ta_dam 20.07.10, 18:00 Która z jego książek (bądź ekranizacji jego dzieł) podobała Wam się najbardziej :] A jak nie czytałyście.. to gorąco polecam dla tych co lubią się troszkę bać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cukiereczek. Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:07 Mogłabyś poddać mi tytuł właśnie takiej straszniejszej książki? z góry dziękuję. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_dam Re: podać * Tak więc... 20.07.10, 18:13 Miasteczko Salem.. To jest chyba najstraszniejsze Carrie.. Misery.. Pod Kopułą .. no i To :] Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Sekretne okno. 20.07.10, 18:08 Moze nie najstraszniejsze, ale naprawdę genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_dam Re: Sekretne okno. 20.07.10, 18:15 Jest też do tego ekranizacja z Johnnym Deepem Bardzo fajne. Dla ludzi z dobrą psychą :] Odpowiedz Link Zgłoś
natzal Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:09 Ja dopiero zaczęłam z nim przygodę. Teraz kupiłam sobie jego książkę (to moja pierwsza tego autora) o nazwie Carrie. Jest cholernie wciągająca oraz interesująca :] A autor dość bezpośredni ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cocacolaa Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:20 Ja przeczytałam jego opowiadanie dzieci kukurydzy, a teraz zaczynam miasteczko salem fajnie się zapowiada Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:30 uwielbiam go. Najbardziej spodobała mi się książka 'Pod Kopułą'. Obecnie czytam 'Cmętarz Zwie żąt' i też zapowiada się ciekawie ; D Taa, książka z błędem w tytule. Miło ; D Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalna__ dzięki ci za ten wątek. 20.07.10, 18:35 ostatnio szukałam jakiegoś ciekawego horroru ;] Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:47 Kocham powieści i opowiadania Kinga! Przez to muszę się przyznać, że już od dłuższego czasu nie czytałam książek innych autorów. Zgadzam się z tym co napisane jest w temacie - King bez żadnych wątpliwości jest mistrzem horroru! Ze wszystkich jego książek moim numerem jeden jest 'Ręka Mistrza', świetne jest również 'Miasteczko Salem', 'Pod Kopułą', 'Carrie' i wiele innych . Prawdę mówiąc Król jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i wszystkie jego książki czytałam z przyjemnością. Aktualnie pochłaniam 'Serca Atlantydów' . A tak nawiasem fajnie, że na Kotku jest więcej fanów jego twórczości . Możemy podyskutować o dobrej literaturze, yeah Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:53 Dodam jeszcze, że najlepszą ekranizacją jego powieści jest wg. mnie ekranizacja 'Zielonej Mili' Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Stephen King 20.07.10, 23:05 Jak na razie czytałam tylko Miasteczko Salem i zaskoczyło mnie ono bardzo pozytywnie. Na początku nie było za ciekawie, ale potem mnie to wciągnęło niesamowicie. I kocham tą książkę za zakończenie, po prostu kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia Re: Stephen King 21.07.10, 11:29 jak narazie czytałam "Cmętarz dla zwiarzaków" i "Po zachodzie słońca". Uważam że King jest po prostu świetny! Właśnie zabieram sie do czytania dwuczęściowego wydania "Sklepik z marzeniami". Brdzo chciałabym przeczytać "To" ale chyba musze kupic, bo w ŻADNEJ bibliotece we wrocławiu tego nie ma ( Stephen King jest kingiem horroru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a Re: Stephen King 21.07.10, 11:45 On jest genialny, pochwalę się że już od dobrych 3 czy 4 lat go męczę. pamiętam że moją pierwszą była "Misery", książka świetna, film również. takie najfajniejsze które czytałam to chyba : Christine, To, Wielki Marsz, Komórka, Lśnienie, Zielona Mila, no nie wiem co jeszcze Chudszy, Cujo, Desperacja. Cmętarza jeszcze nie czytałam, ale w najbliższym czasie zamierzam go dopaść, no i całą Mroczną Wieżę i Wszystko jest względne (boże 1408 tam jest a znaleźć nigdzie nie mogę) no polecam, polecam bo to naprawdę są ciekawe, wciągające książki. King ma przyjemne lekkie pióro, więc miło się czyta Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Stephen King 21.07.10, 17:55 e.m.m.a napisał(a): > On jest genialny, pochwalę się że już od dobrych 3 czy 4 lat go męczę. pamiętam > że moją pierwszą była "Misery", książka świetna, film również. takie > najfajniejsze które czytałam to chyba : Christine, To, Wielki Marsz, > Komórka, Lśnienie, Zielona Mila, no nie wiem co jeszcze Chudszy, Cujo, > Desperacja. Cmętarza jeszcze nie czytałam, ale w najbliższym czasie zamierzam g > o > dopaść, no i całą Mroczną Wieżę i Wszystko jest względne (boże 1408 tam jest a > znaleźć nigdzie nie mogę) > no polecam, polecam bo to naprawdę są ciekawe, wciągające książki. King ma > przyjemne lekkie pióro, więc miło się czyta '1408' jest także w zbiorze 'Stephen King na wielkim ekranie' . Wprawdzie jest tam tylko 5 opowiadań, jednak wszystkie są genialne i naprawdę polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a Re: Stephen King 21.07.10, 20:17 o dzięki, nie wiem czemu ale na początku w ogóle nie zwróciłam uwagi na te książkę ("Dzieci kukurydzy" tam są, pamiętam jak czytałam to na telefonie) Odpowiedz Link Zgłoś
klek Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.07.10, 15:29 Ja lubię IT ksiązkę jak i ekranizację jeszcze zieloną mile skazanych na shawshank i lśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
moniquemichael Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.07.10, 20:35 Carrie i Podpalaczka.. Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:30 Nie uwierzycie, ale Noveen musi zrobić sobie przerwę od ''Króla'' ;P. Nie wiem, co się dzieje, ale ostatnia książka Kinga, którą czytałam po prostu mnie zmęczyła (''Czarny Dom'' napisany do spółki z Peterem Straubem)...Nie czułam tego samego dreszczyku, który towarzyszył mi podczas czytania np. ''Ręki Mistrza'' czy ''Miasteczka Salem'', nie czekałam z niecierpliwością na moment, kiedy znów znajdę się w stworzonym w tej powieści przez Kinga świecie. Dlatego na razie zabrałam się za Johna Grishama . Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:37 ja sie uwielbiam bac ale obawiam sie ze mnie to nie przestraszy ogladnelam mase hororow i zadnego sie nie balam !! wiec jakim to cudem ksiazka ma mnie przerazic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia mhmm 20.08.10, 22:40 kocham Stephena. <33 jest świetny. obecnie czytam 'pod kopułą'. a polecam 'zieloną mile' i '1408'. to jest naj. <3 a no i 'mgła' oraz 'smętarz dla zwierząt'. c: Odpowiedz Link Zgłoś
amela . 20.08.10, 22:44 ani nie oglądałam ani nie czytałam . ale muszę . ale polecam cobena . <3 i chemię śmierci - zapisane w kościach - szepty zmarłych . simona becketta . ja się po tym bałam z łóżka wstać . poważnie . Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:42 kurcze dzieki ze mi przypomniałaś ;dd bo właśnie chce sobie kupic ksiazke ale jaka polecacie ? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Carrie. 21.08.10, 12:38 co prawda horrory mnie niezbyt ruszają, raczej się ich nie boję, ale bardzo podobała mi się książka Carrie. oglądałam też ekranizację tego dzieła, jednak jest to stary film i średnio mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Czytałam jedną. 21.08.10, 12:44 Chyba miała nazwę "Pod Kopułą" Nie pamiętam za dobrze ;3 ale wiem, że była ciekawa ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:33 Zdecydowanie 'Lśnienie' lub "to" . Odpowiedz Link Zgłoś
onebigcrap Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:41 Zdecydowanie Carrie i Misteczko Salem Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:47 Od trzech miesięcy mam zamiar wziąć się za niego, ale brakuje mi czasu i chęci. Kiedyś na pewno po niego sięgnę... Odpowiedz Link Zgłoś
brand.of.heroin Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:52 Miałam zamiar czytać, ale siorka mi odradziła, bo on pisze jakieś książki o starcach. Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 21.08.10, 16:10 Bardzo dużo czytałam i jakoś nie potrafię wybrać. Obecnie wzięłam się za Mastertona. Odpowiedz Link Zgłoś