suczka Re: Stypendium - niesprawiedliwość 27.06.10, 22:07 Umojej kuzynki która idzie teraz do 2 gim a mieszka na wsi jest stypendium z kuratoriu !!! I ona dostaje więc stąd wiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
doma9100 Są 27.06.10, 22:10 ja się uczę w bardzo małej miejscowości i tam właśnie przyznają stypendia. Odpowiedz Link Zgłoś
denessa Re: Stypendium - niesprawiedliwość 27.06.10, 22:15 ja np mieszkam w mieście ( i to nie małym bo w poznaniu )i stypendium nikt nie dostał u nas w szkole . to chyba od szkoły zależy a nie od miejsca , czy miasto , czy wieś . Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah hahahaha ;D 27.06.10, 22:30 w mojej szkole jest jakieś siedem stów. Rocznie ; D Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalna__ ;/ 27.06.10, 22:31 dokładnie. to jest niesprawiedliwe. jestem ze wsi ale u mnie w szkole niby dają jakieś stypendium naukowe. tyle że ja mam najwyższą średnią w szkole (5,8) i dali dziewczynie która ma niższą ode mnie (5,5) i powiedzieli że jest tylko jedno do dania i teraz rozdają inaczej. i gdzie tu sprawiedliwość ? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. Re: ;/ 27.06.10, 22:49 U mnie w stosunkowo niewielkim mieście co roku burmistrz przyznaje stypendia w trzech kategoriach - naukowe, sportowe i inne. Jeśli chodzi o naukowe, to kasa była tylko za średnią 5.5 i wzwyż, i wynosiła 500 zł. W 6 klasie miałam 5.8, ale także byłam laureatką konkursu recytatorskiego i prezentowałam się na łamach województwa. Przez to jako jedyna dostałam stypendium z kategorii "inne". Przyznano mi 600 zł i w tamtej chwili byłam tak tym zaoferowana, że dopiero po kilku dniach pomyślałam, że na dyplomie mogliby chociaż napisać, że średnia wynosiła tyle i tyle. Nie chodzi mi już o te pieniądze.. Ale jednak powinni przynajmniej wspomnieć o tym. ; d A co do tematu, to prawda. Nie powinno tak być. Ale nigdy nie jest tak, żeby każdemu przypasowało. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Stypendium - niesprawiedliwość 28.06.10, 08:11 Prezeydent ?? bsuabsuahsausah Słuchaj złotko! , Coś Ci wyjaśnie. Stypendium Socjalne są od prezydenta i dostają je CI co spełniają dwa warunki : mądrzy i bogaci. Ito nie zawsze wszyscy dostają wiec trzeba mieć jeszcze jakieś osiągnięcia. Taie stypendia do 100, do 150 zł jednorazowe, czyli raz na rok dostają cuzniowie tylko zdolni ale dostają to za pieniądze oddane ze szkoły, ze szklolnego sklepiku czasem ze stołówki. Na wsi szkoły nie mają pieniędzy na odbudowę sal a co dopiero na stypendia ;p Rada : Chodź do szkoły do miasta / Odpowiedz Link Zgłoś
agusth Re: a my mamy a jestem ze wsi 28.06.10, 08:15 my dostajemy stypendium u nas daje je wujt i dostajemy 400 zl Odpowiedz Link Zgłoś
klucha2 Re: Stypendium - niesprawiedliwość 28.06.10, 08:46 U mnie nie dostaje stypendium każdy powyżej jakiejś średniej, tylko osoby powyżej 4.75 mają pasek i nagrodę. Stypendium jest jedno za naukę i jedno sportowe z każdego rocznika, dla najlepszej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Stypendium - niesprawiedliwość 28.06.10, 10:38 ja mieszkam na wsi i u nas jest stypendium ale małe, za średnią 5,73 w gimnazjum dostałam 100 zł co roku tyle dają, ale dobrze zę w ogóle jest Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Stypendium - niesprawiedliwość 28.06.10, 10:40 Masz rację, powinno być równo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaaax3 Re: Stypendium - niesprawiedliwość 28.06.10, 10:57 o jaaa ; / to niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
julia22218 elo ;-( 29.06.10, 21:11 U MNIE TEZ NIE MA STYPENDIUM a srednia mam 5.50 poza tym mieszkam niby w malym miescie ale stypendium i tak nie ma!!!!!!!!!!! NIE FAIR !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś