Dodaj do ulubionych

Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześnie...

10.08.10, 23:07
Mam kilka pytań.
1.Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześnie z chłopakiem ?
2.Czy coś się zmienia ?
3. Czy dziewczyny które najpierw przyjaźniły się z chłopakiem, a potem zaczęły z nim
chodzić żałują tego ?

Pytam ogólnie z ciekawości, jakie są wasze doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 10.08.10, 23:37
      Nikt z was nie ma takich doświadczeń ?
    • kc_m Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 10.08.10, 23:41
      KOSZYCZEK <3
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 10.08.10, 23:46
        Jak chcesz kasuj, jestem po prostu ciekawa tongue_out pozdrawiam smile
    • anne05 to zależy o co ci chodzi... 10.08.10, 23:46
      Bo jak raz najlepszy przyjaciel chciał ze mną chodzić, to odmówiłam. To był szok. Ale na
      szczęście szybko mu przeszło i przyjaźnimy się do dziś jakby nigdy nic się nie stało, ma
      dziewczynę i wgl jest super.

Jeśli chodzę z chłopakiem, muszę mieć w nim przyjaciela. Nie ma innej rady. Muszę mu
      ufać, nie wstydzić się przyznać słabości, gadać czasem o głupotach. Wydaje mi się, że w
      związku jest to bardzo ważne.
    • valhalla Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 00:01
      wydaje mi się, że nie można z kimś "chodzić" i jednoczenie NIE BYĆ jego
      przyjacielem.
    • arbuzooowa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 09:10
      no nie sądzę żebys mogła chodzic z chłopakiem i miec przyjaciółke bo to raczej sie nie
      sprawdza bo musisz miec czas dla obojga ...i jak poświęcisz wiecej czasu chłopakowi no bo
      wiadomo kochasz go i w ogóle to przyjaciółka na pewno poczuję sie urażona...
      choc zdarzają sie przypadki że niektórzy godzą jakoś czas między dwoje ale to trudnee...
      jak już masz chłopaka to on jest zarówno twoim chłopakiem jak i przyjacielem takie 2 w1 ;Pp
      • wyobraznia Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 10:20
        skoro zdecydowałaś się na chodzenia z chłopakiem, to przyjaciółce też powinnaś
        poświęcać wystarczająco dużo czasu , zmienia się, twoje zachowanie.
    • koralina94 Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 10:23
      Przecież przyjaźń jest bardzo ważna w związku, więc jak dla mnie przyjaźń i miłość idą w
      parze.
    • judixd każda osoba jest inna. i to tylko zależy od 11.08.10, 10:38
      przypadku.. "związki" nie sa takie same. każdy jest inny. i można żałować wszystkiego
      lub sie cieszyć...
    • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 11:19
      Dziękuję wszystkim... za wypowiedzi smile
    • kolczyk Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 11:25
      Wdg mnie to możliwe, bo twój chłopak jest jednoczesnie twoim przyjacielem chyba. Jednak z przyjaciela na chłopaka,? Ja osobiście takmialam a potem żałowałam bardzo
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:23
        Nie mam chłopaka, jestem po prostu ciekawa waszej opinii tongue_out
    • lady_cat Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 11:28
      moje doświadczenie jest marne .

ale to najpiekniejsza miłośc pochodzi z przyjaźni. jeśli mowa o chodzeniu [ co do mnie ], to
      najpierw musi być przyjaźń . to zalezy od charkteru . . . ale najgorzej jest, kiedy rozstaną
      się, a to wszystko zaczyna się pieprzyć.

uważam, ze nie ma miłości bez przyjaźni i nie ma przyjaźńi bez miłości. choćby tej
      naturalnej miłości do bliźniego. < 3
    • slodkogorzka Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 14:20
      Ja najpierw "przyjaźnilam się" z kilkoma osobami w tym z moim chłopakiem (już ex-
      chłopakiem). ale to była taka przyjaźń, że mało o sobie wiedzieliśmy. I żałuję, że z nim
      chodziłam
    • renooo17 Chłopak = przyjaciel 11.08.10, 14:48
      Chłopak z którym chodzisz wręcz powinien być twoim przyjacielem.
      W związkach najważniejsza jest szczerość i nie ukrywanie przed sobą żadnych
      tajemnic smile
      Nie ważne czy spotykacie się od miesiąca czy znacie się parę lat. Ktoś kogo
      kochamy może być naszym przyjacielem big_grin
      • tokiwa Re: Chłopak = przyjaciel 11.08.10, 15:25
        Nie mam chłopaka, jestem po prostu ciekawa waszej opinii tongue_out
    • kiiniaaa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 14:56
      O_o
    • deviiil Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:12
      Ja osobiście bym to odradziła..

Przyjaciel zbyt wiele o Tobie wie.. i jakby się coś nie ułożyło w związku to do przyjaźni ciężko
      jest znów wrócić..

Mi się coś takiego zdarzyło. Związałam się z moim najlepszym przyjacielem. I odkąd byliśmy
      razem ciągle się kłóciliśmy .. Bardzo ciężko było nam wrócić do poprzedniego stanu.
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:27
        To fatalnie. Mam nadzieję, że jednak wam się dobrze ułożyło potem.
    • livi Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:18
      tokiwa napisał(a):

> Mam kilka pytań.
      > 1.Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześnie z chłopakiem ?
      > 2.Czy coś się zmienia ?
      > 3. Czy dziewczyny które najpierw przyjaźniły się z chłopakiem, a potem zaczęły
      > z nim
      > chodzić żałują tego ?
      >
      > Pytam ogólnie z ciekawości, jakie są wasze doświadczenia.

Moim najlepszym przyjacielem jest mój Ukochany. Nikt nigdy mi Go nie zastąpi, a
      wiem, że nawet jeśli kiedyś musielibyśmy się rozstać to będzie moim przyjacielem
      nadal. Mieliśmy kilka chwil, gdy brakowało nam sił, ale ostatecznie przez całe
      półtora roku jesteśmy nierozłączni. Jest moim najwspanialszym przyjacielem i
      najbardziej zaufaną osobą, na równi z rodzicami, a wiem także, że ja dla Niego
      znaczę tyle, ile On dla mnie. Według mnie jeśli jest miłość to musi też być
      przyjaźń. Bez przyjaźni, zaufania i szacunku nie zbuduje się żadnego trwałego i
      pięknego związku. A tego Ci życzę.
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:31
        Ogólnie nie mam chłopaka, ale właśnie mam przyjaciele i trochę się obawiam , co by było
        gdyby... ale dziękuję za to, że opisałaś swoją historię. Życzę wam dużo szczęścia i
        oczywiście miłości. Mogę wam jedynie pozazdrościć, że potraficie być jednocześnie parą i
        przyjaciółmismile Dziękuję za życzenia kiss
        • livi Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 20:05
          Nie ma za co. I dziękuję bardzo za życzenia, mimo wszystko na pewno przydadzą
          nam się na tej, jeszcze wyboistej, drodze do wspólnego szczęścia - dziękuję w
          imieniu swoim i Jego. Jeśli miałabym Ci coś podpowiedzieć to... jeśli czujesz,
          że łączy Was coś wyjątkowego, a On popiera Twoje zdanie... zawsze możecie
          zaryzykować. Jeśli połączy Was coś naprawdę pięknego i wyjątkowego to nawet
          jeśli Wam się nie uda, będziecie przyjaźnić się dalej. W końcu jak można
          zobojętnieć nagle na osobę, która była kiedyś ważna? Ale jeśli nie jesteś pewna
          swoich uczuć lepiej poczekaj, aż będziesz w pełni zdawała sobie z nich sprawę.
          Poza tym... jeśli jedno z Was się zakocha to też nigdy już nie będzie taka
          przyjaźń jak na początku. Tak jak już mówiłam, życzę Ci szczęścia, miłości i
          trafnego wyboru. kiss
          • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 20:44
            Jest!!! Nie ma sprawy smile Właśnie o to chodzi, ze On cały czas powtarza ,że jestem mu
            dorsza niż inne jego koleżanki, i jestem kimś więcej niż przyjaciółką. A On mi się bardzo
            podoba i jeszcze nigdy nie miałam takiego przyjaciela jak On !!! Ale boję się tego
            spieprzyć!!! Poczekam jak wróci i pogadamy o tym tak w cztery oczy. Wiele osób nam
            mówi, ze pasujemy do siebie, a my czasami zachowujemy się jak para. Ale czy wato to
            wszystko zaryzykować, nie wiem... ale poczekam i zobaczę jak to się potoczy smile Dziękuję
            Ci bardzo za wszystko kiss
            • livi Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 20:52
              Skoro mówi takie rzeczy, może to być dla Ciebie sygnał do działania. I jeśli
              jesteś dla Niego taka droga, jak to zaznacza, w razie Waszego niepowodzenia jako
              pary, nie powinien zrywać przyjaźni. W końcu i tak byłabyś mu bliska.
              Porozmawiaj z Nim otwarcie. Życzę powodzenia! kiss
    • naomi. Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:18
      1. Tak
      2. hm . . .
      3. Tak, przynajmniej ja - , -
    • kesha008 Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:32
      prawie 79% związków zaczyna się od przyjaźni. I zazwyczaj nikt tego później nie
      żałuje. także jak masz jakiegoś kandydata to ..... wiesz co robić !coolcool
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 20:45
        Fajna statystyka smile hehe ... właśnie nie do końca wiem smile
    • bananowaa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 15:53
      1. Nie wiem ale raczej nie.sad
      2. Taak. Bo juz nie umawiacie sie tak po koleżeńsku tylko na typową randke. Calujecie sie i obejmujecie a z przyjacielem tego nie robisz. tongue_out
      3. Raczej tak bo jeśli im razem nie wyszło i zerwali tego wszystkiego czasami sie odbudować nie da. crying
      • matsuri Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 21:31
        1. Chyba każda miłość, opiera się na przyjaźni, więc...
        2. Odpowiedź w pytaniu pierwszym.
        3. Nie wiem.
    • softy_girl . 11.08.10, 21:56

1.Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześnie z chłopakiem ? Wydaję mi się
      że to wskazane (i oczywiste), chłopaka powinno się w pierwszej kolejności
      traktować ja przyjaciela.
      2.Czy coś się zmienia ? Dużo. Jeśli nie traktujesz chłopaka za przyjaciela to na
      czym opiera się wasz związek? Na udawaniu?
      3. Czy dziewczyny które najpierw przyjaźniły się z chłopakiem, a potem zaczęły z
      nim chodzić żałują tego? To zależy. Jeśli lepiej ci mieć tylko przyjaciel, jeśli
      nie czujesz się gotowa na związek, lub po prostu nic do niego nie czujesz to po
      co się męczyć?
    • temptation Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 21:57
      1.Jakoś mi się nie wydaje.. chociaż moja best friend chodzi z
      chłopakiem-przyjacielem.. wink , dziwie się bo czasem jest tak że dobry przyjaciel
      nigdy nie będzie kimś więcej niż tylko przyjacielem...

2.Nic się nie zmieniło oprócz tego że się całują , przytulają itd. wink po prostu
      nadal ze sobą gadają i np. pomagają sobie , opowiadają o swoich problemach wink ,
      sama tak robię z moim chłopakiem ale nie do końca wiem czy to jest też przyjaźń ...

3.Nie wiem czy żałują .. zapytam się jej . ; ]
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 11.08.10, 22:17
        Dobrze, to czekam na odpowiedź smile
    • julka_18 nie lubię tych dwóch tematów... 11.08.10, 23:54
      dlatego się nie wypowiem -.- za
      dużo już o tym gadałam.
    • kasia_th Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 12.08.10, 00:03
      jeśli chodzi o to 3 pytanie to dziewczyny czasami żałująindifferent. wolałyby się dalej
      przyjaźnić, a nie chodzić z chłopakiem... wiem to po sobie, bo najpierw się
      bardzo przyjaźniliśmy, no a potem gdy zaczęliśmy ze sobą chodzić, to tak jakoś
      się z tym źle czułam i z nim zerwałam, no i teraz niestety nie mamy ze sobą tego
      kontaktu co kiedyśuncertain
    • kajuchna Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 12.08.10, 00:07
      Ja się przyjaźnie z moimi byłymi i powiem wam tak szczerze ze nawet mam z nimi lepszy
      kontakt niż z moimi przyjaciółkami (nie licząc oczywiście Oliwi pozdrawiamxD)
      • tokiwa Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 12.08.10, 15:39
        O to fajnie smile Pozdrawiam ją również kiss
    • paramore.x33 Re: Czy idzie przyjaźnić się i chodzić jednocześn 13.08.10, 10:55
      Mam prawie 14 lat - z lutego xd
      i zjednym chlopakiem chdozilam pare miesiecy, znamy sie 2 lata i chodząć znim
      przyjaźniłam sie z nim.
      2. Jednak coś się zmienia. Każdy wiedział , ze łącznie ze mną, ze bujał sie we
      mnie 2 lata, lecz kiedy z soba niechdoziliśmy nie okazywał jak bardzo
      przeszkadza mu kiedy gadam/zartjie z chlopakami - btw,znam ich 6-7 lat.. - a
      kiedy zaczeliśmy ze sobą chodzić to były takie momenty,ze np; jak bylysmy grupka
      ' na naszaym placu zabaw ' to zaczał cos jeczec do kolegi,by sie ode mnie
      odwalil..jak sie rpzyajznilismy,tak samo gadalam z tym samym chlopakiem i nic
      nie mowil, wiec jak widac,troche sie zmienilo.
      3. czy załuje? z jednej strony tak, bo jakby nasza przyajzn sie osłabiła, nie
      przyjaznimy sie juz tak mocno, ale z drugiej strony on sie cieszyl.. a mi zalezy
      na szczesciu przyjaciol.
      teraz nie jestesmy razem.

ale to okropnei brzmi 'razem' xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka