karolasmusik Re: Kotkowy kącik porad 19.02.11, 15:43 Hej! A tu znajdziecie więcej informacji : karolasmusik.blogspot.com , klikajac w boksy bonusy . Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana22 Kotku, Ja już nie chcę taka być! 19.02.11, 21:50 Kotku! Mam problem z obgadywaniem. Nigdy, przenigdy nie obgadałabym Przyjaciół. Obgaduję tylko osoby których nienawidzę. Staram się wogóle tego nie robić, ale czasami coś mnie złapie. Niedawno pisałam sobie z koleżanką. Była chwila ciszy, ja nie mogłam znaleźć tematu do rozmowy, i poruszyłąm temat chamskości jednej z dziewczyn której nie lubię. Koleżanka mi odpisała, że ZA duzo obgaduję. Teraz jest mi głupio, chcę się zmienić, ale nie wiem jak. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_22 Koszmarne Włosy 21.02.11, 18:45 Mam dość długie i bardzo kręcone włosy i mam z nimi spory problem- nie mogę ich rozczesać. I tak można je czesać tylko na mokro, ale nawet wtedy nie daję rady. Moja mama ledwo mi je rozczesuje. Stosowałam już miliony odżywek, ale nic nie dawały. Są jakieś sposoby albo specjalne preparaty, które naprawdę pomagają rozczesać niesforne kędziory? Odpowiedz Link Zgłoś
thepretty Problem z figurą i rodziną. 22.02.11, 18:48 Olgo, problem polega na tym, że jestem gruba. Próbuję się odchudzać, ale niestety zazwyczaj mi to nie wychodzi. Na dodatek moja rodzina cały czas się ze mnie naśmiewa z tego powodu, a najbardziej siostra. Gdyby nie to, że mogę iść do szkoły spotkać znajomych to pewnie cały czas bym płakała. Na dodatek przez to mam coraz więcej myśli samobójczych! Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
2468 Re: Kotkowy kącik porad 23.02.11, 13:25 Drogi Kotku! W tym roku czeka mnie zmiana szkoły. Mianowicie podstawówki na gimnazjum. Jednak, aby dostać się do wybranej klasy muszę napisać test predyspozycji językowych. Niestety nie wiem jak się przygotować? Proszę Cię o pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rachel13 Re: Kotkowy kącik porad 23.02.11, 16:44 Kotku proszę o pomoc. Ostatnio zaczęli mi się podobać starsi chłopcy nawet o 10 lat, ja mam 16. To jest straszne gdyż oni wcale na mnie nie zwracają uwagi a po za tym niektórzy to Amerykanie lub Anglicy. Nie wiem co mam robić bo dziewczyny w moim wieku mają już chłopaków i starszych i w swoim wieku a ja marzę o tym by mieć jakiegoś chłopaka z innego kraju. Wiem że ta wypowiedź jest bardzo zagmatwana ale może jakoś mi pomożesz. Proszę !! Odpowiedz Link Zgłoś
jessica44 Re: Kotkowy kącik porad 23.02.11, 16:49 Drogi kotku. Mam problem związany ze szkołą, a dokładniej z jej uczniami. Otóż ostatnio panuje tam naprawdę bardzo dziwna moda - wszyscy, których znam się tną Na każdej przerwie żyletkami piszą różne rzeczy na rękach, a później dumnie chodzą po korytarzach z rękawami podwiniętymi do góry, żeby wszycy to widzieli. Recz jasna, nie dam rady namówić całej szkoły do rzucenia nałogu 'żyletkowego'. jednak do tego posunęła się moja najlepsza przyjaciółka, która tłumaczy się słowami "Wszycy to robią, to jest modne". Co mam zrobić? Na moich oczach znajomi robią sobie krzywdę i uważają to za naprawdę fajne. Nieraz różne osoby mnie do tego namawiały. Przez to, że nie 'bawię się' w takie rzeczy mam przydomek 'najnudniejszej dziewczyny w szkole' i ludzie na korytarzach mnie wyśmiewają Dotychczas sądziłam, że człowiek posuwa się do takich rzeczy z oczywistych powodów, kiedy jest zagubiony, ale żeby dla zabawy?! Proszę Kotku o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
memory Re: Jak mu to powiedzieć ? 23.02.11, 20:20 Drogi Kotku ! Ostatnio w szkole odbyły się zawody i poszłam kibicować. Był tam mój "przyjaciel" .(z innej miejscowości jest) i on nie powiedział 'cześć' ani nic ! Później mój kolega z klasy zapytał się go czemu się do mnie nie odezwie, a on odpowiedział że 'ze mną nie pisze w ogóle i to tylko ZNAJOMA ' . Mi po prostu płakać się chciało. Chciałabym mu jakoś powiedzieć żebyśmy od siebie odpoczęli, bo taka przyjaźń zbyt sensu nie ma. Ale nie mam odwagi, i nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Ratuj Kotku ! Odpowiedz Link Zgłoś
angelika12 Re: Kotkowy kącik porad 24.02.11, 12:01 kotek.pl napisał(a): > Napisz, co Cię nurtuje, postaramy się pomóc! jak mam powiedziec mamie o okresie Odpowiedz Link Zgłoś
angelika12 Re: Kotkowy kącik porad 24.02.11, 13:26 angelika12 napisał(a): > kotek.pl napisał(a): > > > Napisz, co Cię nurtuje, postaramy się pomóc! > > jak mam powiedziec mamie o okresie Odpowiedz Link Zgłoś
agaxd4 Kotkowy kącik porad To bardzo ważne. Wstydzę się 25.02.11, 13:31 U nas w mieście niedawno otworzyli aquapark. I w związku z tym mamy chodzić ze szkołą na basen w ramach lekcji w-fu. Ja nie lubię pływać to po pierwsze, a po drugie źle się czuje ze swoim ciałem. Mam lekką nadwagę i nie lubie pokazywać tego innym. Tak jak to będe musiała robić na basenie. Czy masz jakiś pomysł, żebym tak bardzo się niezniechęcała do tych lekcji? Proszę pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
loveme. Re: ... 25.02.11, 17:07 Drogi Kotku, każdy z nas ma jakieś kompleksy. Ja na przykład mam strasznie małe oczy(niektórzy się nawet pytają czy pochodzę z azjatyckiej rodziny), których wręcz nie cierpię, na zdjęciach wyglądają okropnie. Czy są jakieś sposoby, aby wyglądały na optycznie większe ? (mam również krótkie rzęsy). Odpowiedz Link Zgłoś
madziusia...xd Re: ... 04.03.11, 17:31 mi sie wydaje że 'większe' oczy mam jak się kredką pomaluje i tuszem i bez cieni... Odpowiedz Link Zgłoś
likepoison Rodzice. 26.02.11, 20:54 Mam problem z rodzicami. Ciągle trzymają mnie pod kloszem. Nie mogę wychodzić na imprezy, jechać sama do sąsiedniego miasta. Najchętniej to trzymaliby mnie cały dzień w domu. Mam 15 lat, a każdą sobotę siedzę w domu. Koleżanki chodzą na imprezy, a ja nie mogę. W wakacje jeżdżą na basen, a moi rodzice mi nie pozwalają. Rozmawiałam o tym z nimi wiele razy, ale zwykle kończy się to kłótnią i słowami, żebym ich nie denerwowała. Mam już tego dosyć. Pomóż, kotku! Odpowiedz Link Zgłoś
miley95 Re: Kotkowy kącik porad 27.02.11, 17:36 Jak rozpoznać czy podobam się chłopakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaa123 Oczy ;/ 01.03.11, 10:04 Nigdy przenigdy nie miałam dołów ani worów pod oczami. Ostatnio schudłam 2 kilo i od tego czasu mam doły pod oczami .. ;/ tzn tak bardziej u gury pod okiem mam taki jakby ''worek'' a bardziej u dołu poprostu doły ! Nie wiem co mam z tym zrobić : ( aha dołu mam ciągle a wory są kiedy się uśmiecham . PS. tak przy okazji to nie znacie jakiś dobrych sposobów żeby się pozbyć piegów ? Przepraszam za ortografię i licze na pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
nicelove Rozpieszczona koleżanka. 01.03.11, 14:05 Cześć! U mnie w klasie jest taka jedna koleżanka która jest chyba za bardzo rozpieszczona. Zawsze musi wygrywać i wgl. Jak jej powiedziałam, że też chcę być gwiazdą jak ona (aktorka,modelka,itp.) to ona mnie tak jakby "wyśmiała". Kiedy ona coś mówi to musi być super cicho bo muszą ją wszyscy słyszeć, a jak ja mówie to słuchają mnie tylko koleżanki, które ona uważa za "głupie". Ostatnio po W-f'ie powiedziała "Kto nie lubi Gośki(tu zmienione imię) ?" Szczerze to ją lubie ale bałam się że mnie wyśmieje. Jest taką egoistką bo jak ona je na lekcji to nic się nie dzieje ale jak reszta to tak. Co ja mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
lena620 Re: Kotkowy kącik porad 02.03.11, 17:48 Cześć! Zacznę od razu: W mojej klasie prawie wszystkie dziewczyny mają już miesiączkę, oprócz mnie. Chociaż jakoś już od roku chodzę już w biustonoszu, rosną mi włosy pod pachą... Czy wszystkie zmiany następują od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
lool1997 Re: Kotkowy kącik porad 04.03.11, 19:24 Mam problem ; ( Chodzi o moich rodziców. Zaczęli się kłócić , teraz zdarza się to coraz częściej , najczęściej rozmawiają o tym wieczorem kiedy śpimy , ale i tak się na siebie wydzierają , ja nie mogę tego już znieść , strasznie się boje co będzie dalej , a najbardziej o mojego brata , który jest jeszcze mały i nie chce , żeby miał takie dzieciństwo przy samych kłótniach , z resztą ja też mam już tego dość . proszę pomocy ! ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraaaa Re: Kotkowy kącik porad 05.03.11, 21:37 Mam problem z tym że Kochalam chlopaka a gdy mnie sie spytal o chodzenie to sie nei zgodzilam. Poprostu boje się chyba milości ! nie wiem jak z tym sobei poradzic bo odrzucam wszystkich ktorych kocham ! Pomózcie prosze ! Odpowiedz Link Zgłoś
kremowa.xd Re: Kotkowy kącik porad 07.03.11, 16:00 Zapytam prosto z mostu - czy spanie na brzuchu ma jakiś wpływ na kształt i wielkość piersi? Ja osobiście nie potrafię zasnąć inaczej, ani na plecach ani na boku nie czuję się zbyt komfortowo, a nie chciałabym w przyszłości mieć nieatrakcyjnego biustu! A poza tym, mam już 15 lat, a piersi nie rosną mi już od dwóch lat... Nie do końca rozumiem czemu to się tak zatrzymało, a z miesiączką raczej to związku nie ma, bo dostałam ją jeszcze wcześniej... Czy to oznacza, że do momentu aż zajdę w ciążę, będę miała taki a nie inny biust? Odpowiedz Link Zgłoś
vampiresfan Re: Kotkowy kącik porad 24.04.11, 21:00 Ja jestem w podobnej sytuacji ale mysle ze co nieco jeszcze mi tam urośnie W końcu dziewczyny dojrzewają do 18 roku życia. A co do spania na brzuchu, nie sądze żeby to mialo jakiś wpływ na piersi Odpowiedz Link Zgłoś
farnoholiczka Re: Kotkowy kącik porad 08.03.11, 20:31 Często czuję się tak jakbym była niepotrzebna i nikt mnie nie lubiał.Co zrobić by to zmienić???? Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 11.03.11, 16:00 Jest pewien chłopak na którym mi bardzo zależy.Nie wiem jak do niego zagadać . Bardzo mi na nim zależy ale wstydzę sie mówic ponieważ moje zęby nie są zbyt proste i boję sie że jak zaczne mówić to mi sie "język zaplącze"i on się speszy i to będzie koniec Help me Olga_ Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 Re: Kotkowy kącik porad 11.03.11, 18:04 Mam na plecach pełno pryszczy i nie wiem jak się ich pozbyć Odpowiedz Link Zgłoś
lovegame1913 Re: Kotkowy kącik porad 11.03.11, 18:04 heej mam na imię Ula i mam 16-lat . Od nie dawna zaczelam szalec za Justinem Bieberem , Dzieki niemu znalazlam swoje powolanie a miedzy innymi pisanie piosenek na razie napisałam tylko dwie i pracuje nad trzecia i na pewno bede pracowala nad nastepnymi no ale do rzeczy . Chcialabym aby moje piosenki zobaczyly gwiazdy itp. zeby osadzily czy sa One dobre i Bardzo bym chciala zeby to jakas gwiazda spiewala moje piosenki albo ja.Prosze doradz mi w jaki sposob moge ukazac moje piosenki gwiazda muzyki zeby je ocenili i tez aby w maly sposob pomogli mi zrealizowac moje marzenia . Masz jakis pomysl zeby ukazac moje piosenki? -------->Czy moge tobie rowniej przeslac moje piosenki zebys je ocenila? Prosze Cie bardzo ! Zalezy mi na tym ! DZIEKUJE SERDECZNIE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE ! )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa5 Re: Kotkowy kącik porad 11.03.11, 21:28 moim zdaniem powinnaś pojechać ze mną do Hollywood i tam byśmy zrobiły karierę Odpowiedz Link Zgłoś
lovegame1913 Re: Kotkowy kącik porad 12.03.11, 02:15 No jasneee ;DD Z MOIMI Piosenkami damyy redee;DD ;** Czubeek Mojj <33;*** Odpowiedz Link Zgłoś
madziiaaa. Re: Kotkowy kącik porad 11.03.11, 18:58 nie wiem co kupic chlopakowi na uroo ; << doradzicie? 16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
avril_998 Re: Kotkowy kącik porad 12.03.11, 10:39 mam 13 lat ... i mam w klasie chłopaka który mi się podoba. Myślałam, na początku, że on też mnie bardzo lubi ale teraz sama już nie wiem. Co mam zrobić?? czy to nie za wcześnie na miłość?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_123 Re: Kotkowy kącik porad 12.03.11, 15:55 Witaj Kotku. Mam poważny problem... Moja mama jest w ciąży. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że dwa lata temu mama poroniła. Od tamtej chwili nie chciałam znowu tego przechodzić. A teraz znowu to się stało!!! Nikomu nie chcę się zwierzać, bo to delikatna sprawa. Nie wiem jak sobie z tym poradzić i proszę o pomoc. Bardzo chcę mieć nowe rodzeństwo, ale nadal się boję... Aga, 15 Odpowiedz Link Zgłoś
gossip_girl_fan Re: Kotkowy kącik porad 13.03.11, 11:06 Witaj Kotku Mam problem. Mam na twararzy trochę wyprysków. Codziennie stosuję żel do twarzy, a potem nakładam specjalną maść na każdą niedoskonałość tylko, że rano po zmyciu maści mam strasznie suchą skórę. Jakiego mam używać żelu i kremu, żebym nie miała problemu z suchością skóry i niedoskonałościami ? Liczę na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
milka13 Sprawa dotycząca Wszystkich !! 13.03.11, 15:51 Proszę Kotku, przeczytaj to. Wiele ludzi dorosłych( w tym Ksiądz) mówi, że to prawda. Jeśli sam w to nie uwierzysz, to może inni uwierzą. Przecież jest tyle zła na świecie, że nie można ignorować tego co się dzieje: katastrofy, powodzie, trzęsienia ziemi (np. to ostatnie w Japonii), to wszystko do czegoś zmierza. Najświętsza Maryja Panna ukazała się trojgu dzieciom w 1917r w Fatimie w Portugalii. Obajwienie się Matki Bożej w Fatimie zostało oficjalnie uznane przez Kościół Katolicki. Jedna z dziewczynek – Łucja, po śmierci Franciszka i Hiacynty wstąpiła do zakonu klauzurowego w Koimbrze. Łucja zmarła 11 lutego 2005r. Siostra Łucja przesłała trzeci sekret Ojcu Świętemu Piusowi XII, aby objawił go światu. Papież przeczytał go z przerażeniem, ale go nie objawił. To samo uczynili następni Papieże, aby nie wzbudzać w świecie paniki i lęku. Po śmierci Łucji trzeci sekret został objawiony, oczywiście nie po to, aby straszyć ludzi, lecz po to, by ludzie byli przygotowani na to wydarzenie. Matka Boża powiedziała do Łucji: Objawiam światu to, co ma się zdarzyć między 1959 a 2012 rokiem. Ludzkość zaniedbuje przykazania Boże. Szatan zawładnął światem, siejąc nienawiść wśród ludzi i niezgodę. Państwa produkują broń śmiercionośną, która jest zdolna znisczyć ziemię w kilku minutach. Większa połowa ludzkości będzie w tragiczny sposób zniszczona przez wojnę atomową. Powstanie wielki konflikt religijny, Islam przepuści atak na Chrześcijaństwo. Powstaną wielkie zgorszenia w kościele i w zakonach. Bóg dopuści na ludzkość grady, ostre zimy, upalne lata, powodzie, ogień, trzęsienia ziemi, czas nieprzychylny, katastrofy, które powoli będą wykańczać ziemię” Te wszystkie zdarzenia mają się dokonać przed rokiem 2012. Matka Boża powiedziała też: “Praktykujcie uczynki miłosierdzia wobec wszystkich potrzebujących. Wszyscy, którzy nie będą spełniali tych uczynków, nie przeżyją katastrofy. Kara jaką Bóg zamierza zesłać na grzeszną ludzkość jest niewyobrażalna. Bóg ukarze surowo wszystkich, którzy odrzucili Jego Przykazania. Wzywam wszystkich, aby zbliżyli się do Chrystusa, który jest Światłością Świata. Ojciec Augustyn, który mieszka w Fatimie, otrzymał od Papieża Pawła VI pozwolenie na odwiedzenie siostry Łucji w Koimbrze i ona powiedziała mu:“Ojcze, Matka Boża jest bardzo smutna, ponieważ mało kto zainteresował się Jej przepowiedniami z 1917r. Wierz mi, Ojcze, kara Boska przyjdzie. Wkrótce wiele dusz się zatraci i wiele państw zniknie z powierzchni Ziemi. Jeżeli ludzie się nawrócą i zaczną pokutować, modlić się i praktykować uczynki miłosierdzia, świat może być ocalony. A gdy się nie nawróci, to zginie. Już czas, aby orędzie Matki Bożej dać poznać wszystkim, zwłaszcza rodzinie, krewnym, przyjaciołom i znajomym. Zacznijcie się modlić i czynić pokutę, bo tylko krok dzieli nas od katastrofy. Kiedy będzie się mówić dużo o pokoju, katastrofa przyjdzie. Pewien człowiek, który zajmuje w świecie wysokie stanowisko, zostanie zabity i to wywoła wojnę atomową, która spowoduje straszne zniszczenia na świecie. Ciemność ogarnie ziemię przez trzy dni – 72 godz. Przed katastrofą noc będzie bardzo zimna i będą wiać silne wiatry. Ludzi ogarnie niepokój i zacznie się trzesięnie ziemi, które będzie trwać kilka godzin. Wiatr przyniesie gaz i rozprzestrzeni po świecie. Słońce nie będzie widoczne. Ci, którzy czczą Matkę Najświętszą i rozpowszechnili Jej orędzie nie potrzebują się bać niczego. Ona ich uchroni od katastrofy. Co należy czynić, gdy to się stanie? W domu przygotować mały ołtarzyk, na nim postawić krzyż i figurę Matki Bożej, być w domu, uklęknąć i przepraszać Boga za grzechy, odmówić “Wierzę w Boga”, Różaniec i po każdej dziesiątce dodać: “O mój Jezu! Przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego, zaprowadź wszystkie dusze do nieba i dopomóż szczególnie tym, którzy najbardziej potrzebują Twojego Miłosierdzia. Jezu ufam Tobie!”Dom powinien być zamknięty i nikogo obcego nie wolno wpuścić do domu. Drzwi i okna mają być zamknięte, z nikim nie rozmawiać, tylko się modlić. Zapalić poświęconą świecę, która ma się palić przez trzy dni, bo innego światła nie będzie w tym czasie. Nie wychodzić z domu pod żadnym pretekstem, aż się wszystko unormuje. Mieć przynajmniej trzy świece w domu dodatkowe. Po odmówieniu Różańca dodać słowa: “Dziewico Maryjo, strzeż nas, kochamy Cię, zbaw nas i świat. Trzeba mieć w domu wodę święconą i nią pokropić dom, zwłaszcza drzwi i okna. Święconą kredą narysować na drzwiach znak krzyża. Ci, którzy uwierzą Moim słowom i rozpowszechnią je, nie potrzebują obawiać się niczego. Mów o tym innym, póki czas. Ci, którzy będą milczeć o tym, będą odpowiedzialni za tych, którzy nie zostali poinformowani i zginęli. Trzeba pamiętać, że Bóg jest nieskończenie miłosierny i Jego słowa upomnienia nie należy uważać za zagrożenie, lecz jako Ojcowskie upomnienie. Zbawiciel nasz Jezus Chrystus, oznajmił O. Pio następującą wiadomość: Godzina mego przyjścia jest bliska. Przy tym przyjściu będzie Miłosierdzie, a jednocześnie twarda i straszna kara. Moi Aniołowie powołani do tego zadania będą uzbrojeni w miecze. Uwaga ich będzie zwrócona przeciwko tym, którzy nie wierzą i bluźnią przeciwko objawieniu Bożemu. Z chmur powstaną orkany ognistych strumieni padających na całą ziemię. Niepogody, burze, pioruny, powodzie, trzęsienia ziemi będą jedne po drugich następować w różnych krajach. Nieustannie będzie padać deszcz ognisty. Rozpocznie się to w bardzo mroźną noc. Grzmoty i trzęsienia ziemi będą trwać trzy dni i trzy noce. Będzie to dowodem, że przede wszystkim jest Bóg. Ci, którzy ufność we Mnie pokładają i wierzą Moim słowom, niech się nie lękają, bo Ja ich nie opuszczę. A nie opuszczę szczególnie tych, którzy niniejsze ostrzerzenie podają do wiadomości innym, dla ich dobra, aby się nawrócili i przestali źle czynić. Kto jest w stanie łaski i szuka opieki Matki Mojej, temu się nic nie stanie. Abyście się na to przygotowali, podaję wam znaki: noc będzie bardzo zimna, wiatr będzie huczał, a po pewnym czasie powstaną grzmoty. Wtedy zamknijcie drzwi i okna, zasłońcie je kocami, abyście nie widzieli, co się dzieje na zewnątrz. N ie rozmawiajcie z nikim poza domem. Uklęknijcie przed Krzyżem i żałujcie za grzechy swoje. Proście Moją Matkę o opiekę. Podczas, gdy ziemia trząść się zacznie, nie wyglądajcie na zewnątrz, bo gniew Ojca mego jest godny szacunku. Kto rady tej nie usłucha, ten zginie w okamgnieniu, bo serce jego widoku tego nie wytrzyma. Szatan tryumfować będzie. Kto cierpi niewinnie i zginie, męczennikiem wejdzie do Królestwa Mego. W trzecią noc ustanie ogień i trzęsienie ziemi, a w dniu następnym świecić będzie słońce. W postaciach ludzkich zstąpią na ziemię Aniołowie i przyniosą z sobą ducha pokoju. Kara, jaka spadnie, nie może być porównana z żadną inną, jaką Bóg dopuścił na stworzenia od początku świata. Jedna trzecia ludzkości zginie. [...] O PIO OSTRZEGA: Powaga chwili skłania mnie do zwrócenia wszystkim uwagi, zwłaszcza tym, którzy nie wierzą, że to wielkie niebezpieczeństwo zagraża ludzkości – jeśli ludzkość się nie zmieni. Dnia ani godziny wam nie powiem, gdyż jedynie Ojciec Niebieski wie, kiedy to nastąpi. Pamiętajcie o tym surowym upomnieniu, które wam daję. Nie lekceważcie go sobie, ponieważ niebezpieczeństwo grozi całej ludzkości! Wobec krótkiego czasu należy go wykorzystać: nie poddawać się złu i nie grzeszyć ciężko. Waszym obowiązkiem jest wskazywać na zbliżające się niebezpieczeństwo. Nie będzie usprawiedliwienia, że nie wiedzieliście o tym, niebo bowiem ostrzegało was i ostrzega, chociaż ludzie się tym nie przejmują... lekceważąc sobie Kościół Chrystusowy, religię, Boga! Potem będzie za późno! Trwajmy w stanie łaski, bez grzechu ciężkiego, bo jesteśmy w rękach Boga, który pragnie dobra swoich dzieci i zabierze je do Siebie do Nieba w chwilii najodpowiedniejszej. Musimy się gorąco modlić o zbawienie dusz ludzkich i dawać im dobry przykład. Bo wszystko jest postanowio Odpowiedz Link Zgłoś