kittas. 19.06.10, 12:45 Jest tu ktoś kto chciałby zostać lekarzem ? ; ) Jeśli tak, to jakim ? Ja bym chciała zostać pediatrą, lubię dzieci ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet94 Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:05 ja bym chciała tylko że weterynarzem kocham zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
blanus Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:25 Nie chciałabym być lekarzem. Nie kręci mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:12 Ja od dzieciństwa marzę o byciu lekarzem. Trudno mi jeszcze określić specjalizację; najbardziej kręci mnie chirurgia, może dziecięca? Odpowiedz Link Zgłoś
kittas. Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:14 Na czym polega chirurgia dziecięca? : ) Ja ew. okulistyka ; > Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:21 Ogółem chirurgia to leczenie operacyjne, więc w dziecięcej operuje się po prostu dzieci. Bardzo mnie to interesuje, choć to chyba najcięższa dziedzina medycyny. Ew. mogłabym spróbować z pediatrią, ale chirurgia zawsze pozostanie na pierwszym miejscu ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
il_whatever Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:15 Ja chce, ja chce Chirurgia jest the best, niestety wymaga dużej sprawności manualnej i wytrzymałego kręgosłupa Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:20 ja chciałabym zostać chirurgiem. dokładnie jeszcze nie wiem jakiej specjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 13:23 U mnie w rodzinie prawie wszyscy są lekarzami, a ja za nic w swiecie nie chciałabym być lekarzem! Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug chcę zostać lekarzem, cała szkoła o tym wie. 19.06.10, 13:43 wirusolog, genetyk bądź kardiochirurg lub neurochirurg. Odpowiedz Link Zgłoś
cally Re: Zawód lekarza. 19.06.10, 14:44 Oh, odkąd pamiętam, chciałam być lekarzem i tego się trzymam. Zamierzam wyjechać na studia do Anglii, a jeśli mi się nie uda to po studiach, żeby tam pracować. A tak dokładniej chciałbym być chirurgiem plastycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
balon123 Re: Zawód lekarza. 29.06.10, 22:59 bardzo interesuje mnie medycyna sądowa. Medycyna sądowa - specjalność medyczna zajmująca się zagadnieniami dotyczącymi życia i śmierci w świetle prawa. Ściśle związana z kryminalistyką, stanowi jeden z jej elementów. Specjaliści medycyny sądowej zajmują się sekcjami zwłok, oględzinami żywych - poszkodowanych, ustalaniem ojcostwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś