katsuumi_17 My też ich nie lubimy, więc jesteśmy kwita. 25.07.10, 12:38 Wiadomo, że przez względy historyczne nie będą dażyć nas sympatią. Poza tym- kraje gremańskie będą trzymać się razem. Z Austrią łączy ich nie tylko język, ale i Alpy i pewne zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. To idzie także w drugą stronę. 25.07.10, 12:52 Przecież my też nie lubimy tego narodu.Jeśli u nas przeprowadziliby taki sondaż założę się,że wygrałyby Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Nigdy nie lubiłam Niemców 25.07.10, 12:54 Ludzie za granicą dowiedzieli się o Polsce, kiedy była ta cała katastrofa w Smoleńsku... Odpowiedz Link Zgłoś
miirinda666 Re: Nigdy nie lubiłam Niemców 25.07.10, 13:00 dziwisz się? Polacy nie lubią Niemców, to Niemcy nie lubią Polaków. Ja nic do nich nie mam, sama chcę tam zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
lili01614 Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 12:56 Mam to gdzieś czy nas lubią tez ich nie lubie a jeszcze na dodatek w szkole muszę uczyć się niemieckiego masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 13:32 Ja kocham Niemców, cały ich kraj, ludzi, kulturę itd. Nie obchodzi mnie, co oni uważają o Polsce, bo sama naszego kraju nienawidzę. (; Odpowiedz Link Zgłoś
playtime Re: chrupek 25.07.10, 16:19 takich patriotów nam w kraju nie potrzeba, nikt Cię tu moja panno nie trzyma na siłę, zapewne kraj będzie się rozwijał i bez Twojego nędznego wkładu w jego budowę zatem pozostaje mi życzyć Ci szczęścia z germańskim lovelasem, gdzieś w kraju napompowanych bufonów i oby...oby Twoje pochodzenie nie miało dla nich żadnego znaczenia. Cóż dla nich zawsze będziesz "tylko" Polką...Żałuje, że zaimki osobowe w Twoim przypadku napisałam wielką literą. Człowiek, który wstydzi się przynależności do rodzimego kraju, nie zasługuje na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 13:34 przynajmniej jesteśmy inni XDD mi tam nie zależy żeby oni mnie lubili. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 13:35 Broniłaś ich? Jesteś polką wogóle? Po pierwsze oni nigdy nas nie szanowali, gdyby było wszystko dobrze nie toczyli \by z nami wojny.Niemcy to kraj który dba wyłącznie o siebie, nie obchodzą go losy innych krajów, a nas wybrali za najgorszych sąsiadów ponieważ jesteśmy z nich najbiedniejsi, porównaj sobie Francję. Niemcy trzymają się tych z których będą mieć korzyść. Tak było też w czasie wojny. Na jakiś czas zawarli układ z Rosją żeby nas wyniszczyć. Pozniej się odłączyli i sami zaatakowali Rosję, nie żeby nas bronić ani kogokolwiek.Po prostu było im to na rękę, ponieważ chcieli być równie potężni( tutaj w żadnym sensie nie myślę że to Rosja jest lepsza, żeby ktoś zle nie zrozumiał). Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 13:36 Eh, sama widzisz, ze więcej niż połowa nie ma praktycznych podstaw by nas nie lubić. Trzeba by było poznać przynajmniej połowę narodu, by ocenić jacy są, a to zwyczajnie nie możliwe. Nie będę sobie wyrabiać zdania o urodzie Niemek, skoro widziałam ich tylko kilka. Na tym to polega. A poza tym - moim zdaniem Polska to najwspanialszy kraj pod słońcem. I g*wno z tego, ze nieznany. A jak komuś się to nie podoba, to proszę zrobić coś na tyle wspaniałego, by na całym świecie nie było osoby, która o Polsce nie słyszała. Odpowiedz Link Zgłoś
rossalonde Polska nie lubi Niemców! 25.07.10, 16:31 My ich traktujemy tak samo na rankingu Widać Hitlerowcy zastarni ! Odpowiedz Link Zgłoś
aww Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 16:35 nasz kraj nie jest najgordzy, tylko ludzie za granicy myślą że tutaj jest tak samo jak w XX wieku, ze nic nie poszło do przodu a co do Niemców to nie lucie tego wrednego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
linda zalezy !!! 25.07.10, 16:41 wlasnie jestem w niemczech i rozmawiam z ludzmi . Spotykam ich w barach i kazdy mowil ze podziwia polakow to tylko ci starzy niemcy nas nie lubia a tak naprawde to oni nie maja nic do powiedzenia bo w tym kraju jest tyle niemcow ze spotkac takiego na ulicy czy isc do pracy i z nim pracowac jest ciezko bo tu jest strasznie niski przyrost naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
solarka Re: Niemcy nas nie lubią ! 25.07.10, 16:42 Od zawsze Polska i Niemcy nawzajem nie przepadali za sobą. Różne są tego powody, ale zawsze tak było. Wiem, że być może jestem jakaś inna, ale lubię Niemców i według mnie takie badania to czyste stereotypy. A przede wszystkim kocham niemiecką drużynę piłkarską ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
playtime Re: nie popadajmy w przesadę 25.07.10, 16:49 zrobiło się trochę zbyt ostro z tą krytyką Niemców. Rozmawiałam niegdyś będąc w Anglii z pewnym Francuzem, który spytał czy w Polsce nadal panuje komunizm . Zripostowałam to natychmiast tekstem "Czy to prawda, że wasz prezydent jest tranzwestytą?" Odpowiedz Link Zgłoś
coco. Re: nie popadajmy w przesadę 25.07.10, 16:55 Polska również nie przepada za Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś