Dodaj do ulubionych

7 lat różnicy...

12.08.10, 21:21
może były juz podobne wątki ale pliss...nie wiem co zrobuć!mam spory
problem...dla mnie jest on bardzo ważny. Więc...zakochałam sie w chłopaku,
który jest o 7 starszy odemniecrying jak na razie to kolegujemy sie, normalnie
gadamy, smiejemy sie, piszemy na nk..wiem że jest w porządkuwink ale ta różnica
jest wielka(ja mam 13 a on prawie 20..)to nie jest zauroczenie, nawet przysnił
mi sie kilka razy;di nie mam wątpliwosci co do teo że go kocham...ale czy
pozostaje nam tylko przyjaźń??uncertain
Obserwuj wątek
    • renooo17 może by się udało :) 12.08.10, 21:27
      W tym wieku? Raczej tylko przyjaźń.
      Chyba że on wykazał by się ogromnym zrozumieniem i poświęceniem.
      Zrozumiał by że jesteś bardzo młoda i czekał by na ciebie (z seksem i wszelkimi
      kontaktami fizycznymi).
      Jednak faceci w tym wieku raczej nie czekają, a wręcz nie mogą się doczekać
      seksu więc wątpię żeby on chciał czekać smile
      Przed jakimkolwiek chodzeniem z nim musieli byście wszystko dokładnie obgadać,
      żeby nie oczekiwał od 13 latki zbyt dużo smile
      • kasia23101 Re: może by się udało :) 12.08.10, 21:39
        oj wydaje mi się że to nie przetrwa
        na pewno nie będzie czekał na Ciebie długo z seksem a nie warto w wieku 13 lat
        tego robić.
        jeszcze nie jesteś dojrzała do seksu i byś mogła zostać mama a on by Cię mógł
        rzucić i wszystko sama byś musiała..
        najlepiej jeszcze poczekaj z chłopakami masz dopiero 13 lat jeszcze masz czas
        a jak zaczniecie chodzić to możesz opuścić się w nauce i podpaść rodzicom a to
        jest najgosze w tym wieku bo potem nie będą Cię puszczać na jakieś zabawy

kisskiss
    • twilight_6 kurde no masz problem. 12.08.10, 21:33
      bo co na to rodzice powiedzą?
      hmm..sama nie wiem czy to wytrwa.
      nie chcę ci dołować ale taka prawda.
      chociaz powiem że są nieraz strasi o jeszcze więcej lat od siebie i są ludzie parą.
      ale wiesz teraz nie myśl jeszcze o takich sprawach. jak będziesz nieco 'starszą
      nastolatką' a ten 'związek' wytrwa i będziecie się nadal kontaktować to nie
      wiadomo ale może yda sie wam i będziecie razem.
      ale jak narazie za mało masz lat.

jeszcze wiele może się zmienić.
      i możesz zakochać się w kimś inym.
      też sobie nieraz śniłam i cały czas myślałam o kimś ale okazał się potem dupkiem.
      tak to się dzieje jak się chłopak robi coraz to starszy. ;/

ale życzę powodzenia.
      pozdr. cool
      • originalnick Re: kurde no masz problem. 12.08.10, 21:38
        twilight_6 napisał(a):

> bo co na to rodzice powiedzą?
        > hmm..sama nie wiem czy to wytrwa.
        > nie chcę ci dołować ale taka prawda.
        > chociaz powiem że są nieraz strasi o jeszcze więcej lat od siebie i są ludzie p
        > arą.
        > ale wiesz teraz nie myśl jeszcze o takich sprawach. jak będziesz nieco 'starszą
        > nastolatką' a ten 'związek' wytrwa i będziecie się nadal kontaktować to nie
        > wiadomo ale może yda sie wam i będziecie razem.
        > ale jak narazie za mało masz lat.
        >
        > jeszcze wiele może się zmienić.
        > i możesz zakochać się w kimś inym.

zgadzam się ;p mam tak samo tylko że o 5 jest o de mnie starszy crying
    • naomi. Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:36
      przepraszam Cię ale, to jest zauroczenie na miłość za młoda jeszcze
      jesteś. więc , sama chodze z chłopakiem o 6 lat starszym . tylko, że ja mam
      15/16 ( już prawie ) , a ona 21 . oj przepraszam czyli o 5 lat ; PP i jestem
      superaśnie z nim szczęśliwa i go uwielbiam ! i nie przeszkadza mi ta różnica
      wieku. tyle , że w twoim wieku na różnica wydaje się być ogromna , no ale jak go
      kosiasz , to wybór należy do ciebie c;
    • llena Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:37
      zapomnij, jak będziesz starsza to ta różnica nie będzie taka odczuwalna, ale teraz?? jesteś w podstawówce pewnie a on już skończył szkołe więc...
    • agacia694 Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:39
      W ogóle jeśli już, to musiałabyś być dojrzalsza, niż inne osoby w twoim wieku. I uważam
      tak jak koleżanka, że musiałby zrozumieć, że powinniście zaczekać z kontaktami
      fizycznymi...i zanim mu powiesz, że go kochasz to spróbuj się dyskretnie dowiedzieć, czy
      on też darzy Ciebie podobnym uczuciem...ale uważam, że taki związek jest możliwy.
    • zuziora_ Oj. 12.08.10, 21:39
      wygląda na to, że on ma 20. Cóż... wątpię czy ... udałoby się wam zakochać. Przecież on jest
      dorosły i jestem niemal pewna, że szuka bardziej dojrzałej kobiety, także przykro mi bardzo.

Ave^
      • zakreconaxd Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:44
        mówicie żebym uwarzała ja to wiemwinkale on naprawde jest spoko i nie sądze aby
        mnie w jakis sposób chcial wykorzystać;d i moi znajomi o znają;p
      • tostusiowa w Twoim wieku... 12.08.10, 21:46
        ...to za duża różnica. Gdybyś była starsza, miała np 15 lat, on 22, byłoby już
        odrobinkę lepiej. W jego oczach jesteś jeszcze dzieckiem i jak na mój gust to
        się nie uda.
    • squash daj sobie spokój. 12.08.10, 21:44
      jesteś młodą dziewczyną, a to jest dorosły, doświadczony facet. nie licz, że coś z tego
      wyjdzie.
      a to, że ci się przyśnił, to nie jest żaden argument. ; d
    • mweezy łał, przyśnił ci się? to z pewnością miłość. 12.08.10, 21:46
      zauroczyłaś się. może ci się wydawać, że to miłość, ale to pozory. przyjaźnij
      się z nim, ale nie licz na nic więcej, ty jesteś w gruncie rzeczy jeszcze
      dzieckiem, a on w świetle prawa jest już dorosły. jak sobie niby wyobrażasz wasz
      związek?
      • bizzbee Re: łał, przyśnił ci się? to z pewnością miłość. 12.08.10, 21:56
        dokładnie, jak sobie wyobrażasz ten 'związek' ?
        dobrze powiedziane ,mweezy.<3
        • lady_cat popieram mweezy. c ; 13.08.10, 13:47
      • 07tofik ... 13.08.10, 17:36
        nie jestem tobą, więc tak na prawdę nie wiem co do niego czujesz
        P.S dla mnie wiek to tylko liczba
    • 2468 Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:50
      Na nk Fejsik jest fajniejszy wink
      • zakreconaxd Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:54
        czyli musze poczekać...dzięki;**;p
    • bizzbee Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:55
      tylko ci się wydaje że to miłość.
      zaufaj i posłuchaj. masz jeszcze czas na związki i miłości. on jest pełnoletni, prędzej czy później zauważyłabyś jak sporo was różni, że chcecie czegoś innego, innej rzeczy wymagacie w związku.
      jeśli byłabyś starsza, to co innego. że tak powiem, ta różnica zatuszowałaby się trochę .jednak nie warto tyle czekać i niszczyc sobie młodości. korzystaj, bo nie jest wieczna.
      pozdrawiam smile
      i życzę powodzenia w miłości, ale kiedyś, nie w tym wieku. smile

PS mam tyle lat co ty, nie myśl sobie więc że Cię pouczam, ja tylko daję radę. wydaje mi się ,że dojrzałam już do tego, by zauważyć że w tym wieku nie ma raczej szans na poważniejsze związki, a różnica tak wielka jest nie do pomyślenia.jeśli chłopak interesuje się na poważnie osobą o tyle młodszą, to chyba nie najlepiej. co innego jak bylibyście starsi [jak już pisałam].
      jeszcze raz pozdrawiam, bizzbee ;*
    • airplane_ Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:55
      daj sobie spokój , dziewczyno . : )
      • zakreconaxd Re: 7 lat różnicy... 12.08.10, 21:58
        ale to nie jest takie łatwe 'dać sobie spokój"...;/
    • jamajka. .hm. 12.08.10, 22:08
      Gdybyś Ty miała 20 a on 27... to żaden problem...
      ale teraz .. Trochę nieciekawa sytuacja.
      No chyba, że koleś jest wyrozumiały.. o.= ..i nie będzie oczekiwał, że od razu wskoczysz
      mu do łóżka.
      I jeszcze jedna sprawa to taka, że Ty masz zapewne inne zainteresowania i tematy do
      rozmowy niż on...
      Sama wiesz lepiej jaki ten chłopak jest...
      Z czasem osądzisz czy to ma sens...
      • quelle Re:# 12.08.10, 23:04
        7 lat to nie duzo pod warunkiem ze obie osoby sa dorosle i dojrzale do zwiazku. Bo watpie zeby 27 letni mezczyzna myslal powaznie o 13-latce, a 13-latka o malzenstwie i dziecku.
        • wejde.oknem Re:# 13.08.10, 01:06
          wiesz na razie zostancie przyjaciolmi ; ) a tak za ok. 2 lata mozecie juz
          porozmawiac o czyms wiekszym ; )) trzymam kciuki ; ****
          • princii Wejdź tu 13.08.10, 01:35

No więc ja chodziłam z chłopakiem o 6 lat starszym
            to było równy rok temu jak zaczeliśmy się spotykac...
            Prawił mi komplementy , był czuły i co najważniejsze nie chodziło mu o seks , bo dla niego
            nienormalne było uprawiac seks w wieku 14 lat ( teraz mam 15)
            Poza tym wiek to tylko liczba, najważniejsze jest uczucie.
    • chocolatex Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 10:58
      Gdy będziecie razem to pomyśl co taki 20 latek będzie chciał od swojej
      dziewczyny [ciebie]? Sexu.
      • dominikaxq Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:11
        czy wy w ogóle znacie się w realnym świecie, czy tylko przez nk?
    • angie2 Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:18
      Są małżeństwa w których różnica wieku wynosi nawet 60 lat. Tylko, że obaj ludzie są
      zwykle dorośli. Ty masz 13, a on 20? Sorki, ale to raczej nie przetrwa. On jest dorosły i
      pewnie uważa cię za dzieciaka
    • bad_alex jesteś za gó...ara dla niego . 13.08.10, 11:27
      w związku z facetem , który ma prawie 20 lat nie chodzi tylko o gadanie , uśmiechanie i całuski w policzek na dobranoc . on szuka dziewczyny , z którą może iść o 22 na impreze , wyjechać gdzieś pod namioty czy gdziekolwiek na kilka dni . rodzice by ci pozwolili z 20 latkiem ?
      no i co najważniejsze .. seks . on może mieć każdą starszą , która mu to wszystko zapewni , a do tego jeszcze porozmawia na tematy , których ty w wieku 13 lat nie zrozumiesz .
      gdybyś miała jeszcze 16 , to okej . ale 13 ?
    • koralina94 Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:32
      Czyli, jak ktoś się przyśni kilka razy, to znaczy, że się go kocha? Fajniebig_grin To ja kocham wielu
      chłopaków, w takim raziebig_grin A tak na serio, to nie ma dla Was przyszłościsad Jesteś za młoda.
    • marsjanka115 Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:36
      jeza że ci się przyśnił nie znaczy że go kochasz ... pomyśl ile razy byłaś
      zauroczona w chłopaku i co z tego wyszło a 7 lat to faktycznie całkiem sporo tongue_out
    • ducha73 Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:40
      Jest troche starszy, teraz to widac, ale później nie. Moja koleżanka starsza ma chłopaka
      który jest o 10 lat starszy. Teraz to widac później zapamiętaj. Nie wiem rób co chcesz to
      twój wybór. sciana serce
    • allexz Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 11:49
      nie chcę cię dołować bardziej, ale może on traktuje cię tylko i wyłącznie jak młodszą
      siostrę?
    • nutkaaa Re: duuuużo. 13.08.10, 11:50
      dużo 7 lat to dużo.
      ja jak sie z kims zapoznaję to staram sie nie wkrecac na maxa bo nie iwem sam aale
      chyba "lubię" 18 latka. jest bardzo fajny ale ja mam15 lat . świetnie mi sie z nim gada itp
      ale sobi enie wyobrażam tego on jest pełnoletni i wgl. wiec nie wkrecam sobie za dużo okej
      lubimy się jak koledzy ja sama nie jestem pewna i mam nadzieję ze mi przejdzie (:
      i tobie radzę to samo . 7 lat to kolosalna róznica on bd pod trzydziestka a y 20 lat wyszaleć
      sie itp. ja bt, sie nie pakowala poza tym masz 13 lat! ;o a on 20 .... to są całkiem dwa
      rózne etapy życia on idize na studia a ty do gimnazjum!!!!!!!!!
    • biedroneczko ` ej 13.08.10, 11:58
      ej. no bez jaj koleżanko !.
      masz dopiero 13 lat , jeszcze jestes młoda. masz jeszcze duzo czasu na miłość .!
      wogóle ja tego nie widze smarkula + dwudziestolatek = ?.
      to nie wypali !.
      daj se siana dziewczyno !.
    • lady_cat ale czy on będzie chciał być z taką małolatą ? 13.08.10, 13:46
      no pomyśl tylko. siedem lat, to jest mega. wg mnie jeśli on bd. chciał [ ale wątpię ] i ty też
      to mozecie spróbowac . . . ale on ma na pewno trochę inne ' potrzeby ' niz ty w związku .
      • kotek.bieberka Re: ale czy on będzie chciał być z taką małolatą 13.08.10, 13:53
        7 lat??, nie ma szans, ja sie zakochałam w chłopaku który jest ode mnie o 3 lata
        starszy, a moja koleżanka sie zakochała w facecie który jest od niej o 12 lat
        starszy O.o, radze ci znaleść kogoś mniej więcej w swoim wieku c:

Powodzenia kiss
    • suoik ej, słuchaj... 13.08.10, 14:08
      tzn. czytaj, oj mniejsza...
      jesteś dla niego stanowczo za młoda!
      chłopak w tym wieku oczekuje czegoś więcej,
      a ty co mu możesz zaoferować prócz chodzenia za rączkę i przytulania się, czy
      może też całowania?
      to nie przetrwa. on nie będzie czekał aż dorośniesz, staniesz się bardziej
      poważniejsza,
      bo nie oszukujmy się, ale jesteś dzieckiem dla niego.
      co z tego, że rozmawiacie? to nic nie znaczy. a on chociaż ci jakoś pokazuje, że
      mu się podobasz? daje jakieś znaki? pewnie nie.
      za dużo sobie wyobrażasz moim zdaniem.
      i nie chcę cię obrazić, po prostu chcę ci wytłumaczyć, że to złe.
      siedem lat różnicy to dość dużo. no jakbyś miała 20 lat, a on 27 to spoko, ale
      jak masz 13, a on 20 to beznadziejnie. :o
      tak czy siak, zrób to, co uważasz za słuszne i powodzenia. : )
    • xxlilyxx 7 lat różnicy... 13.08.10, 16:14
      ja nie wiedzę dla Was przyszłości. dziewczyno, przecież on jest już dorosły i na
      prawdę myślisz, że 20-latek będzie z 13-latką. ? a zresztą to zapewne tylko
      zauroczenie, które minie za jakiś czas.
      • zakreconaxd Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 16:31
        sama juz nie wiem co myslec..;/
        ale moja kolezanka miala podobnie. 17 letni chlopak sie w niej zabujał i chcial
        z nią chodzic a ona ma tez 13 lat...więc..;/
        • 7_things Re: 7 lat różnicy... 13.08.10, 16:37
          Decyzja należy do ciebie. Dla mnie wiek to tylko cyfry. Liczy się dojrzałość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka