Dodaj do ulubionych

Jak i odkiedy, golicie nogi ?

• kokoss_ Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:29
      ja tam się mamy nigdy nie pytałam xD ja zawsze golę jednorazówką. próbowałam
      kiedyś plastrami - beznadzieja. krem do depilacji - beznadzieja. najlepsza
      jednorazówka. ale na góra dwa dni. dłużej nie potrzyma. domowych sposobów chyba
      nie ma... nie wiem, w każdym bądź razie, ja nie mam wink) a co do odrastania, to
      po maszynce odrastają okropnie twarde, wielkie i bardzo nieprzyjemne włoski. ale
      uważam, że lepiej ogolić niż czuć dyskomfort ;D
      • paramore_xd Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:38
        Ja gole od pół roku. Raczej golę kremem, bo włoski wychodzą. Przy jednorazówkach po
        prostu je przycinasz. Ale ich też używam.
        • charming. Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:49
          Ja golę od roku. Jednorazówką. Nie jestem zadowolona z efektów, na następny
          dzień mi odrastają i je widać. Jestem brunetką. Moje są kłujące -.- . Ale na
          razie boję się depilować golarką lub plastrami. To bardzo boli ;D A mama mi nic
          nie mówiła. Tak jej trułam, że mi rosną włosy, ze w końcu powiedziała :" Dobra,
          masz kasę, idź po maszynkę i sobie zgól" big_grin
    • vaniney Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:52
      jak to mama ci nie pozwala oO?
    • mary_ mydło?! 25.08.10, 00:08
      Dziewczyny, jeśli golicie nogi maszynką do golenia nie myjcie przed tym nóg mydłem,
      tylko jakimś żelem pod prysznic. Bo chodzi tu o nawilżenie skóry, a mydło wysusza. smile
      Domowe sposoby? Chyba nie istnieją. XD Mi po maszynce odrastają grubsze
      zdecydowanie. :x Powiedz mamie, że to jest dla ciebie wstyd chodzić z zarośniętymi
      nogami i porozmawiaj z nią o tym.
    • kajka11 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:12
      jednorazówką od połowy kl 5.
      ja się nie pytałam mamy.

nie znam sposobów domowych.
      przykro mi...
      • alisou maszynką, od połowy 4 klasy. 25.08.10, 00:28
        zaczęłam dosyć wcześnie, ale miałam już dużo włosów pod pachami i je ogoliłam to za
        jednym zamachem pozbyłam się tych z nóg i jakoś tak zostało. mama nie miała nic
        przeciwko, ba to ona mnie namawiała na rozpoczęcie golenia, kiedy miałam takie włosy, a
        nosiłam bluzki na ramiączkach, nawet ofiarowała mi pomoc na początku, ale sobie sama
        poradziłam. powiedz mamie, że to dla Ciebie ważne, że wiesz co i jaki że jak zaczniesz to wiesz
        że będziesz to musiała kontynuować.
        aha, jeszcze się pytałaś czy mi odrastają twardsze. wbrew temu, co dużo ludzi sądzi i co piszą
        gazety moje włosy na nogach są jaśniejsze i delikatniejsze od kiedy je golę.
    • nesska94 Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:32
      golę już od 5 klasie ...a teraz jestem w 1 liceum ...
      Nie pytałam mamie, bo nie miałam zamiaru jej powiedzieć. Po co? Moja sprawka i
      moje nogi. Jak zaczęłam ogolić, to moja mama zobaczyła i nic. A w szkole moje
      wrednie dziewczyny zobaczyły moje nogi, że ja ogoliłam i zaczęły plotkować.
      Ehhh! Idioci!
      Czyli mydło+maszynka, a po depilacji stosuje krem żeby skóra nie suszyła. Golę
      co 2 dni ...
    • doggy Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:37
      golę maszynką albo kremem xd
    • wika123 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 02:32
      Tak regularnie od połowy 6 klasy, a na jakieś inne specjalne okazje już w 5.
      Nie mam określonego sposobu. Uwielbiam depilatory, ale nie zawsze mi sie chce,
      dobre są też kremy, plastry.
      Marka depilatora: Braun, marki kosmetyków: Veet.
      Po depilatorze odrastają, takie same tak samo z kremami i plastrami.
      NIe znam domowych sposobów
    • frutella_xd Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 10:54
      Od 5 klasy. Maszynką.
    • creyzola Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 11:02
      ` pierwszy raz zaczęłam golić jak miałam 12 lat . zwykłą maszynką zaczęłam i
      nadal używam zwykłych maszynek . a akurat moje włoski jak odrastają nie są
      twarde , a np. mojej przyjaciółki są na max-a twardee . więc to zależy . moja
      mama też mi na początku nie pozwalała golić mówiła , że jak zacznę to będę
      musiała już zawsze golić . ale , że mam robić jak chcę . no i w końcu ogoliłam .
      i powiedziała. - Mamo ogoliłam nogi . no a mama nic . też ogol mi powiedz , mamo
      , ogoliłam nogi . albo po prostu nic nie mów . przecież Cię chyba nie zabije ,
      ani nie wyrzuci z domu , bo ogoliłaś nogi .

Pzdr. creyzola
    • inspiracyjna. WAŻNE! 25.08.10, 17:30
      Ja chodzę do kosmetyczki raz w miesiącu na woskowanie smile Balam się początkowo bo wszyscy mówili że boli. Nie było tak źle i można się przyzwyczaic tongue_out włoski odrastają jasne i są delikatne. POLECAM! big_grin
      • miqusia Re: WAŻNE! 25.08.10, 17:37
        Jednorazówkami + nogi w mydle od 6 klasy, czyli w sumie jakiś niespełna rok.
        Tylko poniżej kolan, bo nie będę się bawić w całe nogi. Tak nic nie boli.
    • nektarynka123 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 17:52
      Od niedawna ,przed komersem musiałam już ogolić do sukienkibig_grin a ile ty masz lat ,że ci mama
      nie pozwala spytaj się dlaczego,jak masz dużo włosków to możesz sobie już ogolićwinkja
      normalnie golarką tak najłatwiej wg mnie;p
    • karolcika2205 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 00:01
      nie pamietam 6 klasa chyba .
    • nutkaaa Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 10:03
      golę od 13 roku życia chyba, dokladnie 1 razu nie pamiętam .. ale nie goliłam jescze jak
      byłam na kolonii po 6 klasie zaczęłam chyab tego samego roku we wrzesniu bodajrze ;d.
      Jak? normalną maszynką co dwa dni, najlepiej podkradać tacie bo jego są bardziej
      ostre ;d i użyj kremu po goleniu albo balsamu normalnego do ciała ;d .aha! i koniecznie
      najpierw piankę albo coś innego ja np czasami odżywką ;d albo mydłem i wtedy od dołu
      do góry i ptm zmywasz panke czy tam coś co nałożyłaś i balsamujesz .
      Próbowałam jeszcze plastrów z woskiem veet, i sczerze mówiąc z efektu zadowolona nie
      byłam.. bo tak : nie jest to aż tak bolesne , spoko to zniosłam, ale juz po kilku razach
      zaczynało boleć roraz to mocniej .. i dlatego pzrestałam i miałam miejsca z włosami i to
      było tak z ei tak i tak musiałam używać żyletki .
      Zrobiłam to dzień przed obozem, błąd bo są podrażnienia które trzymają się całe 24 lub
      48 godzin. ale metodę polecam bo myślę ze jakbym pomeczyła sie i wzieła te wszystkie
      włosy bez dodatkowego golenia to dałoby radę przez jakieś 2 tyg. ;pp
    • miss_pauline Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 11:04
      Od 1 gimn depilatorem. Na początku trochę boli, ale z czasem ból ustępuje, a nie
      musisz golić się co dwa dni. Mnie nawet mama sama to zaproponowała, więc...
    • cameron Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 18:55
      od niedawna.
      kremem wink
    • nicoole Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 19:04
      Ja golę zwykłą maszynką do golenia i do tego używam jakiegoś żelu albo piankismile)
      A gole od 4 klasy podstawówki chybasmile)
    • tomfelton Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 19:45
      Polecam depilację cukrową!
      Włoski są ciemniejsze, ale tylko dlatego, że to ich naturalny kolor (nie są
      wyblakłe od słońca np.) smile
    • seluniek Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 20:24
      Jednorazówka + mydło czy cuś .
      Odd . wakacji przed 6 klasą .
    • avril1028 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 01.09.10, 18:22
      jednorazówka + później balsam do ciała ; ))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka