rozalie32 Re: Nowe, 'normalne' książki 20.07.10, 15:10 nie znam za bardzo takich książek, ale polecam Igrzyska śmierci to nie jest o wampirach ani o rzeczach które wymieniłaś, i jest bardzo wciągające Odpowiedz Link Zgłoś
tenshi tu 21.07.10, 12:50 my z kumpelą zaczytywałyśmy się serią 'ty+ja=<3' wypożyczałyśmy z biblioteki lista tych książek takie właśnie miłe czytadła o miłości xD Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: tu 21.07.10, 12:58 ja czytam ostatnią piosenkę i i wciąż ją kocham n. sparksa. Odpowiedz Link Zgłoś
groszekx3 Hortense Ulrich 21.07.10, 12:56 z serii o JoJo, np. "miłość koloru mlond", "Całusy i pokusy" itd. Jest ich cała seria, a są naprawdę fajne polecam poczytaj sobie, na pewno w bibliotece będą. Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka. Re: Nowe, 'normalne' książki 21.07.10, 13:01 Arthur Conan Doyle ---> Sherlock Holmes . Jeżeli lubisz powieści detektywistyczne, to powinno Cię zaciekawić. Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia wszystkie książki Stephena Kinga. 21.07.10, 13:18 jego książki to przeważnie horrory i thrillery, ale też science fiction i fantasy. bardzo fajnie łączy on te gatunki ze sobą. Stephen jest mistrzem. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Nowe, 'normalne' książki 21.07.10, 13:33 Ja polecam te: J.K.Rowling-Harry Potter Musierowicz Małgorzata-Jeżycjada Kate Brian-Tylko dla wybranych Rafał Kosik-Felix,Net i Nika Kate Brian-Księżniczka i żebraczka Kate Brian-Szkoła dla blondynek Fabisińska Liliana-BezSennik Faria Laurie A-Niebieski płomień na koszmary Grant Michael-Gone-Zniknelikiss Lisi Harrison-Elita Rennison Louise - Zwierzenia Georgii Nicolson Książki Meg Cabot: -Seria Pośredniczka -Seria 1-800-JEŚLI-WIDZIAŁEŚ-ZADZWOŃ -Seria Pamiętnik Księżniczki -Seria Top Modelka -Seria Dziewczyna Ameryki -Magiczny Pech -Liceum Avalon -Idol Nastolatek -Jeszcze mnie polubicie -Kłamczucha w opałach Odpowiedz Link Zgłoś
saily Re: Nowe, 'normalne' książki 21.07.10, 13:43 Podam Ci książki, które sama przeczytałam. Nie wiem czy są nowe, ale na pewno fajne. Wampirów w nich nie znajdziesz. Intruz Diabeł ubiera się u Prady Top modelka | seria Pośredniczka | seria Dary Anioła | seria Plotkara | seria Idealny chłopak Dziewczyna Ameryki | seria Odpowiedz Link Zgłoś
klek Re: Nowe, 'normalne' książki 21.07.10, 15:25 Megan Przewodnik Po Chłopakach to ksiązka autorki pamietnika księżniczki. książka fajn. opowiada o dziewczynie która musi mieszkać z 7 chłopakami który w dzieciństwie jej dokuczali Odpowiedz Link Zgłoś
koniara13 Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 17:28 polecam serię Lisi Harrison 'Elita'. Jest świetna i uwielbiam główną bohaterkę Massie Block i jej najlepszą przyjaciółkę Alicię Riverę. To takie o czterech bogatych trzynastolatkach i o Clarie Lyons(tej biednej). Hm... Przeczytaj.! Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 17:33 Może "Zatrute ciasteczko"? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
rockville. Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 17:36 Może "Pokuta' Iana McEwana? Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 18:29 plotkara, jedenaście minut - polecam , książka ciekawa , ale koncówka mdła, zbyt szczęśliwa i słodka. ale ogólnie to historia o prostytutce szukającej milosci ciekawe dosć. Odpowiedz Link Zgłoś
lieb_de_sekunde Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 18:34 Ostatnia piosenka -Nicholas sparks Odpowiedz Link Zgłoś
ta_dam Te książki które podałaś mają głębsze przesłanie ? 29.07.10, 18:37 No nie sądze. Jak co to coś Paulo Coelho. Ale ty jesteś jeszcze na to za młoda, żeby zrozumieć sens. Odpowiedz Link Zgłoś
ne.gra ? 29.07.10, 18:54 No popatrz, ja mam 18 lat i jak do tej pory nie zrozumiałam grafomańskiego bełkotu Coelho... Poza tym nie przesadziłaś trochę? Może akurat się jej spodoba teraz? Każdy dojrzewa w swoim czasie. Ja jak miałam 14 lat to nawet lubiłam Coelho, teraz mam z nim problem. Odpowiedz Link Zgłoś
wercia01105 Mam kilka ;p 29.07.10, 18:37 Oto kilka : - "Klasa pani Czajki" - seria "Felix, Net i Nika" - "Zakochana Zjawa" - seria "Ostatni Elf" - seria "To ja Lucy" - "Pamiętnik Księżniczki" Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 18:42 Polecam książki Dean Koontz'a, nie są dziecinne i szczerze mówiąc trochę ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
llena Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 18:45 Plecam "Julie" szczególnie dla fanów Szekspira Odpowiedz Link Zgłoś
join_ Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 18:59 hm.. mogłabym Ci polecić książkę Williama P. Younga Chata, aczkolwiek nie wiem czy Ci się ona spodoba. jest ździebko religijna. sama nie jestem jakaś megamegamega wierząca, jestem po prostu katoliczką, ale ta książka przykuła moją uwagę. jest ciekawa. może Cię zniechęciłam tą 'religijnością'.. powiem Ci, że książka opowiada o córeczce Mackenieziego, która została porwana i brutalnie zamordowana. pewnego dnia Mack dostaje list od Boga, aby spotkał się z nim w miejscu morderstwa córeczki.. ciekawa, polecam. a z takich jeszcze bardziej normalnych Marion Lennox - Jutro będzie piękny dzień. No taka historia romantyczna. : P Odpowiedz Link Zgłoś
join_ a, jeszcze jedna. 29.07.10, 19:03 tym razem polskiej autorki - Beaty Andrzejczuk Pamiętnik nastolatki. czytałam ją niedawno. jest pisana 'oczyma' nastolatki. rozwiązuje jej problemy miłosne, domowe itd.. niektórym nastolatkom też podejrzewam pomogła. ciekawa, ale nie jest jakaś suuuuuuper suuper, żeby przeżywać ją jak wiele innych : P Odpowiedz Link Zgłoś
abstracion Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 19:09 polecam Małgorzatę Musieowicz (Kwiat Kalafiora,Ida Sierpniowa) bądź Ewę Nowak (Wszystko Tylko Nie Mięta,Michał Jakiśtam,Ogon Kici) to tylez tych"normalnych" Odpowiedz Link Zgłoś
myszaczek Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 19:16 Ja ci polecam książkę "My,dzieci z dworca ZOO" naprade fajna ksiażka Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 19:40 Nie napiszę ci tytułów, bo jest ich dużo, ale przeczytaj sobie jakieś inne książki Meg Cabot, Lisi Harrison, Bushnell Candace (tu akurat chodzi mi o jedną książkę "Dziennik Carrie"), Malissa de la Cruz (napisala serię "Błękitnokrwiści", ale chodzi mi o inną, zatytułowaną 'Au Pair") i Cecily von Ziegesar. Aha, no i moze ksiażka "Reality Show". Co prawda czytałam tylko Meg Cabot, ale te inne też mam w planie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Nowe, 'normalne' książki 29.07.10, 19:42 czekoladka napisał(a): > Nie napiszę ci tytułów, bo jest ich dużo, ale przeczytaj sobie jakieś inne > książki Meg Cabot, Lisi Harrison, Bushnell Candace (tu akurat chodzi mi o jedną > książkę "Dziennik Carrie"), Malissa de la Cruz (napisala serię > "Błękitnokrwiści", ale chodzi mi o inną, zatytułowaną 'Au Pair") i Cecily von > Ziegesar. Aha, no i moze ksiażka "Reality Show". Co prawda czytałam tylko Meg > Cabot, ale te inne też mam w planie. > Miało być Melissa de la Cruz Odpowiedz Link Zgłoś