Dodaj do ulubionych

pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem .

11.07.10, 09:48
chodzi mi o moment, gdy Bella jest już wampirem i Alice przynosi lustro. No i Bella się ogląda w tym lustrze .

[...]Osoba, którą zobaczyłam w lustrze, była o stokroc ciekawsz od jakichkolwiek słownych potyczek.
Patrzenie na nią sprawiało mi przede wszystkim ogromną przyjemnośc. Nieznajoma wampirzyca była niezaprzeczalnie niezwykle urodzina, tak samo nieziemsko piękna, co Esme czy Alice. Jej twarz bez jednej skazy, bladą jak księżyc, okalała burza gęstych, lśniących, ciemnych włosów. Stała z gracją baletnicy. Ręce i nogi miała silne i gładkie, a jej skóra iskrzyła się delikatnie, połyskując niczym powierzchnia perły.
Ale potem się przestraszyłam.
Czy to miałam byc ja? [...]

A teraz fragment z Księżyca w Nowiu.
[...] Edwarda, jak na wampira przystało, w lustrze nie było widac [...]

I teraz, proszę, powiedzcie mi jakim cudem Bella ujrzała się w lustrze? Przecież wampiry się nie widzą w lustrach? A może te lustro było jakieś specjalne, bo Alice przyniosła je od Rosalie? Ja już sama nie rozumiem.
Co Wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • light Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:07
      Może nowo narodzonewampiry z czasem zaczynają 'znikać' tj. dopiero po np. kilku
      latach ich odbicie staje się niewidzialne?
      • alice.... Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:14
        nowonarodzonym jest sie przez rok
        • light Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:17
          wybacz, po tym jak przeczytałam tę książkę rok temu przestałam się tym
          interesować i już więcej do niej nie wróciłam. mogłam o tym zapomnieć.
        • milusia__ Tutaj!! 11.07.10, 10:37
          Jak Edward nie odbijał się w lustrze to było tylko snem Belli. Jakby nie odbijał się w lustrze to także nie byłby na zdjęciach. A Bella zrobiła wszystkim zdjęcia na jej przyjęciu urodzinowym .To był tylko sen i jej wyobrażenia bo jeszcze o tym nie wiedziała wink
          Tak sądzę tongue_out
          • lady_cat Re: Tutaj!! 11.07.10, 11:12
            milusia_ ma raczej rację . c ;
            • edward17 Re: Tutaj!! 27.07.10, 02:03
              Nie raczej , tylko napewno ;P
      • sims Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 17.07.10, 12:28
        bo w KWN to był sen a przed świtem to rzeczywistość była ...
      • zaczarowana__ Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 26.07.10, 23:34
        no rzeczywiście , xD
    • jane_ może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:09
      i niech mi ktoś teraz powie, że to lektura na wysokim poziomie, jak sama autorka się gubi w tym, co pisze.
      • alice.... Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:15
        a tobie jak coś nie pasuje to się przymknij, bo wcale mądrością nie sypiesz
        • zbieramchmury Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:21
          akurat Jane ma racje. bo ta książka nawet nie ma przekazu.
          • light Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:22
            Popieram.
            • elen Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 19:30
              no bo wszystkie książki maja być z przekazem, maja mieć charakter moralizatorski

no proszę was, wtedy to dopiero by była nuda
          • alice.... Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:36
            ona mas odziągnąć od swiata , a nie prawidź morały
        • jane_ Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 10:23
          Ty za to nad swoimi mądrościami nie panujesz, tak naturalnie Ci przychodzą. c;
          • alice.... Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 11:02
            ja przynajmniej jakieś mam smile
      • coldprincess Jane_ < 3 11.07.10, 10:36
        Pięknie powiedziane < 3
      • kasix_14 jane_ 11.07.10, 10:37
        jane_ napisał(a):

> i niech mi ktoś teraz powie, że to lektura na wysokim poziomie, jak sama autork
        > a się gubi w tym, co pisze.

wiesz... chyba jednak jest coś w niej skoro stała się światowym bestsellerem.
        Poza tym autorka ma prawo do błędów jak każdy inny.
        Spróbuj napisać taką 4tomową sagę i zobaczymy ile błędów zrobisz i czy będziesz
        pamiętała wszystko ze szczegółami z poprzednich twoich dzieł.
        • coldprincess @kaisx_14 11.07.10, 10:42
          Akurat taką sagę było by nie problemem napisać dla dziesięciolatka. Fabułę by wymyślił
          pięciolatek.
          Bo na prawdę trzeba wytężyć wyobraźnie, żeby napisać książkę o niezdarnej, szarej myszce,
          która się zakochała w tajemniczym chłopaku, który się okazał wampirem (jeszcze świecącym
          na słońcu!) i który też się w nieej zakochał, później ją rzucił, później wrócił, pobrali się zrobili
          sobie dziecko i żyli długo i szczęśliwie ! Alelluja !
          • kasix_14 Re: @kaisx_14 11.07.10, 11:08
            Jestem kasix a nie kaisx. Czytaj uważnie.

Wszystko dosłownie upraszczasz. Gdyby to było takie łatwe jak myślisz to książki
            powstawałyby w przeciągu jednego tygodnia a nie trwały latami.
            Nie wiesz ile trzeba poświęcić czasu na to.
            To, że ci ta saga się nie podoba to wcale nie oznacza, że jest ona denna bo ty
            tak uważasz.
            Jakoś spotkała się ona z zachwytem wielu ludzi na całym świecie.
            A to, że fabuła jest taka a nie inna to już tylko wybór S. Meyer.
            • coldprincess Re: @kaisx_14 11.07.10, 11:23
              Dla mnie fabuła była denna i denna pozostanie.
              Oklepana jak nie wiem co. Nudna, przesłodzona.
              Postacie niedopracowane, niewyraziste, a to Belli ciągle użalanie się nad sobą jest po prostu
              głupie.
              Ja tylko wyrażam swoje zdanie. mamy ustrój demokratyczny, więc mam takie prawo.
            • kaley033 Re: @kaisx_14 26.07.10, 20:02
              Cóż, powiem tak, odnoście tego ,,zachwytu'' na całym świecie. ,,Zachwyt'' to
              ,,coś'' wywołało u nastolatek. Nie wiem czy wiesz, ale krytycy(czyli ci co się
              znają) stwierdzili zgodnie: chłam!!!
              • lieb_de_sekunde Re: @kaisx_14 29.07.10, 22:53
                Powiem tyle na ten temat.
                -Książka ma poprawne słownictwo etc...
                -stała sie bestsellerem bo autorka wymyśliła inny motyw niż w innych ksiazkach
                -czytalam to. podobalo mi sie
                -ale teraz mi sie znudzilo.
                -Przez roberta i kristen ksiazka stała sie denna
                pozdrawiam
          • lady_dark_angel Re: @kaisx_14 11.07.10, 18:03
            skoro tak sądzisz to siądz i napisz cos takiego, jesli twoja ksiązke przeczyta chodziaż 20
            osób i bedzie do niej chętnie wracać, będziemy mogły porozmawiać. To takie proste? to
            czemu jeszcze tego nie zrobiłas moze wszyscy prócz ciebie to przygłupawe nastolatki
            czytające ksiązki z fabułą dla 5 latków, ale uwierz mi jedyne co teraz mozesz zrobic to
            kupesmile)
            nic więcej .
            • lady_dark_angel Re: @kaisx_14 11.07.10, 18:05
              te słowa kieruje do coldprincess , nie do kasix
        • jane_ Re: jane_ 11.07.10, 10:52
          to, że coś jest bestsellerem, nie świadczy o jego jakości. nie oszukujmy się - zmierzch jest skierowany do publiki, która ma się tym jedynie zachwycić, nie rozliczać autorkę. dla mnie meyer jest po prostu sprytna. żadna z niej pisarka.

jak już cos będę w życiu pisać, to na pewno nie sagę. żerowanie na jednym pomyśle - jak w przypadku pani meyer - nie jest w moim guście. a że napisac coś takiego, jak ona, nie jest trudno, niech potwierdzą te ogromne ilości książek o wampirach, jakie się teraz pojawiają.
          • kasix_14 Re: jane_ 11.07.10, 11:02
            A czytałaś jakieś inne jej dzieła? Czy oceniasz ją pisząc "żadna z niej pisarka"
            po jednej sadze?

"zmierzch jest skierowany do publiki, która ma się tym jedynie zachwycić"- a co
            w tym złego? Skoro ludzie to lubią to niech czytają i się zachwycają. Innych ta
            książka wzrusza a innych rozśmiesza ale sukcesem jest już nawet sam fakt, że
            wywołuje jakieś emocje.

A te ogromne ilości książek o wampirach co się teraz pojawiają to tylko znak, że
            inni pisarze mają nadzieję również wybić się, tak jak P. Meyer dzięki Zmierzchowi.
            • jane_ Re: jane_ 11.07.10, 11:12
              jej, nie rzucaj się tak. to tylko moje zdanie. jak uważasz sagę zmierzch za opus magnum literatury, to sobie uważaj, dla mnie jest poniżej poziomu, i tyle.
              • kasix_14 Re: jane_ 11.07.10, 11:58
                Nie mam pojęcia w którym miejscu się rzuciłam.
              • elen Re: jane_ 11.07.10, 19:33
                no i czemu popadają niektórzy ze skrajności w skrajność
                czy książka musi być albo głupia albo mądra?
                boże, czarno-biały świat nam kreują co niektórzy
            • alice.... Re: jane_ 11.07.10, 11:13
              kasix_14 napisał(a):

> A czytałaś jakieś inne jej dzieła? Czy oceniasz ją pisząc "żadna z niej pisarka
              > "
              > po jednej sadze?
              >
              > "zmierzch jest skierowany do publiki, która ma się tym jedynie zachwycić"- a co
              > w tym złego? Skoro ludzie to lubią to niech czytają i się zachwycają. Innych ta
              > książka wzrusza a innych rozśmiesza ale sukcesem jest już nawet sam fakt, że
              > wywołuje jakieś emocje.
              >
              > A te ogromne ilości książek o wampirach co się teraz pojawiają to tylko znak, ż
              > e
              > inni pisarze mają nadzieję również wybić się, tak jak P. Meyer dzięki Zmierzcho
              > wi.

zgadzam się . w koncu nasza kochana jane ostatnio pisała jak nie lubi, gdy ludzie
              "zmuszaja" do słuchania muzyki na siłe. to samo jest z książkami
              • coldprincess Re: jane_ 11.07.10, 11:16

> zgadzam się . w koncu nasza kochana jane ostatnio pisała jak nie lubi, gdy ludz
                > ie
                > "zmuszaja" do słuchania muzyki na siłe. to samo jest z książkami

Omg. Odróżniaj wyrażanie swojego zdania od zmuszania bo widzę, że nie bardzo
                zrozumiałaś wypowiedź jane_.
                • lady_cat Re: jane_ 11.07.10, 11:18
                  nie mogę, jakie wy załosne jesteście .
                  napisała coś - okej, jej zdanie i kit z tym .

a wy robicie o to aferę i się czepiacie .

normalnością to nie błyszczy. c ;
                • alice.... Re: jane_ 11.07.10, 11:21
                  no i czego się jeszcze wtrącasz?? pomoglo ci to?? to pa
                  • lady_cat Re: jane_ 11.07.10, 11:34
                    tak pomogła i to bardzo .bo juz wiesz, ze nie jesteś fajna, jaką za siebie uważasz .
                    • alice.... Re: jane_ 11.07.10, 14:28
                      jednak nadal tak uważam, bo taka jest prawda. mam wysoką samoocene i jakaś dziewczynka
                      mi jej nie obniży. uwierz mi
                      • lady_cat Re: jane_ 11.07.10, 14:43
                        też mam wysoką samoocenę . dobra, kit nie chce mi się kłócić o jakiś film .
              • jane_ Re: jane_ 11.07.10, 13:13
                wiesz co, jednak inteligencją nie błyszczysz, jedynie tanią ironią, niezrozumiałością tekstu czytanego i czepialstwem z dupy. ;*

nie chce mi się rozmawiać z kimś, kto nie rozumie prostych rzeczy.
                • alice.... Re: jane_ 11.07.10, 14:26
                  no cóż nie moja wina, ze tu na kotku sa takie osoby, które mają niski iloraz inteligencjismilesmilesmile
                  • jane_ Re: jane_ 11.07.10, 15:18
                    tak, takim się trzeba kotku urodzisz, masz rację, nic na to nie poradzisz, że prostych zdań zrozumieć nie możesz.
                    • jane_ Re: jane_ 11.07.10, 15:18
                      *urodzić, lol.
                      • alice.... Re: jane_ 11.07.10, 16:38
                        dobra spadaj robić słit focie na nk .
                        • jane_ ale mi dowaliłaś, pójdę się pociąć. 11.07.10, 16:58
                          • alice.... Re: ale mi dowaliłaś, pójdę się pociąć. 11.07.10, 17:12
                            najlepiej różowa żyletką . bedziesz taka słitaśna
                            • jane_ ja zawsze jestem słitaśna, proszę się nie obawiać. 11.07.10, 18:13
                              ;*
                          • alice.... Re: ale mi dowaliłaś, pójdę się pociąć. 11.07.10, 17:13
                            najlepiej różową żyletką. będziesz tak słitaśnasmilesmilesmilesmilesmilesmile
                            • alice.... Re: ale mi dowaliłaś, pójdę się pociąć. 11.07.10, 17:14
                              sorry, że dwa razy ale się zacieło smilesmilesmilesmilesmile
                        • theblair a kochana dżejni jak zwykle się... 11.07.10, 20:24
                          wymądrza. ; )
                          spoko, nie zamierzam się z tobą jane_ kłócić. ; p
                          ale nie zgadzam się zbyt z twoją opinią.
                          fakt, może i Zmierzch jest przewidywalny, przesłodzony itp., ale powiem ci, że
                          wciąga.
                          Bo łatwo i szybko się to czyta.
                          i nie jest to najlepsze dzieło Meyer. Najlepszy jest Intruz.
                          Tam nie ma żadnych wampirów itp.
                          Wszystko sama wymyśliła.
                          I tak, tam też wszystko kończy się happy endem, ale to ludzie lubią najbardziej,
                          czyż nie?
                          Więc nie oceniaj jej po jednej sadze.
                          Oczywiście, jest MILION lepszych książek i pisarzy - sama o tym dobrze wiem, ale
                          w Zmierzchu nie chodzi o to, żeby dużo myśleć, tylko się zrelaksować i odpocząć.
                          Tak mi się wydaję.

a i jakaś tam napisała, że Bella się nad sobą użala. Każda osoba to robi.Tylko
                          niekoniecznie publicznie.
                          • evanescence24 Re: a kochana dżejni jak zwykle się... 11.07.10, 22:03
                            jest różnica między wymądrzaniem się, a wyrażaniem swojego zdania : )
                          • twilight_6 theblair zgadzam się i... 16.07.10, 17:06
                            to jest już chore.
                            bo co nie powie wasza "super" jane to wy ją popieracie. dlaczego? żeby być kól?
                            nie wiem.

w kazdym poście gdie jane odpowie to jest: "tak, tak, jame ma racje. kocham cię"
                            albo
                            jej bronicie.

nie zawsze ma racje i taka prawda.
                            a teraz założe się że będzie że jaka to ja głupia itp. i kuźwa mnie to gó...
                            obchodzi!
                            ale powiem wam tyle że to wyglada tak jakbyście się jej słuchały.
                            jeżeli tutaj chodziło by o coś co lubi jane to pewnie wszytskie napisałyby że
                            jakie to super. a jakby ktoś powiedział że to się mu nie podoba i lepsze jest
                            "..." i "...". to już by była wielka afera bo dżejni jest świetą i dżejni madra
                            i że zawsze ma racje ;/
                            jesteście żałosne ;/
                            przyznam że są lepsze osoby na tym kotku i mądrzejsze.
                            • evanescence24 Re: theblair zgadzam się i... 26.07.10, 23:27
                              <333
          • pauleska0 Re: jane_ 22.07.10, 19:13
            jane_ napisał(a):

> to, że coś jest bestsellerem, nie świadczy o jego jakości. nie oszukujmy się -
            > zmierzch jest skierowany do publiki, która ma się tym jedynie zachwycić, nie ro
            > zliczać autorkę. dla mnie meyer jest po prostu sprytna. żadna z niej pisarka.

O MATKO BO JEB..Ę ;d
            -a kim Ty jesteś droga JANE_ ?
            jeżeli twierdzisz, ze S. Meyer nie jest pisarką? ;/ gdyby nią nie była, to by w
            ogóle żadnej książki nie napisała! i nie miałaby tyle poparcia ;p i tu nie
            chodzi tylko o ZMIERZCH ;p

-''to, że coś jest bestsellerem, nie świadczy o jego jakości'' - a o czym? ;/
            nie no, nie wytrzymam ;p przestań się odzywać, bo robisz z siebie mądralińską,
            a tak naprawdę nie sypiesz żadnymi porządnymi argumentami ;p

Dziewczyno, jesteś żałosna ;p
        • yourbadream @kasix_14 11.07.10, 14:38
          Harry Potter, 7 tomów. Dobre poprowadzona historia napakowana szczegółami, które
          pojawiają się w innych tomach. Można? Można. Pani Meyer po prostu pisać nie
          potrafi, za dużo wcisnąć do książki próbuje. Rozwlekła się na 4 tomy i proszę
          bardzo jakie byki strzela.
        • flo. Re: jane_ 11.07.10, 15:23
          ale bestseller to nie najlepsza książka, tylko najlepiej się sprzedająca. a to
          różnica.
      • avril993 Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 14:40
        Autorka wcale się nie gubi w tym co pisze tylko ty nieuważnie czytasz!
      • multiwitamina Re: może po prostu tylko dziewczynki mogą. ;x 11.07.10, 17:14
        autorka książki się nie pomyliła, za to ty, jane_ powinnaś najpierw zastanowić
        się nad tym, co piszesz. ponieważ Edwarda nie widać było w lustrze w śnie Belli
        (jak to już ktoś przede mną zdążył zauważyć). Także błędu nie ma, chyba, że w
        czytaniu ze zrozumieniem (;
        • jane_ pytanko do znawczyń sagi zmiesh. 11.07.10, 18:12
          nie. ja wam powiem, w czym jest rzecz. na pewno nie w nieuważnym czytaniu, bo akurat to ze zrozumieniem mi idzie całkiem dobrze. ta saga jest tak zamieszana, bezsensowna i nielogiczna, że nie idzie się połapać. w sumie, już odpuszczając te lustra - same literówki czy błędy, jest tego masa.
          na pierwszy rzut oka się tego nie widzi, mi też olśnienie przyszło po może 3 przeczytaniu.

główne pytanie:
          A KTO MI POWIE, DLACZEGO EDZIO BYŁ W STANIE ZAPŁODNIĆ BELLCIĘ?
          • flo. @jane_ 11.07.10, 18:31
            i właśnie trafiłaś w sedno. no właśnie, jak?
            w cholerę, dziwne to. ale fani są tak zaślepieni, że tego nie widzą.
          • chocolate27 Re: pytanko do znawczyń sagi zmiesh. 11.07.10, 20:40
            Był w stanie zapłodnić Bellę, bo wampir człowieka może, a wampir wampira nie.
            Przypominam Ci, że Bella nie była wtedy jeszcze wampiremkisskiss
            • jane_ Re: pytanko do znawczyń sagi zmiesh. 12.07.10, 00:31
              nie, nie rozumiesz. w wampirach nie płynęła krew, c nie? więc, boże, jak edwardowy był w stanie... tu wchodzi biologia, a jak napiszę, to oburzenie będzie, że tu są dzieci.
              z mojego punktu widzenia edward nie mógł tego zrobić. to niewykonalne w jego wypadku. ;q
          • demot Re: pytanko do znawczyń sagi zmiesh. 16.07.10, 12:59
            Może bella ma dzieciaka z in vitro a Edek to taka przykrywka??

;-]
          • xizax95 Re: pytanko do znawczyń sagi zmiesh. 27.07.10, 00:16
            dobra, mam juz dosc czytania tych idiotyzmow , skoro ta saga jest dla cb taka
            beznadziejna to moze wyjasnisz dlaczego czytalas ją 3 razy??
            a jezeli chodzi o pytanie, to podobno wampirom wystarczy jad . sciana
      • martunia1 zgadzam się z jane_ ;* 11.07.10, 17:38
    • alice.... tutaj! 11.07.10, 10:14
      bo to z edwardem to jej się śnilo, więc mógł być wybryk wyobraźni Belli. ale przestań Alice bez
      lustra by nie wytrzyamała.
    • beztroska W całej sadze jest mnóstwo błędów. 11.07.10, 10:15
      Bella opisująca swoje życie sama gubi się w tym, co mówi i pisze. Kiedy przeczytałam po
      raz czwarty pierwszą część Zmierzchu, to zauważyłam dużą ilość pomyłek. No cóż, jaka
      książka, taka poprawność.
    • truskawkowa0105 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:24
      ja już dawno czytałam tą książkę ale to pamiętamsmile on tak naprawdę to mógł się
      przeglądac w lustrze. ale w drugiej części nie było go widac w tym lustrze, bo
      to belli się śnieło i w tym lustrze było widac jak się będzie wyglądac staremu,
      a że Edward nigdy nie będzie stary to go nie było widacsmile i cała filozofiasmile
      • aggatkaa Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:29
        Właśnie. W Księżycu w Nowiu Belli wszystko się śniło. A pamiętacie, kiedy pytała
        się Edwarda czy wychodzi on na zdjęciach? To był sen. A nie rzeczywistość.
      • carlain taa.. ; x 11.07.10, 10:30
        dużo było takich pomyłek, w całej sadze. ; x
    • coldprincess . 11.07.10, 10:38
      Dużo było takich pomyłek w sadze.
      Autorka się trochę pogubiła ;3
      No, ale jaka autorka taka książka ; x
      • lucy_malfoy To nie jest pomyłka!!! 11.07.10, 12:37
        to się Belli śniło, ile razy jeszcze trzeba to powtórzyć??
        • elen Re: To nie jest pomyłka!!! 11.07.10, 19:37
          dżizes, czytałaś to princessko?
          czy tylko tak dla picu się czepiasz, żeby pokazać jak bardzo jesteś anty?
    • elliot Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 10:40
      a to nie było tak, że Belli wydawało się, że Edka nie widać w lustrze, ale się
      myliła? ;p
    • nienormalna__ a ja wiem ;] 11.07.10, 10:41
      wtedy, kiedy Edwarda nie było widać w lustrze to był sen Belli, w którym ona
      widziała siebie starą, a Edwarda nie mogła, ponieważ on jest nieśmiertelny.
      a tak to normalnie można widzieć ich w lustrze wink
      • alice.... Re: a ja wiem ;] 11.07.10, 11:17
        brawo
    • vampirzyca1995 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 11:00
      w Księżyc w Nowiu gdy Bella mowi-[...] Edwarda, jak na wampira przystało, w
      lustrze nie było widac [...] to mowila w śnie........jak byś przeczytal ksazke
      uwaznie to bys zrozumial. wampiry widac w lustrach.................uwaznie
      czytaj ksiazkisciana
    • butterfly_97 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 11:01
      moze poprostu nowonarodzeni nie widza sie w lustrze a dorosle wampiry tak...sama sie nad
      tym zastanawialam
    • izuunia55 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 11:08
      Ten fragment o Edwardzie to sen Bell, która myślała, że wampiry nie odbijają się
      w lustrze.
      Dalej na pewno znajdziesz fragment, w którym Edward mówi Belli, że odbija się w
      lustrze.
    • julcia284 nie wiem... 11.07.10, 11:15
    • szczera Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 11:15
      "[...] Edwarda, jak na wampira przystało, w lustrze nie było widac [...]" to są jej słowa , więc
      ona w lustrze widziała siebie a wampira nie! , więc ludzie nie widzą odbicia wampirów, ale
      wampiry swoje odbicie owszem! wink jasne? >>>ja to sobie tak tłumaczę ;D wink
    • vaniney Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 12:27
      [...] Edwarda, jak na wampira przystało, w lustrze nie było widac [...]-księżyc
      w nowiu,strona 11,9 linijka,opis snu,a raczej koszmaru bellii.w bodajże drugiej
      części bella zapytała też edwarda czy będzie on widoczny na
      zdjęciu.odpowiedział,że tak i w lustrze także go widać.bella ma jakieś głupie
      sny,a tym co nie potrafią czytać ze zrozumieniem mąci to po prostu w głowach.
    • silllver Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 12:29
      Haha, autorka nie wie co napisała wcześniej..
    • lucy_malfoy to banalnie proste 11.07.10, 12:33
      W "księżycu w nowiu" Edwarda nie widać w lustrze podczas snu Belli na początku książki.
      Są to tylko wyobrażenia Belli, tak naprawdę wampiry widać w lustrze.
    • avril993 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 12:37
      milusia_ ma rację co do tego. A wy jak nie lubicie Zmierzchu to po co się wypowiadacie? A
      ty Jane jesteś po prostu żałosna i masz chyba jakieś kompleksyshock. To nie znaczy, że jak
      Tobie się książka nie podoba to znaczy, że inni mają czytać to samo co ty! Jakbyś poznała
      więcej ludzi zobaczyłabyś, że są różni i każdy jest inny! Więc może komuś Zmierzch się
      podoba, a Tobie akurat nie - i bardzo dobrze, bo każdy ma swoje poglądy itd.
      • blondi_girl zgadzam sie z jane_ i zbieramchmury 11.07.10, 12:40
        • shibuu_ tu. 11.07.10, 13:29
          Jak pierwszy raz czytałam BD to też się zastanawiam (a pierwszy raz czytałam
          dość dawno) i myślę że to dlatego że była nowonarodzonym wampirem i miała
          jeszcze w sobie krew, więcej z człowieka, a Edward, Rose i reszta już nie.
          Myślę że to dlatego.
      • jane_ Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:22
        omójboże. a czy ja napisałam np. 'zmierzch to badziew, czytajcie *tytuł książki*?' nie.
        i lol, zastanów się, co piszesz. najpierw naskakujesz, że po co się wypowiadam krytycznie, potem, że jestem żałosna, bo to robię, a potem, że dobrze, że każdy ma swoje poglądy. słit. o, i mam kompleksy, po czym wnioskujesz?

ja wiem, że są wakacje, ale jak chcecie z nudów kogoś poobrażać czy się pospierać, to z klasą. i przynajmniej z jakąś logiką.
    • marsjanka115 Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:31
      no zauważyłam ale nie wnikam tongue_out
    • drama_queen Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:33
      trudno mi na to odpowiedzieć, bo nie przeczytałam całej sagi. lekko wiało nudą.
    • nessiexd Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:37
      To proste! Jakbyś czytała dokładnie to byś wiedziała! scared(bez urazy)
      [...] Edwarda, jak na wampira przystało, w lustrze nie było widac [...] To był sen Belli w KwN.
      Wtedy Edward był typowym wampirem. Takiego go sobie wyśniła. Ale wampiry z Sagi
      Zmierzch WIDAĆ w lustrze i na zdjęciach !wink
    • rikkuszka Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:42
      Możliwe, że jej się tak tylko zdawało, że go nie widać w lustrze - a tak naprawdę pewna nie
      była. To było jej takie przypuszczenie, może znała ten mit z legend itp. W końcu
      w 'Zmierzchu' było o tym, jak na googlach szukała informacji o zimnych ludziach . ; p
    • demi2917 ... 11.07.10, 14:42
      Tak, ale w ' księżycu' to był tylko sen, a naprawde widać ich w lustrze
    • heyyeah Wytłumaczę. 11.07.10, 14:45
      to z "Księżyca w nowiu", to chyba jest część snu, tak? Bella śniła o tym, że Edzia nie było w
      lustrze. Chyba, nie jestem pewna.
    • massieblair Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 14:48
      Ten fragment z KwN to sen Belli i ona tylko tak myślała.
      • molinka Re: pewnie niedociągnięcie w Przed Świtem . 11.07.10, 20:35
        ponieważ moi drodzy to był sen Belii .

brawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka