Dodaj do ulubionych

Filmy Tima Burtona

19.08.10, 12:03
Czy ktoś zna tego reżysera? Sposób, w jaki przedstawia świat, jest po pierwsze
niezwykle charakterystyczny, a po drugie naprawdę magiczny.
Jeśli jeszcze ktoś nie zapoznał się przynajmniej z małymi próbkami twórczości
Burtona, to polecam i zapraszam - koniecznie.
Zapraszam też na mojego bloga, gdzie opisuje plusy i minusy filmów tegoż Pana.
zobacztalent.pl/profil/userprofile/Timmy

Oczywiście zakładka "Blog" wink

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie!
Obserwuj wątek
    • hatterka Re: Filmy Tima Burtona 19.08.10, 14:11
      Uwielbiam filmy Burtona big_grin Zaczęło się 13 grudnia 2009 roku, kiedy nudziłam się jak mops
      i włączyłam TV. Akurat zaczynał sie "Charlie i fabryka czekolady". Obejrzałam i wpadłam
      całkowicie. Film mnie oczarował. Jak tylko się skończył, weszłam na filmweb. Chciałam
      sprawdzić, kto grał Willy'ego Wonkę, kliknęłam, patrzę: Johnny Depp. Wtedy jeszcze go
      nie znałam. Przeglądam jego filmografię, mignął mi "Edward Nożycoręki". Zaskoczenie i
      olśnienie. Jedyny film z dzieciństwa, jaki zapamiętałam, chociaż oglądałam go, jak miałam
      jakieś 5 lat. Sprawdziłam, a to ten sam reżyser! Burton! Zaczęłam szukać jego filmów,
      najlepiej tych z Deppem xD Obejrzałam jeszcze "Sweeney'a Todda", "Gnijącą Pannę
      Młodą", "Jeźdźca bez głowy", a do "Alicji w Krainie Czarów" odliczałam dni i bilety miałam
      zarezerwowane tydzień przed premierą, jako pierwsza, przynajmniej w moim kinie big_grin W
      kolejce czekają jeszcze "Ed Wood", "Duża ryba", "Sok z żuka" i "Miasteczko Halloween",
      ale na razie nie mam kiedy ich obejrzeć uncertain Coś mi jeszcze kołacze, że widziałam
      też "Planetę małp", ale to jak byłam mała i dobrze nie pamiętam, wiem tylko, że mnie do
      spania wygonili w połowie filmu, a ja stałam za drzwiami i przez szparę oglądałam xD W
      każdym razie Burton, Bonham Carter i Depp to moja Święta Trójca, a jak do tego dojdzie
      jeszcze Elfman, to mmmm... Z filmów Burtona, które oglądałam, nie potrafię wybrać
      swojego ulubionego, wszystkie są na tym samym miejscu serce
    • sonia321 Re: Filmy Tima Burtona 19.08.10, 14:12
      mają swój urok.
      podobają mi się.
    • dochuu. Re: Filmy Tima Burtona 20.08.10, 01:51
      Oczywiście ,że go znam.Uwielbiam jego filmy.Trochę mnie irytowało ,że wszędzie
      wciaska Depp'a(21 filmów razem!) i żonę,ale stwierdziłam ,że grają świetnie i
      nie ma co się wściekaćwink
      Co to ja to tam oglądałam...
      -Gnijąca panna młoda
      -Miasteczko Halloween
      -Sweeney Todd
      -Alicja w krainie czarów
      -Charlie i fabryka czekolady
      -Planeta małp(to moim zdaniem najbardziej nieudany film.Zero Burtona.!)
      -Batmany dwawink
      -Edward Nożycoręki
      -Marsjanie atakują!(bez komentarza...wogóle mu nie wyszedł)
      Wogóle oprócz tamtych dwóch filmów,jego dzieła są świetne i ponadczasowe.Tylko
      ostatnio się zdziwiłam ,że to nie on wyreżyserował "Koralinę".Klimat w sam raz
      dla niego.
    • kc_m Re: Filmy Tima Burtona 20.08.10, 01:59
      nie znam brawo coolsmilecoolsmilecool
    • ianowa Re: Filmy Tima Burtona 20.08.10, 11:10
      Kocham jego filmy^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka