kokoss_ Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:29 ja tam się mamy nigdy nie pytałam xD ja zawsze golę jednorazówką. próbowałam kiedyś plastrami - beznadzieja. krem do depilacji - beznadzieja. najlepsza jednorazówka. ale na góra dwa dni. dłużej nie potrzyma. domowych sposobów chyba nie ma... nie wiem, w każdym bądź razie, ja nie mam ) a co do odrastania, to po maszynce odrastają okropnie twarde, wielkie i bardzo nieprzyjemne włoski. ale uważam, że lepiej ogolić niż czuć dyskomfort ;D Odpowiedz Link Zgłoś
paramore_xd Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:38 Ja gole od pół roku. Raczej golę kremem, bo włoski wychodzą. Przy jednorazówkach po prostu je przycinasz. Ale ich też używam. Odpowiedz Link Zgłoś
charming. Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:49 Ja golę od roku. Jednorazówką. Nie jestem zadowolona z efektów, na następny dzień mi odrastają i je widać. Jestem brunetką. Moje są kłujące -.- . Ale na razie boję się depilować golarką lub plastrami. To bardzo boli ;D A mama mi nic nie mówiła. Tak jej trułam, że mi rosną włosy, ze w końcu powiedziała :" Dobra, masz kasę, idź po maszynkę i sobie zgól" Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 24.08.10, 23:52 jak to mama ci nie pozwala oO? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ mydło?! 25.08.10, 00:08 Dziewczyny, jeśli golicie nogi maszynką do golenia nie myjcie przed tym nóg mydłem, tylko jakimś żelem pod prysznic. Bo chodzi tu o nawilżenie skóry, a mydło wysusza. Domowe sposoby? Chyba nie istnieją. XD Mi po maszynce odrastają grubsze zdecydowanie. :x Powiedz mamie, że to jest dla ciebie wstyd chodzić z zarośniętymi nogami i porozmawiaj z nią o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:12 jednorazówką od połowy kl 5. ja się nie pytałam mamy. nie znam sposobów domowych. przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
alisou maszynką, od połowy 4 klasy. 25.08.10, 00:28 zaczęłam dosyć wcześnie, ale miałam już dużo włosów pod pachami i je ogoliłam to za jednym zamachem pozbyłam się tych z nóg i jakoś tak zostało. mama nie miała nic przeciwko, ba to ona mnie namawiała na rozpoczęcie golenia, kiedy miałam takie włosy, a nosiłam bluzki na ramiączkach, nawet ofiarowała mi pomoc na początku, ale sobie sama poradziłam. powiedz mamie, że to dla Ciebie ważne, że wiesz co i jaki że jak zaczniesz to wiesz że będziesz to musiała kontynuować. aha, jeszcze się pytałaś czy mi odrastają twardsze. wbrew temu, co dużo ludzi sądzi i co piszą gazety moje włosy na nogach są jaśniejsze i delikatniejsze od kiedy je golę. Odpowiedz Link Zgłoś
nesska94 Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:32 golę już od 5 klasie ...a teraz jestem w 1 liceum ... Nie pytałam mamie, bo nie miałam zamiaru jej powiedzieć. Po co? Moja sprawka i moje nogi. Jak zaczęłam ogolić, to moja mama zobaczyła i nic. A w szkole moje wrednie dziewczyny zobaczyły moje nogi, że ja ogoliłam i zaczęły plotkować. Ehhh! Idioci! Czyli mydło+maszynka, a po depilacji stosuje krem żeby skóra nie suszyła. Golę co 2 dni ... Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 00:37 golę maszynką albo kremem xd Odpowiedz Link Zgłoś
wika123 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 02:32 Tak regularnie od połowy 6 klasy, a na jakieś inne specjalne okazje już w 5. Nie mam określonego sposobu. Uwielbiam depilatory, ale nie zawsze mi sie chce, dobre są też kremy, plastry. Marka depilatora: Braun, marki kosmetyków: Veet. Po depilatorze odrastają, takie same tak samo z kremami i plastrami. NIe znam domowych sposobów Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 10:54 Od 5 klasy. Maszynką. Odpowiedz Link Zgłoś
creyzola Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 11:02 ` pierwszy raz zaczęłam golić jak miałam 12 lat . zwykłą maszynką zaczęłam i nadal używam zwykłych maszynek . a akurat moje włoski jak odrastają nie są twarde , a np. mojej przyjaciółki są na max-a twardee . więc to zależy . moja mama też mi na początku nie pozwalała golić mówiła , że jak zacznę to będę musiała już zawsze golić . ale , że mam robić jak chcę . no i w końcu ogoliłam . i powiedziała. - Mamo ogoliłam nogi . no a mama nic . też ogol mi powiedz , mamo , ogoliłam nogi . albo po prostu nic nie mów . przecież Cię chyba nie zabije , ani nie wyrzuci z domu , bo ogoliłaś nogi . Pzdr. creyzola Odpowiedz Link Zgłoś
inspiracyjna. WAŻNE! 25.08.10, 17:30 Ja chodzę do kosmetyczki raz w miesiącu na woskowanie Balam się początkowo bo wszyscy mówili że boli. Nie było tak źle i można się przyzwyczaic włoski odrastają jasne i są delikatne. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: WAŻNE! 25.08.10, 17:37 Jednorazówkami + nogi w mydle od 6 klasy, czyli w sumie jakiś niespełna rok. Tylko poniżej kolan, bo nie będę się bawić w całe nogi. Tak nic nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
nektarynka123 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 25.08.10, 17:52 Od niedawna ,przed komersem musiałam już ogolić do sukienki a ile ty masz lat ,że ci mama nie pozwala spytaj się dlaczego,jak masz dużo włosków to możesz sobie już ogolićja normalnie golarką tak najłatwiej wg mnie;p Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 00:01 nie pamietam 6 klasa chyba . Odpowiedz Link Zgłoś
nutkaaa Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 10:03 golę od 13 roku życia chyba, dokladnie 1 razu nie pamiętam .. ale nie goliłam jescze jak byłam na kolonii po 6 klasie zaczęłam chyab tego samego roku we wrzesniu bodajrze ;d. Jak? normalną maszynką co dwa dni, najlepiej podkradać tacie bo jego są bardziej ostre ;d i użyj kremu po goleniu albo balsamu normalnego do ciała ;d .aha! i koniecznie najpierw piankę albo coś innego ja np czasami odżywką ;d albo mydłem i wtedy od dołu do góry i ptm zmywasz panke czy tam coś co nałożyłaś i balsamujesz . Próbowałam jeszcze plastrów z woskiem veet, i sczerze mówiąc z efektu zadowolona nie byłam.. bo tak : nie jest to aż tak bolesne , spoko to zniosłam, ale juz po kilku razach zaczynało boleć roraz to mocniej .. i dlatego pzrestałam i miałam miejsca z włosami i to było tak z ei tak i tak musiałam używać żyletki . Zrobiłam to dzień przed obozem, błąd bo są podrażnienia które trzymają się całe 24 lub 48 godzin. ale metodę polecam bo myślę ze jakbym pomeczyła sie i wzieła te wszystkie włosy bez dodatkowego golenia to dałoby radę przez jakieś 2 tyg. ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pauline Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 27.08.10, 11:04 Od 1 gimn depilatorem. Na początku trochę boli, ale z czasem ból ustępuje, a nie musisz golić się co dwa dni. Mnie nawet mama sama to zaproponowała, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
nicoole Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 19:04 Ja golę zwykłą maszynką do golenia i do tego używam jakiegoś żelu albo pianki) A gole od 4 klasy podstawówki chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
tomfelton Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 19:45 Polecam depilację cukrową! Włoski są ciemniejsze, ale tylko dlatego, że to ich naturalny kolor (nie są wyblakłe od słońca np.) Odpowiedz Link Zgłoś
seluniek Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 31.08.10, 20:24 Jednorazówka + mydło czy cuś . Odd . wakacji przed 6 klasą . Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: Jak i odkiedy, golicie nogi ? 01.09.10, 18:22 jednorazówka + później balsam do ciała ; )) Odpowiedz Link Zgłoś