Dodaj do ulubionych

Stephen King :] Mistrz horroru...

20.07.10, 18:00
Która z jego książek (bądź ekranizacji jego dzieł) podobała Wam się najbardziej :]

A jak nie czytałyście.. to gorąco polecam dla tych co lubią się troszkę bać big_grin
Obserwuj wątek
    • blanus Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:06
      Nie czytałam
    • cukiereczek. Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:07
      Mogłabyś poddać mi tytuł właśnie takiej straszniejszej książki?
      z góry dziękuję. ;3
      • cukiereczek. podać * 20.07.10, 18:08
        • ta_dam Re: podać * Tak więc... 20.07.10, 18:13
          Miasteczko Salem.. smile To jest chyba najstraszniejsze smile
          Carrie.. Misery.. Pod Kopułą .. no i To :]
    • anielica54 Sekretne okno. 20.07.10, 18:08
      Moze nie najstraszniejsze, ale naprawdę genialne.
      • cukiereczek. Re: Sekretne okno. 20.07.10, 18:12
        dziękuję. ;3
      • ta_dam Re: Sekretne okno. 20.07.10, 18:15
        Jest też do tego ekranizacja z Johnnym Deepem smile Bardzo fajne. Dla ludzi z dobrą
        psychą :]
    • natzal Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:09
      Ja dopiero zaczęłam z nim przygodę. Teraz kupiłam sobie jego książkę (to moja pierwsza tego
      autora) o nazwie Carrie. Jest cholernie wciągająca oraz interesująca :] A autor dość
      bezpośredni ;D
      • cocacolaa Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:20
        Ja przeczytałam jego opowiadanie dzieci kukurydzy, a teraz zaczynam miasteczko
        salem fajnie się zapowiada suspicious
    • anielica54 Dodajcie opis miasteczka Salem. 20.07.10, 18:25
    • dark_candy_ Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:30
      uwielbiam go.
      Najbardziej spodobała mi się książka 'Pod Kopułą'. Obecnie czytam 'Cmętarz Zwie
      ż
      ąt' i też zapowiada się ciekawie ; D
      Taa, książka z błędem w tytule. Miło ; D
    • nienormalna__ dzięki ci za ten wątek. 20.07.10, 18:35
      ostatnio szukałam jakiegoś ciekawego horroru ;]
    • noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:47
      Kocham powieści i opowiadania Kinga! Przez to muszę się przyznać, że już od
      dłuższego czasu nie czytałam książek innych autorówbig_grin. Zgadzam się z tym co
      napisane jest w temacie - King bez żadnych wątpliwości jest mistrzem horroru! Ze
      wszystkich jego książek moim numerem jeden jest 'Ręka Mistrza', świetne jest
      również 'Miasteczko Salem', 'Pod Kopułą', 'Carrie' i wiele innych smile. Prawdę
      mówiąc Król jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i wszystkie jego książki czytałam z
      przyjemnością. Aktualnie pochłaniam 'Serca Atlantydów' wink. A tak nawiasem
      fajnie, że na Kotku jest więcej fanów jego twórczości smile. Możemy podyskutować o
      dobrej literaturze, yeah tongue_out
    • noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.07.10, 18:53
      Dodam jeszcze, że najlepszą ekranizacją jego powieści jest wg. mnie ekranizacja
      'Zielonej Mili' wink
    • colaxdd Stephen King 20.07.10, 23:05
      Jak na razie czytałam tylko Miasteczko Salem i zaskoczyło mnie ono bardzo
      pozytywnie. Na początku nie było za ciekawie, ale potem mnie to wciągnęło
      niesamowicie. I kocham tą książkę za zakończenie, po prostu kocham.
      • alicia Re: Stephen King 21.07.10, 11:29
        jak narazie czytałam "Cmętarz dla zwiarzaków" i "Po zachodzie słońca". Uważam że King jest po prostu świetny! Właśnie zabieram sie do czytania dwuczęściowego wydania "Sklepik z marzeniami". Brdzo chciałabym przeczytać "To" ale chyba musze kupic, bo w ŻADNEJ bibliotece we wrocławiu tego nie ma crying( Stephen King jest kingiem horroru!!! wink
        • e.m.m.a Re: Stephen King 21.07.10, 11:45
          On jest genialny, pochwalę się że już od dobrych 3 czy 4 lat go męczę. pamiętam
          że moją pierwszą była "Misery", książka świetna, film również. takie
          najfajniejsze które czytałam to chyba : Christine, To, Wielki Marszserce,
          Komórka, Lśnienie, Zielona Mila, no nie wiem co jeszcze Chudszy, Cujo,
          Desperacja. Cmętarza jeszcze nie czytałam, ale w najbliższym czasie zamierzam go
          dopaść, no i całą Mroczną Wieżę i Wszystko jest względne (boże 1408 tam jest a
          znaleźć nigdzie nie mogęangry)
          no polecam, polecam bo to naprawdę są ciekawe, wciągające książki. King ma
          przyjemne lekkie pióro, więc miło się czytawink
          • noveen Re: Stephen King 21.07.10, 17:55
            e.m.m.a napisał(a):

> On jest genialny, pochwalę się że już od dobrych 3 czy 4 lat go męczę. pamiętam
            > że moją pierwszą była "Misery", książka świetna, film również. takie
            > najfajniejsze które czytałam to chyba : Christine, To, Wielki Marszserce,
            > Komórka, Lśnienie, Zielona Mila, no nie wiem co jeszcze Chudszy, Cujo,
            > Desperacja. Cmętarza jeszcze nie czytałam, ale w najbliższym czasie zamierzam g
            > o
            > dopaść, no i całą Mroczną Wieżę i Wszystko jest względne (boże 1408 tam jest a
            > znaleźć nigdzie nie mogęangry)
            > no polecam, polecam bo to naprawdę są ciekawe, wciągające książki. King ma
            > przyjemne lekkie pióro, więc miło się czytawink
            '1408' jest także w zbiorze 'Stephen King na wielkim ekranie' wink. Wprawdzie jest
            tam tylko 5 opowiadań, jednak wszystkie są genialne i naprawdę polecam wink.
            • e.m.m.a Re: Stephen King 21.07.10, 20:17
              o dzięki, nie wiem czemu ale na początku w ogóle nie zwróciłam uwagi na te
              książkęsmile ("Dzieci kukurydzy" tam są, pamiętam jak czytałam to na telefoniewink)
    • klek Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.07.10, 15:29
      Ja lubię IT ksiązkę jak i ekranizację
      jeszcze zieloną mile skazanych na shawshank i lśnienie
    • moniquemichael Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.07.10, 20:35
      Carrie i Podpalaczka..
    • noveen Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:30
      Nie uwierzycie, ale Noveen musi zrobić sobie przerwę od ''Króla'' ;P. Nie wiem,
      co się dzieje, ale ostatnia książka Kinga, którą czytałam po prostu mnie
      zmęczyła (''Czarny Dom'' napisany do spółki z Peterem Straubem)...Nie czułam
      tego samego dreszczyku, który towarzyszył mi podczas czytania np. ''Ręki
      Mistrza'' czy ''Miasteczka Salem'', nie czekałam z niecierpliwością na moment,
      kiedy znów znajdę się w stworzonym w tej powieści przez Kinga świecie. Dlatego
      na razie zabrałam się za Johna Grishama smile.
    • linda Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:37
      ja sie uwielbiam bac ale obawiam sie ze mnie to nie przestraszy ogladnelam mase hororow i zadnego sie nie balam !! wiec jakim to cudem ksiazka ma mnie przerazic ??suspicious
    • oliiviia mhmm 20.08.10, 22:40
      kocham Stephena. <33 jest świetny.
      obecnie czytam 'pod kopułą'.
      a polecam 'zieloną mile' i '1408'. to jest naj. <3 a no i 'mgła' oraz 'smętarz
      dla zwierząt'. c:
      • amela . 20.08.10, 22:44
        ani nie oglądałam ani nie czytałam . ale muszę .
        ale polecam cobena . <3
        i chemię śmierci - zapisane w kościach - szepty zmarłych .
        simona becketta . ja się po tym bałam z łóżka wstać . poważnie .
    • karolcika2205 Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 20.08.10, 22:42
      kurcze dzieki ze mi przypomniałaś ;dd bo właśnie chce sobie kupic ksiazke ale
      jaka polecacie ? ;>
      • alisou Carrie. 21.08.10, 12:38
        co prawda horrory mnie niezbyt ruszają, raczej się ich nie boję, ale bardzo podobała mi się
        książka Carrie. oglądałam też ekranizację tego dzieła, jednak jest to stary film i średnio mi się
        podobał.
    • coldprincess Czytałam jedną. 21.08.10, 12:44
      Chyba miała nazwę "Pod Kopułą" Nie pamiętam za dobrze ;3 ale wiem, że była
      ciekawa ;3
    • frutella_xd Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:33
      Zdecydowanie 'Lśnienie' lub "to" smile.
    • onebigcrap Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:41
      Zdecydowanie Carrie i Misteczko Salem big_grin
    • trufla Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:47
      Od trzech miesięcy mam zamiar wziąć się za niego, ale brakuje mi czasu i chęci. Kiedyś
      na pewno po niego sięgnę...
    • brand.of.heroin Re: Stephen King :] Mistrz horroru... 21.08.10, 15:52
      Miałam zamiar czytać, ale siorka mi odradziła, bo on pisze jakieś książki o starcach.
    • newborn. . 21.08.10, 16:10
      Bardzo dużo czytałam i jakoś nie potrafię wybrać.
      Obecnie wzięłam się za Mastertona. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka