Dodaj do ulubionych

WEJDZ ,PROSZĘ!

21.07.10, 23:44
Witajcie ,
jak widać na moim profilu jestem z wami już od kilku godzin lecz nie mam tyle odwagi
by napisać o moim problemie nawet ani-mowo .indifferent
Cały rok szkolny mnie męczyła myśl dla czego nigdy nie poznałem swojego ojca
nigdy o tym nie myślałem przynajmniej sie starałem nie myśleć o tym .
Gdy tylko prosiłem mame by mogła mi powiedzieć dla czego nie chciał z nami być
szybko smutnym tonem kazała mi zmienić temat , nie rozumiałem tego
wkoncu mam prawo sie dowiedzieć dla czego moj tata nigdy mi sie nie pokazał na
oczy ...
Jak zwykle wieczorem ojczym zaczął sie czepiec mojego ubioru i sie pokłóciliśmy
zeby odreagować wziąłem deskorolkę i pojechałem do blue city , zacząłem
rozmawiać z majorem stwierdził ze powinienem wiedzieć dla czego tak jest , gdy
wskoczyłem na deske zacząłem jeździć na rampie , było już późno dla ojczyma
stwierdziłem ze będzie znowu awantura więc wróciłem do domu ,
ojczyma na szczęście jeszcze nie było wiec zacząłem z nia szczerze rozmawiać i
podpytywać ,nagle powiedziała
,, gdy zaszłam w ciąze z twoim tata mieliśmy po 16 lat ,bardzo chcieliśmy wychować
cie razem ale nie wiedzieliśmy czy damy rade . Pierwsza zecz jaka nam przyszła
to aborcja lub adobcja ,ale stwierdziłam ze nigdy w życiu bym tego nie zrobiła jednak twój
ojciec mnie do tego namawiał . on jest po prostu jest zwykłym tchórzem i uciekł ,, Nagle
wparowałl ojczymconfusedangry
i znowu zaczął sie czepiać o wszystko jednak tym
razem było inaczej , nie wytrzymałem i go uderzyłem . Szybkim tonem powiedziłem
zeby sie odpie...ł od mojego życia i przestał wtrącać w moje sprawy ...
Zauwarzyłem jak mama płacze wiec podeszłem do niej i ja przeprosiłem
i wyszłem z domu jak najszybciej ... Jadąc na starówke myślałem o tym ze moja matka
jest szczęśliwa z nim wkoncu ma 31 lat , musi sobie ułożyć zycie a ja jej w tym
wszystkim przeszkadzam ...
Było mi cholernie przykro gdy sie dowiedziałem ze ojciec zmuszał mamtke do
aborci ,zrozumiałem ze byłem nie chciany ...
Chce go odszukać ale nie wiem czy on chciałby zebym go odszukał .crying
Obserwuj wątek
    • kamil_dc Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 21.07.10, 23:47
      doradzcie .
    • virginkaa Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 21.07.10, 23:50
      łał, historia jak z filmu... sciana
      • misska666 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 21.07.10, 23:57
        to chyba nie są sprawy w którym my możemy Ci doradzać
        • misska666 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:01
          chociaż myślę, że jak Twój tata Cię zobaczy, to poczuje co to znaczy mieć
          dziecko i pożałuje, że kiedyś zostawił Twoją mamę... tak uważam. wink
        • fifi1999 Re: ja mam podobnie... 22.07.10, 11:08
          urodziłam sie w niemczech bo tam mieszkała wtedy moja mama, ona jest polką. tam
          urodziła mnie i mieszkałam z moim prawdziwym ojcem tylko 4 lata. potem rodzice
          sie pokłócili i zamieszkałysmy w naszym nowym mieszkaniu 2 lata. nie mam zamiaru
          pytać mamy dlaczego sie pokłócili. on mógł sie ze mną spotykać pare razy w
          miesiącu, w niemczech mama poznała innego(kolega jej brata), wyszli za siebie, i
          mam teraz dwoje rodzeństwa, brata i siostre, wyprowadzilismy sie do polski i
          tutaj teraz mieszkam. biologicznego ojce już nigdy nie zobacze....crycrycry
          • taslodkaa Najlepiej bedzie....... 22.07.10, 16:58
            Ja bardzo duzo ludziom pomagam i im doradzam ale taka sprawa...
            Nie możesz się pytać innych ludzi o radie musisz posłuchac swojego serca.. Pomyślec co by się stało jak go odnajdziesz... Jak ojczyma nie będzie w domu porozmawiaj w mamą czy ona bu chciala zeby ty mógł go odnaleść.. uncertain masz duży problem wystarczy pomyśleć ...
            Powodzenia xx smirk
      • biedronssa Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 21.07.10, 23:58
        wow.
        współczuje.crying
        zatkało mnie jak to przeczytałam.
        • biedronssa Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:01
          może powinieneś odszukać ojca i z nim szczerze porozmawiać ?
          shock
      • kamil_dc Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:00
        Jak nie wiesz to nie pisz ,a tak ap-ropo ciekawe z jakiego ? .
    • innocence_ Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:04
      Chyba powinieneś powiedzieć najpierw mamie o swoich planach. Chyba, że wolisz
      działać bez jej wiedzy. A pomysł odnalezienia jest OK.
    • kcjb Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:06
      zrobisz co bd chciał.. dobrze ze mu przywaliles piwo
      • sofciaa Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:10
        według mnie powinieneś go odszukać, a według tam jakiś praw z konwekcji o
        prawach dziecka masz to tego prawo. ktoś już powiedział, że gdy Cię zobaczy,
        będzie żałował, że nie zechciał Cię wychować. może nadrobicie zaległości i
        wsyzstko się ułoży..

trzymam kciuki.
    • just...me Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 00:19
      Ja też łatwego dzieciństwa nie miałam, ale to trochę inna "bajka". Ja na twoim miejscu
      chciałabym za wszelką cenę odnaleźć gościa i mu się przedstawić poprostu "Cześć jestem
      twoim, synem" reakcji nie jestem w stanie przewidzieć, ale z tego co się dowiadywałam na
      forach, najczęsciej to przepraszanie lub przywitanie jakby się nic nie stało. Czytałam też o
      przypadku kiedy dziewczyna lat 17 albo 18 odnalazła ojca i okazało się, że ma on już nową
      rodzinę małe dziecko-wiek przedszkolny, jest jakimś tam prawnikiem, czy kimś tam, a jego
      kariera kwitnie więc dał dziewczynie 200 zł żeby siedziała cicho. Zdarzają się łajzy i dobrzy
      ludzie którzy szczerze przepraszają i próbują nawiazać dobre relacje. Nie powinieneś
      zaniechać poszukiwań, bo jest to ważne ze względów czysto praktycznych. Np. czego
      oczywiście Ci nie życzę wykryto u Ciebie chorobę która może być dziedziczna, a Twoja
      mama na nią nie choruje, i co wtedy? Postąpisz jak zechcesz, ale chciałeś znać opinię
      innych i oto ją poznałeś.

Pozdrawiam, przepraszam za błędy kiss
      • fikusik23 :) 22.07.10, 00:32
        myślę , że to dobrze że chcesz odnaleźć ojca smile Mamę swoją możesz poinformować o decyzji ,
        którą podejmiesz może nawet Ci pomoże. Co do ojca to najlepiej bądź neutralnymi myślami.
        Chociaż myślę , że wtedy byli młodzi i głupi to teraz pewnie zmądrzał i może być tak , że
        nawet w jakiś sposób się zakolegujecie , że będziecie mieli normalne relacje ojciec-syn : )
        życzę powodzenia i naprawdę jak bardzo tego chcesz to zrób co Ci podpowiada serce i rozum
        : ) mam nadzieję , że szybko znajdziesz ojca i będzie wszystko dobrze , pozdro big_grin
        • kamil_dc Re: :) 22.07.10, 00:54
          dzięki ,ale nie wiem jak zareaguje na to ojczym .
          On zawsze robi wielki problem ze wszystkimsciana nie wiem nawet czy mamie pozwoli
          zeby mi pomogła .
          Jak mogę go przekonać ?sciana
          • pauluu ... 22.07.10, 01:09
            sądzę że poszukiwania są zbędne. Skoro zostawił Was, zachował się jak zwykły ch...
            (przepraszam że przeklinam) to co może zrobić teraz?
            Znajdziesz go, powiesz że jesteś jego synem i co dalej? Pomyśl jak może być ciężko twojej
            matce gdy się dowie że chcesz go odnaleźć. Proponuję jednak szczerze porozmawiać z
            ojczymem, sam na sam. Wyjaśnić sobie wszystko beż żadnych nerwów. Masz 15 lat, sądzę
            że sobie poradzisz wink
            Ja nie znalazłam się w takiej sytuacji, mam rodzinę, nigdy nie byłam sama... nie wiem co
            czujesz w tej sytuacji, więc chyba nie za bardzo Ci pomogę, mówię tylko jak ja to sobie
            wyobrażam i co ja bym zrobiła (lub nie zrobiła). Może spróbuj się pogodzić z rodziną,
            zaakceptować to i myśleć o teraźniejszości i przyszłości.
            Zapewne ciekawość Cię zżera (kto jest ojcem?) ale ja bym go nie szukała..
            Pzdr, no i szczęścia życzę kiss
            • kamil_dc Re: ... 22.07.10, 01:33
              Pauluu w sumie maasz racje ,ale nie jest to takie proste .
              Dużo nad tym myślałem i tak mi wszyscy duzo zeczy doradziliście teraz zostało tylko
              wybrać i wykonać .
              • pauluu Re: ... 22.07.10, 01:45
                zdaję sobie sprawę że to wcale nie jest łatwy wybór
                powodzenia : )
    • lumpexy Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 01:52
      No super historia! ;D
      Ale według mnie ojczym sobie (nie) zasłużył na takie potraktowanie. Wyobraź sobie też swoją
      matulkę i ojczyma, co odczuwają w takiej chwili, postaw się na ich miejscu. Zrobiłbyś inaczej
      niż oni, czy jeszcze gorzej? Jak byś przekazał swojemu dziecku, czemu nie ma tego ojca.
      A ojca warto poznać, nawet jeśli jest straszną świnią.
      Powodzenia, no xd

lumpexy .
      • lola878 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 02:25
        Przykre to co piszesz,ale niestey prawdziwe :[.
        Skoro ojczym robi ci o wszystko awantury,to ja bym powiedziala tylko matce,ze masz do
        tego prawo i chcesz odnalezc ojca.Najlpiej jakos spokojnie z nia porozmawiac,jak ojczym
        bedzie np w pracy.Zrob jej herbate czy cos xd i porozmawiaj.Wtedy moze Ci pomoze,na
        pewno bedzie latwiej,bo mysle ze ma wieksze pojecie gdzie go szukac.Reakcji ojca jak go
        juz odnajdziesz nie mozesz przewidziec,moze okazac sie faktycznie takim tchurzem jak
        pisales ,ale moze byc (i taka mam nadzieje) zupelnie inaczej.Ja bym zaryzykowala :]
        Pozdrawiam i zycze powodzenia xd
        • lola878 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 02:26
          sry. tchórzem xd
    • fcgvdcfrt Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 02:45
      To ty musisz zdecydować czy chcesz spotkać swojego ojca.Zdaje sobie sprawe ,że to trudna dezyzja.Ale my tu możemy tylko segurować i przepuszaczać co my byśmy zrobili na twoim miejscu. Każdy taki przypadek jest unikalny ,bo ludzie są inni.Zawsze jest ryzyko ,że twój ojciec to zwykła szuja ,ale przecież los może cie jeszcze zaskoczyć. Czy warto ryzykować? Moim zdaniem owszem,ale to tylko moje zdanie i nie wiem czy bym tak mówiła na twoim miejscu. I dlatego proponuje porozmawiać z mamą ,ona najprędzej ci dobrze doradzi.Co do ojczyma...Możliwe,że będzie mieć pretensje ,bo może po prostu się o ciebie martwić to samo tyczy się mamy...wybacz,ale nie znam dokładnie twojej sytuacji i moge tylko przepuszczać. Mam nadzieje ,że wszystko się jakoś ułoży smile
      • donia2107 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:55
        To smutne sad ale ja bym nigdy nie chciała odszukać człowieka który mnie nie chciał ,
        nawet jeśli byś go odnalazł to nie wiadomo czy będzie chciał widzieć ciebie ale to twoja
        decyzja.
        • fikusik23 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:14
          jak patrzę tu na nie które odpowiedzi to już nie wiem co mam sama myśleć. Na pewno
          żadne z Was oprócz tego chłopaka nie znalazło się w takiej sytuacji.Najlepszym
          rozwiązaniem jest pogadanie z mamą na ten temat no i może coś tam trochę porozmawiać
          z ojczymem. Weź podejdź do niego i powiedz mu , że chcesz z nim szczerze porozmawiać.
          Wyjaśnijcie sobie wasze zachowanie i spytaj się w tedy jego co myśli , żebyś odnalazł
          swojego ojca. Bo oczywiście masz do tego prawo. Inni tu z kolei piszą , żebyś zostawił to w
          spokoju. Moim zdaniem się mylą. Zauważcie jego mama wtedy miała 16 lat , on pewnie też
          to oczywiste (choć zdarzają się wyjątki ) ,że jak 16-nastolatek dowiaduje się o ciąży swojej
          dziewczyny to momentalnie panikuję , nie myśli na trzeźwo po prostu się boi . Więc niech
          chłopak zaryzykuje co mu szkodzi? nic bo nie dość , że zaspokoi swoją ciekawość to
          jeszcze może los się do niego uśmiechnie i ojciec naprawdę będzie w porządku : )
          życzę jeszcze raz powodzenia i żebyś wybrał właściwą decyzję , pozdro {:
    • lady_vampire Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 10:47
      Hmmm .. Musisz się najpierw zastanowic, co chcesz mu powiedziec. Czy chcesz go o coś
      zapytac, czy po rpostu dac mu w twarz. <br />
      Z tego co napisałeś, wywnioskowałam, ze masz 14-15 lat, więc moim zdaniem narazie
      szanse na znalezienie Twojego ojca są marne. Bedziesz chyba musiał poczeka do
      ukończenia 18 lat, wtedy będziesz mógł poprosic mamę o swój akt urodzenia, a tam na
      pewno będzie imię i nazwisko ojca, więc będzie można zrobic coś więcej.
      Nie mam żadnego doświadczenia, ani nic, ale myślę, że choc odrobinę pomogłam (;
      • nathaliee. Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 10:56
        Mhm. wiesz myślę,że powinieneś powedzieć o tym mamie ,że chcesz odszukać ojca.Ona
        powinna ci pomóc i powiedziec gdzie powinieneś szukać i gdzie się zgłosić czy coś. Jeśli
        się postarasz to napewno ci się uda ,wierze w to.wink
        Kiedy już go odnajdziesz przemyśl o co chciałbyś go zapytać ,co chciałbyś mu wytknąc
        lub powiedzieć.wink I wysłuchac go też gdyby miał cos do powiedzenia.Pozdrawiam i życze
        powodzenia,kiss
    • wampirzyca1995 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 10:54
      Myślę, że bardzo by chciał żebyś go odszukał!!!smirkA i nie łam się ja też nie mam
      ojcauncertain
      • olciaczka Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:04
        Myślę, że powinieneś go odszukać. Kiedy już się spotkacie na pewno twój tata zrozumie w końcu kogo porzucił-swojego syna i twoją mamę.Musicie szczerze ze sobą porozmawiać i musisz mu powiedzieć co czułeś kiedy się dowiedziałeś od mama , co twój tata chciał zrobić ,kiedy twoja mama zaszła w ciążę. Może między wami usilni się więz rodzinna. (nie wiem czy coś pomogłam)

Trzymam kciukiwink
    • angie2 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 10:57
      Nie mam pojęcia jak ci doradzić
      • mady_ nie ! 22.07.10, 11:00
        moim zdaniem nie powinieneś go szukać , skoro kiedyś nie chciał i teraz tym
        bardziej chcieć nie będzie. tym bardziej że Twoja mama ma innego męża , więc po
        co on ma się znowu wtrącać w jej sprawy.
        JEŚLI koniecznie chcesz go poznać , pogadaj o tym z mamą
    • fleeea Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:05
      Na pewno chciałby, ale musisz porozmawiać z mamą o tym. Ona musi wiedzieć, ale
      nie może Ci zabronić go poznać.
      • mee1 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:11
        no cóż mój kolega jest w podobnej sytuacji , ojciec zostawił jego matkę jak był
        mały , kiedyś zwierzył mi się ,że pewnego dnia go odszuka ale tylko po to by dać
        mu w mordę, w imieniu swoim , swojej matki i młodszego brata...
    • marsjanka115 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:13
      nie , przynajmniej nie na razie ... może jak będziesz trochę starszy a on może
      zmądrzeje wtedy myśl o od szukaniu go . narazie jest dość młody i zapewne ma
      swoją rodzinę ,
      później może sam będzie chciał cię znaleść .brawo
    • primas Hm .. 22.07.10, 11:16
      Skoro Cię nie chciał, to jaki sens w tym, żebyś go poznał?
      A jeśli już naprawdę chcesz się z nim spotkac, porozmawiaj z mamą na jego temat, może da Ci jakieś wskazówki co do tego, gdzie go znajdziesz.
      • kotka369 Re: Hm .. 22.07.10, 11:28
        Ja gdybym w wieku 16 lat miała mieć dziecko to pierwsza myśl była by tak zeby
        oddać dziecko albo usunąc ciaze , bo tak na prawde nikt w wieku 16 lat nie jest
        gotowy na dzieko , ale myślę , ze gdyby twój ojciec cie zobaczył to na pewno by
        cie nie odrzucił , a co do twojego ojczyma bardzo dobrze ze go uderzyłeś ,
        skrzywdziłeś swoją mame ale ten koleś nie może tobą rządzić . Na prawde ci
        współczuje , jak czytałam tą historie to aż mi sie pakać chciało .
        • kewpiedoll Re: Hm .. 22.07.10, 11:34
          Współczuję Ci,ale myślę,że gdyby twój ojciec chciał Cię poznać to sam by Cię szukał. Ale jeśli
          bardzo Ci zależy na tym żeby go poznać to pogadaj z mama,może ona wie jak go znaleźć.
          Życzę powodzenia ;*
        • kotka369 Re: Hm .. 22.07.10, 18:49
          kotka369 napisał(a):

> Ja gdybym w wieku 16 lat miała mieć dziecko to pierwsza myśl była by tak zeby
          > oddać dziecko albo usunąc ciaze , bo tak na prawde nikt w wieku 16 lat nie jest
          > gotowy na dzieko , ale myślę , ze gdyby twój ojciec cie zobaczył to na pewno by
          > cie nie odrzucił , a co do twojego ojczyma bardzo dobrze ze go uderzyłeś ,
          > skrzywdziłeś swoją mame ale ten koleś nie może tobą rządzić . Na prawde ci
          > współczuje , jak czytałam tą historie to aż mi sie płakać chciało .

I jeszcze jedno nie czuj sie nie chcianym dzieckiem .
    • united12 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:47
      współczuje Ci stary
      niestety nie wiem jak mogę Ci pomóc i co Ci poradzić sad
      • mickey66 nie chciało mi się czytać 22.07.10, 17:21
    • caroline13 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:49
      cryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingprzykro micryingcryingcryingcryingcrying
    • klaudynka24 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 11:57
      kurcze to naprawde smutna historia ..

ale wiesz staraj pomagac sie mamie jak tylko mozesz smile

a ojca mozesz odszukac tylko dzieki niej ..
      • anyjonas Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:02

` strasznie smutna ta historia. sad
        Ale staraj się pomagać mamie jak tylko najlepiej umiesz.
        Nie wiem co mam Ci napisać. Ale może z nią porozmawiaj. Poproś o pomoc w
        odnalezieniu taty. Bo masz to tego prawo, aby poznać swojego biologicznego tatę.
        A Twój ojczym to powinien zaakceptować ze względu na Ciebie. I nie mieć żadnych
        pretensji o to do Ciebie.

` Życzę Ci powodzenia i wszystkiego najlepszego. Abyś odnalazł swojego Tatę.
        Będzie dobrze. smile

` - anyjonas.
        • bieberkama Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 24.07.10, 15:48
          masz na srane w głowie i tyle! i co myślisz że Bieber będzie gwiazdą Disneya ooo nie grubo się
          mylisz.I dodałam ci odpowiedź do piosenki omahamal.Ojjjj przepraszam przecież ty nie umiesz
          czytać!.I nie wchodź na mój profil bo go zniszczysz swoim wyglądem nie wypale !.
          rozumiesz!.scianascianasciana
    • madziaaa.. Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:06
      Omg zszokowalo mnie . wspolczuje. Ale mysle ze kiedy odnajdziesz tate dogadacie
      sie. trzymam kciuki ze bd dobrze wink
    • caroline13 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:11
      moim zdaniem powinienieś poznać swojego biologicznego ojcasmile
      masz do tego prawo.........
      trzymam kciuki i przykro mi że bardziej ci nie moge pomuc , poniewarz nigdy w takiej
      sytuacji sie nie znalazłamsad
      sorry za błędy i rzycz jeszcze raz powodzeniakissbig_grinbig_grin
      • werka13 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:19
        Hey z tego co się dowiedziałam to masz dopiero 14 lat i jesteś jeszcze młody.
        Powinieneś jeszcze raz szczerze z mamś porozmawiac, a jeśli chcesz znalezc
        swojego tate to i tak musisz jej o tym powiedziec bo inaczej nie dasz rady
        (chyba xD ). A co do twojego ojczyma..........ignoruj jego zachowanie jeżeli
        nie podoba mu się jemu twój styl życia to jego problem, a jesli będzie robił z
        tego że chcesz swojego prawdziwego tate poznac to też radze porozmawiac z mamą
        może ona nie widzi złego zachowania twojego ojczyma smile.
        PS. Pozdrawiam Veronika. smile
      • bezzmian . 22.07.10, 12:21
        Twoja sytuacja nie nalezy do najprostrzych.
        Musisz być twardy i cierpliwy,myślę że powinnienes poszukać Twojego biologicznego ojca
        może on też Cię szuka i chciałby Cię poznać.Masz do tego prawo,nie bedzie pewnie to
        łatwe ale jeśli zależy Ci to uda się napewno.
        Powodzenia wink
        • kamil_dc Re: . 22.07.10, 14:11
          W sumie wiele z was ma rację ,prześpię sie z tym .
          Wielkie dzięki za wszystkie raday ,pozdrawiam .
          Kamilsmile
    • paulin92 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 12:22
      Dziewczyny? chce ktoras z was zaproszenia na stronę maybelline new york? obecni
      jest tam ankieta w ktorej wygrywa co 20 dziewczyna, stajac sie trendsetterką
      macie mozliwosc testowania ich kosmetykow!! jesli jestescie zainteresowane
      podawajcie swoje e-maile na ktoe wysle wam zaproszenia
    • jonasofanka ouu. Tutaj : ]! 22.07.10, 14:20
      trudna sprawa. Jak w jakimś filmie.
      Po pierwsze nie wiesz gdzie go szukać. Chyba, że sprawa z mamą się unormuje i możesz
      się spytać, czy ma jakieś namiary do niego czy coś. A co do ojczyma, ja bym się do niego
      nie odzywała.
      Po drugie. Jeśli już nawet będziesz wiedział gdzie go szukać. . . pozostaje rola drogi Jeśli
      (mówię na przykład!) ty mieszkasz w Krk , a on w Gdańsku... nic tu po was. No chyba, że
      mieszka blisko ciebie , to możesz spróbować.
      Po trzecie. Może nie będzie chciał sie spotkać? Najlepiej by było, gdybyś miał do niego
      numer telefonu. Zadzwoniłbyś . Zapewne twój tata, ma rodzinę[ale nic nie mówię, bo nie
      chcę zapeszyć]. Może chce zapomnąć? Chce zacząć nowe życie? Jeśli już tak będzie[tfuu],
      to zapomnij i zacznij również nowe życie. Z ojczymem i mamą. A jeśli zechce sie spotkać.
      Spróbuj, może się okaże, że będziecie znów szczęśliwą rodziną wink?
      Powodzenia smile
      • kamil_dc Re: ouu. Tutaj : ]! 22.07.10, 16:12
        Tak masz rację ,ale zdaje mi sie ze mama niema do taty kontaktu .
        Ponieważ mówiła że nie chce mić już nigdy w życiu nic z nim wspulnego sad
        • jonasofanka Re: ouu. Tutaj : ]! 22.07.10, 16:41
          no tak. Nie dziwię jej się. A ktoś bliski? Może babcia, lub dziadek? A jeśli nie to , chyba
          można poszukać też w książce telefonicznej.
          • rosalie Re: ouu. Tutaj : ]! 22.07.10, 17:03
            nie wiem co mam ci poradzić. jeśli czujesz, że chcesz poznać swojego ojca to spróbuj go
            odnaleźć, ale jeśli uważasz, że sprawa cię przerasta to daj sobie spókój.
    • iga18 . . . 22.07.10, 16:55
      Gratuluję, że mu przywaliłeś cool

Może spróbuj go odszukać. Powiedz o tym mamie, a ojczymem się nie przejmuj. Jak
      znowu dojdzie, że cię mocno wku... to przywal mu jeszcze raz cool

Powodzenia ; )))
      • kamil_dc Re: . . . 22.07.10, 17:06
        Dziatków widziałem 2 razy na oczy sad.
        Mieszkam za daleko od nich pozatym mój tata zabronił im się ze mną spotykać ...
        To wszystko jest skąplikowane .
    • dragonica Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 17:03
      Po pierwsze pogadaj z mamą, żeby przekonała ojczyma, żeby nie czepiał się ciebie
      no bo w końcu za kogo on się uważa. Przecież nie jest twoim ojcem i za dużo
      sobie nie powinien pozwalać. Ale sądzę, że po tym jak dostał w pysk zrozumie, że
      nie powinien się wtrącać w twoje sprawy. Brawo dla ciebie, że miałeś taką
      odwagę, tylko, że mamie mogło być przykro, no bo to jej mąż no i chyba go kocha nie?
      A co do biologicznego ojca, to zastanów się, czy jesteś pewien, że chcesz mu
      spojrzeć w oczy. Przecież on w pewnym sensie ciebie nie chciał, ja bym
      nienawidziła takiego ojca, ale rozumiem, że chcesz go po prostu zobaczyć,
      chociaż 1 raz. Odszukanie ojca może być trudne, jeżeli nie utrzymujecie z nim
      kontaktów...
    • second_ szczerze odradzam ;/ 22.07.10, 17:04
      nie ma sensu go szukać. może rzeczywiście twoja mama ma rację i jest zwykłym du.pkiem . i
      na pewno nie jesteś niechciany, skoro twoja mama nie usunęła ciąży, ani nie oddała cię do
      adopcji. smile
      • kamil_dc Re: szczerze odradzam ;/ 22.07.10, 17:16
        Chce go zobaczyć żeby mu to wszystko wygarnąć . Nie widział mnie a chciał mnie oddać
        lub zabić przez aborcję. cry
        • second_ Re: szczerze odradzam ;/ 22.07.10, 17:21
          kamil_dc napisał(a):

> Chce go zobaczyć żeby mu to wszystko wygarnąć . Nie widział mnie a chciał mnie
          > oddać
          > lub zabić przez aborcję. cry
          nie pakuj się w kłopoty, nie warto dla niego. poza tym, swoim zachowaniem możesz zrobić
          przykrość swojej mamie.
          • kamil_dc Re: szczerze odradzam ;/ 22.07.10, 17:30
            Niewiem sam już co mam robić .
            Dzięki za radę smile
            • second_ Re: szczerze odradzam ;/ 22.07.10, 17:33
              kamil_dc napisał(a):

> Niewiem sam już co mam robić .
              > Dzięki za radę smile

spx ;d
    • anusia25 Re: WEJDZ ,PROSZĘ! 22.07.10, 17:33
      szczerze ci współczuje
      sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu
      twói rodzice byli bardzo młodzi.
      twój tata stchurzył ,llecz twoja mama nie i powinieneś być jej wdzięczny.
      wiem że napewno jestes ciekawy kto jest twoim ojcem to normalne.
      a co do ojczyma do dobrze ze mu walnałes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka