Dodaj do ulubionych

Cmentarze ..

• mika999 Re: Cmentarze .. 13.07.10, 18:36
      Gdy idę na cmentarz jest mi bardzo smutno gdy patrzę na te wszystkie groby...crying
      no ale miło jest zanieść kwiatki nad grób smile
    • lucy_malfoy nie bardzo... 13.07.10, 18:52
      Oczywiście lubię czasem pobyć sama, ale wtedy na pewno nie idę na cmentarz. Ten w
      moim mieście jest spory, ale raczej nowy i nie ma tam takiego klimatu jak np. na
      Powązkach w Warszawie, których nie cierpię przez to, że kiedyś na wycieczce (były takie
      upały jak teraz) poszłam tam z rodzicami i nawet w pełnym słońcu robiło mi się tam
      strasznie zimno i nieswojo, wiałam stamtąd aż się kurzyło. Od tego czasu nie przepadam za
      starymi grobowcami.
    • koralowa . 13.07.10, 18:53
      `Na cmentarzu nie czuje się zrelaksowana. W ogóle nie czuję tej całej
      'bliskości zmarłych', nie wiem może jestem dziwna. Relaksuje się w swoim pokoju
      tam jestem odizolowana od całej rzeczywistości, która czasem mnie przytłacza.
      • green_day_love moniquemichael 13.07.10, 19:06
        Wiesz, mnie takie miejsca dają inspirację do pisania wierszy i opowiadań.
        Ogólnie moja..hm.. twórczość, że tak to ujmę opiera się na dramacie i cierpieniu
        nastolatki, która w dzieciństwie przeżyła już wiele, aż w końcu zaczyna do niej
        docierać, że nie może tak żyć i stara się odmienić. Nie będę się rozpisywać na
        ten temat. smile
        Wczoraj w internecie ot tak po prostu wpisałam sobie w googlach kaplicę
        Scheiblera, która znajduje się na cmentarzu, na którym jest pochowana cześć
        mojej rodziny w moim mieście. Zawsze tam jeździłam, ale jakoś specjalnie nie
        interesowałam się nią. Teraz nagle zapragnęłam się tam znaleźć, porobić ciekawe
        zdjęcia, poznać jej historię. Kiedyś nawet, jak byłam wieczorem na tym cmentarzu
        to widziałam, jak właśnie przy tej kaplicy kręcony był film.
        Tak więc, takie spokojne miejsca dają mi inspirację do pisania i również
        przemyślenia kilku spraw smile
    • lov_aa Re: Cmentarze .. 13.07.10, 22:38
      Ja jak mam się zrelaksować to w jakimś fajnym towarzystwie ;d a nie na cmentarzu
      ... ale wiesz każdemu należy się odpoczynek od przyjaciół tongue_out
    • kingusia Re: Cmentarze .. 14.07.10, 12:16
      raczej we własnym pokoju smile
      • kingusia Re: Cmentarze .. 14.07.10, 12:16
        wieczorem .. w łóżku ; )
    • leyla Re: Cmentarze .. 14.07.10, 12:24
      ja też na cmentarzu czuję się spokojnie.nie napawają mnie strachem.no chyba że w
      nocy wtedy tak.
    • xxxnikusxxx Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:26
      Szczerze powiem, że nie przepadam za takimi miejscami... zawsze chce mi się płakać..
    • lizzunia Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:31
      ja uwielbiam bo nawet mieszkam na osiedlu koło cmentarza i ide do szkoły tez
      przez cmentarz więc bardzo lubie ;D
    • muzykomanka Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:32
      Owszem lubie. Ale na tych starych. Sama. Jak zapada zmrok...;D
      Ale bardziej lubioie sama wieczorami chodzić do lasu. I oczywiście z telefonem i słuchawkami
      żeby słuchać muzy. Później zdejmuje słuchawki i tak sobie siedze na kamiś pniu i sobie myśle.
      Albo czytam książkę. ;D
      Ogólnie. Uwielbiam być sama w . I w domu. I na spacerach. ;D
    • koaal ... 14.07.10, 21:33
      jak można czuć spokój i być zrelaksowanym w miejscu gdzie leży tyle zmarłych ciał?!

nie, nie lubię cmentarzy.
    • bad_alex a co jest fajnego w chodzeniu na cmentarz ? 14.07.10, 21:37
    • gigi09 Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:37
      Najbliższy cmentarz na którym mogłabym poczuć się samotna jest ponad 10 km od
      mojego domu, wiec odpada. Żeby się zrelaksować i pobyć sama ze sobą wieczorem
      kiedy robi się już ciemno siadam na huśtawkę na moim podwórku, słucham piosenek
      na mp3 i myślę o tak o niczym i o wszystkim.
    • truskawkowa0105 Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:41
      ja niezbyt je lubięsmile
      ja nie mam jednego miejsca które mnie uspokaja, to wszystko jedno tylko żebym
      była samasmile
    • nick_jonas_jb Re: Cmentarze .. 14.07.10, 21:46
      Relaksujesz się na cmentarzu ?! Nie masz koło siebie normalniejszych miejsc takich jak no nie wiem... park albo jakaś alejka ?!
      • green_day_love nick_jonas_jb 15.07.10, 16:53
        Tak się składa, że w moim mieście jest dość dużo parków itp, a cmentarz to
        jest jak najbardziej normalne miejsce. Nikt nie zabrania tam chodzić. A jeśli
        ktoś tęskni za swoją zmarłą rodziną to czy ktoś może tej osobie zakazać
        chodzenia tam, gdzie są pochowani tylko dlatego, że innym się to nie podoba i
        uważa za dziwne? Jasne, że nie.
        Wiele osób tutaj mówi, że na cmentarzu mogę wiele spraw przemyśleć, a ja szanuję
        każde zdanie i nie mam zamiaru kłócić się o takie sprawy.
        • green_day_love mogą* 15.07.10, 16:53
    • coker Re: Cmentarze .. 15.07.10, 17:22
      Lubię chodzić na cmentarze, ale NIE nocą. Czuję się zrelaksowana, odizolowana od
      świata i rzeczywistości kiedy zamykam się w swoim pokoju i włączam płytę Green
      Day'a. Robię to codziennie. wink
    • iga18 Nie za bardzo... 15.07.10, 17:26
      Nie, że nie lubię takich klimatów. Są nawet, ale ...

... mam daleko. Strasznie nie chce mi się tam chodzić. Ledwo wyciągają mnie na
      jakąś rocznicę umarcia/urodzin rodziny, którzy już leżą na cmentarzu.
    • gabrysia111 ja lubie sie kłaść w puste grobowce (żart) 15.07.10, 18:12
    • primas Re: Cmentarze .. 15.07.10, 18:18
      Lubię chodzic na cmentarz, ale gdy jest dzień ; - )

Mnie akurat odpręża las. Nie wiem czemu, ale czuję się w nim bardzo swobodnie.
    • moniag spoko 15.07.10, 18:35
      ja bardzo lubię sprawiają że jestem wyciszona i czuję się jak w innym świecie.
      • iniaxd Re: emm... 15.07.10, 18:54
        Nigdy nie chodze sama na cmentarze, zawsze albo z kumpelą albo z rodziną. Moim
        miejscem wyciszenia jest taki wieeelki opuszczony dom w moim rodzinnym mieście. Czuje
        sie tam dobrze i bezpiecznie.
    • inkny Re: Cmentarze .. 15.07.10, 20:14
      Ja bardzo lubię przechadzać się z Pewnymi Osobami. Oczywiście wa nocy, gdy nie
      ma żywych i słońca. i tylko te stare, najlepiej opuszczone, gdzie jest sporo
      krypt do zwiedzenia.
    • oleksandra_xd Re: Cmentarze .. 15.07.10, 20:19
      Ja w moim mieście nie mam takiego miejsca, nawet na cmentarzu czuję się nieswojo
      ; /
      ... ; d d , lepiej nie pytać ; PP
    • cyrusmiley Re: Cmentarze .. 15.07.10, 20:27
      Hmm gdy chodze na cmentarz to mam takie uczucie wewnętrznego spokoju ,wyciszenia i
      oczywiście poczucie tego ,że ta osoba która odeszła jest bliżej mnie wink Pozdrawiam.
      • meerc c; 15.07.10, 20:30
        jak byłam mała , to lubiłam z rodzicami przechodzić obok nagrobków małych dzieci .
        zawsze myślałam że te małe aniołki siedzą na swoich grobach i w nocy ze sobą rozmawiają
        i bawią się . c: ogólnie cmentarz jest mi obojętny .
    • pauliska1212 Re: Cmentarze .. 15.07.10, 22:07
      nie lubię ...
      święta zmarłych też nie lubię, tak jakoś przytłacza mnie widok, wszędzie groby itp.
      ale ogólnie cieszę się, że jest takie święto. Dzięki niemu nie zapominamy o
      naszych bliskich którzy odeszli i praktycznie cały dzień się ich wspomina . : dd
    • slodkiporanek Re: Cmentarze .. 16.07.10, 10:01
      Uwielbiam chodzić po cmentarzach, ale nie dlatego, że czuję się spokojna.
      Po prostu lubię czytać daty narodzin i śmierci, wyobrażać sobie jaki ktoś był, i
      w jakich okolicznościach zginął.

• temptation Hmm 17.07.10, 18:24
        Dla mnie cmentarz jestem dziwnym miejscem... nie umiem się tam zrelaksować z
        myślą że wokół mnie są setki zmarłych ludzi... to odwrotne zjawisko
        zrelaksowania ( dla mnie ).
    • monik4 Re: Cmentarze .. 17.07.10, 18:29
      no cmentarze sa fajne ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka