Dodaj do ulubionych

Czy gimnazjum was zmieniło ?

• weralovejustinb Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 16:44
      no baa.. i to jeszcze jak!!
    • ania_96 . 17.06.10, 16:48
      O tak!
      Słucham całkiem innej muzyki, mam inny styl...
      Kiedyś nawet nie pomyślałabym, że się tak zmienię;D
      Ale wydaje mi się, że nie są to negatywne zmiany;p
      No poza poszerzającą się głupotą xD
      Ale ciii;p
    • kiniek96 trochę.. 17.06.10, 16:53
      Ja miałam inaczej... w podstawówce byłam pustą lalą która chodziła w miniówach
      i obcisłych bluzeczkach... kiedy zobaczyłam jakiegoś ładnego chłopaka od razu
      się zakochiwałam, ale po przyjściu do gimnazjum jestem zupełnie inną osobą.
      Może czasem pyskuje nauczycielom no ale trzeba miec swoje zdanie nie?? : >
      Ogółem to już nie chodzę w spódnicach tylko w spodniach różnego typu bluzach.
      Mój styl zmienił się z pustej lalki na dziewczynę która ubiera się sportowo
      ale dziewczęco. Zrobiłam się bardziej szalona i odważna. Raz zapaliłam...
      obrzydlistwo...<ble> i mam zupełnie inne poglądy. Gimnazjum zmienia ludzi /smirk
    • malinaaaa Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 16:55
      mnie również... i to bardzo... na lepsze, ale i na gorsze równieżsmile
    • nitka005 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 16:55
      no jasne! smile w podstawówce byłam... ah szkoda gadac big_grin w gimnazjum odkryłam swój
      nowy talent, zmieniłam całkowicie swój styl, wzięłam się za siebie i z beczki
      zrobiłam się patykiem big_grin ogólnie to znalazłam ludzi z którymi się dogaduję i na
      których mogę liczyć i chociaż czasem bywają burze, to jednak zawsze wychodzi
      słońce ;] teraz kończę drugą klase i jest mi okropnie przykro z tego powodu, bo
      niby było wiele kłótni, wiele niewyjaśnionych spraw, a jednak kiedy teraz
      pomyślę, że obecne 3klasy odchodzą, to mam ochotę płakać, szczególnie ostatnie
      dwa tygodnie były cudowne big_grin i szczerze to trochę z nimi wszystkimi zżyłam big_grin a
      tak poza tym, to w gimnazjum o wiele lepiej dogaduję się z ludźmi z mojej klasy
      niż w podstawówce big_grin
    • amy4594 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:09
      Oj bardzo. Zmieniłam styl, słucham innej muzyki. Mam innych znajomych, jestem bardziej
      śmiała. Jestem zdecydowanie bardziej niegrzeczna, pyskata, przestałam się uczyć.
      Ostatnio bardzo zaczęłam się w sobie zamykać i szczerze mówiąc cieszę się, że już kończę
      gimnazjum, bo według mnie to najgorsza szkoła.
    • amelcia141 Oj tak... 17.06.10, 17:13
      Ja właściwie kończę gimnazjum...surprised I jestem świadoma jak bardzo ta szkoła
      mnie zmieniła.. Zmienił się mój styl ubierania, w pewnym stopniu charakter,
      dowiedziałam się co to jest przyjaźń.big_grin Ale też zaczęłam pyskować rodzicom
      itd..uncertain
    • queen.be. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:17
      Zmieniłam się , ale do końca nie jestem pewna czy przez gimnazjum czy może
      przez towarzystwoo . Jestem doroślejsza , nie przejmuję się głupotami , mam
      prawdziwych przyjaciół . A tak poza tym stałam się bardziej szalonaa i
      nieprzewidywalna , nauczyłam się co to jest dobra zabawa i że nie warto być
      cichą myszką i siedzieć w koncie , trzeba cieszyć się życiem i z niegoo
      korzystać . Nauczyłam się równiez , że nie można zmieniać się dla innych i
      stawać się ich kopiami , ponieważ chcesz być najpopularniejszy w szkolee. No i
      oczywiście znalazłam miłość , jesteśmy już ze sobą rok .Ciekawe ile jeszcze
      wytrzymamy ze sobą ? Teraz wiem że nie warto stawać się kimś innym niż się jest
      , bo może to wyjśc na złe i można stracić naprawdę prawdziwych przyjaciół ..
    • nikaa_ jakby to ująć.. 17.06.10, 17:25
      mnie zmieniła dopiero 3 gimnazjum. zaczęłam pić, palić, wciągać tabake i imprezować.
    • x.pati.x Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:26
      Tak, bardzo. Ale jeszcze nie wiem, czy na lepsze...
    • paula1505 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:27
      Ja teraz po wakacjach idę do 3 klasy i też muszę przyznać, że się zmieniłam. W podstawówce,
      a nawet w pierwszej klasie byłam strasznie zamknięta w sobie, bałam się rozmawiać z innymi
      ludźmi, poznawać nowe osoby (zwłaszcza chłopaków). Byłam bardzo wstydliwa. I teraz tego
      żałuję, bo jest dużo rzeczy które mogłam zrobić rok temu, wiele osób z którymi znajomość
      mnie ominęła......uncertain
    • xrose Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:28
      zmieniło, zmieniło ... niestety na gorsze devil
    • discophantom Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:34
      samo gimnazjum mnie nie zmieniło. ono jedynie otworzyło mi oczy. w pierwszej
      klasie za wszelką cenę próbowałam się wpasować w szkolną elitę, ale to właśnie
      gimnazjum (a raczej przychlasty, które tam chodzą) uświadomiły mi, że to
      żałosne. udawane przyjaźnie "przy kieliszku i fajku", wożenie się po szkole i
      uważanie się za niewiadomo kogo.
      za zmiany w moim zachowaniu odpowiada coś zupełnie innego. banda
      demoralizujących ludzi, która jednak tworzy jedną wielką rodzinę i nie jest
      tworzona tylko na pozór.

oczywiście makijaż, przeklinanie, chwilowa zajawka fajkami uzależnienie od kawy
      i takie tam inne, ale nie będę zwalać winy na gimnazjum, bo to była moja
      decyzja. a gimnazjum tylko podpowiedziało mi jakich ludzi unikać.

nigdy nie będę wspominać tej szkoły dobrze, ale tam dostałam porządną i
      pouczającą lekcję życia.
    • calineczka_94 Re: Zdecydowanie się zmieniłam 17.06.10, 17:35
      Zdecydowanie się zmieniłam i wciąż się zmieniam. dojrzałam i to bardzo przez te
      3 lata wiele się nauczyłam poznałam prawdziwą przyjażń i miłość oraz
      podejmowania dobrych decyzjii. Te 3 lata w gimnazjum zmieniły mnie na smilepewno
      jestem mądrzejsza i odpowiedzialniejsza ,to zmiana zdecydowanie na leprze
    • trufla Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:39
      Cóż na pewno zaczęłam być bardziej samodzielna, odpowiedzialna i tak dalej, ale
      oprócz tych widocznych cech charakteru pozostałam taka sama. Nie lecę za tłumem jak
      ten baran, mam własne zdanie, jestem tolerancyjna...
    • miska78 Nie! 17.06.10, 17:41
      Mnie tak nie zmnienilo jak np. moje kolezanki, ale napewno troche zmnienilo w moim zyciu,
      mam więcej kolezanek i sie inaczej ucze i takie tam.. wink
    • miley_16 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:43
      Mnie bardzo zmieniało..ogólnie uważam że na lepiej.Stałam się bardziej odważna,
      zaczęłam bardziej o siebie dbać,wyrobił mi się charakter i zaczęłam lepiej się
      ubierać i malować.Wtedy też zaczęłam wychodzić z koleżankami, miałam bardzo
      dobre kontakty z chłopakami co w podstawówce było nie do pomyślenia i w ogóle
      miałam nawet powodzenie bo wydaje mi się że wtedy wyładniałam xD Stałam się
      bardziej wyluzowana i miałam dość fajne podejście do świata.Oczywiście zaczęłam
      też przeklinać i czasami pić w towarzystwie.Ale tak czy inaczej niczego nie
      żałuję i dużo zawdzięczam gimnazjum i temu że po szkole podstawowej idzie się do
      innej i można wszystko od nowa zacząć ponieważ mniej oso cię zna i wszystko jest
      nowe.
      A teraz...liceum i znowu zmiana..tylko na gorsze bo brak mi dawnych znajomych,
      nie mam zbyt dobrych kontaktów z klasą, szkoły nienawidzę, nigdzie już nie
      wychodzę i zamykam się w sobie.. sad( BARDZO TĘSKNIĘ ZA GIMNAZJUM. UWIELBIAŁAM TĄ
      SZKOLĘ!uncertain
    • xmalwina94 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:45
      Tak.Zdecydowanie,ale oczywiście na pozytywnie.W podstawówce nie byłam z tych
      cichszych osób-tak pomiędzy cichą a rozgadaną.Teraz już kończę gimnazjum i biorę
      udział w prawie każdym przedsięwzięciu w naszej szkole i jestem z tego powodu
      bardzo szczęśliwa chociaż nie mogę już się doczekać liceumsmile
    • pati2505 Bardzoo.! 17.06.10, 17:48
      Nawet trudno w to uwierzyć jak bardzo zmieniła mnie ta szkoła.Są dobre i
      negatywne skutki tej przemianytongue_out
    • goha05 Troszeczkę ;] 17.06.10, 17:49
      Myślę, że gimnazjum mnie troszeczkę zmieniło. Teraz kończę 3 klasę gim i
      uważam, że jestem trochę hmm może dojrzalsza. Przez te 3 lata wiele się
      zmieniło. Życie szkolne raczej mnie nie oszczędzało xD Było kilka "akcji". Ale
      chyba jestem za te "akcje" wdzięczna bo wiele zrozumiałam, przemyślałam i
      nauczyłam się. Mam nadzieję, że już nigdy nie popełnię tych głupich błędów. smile
    • inaaaa Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:54
      Mnie bardzo zmieniło...w podstawówce byłam grzeczna i spokojna...już za kilka
      dni skończe gimnazjum i bardzo się zmieniłam. Jestem bardziej agresywna i
      pyskata, lubie chodzić w nocy po dworze i wgl. Dobrze mi tak jest, ale
      chciałabym czasami przystopować.
    • olsonka tak 17.06.10, 17:55
      i to bardzo ,pod względem nauki. w podstawówce miałam 5 i 4 ,w gimnazjum 3,2,1
      ;d. przestało mi zależeć na ocenach ,nie uczyłam się ,olewałam szkołę ciepłym
      moczem ;d. być może to dlatego ,że trafiłam do klasy w której nikt się nie
      uczy ,każdy ma naukę gdzieś big_grin ale teraz kończę 3gim. i dopiero niedawno
      wzięłam się do nauki i zaczęło mi zależeć na dobrych stopniach ,bo to właśnie
      od nich zależy do jakiej szkoły się dostanę.; p w gimnazjum poznałam smak
      pierwszego papierosa i pierwszy smak alkoholu ;d. zaczęłam bluźnić xd
      .dowiedziałam się też co to znaczy być solidarnym (jak dostajemy jedynki to
      całą klasą <lol2>wink. nigdy nie byłam aniołkiem ,ale gimnazjum zmieniło mnie w
      diabła big_grin Napewno po wakacjach w nowej szkole też się zmienię ,znowu. bo tak
      wpływa na człowieka nowe otoczenie ,nowi ludzie xd. wink) pozdro ;dd
    • gabi_989 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 18:02
      JA jestem teraz w 6 klasie wiec w gimnazjum będę dopiero po wakacjach big_grin Ja
      zmieniałam się już w 4 klasie big_grin od 4 klasy mam same głupie pomysły a od
      początku 6 kalsy to jest normalnie szok aż boję się pomyśleć co będzie w
      gimnazjum big_grin
    • iamskategirl Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 18:02
      i to cholernie!
    • lenora411 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 18:15
      Po wakacjach idę do 3 gimn. i powiem szczerze , że ja się dużo nie zmieniłam.
      tongue_out Czasami przeklnę i nie jestem taka dziecinna jak w podstawówce. Mam teraz
      najlepszą przyjaciółkę trochę wydoroślałam i zmieniły się moje niektóre
      zainteresowania .smile Zmieniłam moj styl ale nadal się nie maluję bo po co ? Nie
      uważam , że jestem nie wiadomo jaka piękna żeby się malować ale uważam , że nie
      jestem pasztetem to po co się malować ? Po co niszczyć i postarzać skórę ? confused

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka