12.07.10, 16:09
Hej kociaki mam zamiar kupić sobie soczewki (kolorowe)jestem krótkowidzę i w tym
problem nie wiem jak bede przez nie widzieć i czy waro je kupować czekam na wasza
pomoc
Obserwuj wątek
    • orihime_ Re: soczewki 12.07.10, 16:16
      Droga soczewki wiem że zakup domu w soczewce , to nie duży koszt , będzięmy
      mogły sie widywać bo to nie daleko płocka , pozdrawiam Pula
    • niebieskaa Re: soczewki 12.07.10, 16:20
      napewno chodzisz do okulisty,skoro masz wadę wzroku. najlepiej byłoby się
      właśnie z nim skonsultować i zapytać co on na to. radze nie kupuj przed rozmową
      z okulistą. moja znajoma popsuła sobie wzrok soczewkami,nie rozmawiała przedtem
      z okulistą.
    • arya555 Re: soczewki 12.07.10, 16:21
      Też mam soczewki i też jestem krótkowidzemwink Mam je od pół roku i uważam zę
      soczewki są o wiele lepsze od okularów. Widać w nich bardzo dobrze, a moim
      zdaniem nawet lepiej niż przez okulary. Na pewno jest z nimi więcej zachodu ale
      tylko na początku. Są wygodniejsze w użyciu. Nie trzeba ich ciągle poprawiać i
      czyścić ( no nie licząc tego przy ściąganiu oczywiście) Ja osobiście bardzo je
      polecam i mam nadzieję ze w nie zainwestujeszsmirk
      • younggirl17 Re: soczewki 12.07.10, 16:33
        do arya5555
        dzięki za rade bo się właśnie zastanawiałąm a ty masz bezbarwne czy kolorowe
        • arya555 Re: soczewki 28.07.10, 16:42
          dopiero teraz odpowiem wink wiem ze już po czasie ale narazie zwykłe ale teraz mam
          zamiar kupić sobie różowe albo fioletowe ( ewentualnie w panterkę ) ale to po
          wizycie u okulisty żeby wiedzieć jaką wadę mam tym razemwink Ale to czy są
          kolorowe czy nie nie robi różnicy w używaniuwink Przepraszam że tak późno i mam
          nadzieję że dokonałaś już zakupuwink
      • applecake Re: soczewki 12.07.10, 16:55
        noszę soczewki i jak najbardziej Ci je polecam! nie wyobrażam sobie teraz wrócić
        do okularów ;] co prawda początki mogą być trudne bo jednak trzeba wejść wprawę
        ale pozniej to bułka z masłem ;D nic Cię nie uwiera, nic Ci się nie wbija, nic
        nie ciąży na nosie, pełen komfort!
        mam nadzieję że pomogłam choć troszkę ;*
    • agatiish Re: soczewki 12.07.10, 16:32
      Ja noszę soczewki od miesiąca i jestem bardzo zadowolona, jest to o wiele
      wygodniejsze niż okulary. Mam niebieskie . Mycie płynem soczewek przy
      wyciągnięciu z oka to nie jest taki problem . Ja po drugim założeniu ich
      nauczyłam się i teraz nie mam z tym problemu, a od początku sama je wyciągałam.
      Także na pewno szybko się nauczysz ; ) . Wystarczy sie nauczyć, że to nic nie
      boli jak się dotyka oka . Zawsze lepiej nosić płyn ze sobą , w razie gdyby
      wpadło Ci coś do oka to lepiej przemyć soczewke, żeby się nie uszkodziła . Ja
      nawet do wody z nimi w chodzę , także na wakacje nad morzem są idealne, tylko
      trzeba uważać, żeby nie wypadły jak się trze oczy . Polecam soczewki i
      pozdrawiam ; ) .
      • younggirl17 Re: soczewki 12.07.10, 16:37
        a jak widzisz przez kolorowe masz jakiś zamazany obraz czy widzisz normalnie
        • agatiish Re: soczewki 12.07.10, 16:39
          Wszystko widać normalnie, tylko zmienia się kolor oczu .
          • younggirl17 Re: soczewki 12.07.10, 16:41
            agatiish napisał(a):

> Wszystko widać normalnie, tylko zmienia się kolor oczu .
            dzieki wielkie bo ktoś mi poiwedział że widać obraz tak ajkby za mgłą
            • agatiish Re: soczewki 12.07.10, 16:47
              nic nie jest za mgłą, widzisz wszystko tak jak w okularach tyle, że w soczewkach
              masz szersze pole widzenia. Bo w okularach widzi się dobrze to co jest przed
              tobą, a w soczewkach masz pełne pole widzenia tak jakbyś bez okularów patrzała
              ale ze zdrowym wzrokiem.
              I wgl się ich nie czuje, tylko w pierwszych dniach trochę ; ].
    • viccia_robert Re: soczewki 12.07.10, 16:56
      przez soczewki widzi sie zamazany obraz. wiec jesli nie widzisz z daleka no to
      bedzie kiepsko z Twoim wzrokiem. a i tak ogolnie kolorowe psuja oczy, wiec jak
      chcesz juz niedlugo nosic okulary jak stepien z "13 posterunku" to prosze bardzo
      • agatiish Re: soczewki 12.07.10, 17:01
        viccia_robert napisał(a):

> przez soczewki widzi sie zamazany obraz. wiec jesli nie widzisz z daleka no to
        > bedzie kiepsko z Twoim wzrokiem. a i tak ogolnie kolorowe psuja oczy, wiec jak
        > chcesz juz niedlugo nosic okulary jak stepien z "13 posterunku" to prosze bardz
        > o

przez soczewki nie widzi się zamazanego obrazu, to pewnie wina źle dobranych
        soczewek, albo masz je za słabe .
        • agatiish Re: soczewki 12.07.10, 17:03
          zresztą zawsze możesz poprosić lekarza o próbne soczewki i sama się dowiedzieć
          jak to jest
          ; ) .
    • damonowa soczewki 12.07.10, 17:07
      Ja również noszę soczewki, dziewczyny powiedziały Ci już wszystko, więc ja nie
      będę tego powtarzać, ale pamiętaj, że najwięcej dowiesz się od
      okulistki
      . smile
    • gosiaczek_94 Re: soczewki 12.07.10, 17:18
      Zależy... ja kupiłam 1 dniowe, bo miałam zamiar założyć je na bal gimnazialny. Oczywiście
      miałam dość duży problem z ich założeniem. I jak się ma je już dość długo w oku to oko
      zaczyna być suche i to niezbyt miłe uczucie. I to dość kosztowny zakupi. Ja musiałam
      kupić 2 różne opakowania, bo mam inne wady na obu okach. Łącznie zapłaciłam 190zł, a
      jak chcesz kupić np. miesięczne to musisz dodać jeszcze płyn. A na pary juz chyba nawet
      nie sprzedają, bo chciałam kupić ale babka powiedziała, że niby wycofali to. smilesmile
    • monikajb Re: soczewki 13.07.10, 13:02
      Wow.. Ja też chciałam nosić soczewki ale okulistka powiedziała że mam zbyt
      wrażliwe oczy ;|
      Słyszałam że pewien facet nie mógł ściągnąć soczewki... Nie wiem jak się to
      skończyło ;x
    • a_vie ja wiem! 13.07.10, 17:17
      przez kolorowe widzisz tak jak bez nich, bo nie działają na oczy. ale skoro
      jesteś krótkowidzem to kolorowych dla siebie nie znajdziesz, ewentualnie możesz
      je nosić pod okularami to będziesz widzieć normalnie.
    • aduniaz Re: soczewki 13.07.10, 21:28
      hmm, ja tez jestem krótkowidzem ;P nosze okulary, a w wakacje soczewki, wydaje mi się,
      że przez "kolorowe" soczewki bd widziała normalnie, jak w zwykłych ! brawo
    • chocolatex Re: soczewki 14.07.10, 07:56
      Najlepiej to okulistki zapytaj. Ja nie poradzę ci nic, bo nie używam. Ale widzę,
      że u górze masz dużo rad.
    • temptation Re: soczewki 14.07.10, 11:08
      też właśnie za niedługo bd mieć soczewki ^^
      • angie2 Re: soczewki 15.07.10, 10:32
        Też chcę sobie kupić soczewki
        • temptation TU 20.08.10, 11:55
          Hej wink ja właśnie wczoraj kupiłam sobie soczewki kontaktowe lecznicze bo mam
          wadę wzroku wink . Soczewki są jednodniowe , dostałam 30 soczewek czyli starczy na
          15 dni plus 4 soczewki gratis , zapłaciłam za soczewki 99 zł i 55 zł za badanie
          czy mogę je nosić . Ogólnie zapłaciłam ok . 150 zł , bez płynów ponieważ do
          soczewek jednodniowych płynów nie potrzeba ponieważ rano zakładasz- wieczorem
          wyrzucasz wink . Więc tak sprawa wygląda ;] . Soczewek nie mam kolorowych wink . Są
          droższe .
    • a_vie Re: soczewki 20.08.10, 21:27
      a soczewki kolorowe (ale tylko dla os. bez wady wzroku!)
      można kupić tu
      kolorowe, roczne po 29 zł sztuka albo czarne kwartalne po 59 zł para.
    • karolcika2205 Re: soczewki 21.08.10, 01:35
      przez soczewki kolorowe można stracic wzrok , bo babka {okulistka} mówiła, że
      miała już kilka takich przyadków. o ja cie i nie wiesz jak bd w nich widziała to
      chyba idziesz do okulisty ona ci wypisuje takie cos tam i idziesz do sklepu i
      kupujesz ;pp. a z tym wzrokiem to chyba jej chodziło, ze jak sie cały czas nosi ;dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka