieństwie do komentarzy w stylu "co za pedaaaały ;//////". Odpowiedz Link Zgłoś
mulina.4 Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 22:54 Radziła bym ci się przejąć, jeżeli chce być dziennikarką a na taką mi wyglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 09:44 przepraszam, niby dlaczego? mam się przejmować opinią jakiejś dziewczyny, która przeczytała jeden mój artykuł i w porywach dwie wypowiedzi na forum, i chce zabłysnąć? nie wiem, może powiedz, że masz wysokopostawionych rodziców, i w przyszłości, jako dziennikarka, zablokują mi karierę. bo innej możliwości 'przerażenia się' nie widzę. zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri Ale to zależy... 06.07.10, 23:08 od osoby, która wychowuję i uczy tolerancji... mnie uczył tego brat bo nie ma to jak być wychowaną przez brata bo rodzice zawsze przebici i w ogóle grrr Brat nauczył mnie tolerancji na niskim poziomie jak to bracia ;d Ale postaram się mieć ciut więcej tolerancji ale nie mam jej tylko do Justina i tylko tyle. Resztę ludzi którzy tworzą muzykę szanuję lecz Bieber do mnie nie przemawia... No sorry Odpowiedz Link Zgłoś
nevermind_ Re: Ale to zależy... 06.07.10, 23:24 Dokładnie, wypowiedziałam się już w innym wątku na ten temat. Rozmawiałam z pewną dziewczyną, dialog wyglądał mniej więcej tak: - Twój ulubiony rodzaj muzyki? - Rock! :333 - Ulubiony zespół? - 30stm.. - Jee, też lubisz Jareda Leto? - Kogo? P.o.z..e.r.s.t.w.o nic więcej. Tak, tak a na muzyce znają się tylko Ci, którzy słuchają idealnej, zajebistej Nirvany. Ja słucham muzyki takiej, która mną porusza i do mnie w pewnym sensie przemawia. A nie oznacza to, że tylko teksty o głębokiej miłości czy sensie życia trafiają do człowieka. Powiem Ci, że lubię słuchać Dżemu, Kasi Kowalskiej, Sistars [które tworzyły według mnie wspaniałą muzykę] The Fray- wgłębiać się w tekst a zaraz potem puścić sobie JB, czy Britnej Spirs żeby poszaleć przed lustrem. Mogę być z tego powodu wyśmiewana, ale przepraszam, siebie nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri Re: Ale to zależy... 06.07.10, 23:32 ehhh Właśnie miałam ten sam przypadek Tylko zapytałam się czy... - Jaki rodzaj muzyki lubisz najbardziej ? - Rock - A kogo najbardziej lubisz z tych, którzy tworzą rocka ? - Nirvanę !!! - A wiesz kto to Kurt >? - eeeee K T O ? Tak a Kurt to Nirvana ale tam xD normalnie musiałam zrobić <epic facepalm > ! Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Ale to zależy... 07.07.10, 09:42 tylko wiecie co, ja nie znam 1/2 składów zespołów, których słucham. jasne, fajnie wiedzieć, że kurt jest z nirvany, a jared z 30stm, i w dodatku jest aktorem, ale to są sprawy już totalnie pozamuzyczne, i ja bym nie wymagała od nikogo np. znania 'trzeciego gitarzysty który pojawił się w zespole w 2007' czy coś, bo tu nie o to w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Ale to zależy... 07.07.10, 13:51 a myślicie, ze ja pamiętam jak ma na nazwisko ben z mgmt? też musze spojrzeć w wikipedię. również nie wiem jak nazywają się chłopcy z the horrors czy z radiohead. moim zdaniem to na pewno nie jest pozerstwo Odpowiedz Link Zgłoś