Dodaj do ulubionych

Cmentarze ..

• delicious . 01.07.10, 15:06
      Za domem w lesie mam jakiś stary cmentarz, całkiem opuszczony. Na początku się
      go przeraziłam ale teraz prawie codziennie tam chodzę i jest dobrze. Tylko tam
      mogę naprawdę odpocząć i się rozluźnić. A na takie współczesne nie chodzę, bo
      nie mam nikogo z rodziny na polskich cmentarzach, a od widoku nagrobków dzieci
      ściska mnie w gardle...
      • msthic Re: . 02.07.10, 19:52
        jakoś nie przepadam za cmentarzami, bo mam świadomość, że koło mnie leżą różne
        trupy co nie jest zbyt komfortowe.
    • a_vie Re: Cmentarze .. 02.07.10, 21:55
      o tak, uwielbiam...
      lubię też sama chodzić do lasów, albo siedzieć w nocy na swoim balkonie...
      często też wieczorami wychodzę, bo w małym mieście po 22 nikogo nie ma na
      ulicach...
      • ugh. Re: Cmentarze .. 02.07.10, 21:59
        Ja tam nie lubię. Są tam pochowani moi bliscy, więc gdy tylko tam przyjdę chce mi się
        płakać.
        • alutaa. Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:04
          kiedyś - owszem.
          teraz - nie .

od kiedy moja ciocia poroniła, i jej córeczka, a moja kuzynka, została pochowana, to
          miejsce mnie przytłacza.

inna historia - inna śmierć. niedokończone plany, marzenia...
          - smutek .
    • orginalna Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:03
      Cmentarz . . . Brrry ! Bardziej przyprawia mnie o dreszczę . . .
    • kurtcobain Ło ; d 02.07.10, 22:05

lubie lubie .. ten klimat ; D devil
    • sweet94 Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:09
      ja mam obok domu las i tam zazwyczaj idę, relaksuję się. mam tam swój ''własny''
      kącik. kocham tam przebywać. jak jestem na cmentarzu przy nieżyjących bliskich
      albo chociaż przy grobie jakiegoś zmarłego dziecka to łzy same podpływają mi do
      oczu... zawsze na cmentarzu psycha mi wariuje i zaczynam widywać jakieś duchy,
      świętych. ostatnio widziałam białego gołębia z gałązką w dziobie! myślałam że
      zawału dostanę!!!shockshock
    • sophie_annabet mam pseudofobię duchową. 02.07.10, 22:13
      więc prędzej umarłabym, niż czuła się dobrze na cmentarzu. jeszcze z kimś to
      przeżyję, ale sama... brrr.
    • pepu hm... 02.07.10, 22:14
      nie chcetnie tam chodzę. bo kiedy staję sam na sam z tabliczką z nazwiskiem i
      data smierci mojego dziadka........ serce m mi pęka na pół... poza tym daleko
      mam tongue_out

lubie przebywać w moim pokoju i myślę czesto na kanapie xd
      jest u mnie w miescie takie miejsce ''Góra Zamkowa'' wiąże sie z legenda o
      czarnej damie i palacyku itd.. (jak chcecie wiedziec dalej to wam napisze -daj
      znać ) baaaaaardzo lubie tam chodzic z kolezankami tam jest taki spokoj mozna
      zwiezac sie do północy . ;d
    • lofjukitten Cmentarze źle mi się kojarzą. 02.07.10, 22:20
      Nie lubię tam być, a już na pewno nie w samotności. Nie daje mi to ani dobrego
      samopoczucia, ani chwili refleksji. Czuję kompletny dyskomfort i co więcej,
      uważam że to miejsce nie należy do najprzyjemniejszych.
    • dragonica Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:24
      Lubię czasem iść sama na cmentarz. W moim przypadku stanie nad grobem mojej
      bardzo bliskiej osoby powoduje straszny ból i cierpienie. Mimo wszystko często
      tam chodzę.
    • fanka_arbuza Re: Cmentarze .. 02.07.10, 22:24
      Ja mam takie miejsce ale nie powiem bo to miejsce jest tylko moje smile
    • asica Re: Cmentarze .. 03.07.10, 11:39
      Uwielbiam!
      Ostatnio przez godzinę chodziłam i oglądałam zdjęcia.
      Choć raz byłam z ciocią na cmentarzu i było już grubo po godzinie 23(w zimę), mało
      zniczy się paliło i cały czas miałam schizy, że brama wyjściowa się zatrzaśnie.
      Najlepiej wspominam spacer po Powązkach w ciepły, jesienny dzień. Było mi tak dobrze,
      przemyślałam kilka spraw.
    • coldprincess Re: Cmentarze .. 03.07.10, 11:43
      Wieczorami czasem chodzić, żeby sobie pod drzewkiem posiedzieć. Zazwyczaj
      nikogo nie ma. Jest spokojnie ; P Lubie samotność.
    • orbit Re: Cmentarze .. 03.07.10, 14:46
      chodze bo chodze .
      Nie boje się ich ,czy coś. Ale tez nie jestem tam stałą lokatorką czy jak to
      nazwac. C:
    • nearlaify Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:20
      lubię samotność, ale nie na cmentarzu. zwłaszcza nocą omijam go wieeeeeeeelkim
      łukiem. mam naprawdę bujną wyobraźnię.
    • dusssia Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:26
      ja wyjątkowo źle czuje sie na cmentarzu,
      chodze tylko kiedy musze czyli w święta,
      a jeśli chodzi o takie miesjce gdzie jestem całkiem sama i jestem spokojna, to właściwie nie
      mam takiego
      ;d
    • dorr Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:41
      na cmentarzach czuję się nieswojo, ostatnio gdy byłam z kuzynką to było dosyć
      ciepło, ale gdy byłyśmy w części dzieci to zaczęło nam się robić chłodno i jakoś
      to mnie odrzuca. moje ciche miejsce to huśtawki na małym placyku, ale żeby się
      wyciszyć chodzę jeszcze na spacery, najczęściej ze słuchawkami w uszach.
    • nikawika Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:43
      lubię .
      wieczorem tam chodzę , odwiedzać bliskach . czesto mówię im co czuję , ale głównie
      siedzę w ciszy i nawet nie myśle - bardzo mnie to relaksuję .
    • jonas_lover Re: Cmentarze .. 13.07.10, 14:55
      Nie lubię chodzić na cmentarz. Dopada mnie tam taki smutek, uczucie przemijania,
      bezsensu. Potem przez cały dzień nie mogę nic robić, tylko snuję się po domu jak cień. Za
      to uwielbiam siedzieć u babci na balkonie. Widok na mały ogródek, jeszcze małe, parę lat
      temu zasadzone drzewa, ceglany garaż, a za siatką pola z pszenicą, aronie. Potrafię tam
      cały dzień się wygrzewać na słońcu, jako, że jest on od południa. Zawsze zabieram tam
      fona, włączam muzykę i relaksuję się. wink
      • monixx no nieźle... 13.07.10, 15:24
        hahaha!
        a ja mieszkam przy samym cmentarzu - ogrodzenie z blachy dzieli mój ogród od
        cmentarza big_grin
        nie przeszkadza mi to, jest bardzo fajnie, jak były pogrzeby blisko płotu to lepiej nie
        hałasować, a ze strychu jest super widok na groby! mogę oglądać pogrzeby z okna jak jest
        blisko, czasem nawet orkiestra zagra xd
        nie boję się mieszkać obok, w nocy i wieczór jest w miarę spokojnie, najgorsza jest
        mlodzież jak włóczą się obok domu i głośno gadają itp. angry
        i w odróżnieniu od pozostałych sąsiadów ci zza płotu są bardzo spokojni big_grin
        • olka973 Re: no nieźle... 13.07.10, 15:29
          Eee... nie chodzę na cmętarz, aby sprzątnać dzidkom groby jakoś nie czuję się tam
          spokojnie
          • aleksndra96 Re: no nieźle... 13.07.10, 15:34
            em , rzadko chodze na cmentarz .

ale lubie byc sama ,.
        • schokobonsy Re: no nieźle... 13.07.10, 15:36
          A ja mieszkam na przeciwko cmentarza.Nie przeszkadza mi to.Przyzwyczaiłam się do
          pogrzebów..

całkiem spoko ; d
          uwielbiam wieczorami patrzeć na cmentarz i na palące się znicze ; )
          • mweezy . 13.07.10, 15:42
            na cmentarzu można się wyciszyć, uspokoić, pomyśleć. atmosfera jak najbardziej
            do tego skłania. btw. moja koleżanka mieszka przy cmentarzu, tak, że kiedy jest
            jakiś pogrzeb, to trumny zawsze są przenoszone obok jej domu, lol.
    • trufla Re: Cmentarze .. 13.07.10, 15:48
      Cmentarze są dla mnie tylko i wyłącznie po to aby odwiedzić tych, których już z nami
      nie ma, pomodlić się, postawić znicz lub kwiatki. Najlepiej czuję się w swoim pokoju, to
      taka moja strefa for only...
    • soulik. Re: Cmentarze .. 13.07.10, 15:52
      Lubię tak jesienią się przehasać. xD
    • seneka4 Re: Cmentarze .. 13.07.10, 16:11
      nie sprawia mi przyjemności chodzenie na cmentarz ,ale oddaje temu miejscu
      szacunek. Podoba mi sie tam jedynie w świeto umarłych 1 listopada.. wtedy na
      cmentarzu panuje niesamowity klimat i jest po prostu pieknie. smile

ale jeśli potrzebuje sie wyciszyć robie sobie ciepłą kąpiel z pianą i tam sie
      uspokajam i myśle.
      • denessa Re: Cmentarze .. 15.07.10, 20:12
        cmentarze są straszne . na szczęście nie mieszkam koło aądnego , a moi bliscy pochowani są na wsi ( moi oboje rodzice pochodzą z różnych wsi i w wieku studenckim przeprowadzili się do miasta ) więc mniej więcej co dwa tygodnie jadę tam na wieś do mamy i zawsze po kościele jedziemy na grób się pomodlić . sama to nigdy , a wieczorem to byłąm tylko raz i to z całą rodziną . a u taty jestem gdzieś raz na pół roku . jedyny dzień kiedy lubie być na cmentarzu to wieczorem , w dzień wszystkich świętych bo wtedy jest tak jasno i kolorowo .
    • violet_ Re: Cmentarze .. 13.07.10, 16:17
      nie.
    • piratka13 cmentarze doprowadzają mnie do .... 13.07.10, 16:18
      łez . ja widzę groby małych dzieci i wgl ,owszem jest odczuwalny w jakiś sposób
      spokój ,ale na przemyślenia wole chodzić gdzieś na wzgórza albo coś w tym
      rodzaju wink
    • cukiereczek.. Re: Cmentarze .. 13.07.10, 16:42
      lubię, bo nie wierze w te całe duchy i takie tam -.-, ale w nocy nie bardzo xD
      • vaniney Re: Cmentarze .. 13.07.10, 17:14
        nie lubię być sama.i nie chodzi mi o strach,ja po prostu okropnie się nudzę bez
        towarzystwa :3
    • moniquemichael Re: Cmentarze .. 13.07.10, 17:18
      Uwielbiam te momenty,szukanie inspiracji..
      kocham takie rzeczy,a Ty Green_day_love czerpiesz z takich miejsc inspiracje,jak
      tak to do czego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka