delicious . 01.07.10, 15:06 Za domem w lesie mam jakiś stary cmentarz, całkiem opuszczony. Na początku się go przeraziłam ale teraz prawie codziennie tam chodzę i jest dobrze. Tylko tam mogę naprawdę odpocząć i się rozluźnić. A na takie współczesne nie chodzę, bo nie mam nikogo z rodziny na polskich cmentarzach, a od widoku nagrobków dzieci ściska mnie w gardle... Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: . 02.07.10, 19:52 jakoś nie przepadam za cmentarzami, bo mam świadomość, że koło mnie leżą różne trupy co nie jest zbyt komfortowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Cmentarze .. 02.07.10, 21:55 o tak, uwielbiam... lubię też sama chodzić do lasów, albo siedzieć w nocy na swoim balkonie... często też wieczorami wychodzę, bo w małym mieście po 22 nikogo nie ma na ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
ugh. Re: Cmentarze .. 02.07.10, 21:59 Ja tam nie lubię. Są tam pochowani moi bliscy, więc gdy tylko tam przyjdę chce mi się płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
alutaa. Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:04 kiedyś - owszem. teraz - nie . od kiedy moja ciocia poroniła, i jej córeczka, a moja kuzynka, została pochowana, to miejsce mnie przytłacza. inna historia - inna śmierć. niedokończone plany, marzenia... - smutek . Odpowiedz Link Zgłoś
orginalna Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:03 Cmentarz . . . Brrry ! Bardziej przyprawia mnie o dreszczę . . . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:09 ja mam obok domu las i tam zazwyczaj idę, relaksuję się. mam tam swój ''własny'' kącik. kocham tam przebywać. jak jestem na cmentarzu przy nieżyjących bliskich albo chociaż przy grobie jakiegoś zmarłego dziecka to łzy same podpływają mi do oczu... zawsze na cmentarzu psycha mi wariuje i zaczynam widywać jakieś duchy, świętych. ostatnio widziałam białego gołębia z gałązką w dziobie! myślałam że zawału dostanę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet mam pseudofobię duchową. 02.07.10, 22:13 więc prędzej umarłabym, niż czuła się dobrze na cmentarzu. jeszcze z kimś to przeżyję, ale sama... brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
pepu hm... 02.07.10, 22:14 nie chcetnie tam chodzę. bo kiedy staję sam na sam z tabliczką z nazwiskiem i data smierci mojego dziadka........ serce m mi pęka na pół... poza tym daleko mam lubie przebywać w moim pokoju i myślę czesto na kanapie xd jest u mnie w miescie takie miejsce ''Góra Zamkowa'' wiąże sie z legenda o czarnej damie i palacyku itd.. (jak chcecie wiedziec dalej to wam napisze -daj znać ) baaaaaardzo lubie tam chodzic z kolezankami tam jest taki spokoj mozna zwiezac sie do północy . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
lofjukitten Cmentarze źle mi się kojarzą. 02.07.10, 22:20 Nie lubię tam być, a już na pewno nie w samotności. Nie daje mi to ani dobrego samopoczucia, ani chwili refleksji. Czuję kompletny dyskomfort i co więcej, uważam że to miejsce nie należy do najprzyjemniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:24 Lubię czasem iść sama na cmentarz. W moim przypadku stanie nad grobem mojej bardzo bliskiej osoby powoduje straszny ból i cierpienie. Mimo wszystko często tam chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_arbuza Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:24 Ja mam takie miejsce ale nie powiem bo to miejsce jest tylko moje Odpowiedz Link Zgłoś
asica Re: Cmentarze .. 03.07.10, 11:39 Uwielbiam! Ostatnio przez godzinę chodziłam i oglądałam zdjęcia. Choć raz byłam z ciocią na cmentarzu i było już grubo po godzinie 23(w zimę), mało zniczy się paliło i cały czas miałam schizy, że brama wyjściowa się zatrzaśnie. Najlepiej wspominam spacer po Powązkach w ciepły, jesienny dzień. Było mi tak dobrze, przemyślałam kilka spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: Cmentarze .. 03.07.10, 11:43 Wieczorami czasem chodzić, żeby sobie pod drzewkiem posiedzieć. Zazwyczaj nikogo nie ma. Jest spokojnie ; P Lubie samotność. Odpowiedz Link Zgłoś
orbit Re: Cmentarze .. 03.07.10, 14:46 chodze bo chodze . Nie boje się ich ,czy coś. Ale tez nie jestem tam stałą lokatorką czy jak to nazwac. C: Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:20 lubię samotność, ale nie na cmentarzu. zwłaszcza nocą omijam go wieeeeeeeelkim łukiem. mam naprawdę bujną wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
dusssia Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:26 ja wyjątkowo źle czuje sie na cmentarzu, chodze tylko kiedy musze czyli w święta, a jeśli chodzi o takie miesjce gdzie jestem całkiem sama i jestem spokojna, to właściwie nie mam takiego ;d Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:41 na cmentarzach czuję się nieswojo, ostatnio gdy byłam z kuzynką to było dosyć ciepło, ale gdy byłyśmy w części dzieci to zaczęło nam się robić chłodno i jakoś to mnie odrzuca. moje ciche miejsce to huśtawki na małym placyku, ale żeby się wyciszyć chodzę jeszcze na spacery, najczęściej ze słuchawkami w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:43 lubię . wieczorem tam chodzę , odwiedzać bliskach . czesto mówię im co czuję , ale głównie siedzę w ciszy i nawet nie myśle - bardzo mnie to relaksuję . Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:55 Nie lubię chodzić na cmentarz. Dopada mnie tam taki smutek, uczucie przemijania, bezsensu. Potem przez cały dzień nie mogę nic robić, tylko snuję się po domu jak cień. Za to uwielbiam siedzieć u babci na balkonie. Widok na mały ogródek, jeszcze małe, parę lat temu zasadzone drzewa, ceglany garaż, a za siatką pola z pszenicą, aronie. Potrafię tam cały dzień się wygrzewać na słońcu, jako, że jest on od południa. Zawsze zabieram tam fona, włączam muzykę i relaksuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
monixx no nieźle... 13.07.10, 15:24 hahaha! a ja mieszkam przy samym cmentarzu - ogrodzenie z blachy dzieli mój ogród od cmentarza nie przeszkadza mi to, jest bardzo fajnie, jak były pogrzeby blisko płotu to lepiej nie hałasować, a ze strychu jest super widok na groby! mogę oglądać pogrzeby z okna jak jest blisko, czasem nawet orkiestra zagra xd nie boję się mieszkać obok, w nocy i wieczór jest w miarę spokojnie, najgorsza jest mlodzież jak włóczą się obok domu i głośno gadają itp. i w odróżnieniu od pozostałych sąsiadów ci zza płotu są bardzo spokojni Odpowiedz Link Zgłoś
olka973 Re: no nieźle... 13.07.10, 15:29 Eee... nie chodzę na cmętarz, aby sprzątnać dzidkom groby jakoś nie czuję się tam spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksndra96 Re: no nieźle... 13.07.10, 15:34 em , rzadko chodze na cmentarz . ale lubie byc sama ,. Odpowiedz Link Zgłoś
schokobonsy Re: no nieźle... 13.07.10, 15:36 A ja mieszkam na przeciwko cmentarza.Nie przeszkadza mi to.Przyzwyczaiłam się do pogrzebów.. całkiem spoko ; d uwielbiam wieczorami patrzeć na cmentarz i na palące się znicze ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 13.07.10, 15:42 na cmentarzu można się wyciszyć, uspokoić, pomyśleć. atmosfera jak najbardziej do tego skłania. btw. moja koleżanka mieszka przy cmentarzu, tak, że kiedy jest jakiś pogrzeb, to trumny zawsze są przenoszone obok jej domu, lol. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Cmentarze .. 13.07.10, 15:48 Cmentarze są dla mnie tylko i wyłącznie po to aby odwiedzić tych, których już z nami nie ma, pomodlić się, postawić znicz lub kwiatki. Najlepiej czuję się w swoim pokoju, to taka moja strefa for only... Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Cmentarze .. 13.07.10, 16:11 nie sprawia mi przyjemności chodzenie na cmentarz ,ale oddaje temu miejscu szacunek. Podoba mi sie tam jedynie w świeto umarłych 1 listopada.. wtedy na cmentarzu panuje niesamowity klimat i jest po prostu pieknie. ale jeśli potrzebuje sie wyciszyć robie sobie ciepłą kąpiel z pianą i tam sie uspokajam i myśle. Odpowiedz Link Zgłoś
denessa Re: Cmentarze .. 15.07.10, 20:12 cmentarze są straszne . na szczęście nie mieszkam koło aądnego , a moi bliscy pochowani są na wsi ( moi oboje rodzice pochodzą z różnych wsi i w wieku studenckim przeprowadzili się do miasta ) więc mniej więcej co dwa tygodnie jadę tam na wieś do mamy i zawsze po kościele jedziemy na grób się pomodlić . sama to nigdy , a wieczorem to byłąm tylko raz i to z całą rodziną . a u taty jestem gdzieś raz na pół roku . jedyny dzień kiedy lubie być na cmentarzu to wieczorem , w dzień wszystkich świętych bo wtedy jest tak jasno i kolorowo . Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 cmentarze doprowadzają mnie do .... 13.07.10, 16:18 łez . ja widzę groby małych dzieci i wgl ,owszem jest odczuwalny w jakiś sposób spokój ,ale na przemyślenia wole chodzić gdzieś na wzgórza albo coś w tym rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Cmentarze .. 13.07.10, 16:42 lubię, bo nie wierze w te całe duchy i takie tam -.-, ale w nocy nie bardzo xD Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Cmentarze .. 13.07.10, 17:14 nie lubię być sama.i nie chodzi mi o strach,ja po prostu okropnie się nudzę bez towarzystwa :3 Odpowiedz Link Zgłoś
moniquemichael Re: Cmentarze .. 13.07.10, 17:18 Uwielbiam te momenty,szukanie inspiracji.. kocham takie rzeczy,a Ty Green_day_love czerpiesz z takich miejsc inspiracje,jak tak to do czego? Odpowiedz Link Zgłoś