Dodaj do ulubionych

problem z kolczykiem.. industrial.

24.07.10, 21:48
industriala mam dokładnie od 31 maja tego roku, tak więc dosyć długo.
przemywałam go przez trzy tygodnie solą fizjologiczną, tak, jak mi kazano. poruszałam
nim. krótko mówiąc, robiłam wszystko to, co trzeba.
dzisiaj, gdy związałam włosy, zobaczyłam gulkę, dosyć dużą, w okolicy dziurki na
chrząstce. sięgnęłam po wykałaczkę i przebilam ją. wylecała masa ropy! póżniej trochę
krwi.. oczyściłam to miejsce i z drugiej strony zobaczyłam następny pęcherzyk, tyle że
dużo mniejszy. jego też przebiłam. ucho mnie nie boli, poruszam kolczykiem swobodnie.
dodam, że odkąd mam kolczyk źle mi się śpi. tzn. w ciągu nocy, gdy leżę na lewym boku
(w lewym uchu mam kolczyk) odczuwam ból. moja koleżanka, która ma kolczyka dłużej o
jakieś dwa miesiące, też odczuwa ból i mówi, że to normalnie..
co mam zrobić? wyciągnąć kolczyk..?
Obserwuj wątek
    • cumeel. PS! 24.07.10, 21:55
      w miejscu dziurki na chrząstce mam szarą plamę, tak, jakby ucho mi pleśniało.. :o
      co robic?
      • niedorobionaxd Re: PS! 25.07.10, 01:41
        a przebijałaś u kosmetyczki, czy u piercera?
        • cumeel. Re: PS! 25.07.10, 09:48
          koleżanka mi przebijała. ale sama sobie też robiła i wszystko z jej kolczykiem jest w
          porządku.
          • niedorobionaxd Re: PS! 26.07.10, 15:26
            no to cóż. Sama sobie zgotowałaś ten los. Ona nie ma żadnego doświadczenia... nawet jakbyś
            poszła do kosmetyczki też by Ci źle przebiła, ona jest od pryszczów, a nie od piercingu, ale
            mniejsza o to. Nie wiem, jedyne co słyszałam o powikłaniach przy przebijaniu chrząstki to
            martwica tkanki, ale nie sugeruj się tym co napisałam, bo nie wiem, to są tylko podejrzenia.
            Najlepiej... nie wiem, idź do lekarza, on Ci doradzi.
    • a_vie Re: problem z kolczykiem.. industrial. 30.07.10, 18:31
      jak na chrzastke, to bardzo krotkomasz tego kolczyka. to zakazenie a moze i
      nawet zapalenie, o czym swiadczy ropa. widocznie musialas miec zlego kolczyka
      albo brudnymi lapami go ruszalas. nie potrzebnie to przeklowalas idz czym
      predzej do lekrza!
    • sweetchild Re: problem z kolczykiem.. industrial. 01.08.10, 00:10
      Sama mam taki kolczyk : D Na początku bolało ale moje ciało jets przyzwyczajone
      do takich rzeczy c:
    • buuu. Re: problem z kolczykiem.. industrial. 01.08.10, 00:16
      idź z tym jak najszybciej do lekarza !
      • amela Re: problem z kolczykiem.. industrial. 01.08.10, 00:24
        trzeba było iść do kosmetyczki , łan .
        to jest normalne , tu .
      • balon123 Re: problem z kolczykiem.. industrial. 01.08.10, 11:01
        zakażenie przecież możesz mieć jeżeli igła była jakaś brudna lub używana parę
        razy. ja bym poszła chyba do kosmetyczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka