anu_lla 26.08.10, 10:46 Mam lekko kręcone włosy,ale są bardzo sianowate bo na początku je prostowałam.I nie wiem co używać by podkreślić ich skręt ,czasami kręcę je na papilotach,ale to też raczej nie jest dobre dla włosów .Co używacie do ich pielęgnacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:00 hej pomóżcie mi plisss Odpowiedz Link Zgłoś
fineaszka Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:10 ja nie mam kręconych , ale moja sis tak. Ale najpierw je podetnij, aby nie były takie zniszczone. A tak normalnie to ona, myje, a potem nie suszy tylko zawiła je w kok i się tak kładzie spać, bo jak wysuszy to ma pusz. Odpowiedz Link Zgłoś
bombshell A więc: 26.08.10, 11:11 skoro je prostowałaś, to logiczne, że je przesuszyłaś, a niestety takie włosy dość ciężko przywrócić do poprzedniego stanu. Nie kupuj szamponów do włosów przetłuszczających się(z praktyki wiem, że wysuszają). Polecam linię nivea, do zniszczonych włosów szampon+odżywka. Wypadałoby podciąć nieco zniszczone końcówki, i nakładać na nie jedwab. Nie powinnaś używać prostownicy, ani suszarki, bo ciepło otwiera łuski włosów, sprawiając, że woda z nich wyparowuje. A! I od czasu do czasu rób sobie wodę z octem na ostatnie płukanie! Wlej w zależność od ilości włosów na głowie nieco octu do garnka(tak aby przykrył dno, ale jeżeli masz gęste włosy, to będziesz potrzebować go więcej. Najlepiej lać na oko). Ph włosów jest kwaśne, więc ocet idealnie nadaje się na odżywkę. Taka odżywka szybko wietrzeje, ale nie zaprzeczam że zostaje taki lekki zapach octu, do następnego mycia. Odpowiedz Link Zgłoś
wezee Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:17 pierwsze slysze, ze krecenie wlosw na papiloty nie jest czyms dobrym dla wlosow. powinnas uzywac szamponu,odzywki i pianki do wlosow kreconych. w moim przypadku tez jest tak, ze sa strasznie sianowate jak wysusze je suszarka, wiec tego unikam bo wtedy zostaje jedynie prostowanie. zetnij wlosy tak zeby gorne warstwy byly lzejsze, beda sie mogly wtedy swobodnie krecic. Odpowiedz Link Zgłoś
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:38 może ktoś jeszcze mi doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkow_a Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:44 kup sobie szampon nawilżajający obojętnie z jakiej lini ,(też mam krecone włosy) i po umyciu nie wycieraj ich recznikiem tylkomokre włosy zawiń w ręcznik jak ci troche wyschną to wetrzyj w nie jedwab ja uzywam z joannny nawet dobry a potem pianke..i mi sie tak kręcą zreszta spróbój Odpowiedz Link Zgłoś
iampositive Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:44 Po myciu rozczesz dokładnie i nałóż pianki do włosów. Tak je ugniatając lekko na loki. U mnie działa bardzo dobrze. Czasami dam też trochę Tafta. I są ładne loki, jak po lokwnicy xd Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 11:49 zacznij używać odżywki z pantine (czy jak sie to pisze) do podkreślenia loków i fal. Jest to odżywka bez spłukiwania, ale nie robią się po niej tłuste włosy. Sama takiej używam Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 sama mam krecone ;) 26.08.10, 12:13 ja sama mam krecone. wiec jak chcesz miec ladniejszy skret to kup odpowiednia pianke do tego tylko nie uzywaj za duzo bo podobno wysusza wlosy. Rob sobie co tydzien, np. w weekend maseczke nawilzajaco wlosy. a co do szamponow to uzywam takiego z garniera to wlosy sa bardziej gladsze. hmmm... i nie susz wlosow tylko daj im samym wyschnac. i ja jeszcze nie czesze wlosow gdy sa suche bo robia mi sie takie puszyste. mi to pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
mjegi Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 09:16 Tak jak koleżanka wyżej: Ożhywka Pantene bez spłukwania Odpowiedz Link Zgłoś
selcia_gomez_ Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 12:15 Ja też ma kręcone włosy i najlepsza według mnie jest pianka do włosów , nie tłuści ich a włosy są strasznie kręcone Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka Okej, to tutaj 26.08.10, 12:17 Używaj jednego szamponu i odżywki, staraj się ich nie zmieniać bo to jedynie szkodzi, musisz ustabilizować dany poziom włosów. Polecam te, wybierz jakiś: Z szamponów: Dobe Intense Care Head & Shoulders Citrus Fresh Head & Shoulders Mentol Z odżywek: Dove damage therapy Dove therapy pro age Pantene Pro - V Gęste i Mocne Możesz również używać pianki. Najlepiej z tym do fryzjera się przejść, osobiście używam: Schwarzkopf 3 weather Taft power Sama podkręcasz włosy przez jakiś czas nią włosy, w którym miejscu chcesz [ale serio bardzo mała ilość tej pianki jest potrzebna] a potem same się układają i możesz odstawić piankę na bok. Jeżeli złapie Cię ochota na prostowanie, warto użyć na całej powierzchni włosów pewnego bardzo dobrego środka, który zmniejsza niszczenie struktury włosa (btw. ciekawe jakie masz płytki w tej prostownicy, że tak ci zniszczyła te włosy) a tu ten środek: BaByliss PRO proliss Aha i jeszcze coś jak prostujesz pojedyncze pasma włosów to jak raz przejedziesz prostownicą jeden pas, poczekaj 3sekundy i dopiero drugi, by te włosy miały czas zaczerpnąć powietrza. Musisz też ograniczyć wiązanie włosów, jeżeli je spinasz w kucyk to staraj się jak najrzadziej nosić taką fryzurę, włosy kiedy są rozpuszczone mają luz i o wiele lepiej się układają. Spróbuj ich nie suszyć tylko kłaść się z mokrymi, albo jeśli już to tylko przy nasadzie suszyć. No i tyle. A najlepiej wybrać się do fryzjera jak nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
loveme. Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 12:21 mam ten sam problem co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1831 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 12:25 Ja mam kręcone włosy. Używam szamponu NIVEA - Włosy proste bez używania prostownicy i odżywki z tej samej serii (różowe one są) . Zauważyłam, że nie są zupełnie proste, ale miękkie, ładnie pachną. Używam jedwabiu, tylko nie używa się go zbyt dużo, bo ci się strasznie włosy przetluszczą, a wystarczy bardzo mała ilość, a zobaczysz efekt. Ja niestety używam prostownicy. Świetną ochroną jest jedwab! Ale też warto zaopatrzeć się w dodatkową ochronę. Pozdrawiam. PS. Masz grzywke ? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 12:35 tak mam grzywkę na bok Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 12:46 ja raz mam pokręcone, a raz proste ; oo zależy jak mi się moim włosom spodoba xD przez to nie mogę mieć grzywki, bo moja mama stwierdziła, że by mi się pokręciła, a prostować mi nie pozwoliła, bo powiedziała, że jak będę starsza to się jeszcze naprostuję O.o co do pielęgnacji to... myję je normalnym szamponem, czasem popsikam odżywką, no i normalnie czesze, haha. wszystko to co normalnie się robi z włosami xD mam długie włosy i za bardzo nie chce mi się ich pielęgnować, ale na szczęście nie mam żadnego siana ani gniazda na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 13:07 dziękuję wszystkim za porady na pewno skorzystam jeśli ktoś jeszcze coś na ten temat wie to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
bella114 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 13:17 Ja do swoich włosow uzywam szampon dove ten niebieski i powiem ze jesy bardzo dobry sproboj do tego odzywke elseve biala . Lub sam szampon garnier odbudowujacy z 3 olejkami po nim wlosy sa miekie . Odpowiedz Link Zgłoś
werusia145 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 13:26 jedwab . Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 13:38 Ja używam mało odżywek, ale mam patent na to, aby włosy się kręciły: Poprostu myj je wieczorem przed samym snem. Najpierw oczywiście rozczesz, a potem ręcznikiem je popocieraj, aby nadać im lekki skręt. Połóż się w mokrych spać, daj je do góry na poduszkę i rano nie rozczesuj. Efekt gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 23:45 odżywki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 26.08.10, 23:46 ale ja prostuje włosy wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mjegi Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 09:12 musisz wycieniować sobie włosy, najlepiej 3 - 4 warstwowo (zależnie od tego, jaką masz długość). Kup sobie nawilżający szampon, który się dobrze pieni. Ale UWAGA! Zdecydowanie odradzam wszystkiego do włosób z Nivea, ponieważ ludzie widzą ładne opakowanie, fajną konsystencję i zapach, ale tego że nic nie daje to nie zauważają. Ja używam Herbal Essence błękitny szampon. Ktoś wcześniej wspomniał o jedwabiu. Jest dobry, ale duża częć społeczeństwa nie potrafi nakładać jego odpowiedniej ilości. Nakłada się bardzo mało. Jeśli nie jedwab, to odżywka bez spłukiwania. Te ze spłukiwaniem są gorsze. Polecam pantene do kręconych. A jak nadal będziesz miała siano, to rób sobie maski na włosy 1-2 razy w tygodniu. A co najważniejsze: Kup sobie dyfuzor - inne suszarki do lamusa i Nie kładź się mokrą głową, a jeśli już musisz to jak się położysz to musisz spać jak mumia - na plecach z ułożoymi włosami, nie zmieniając pozycji przez całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
cool_girl Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 09:21 z tym cieniowaniem to nie wiem czy to najlepszy pomysł ale ok nie znam sie, ale kup sobie szampon do włosów kręconych i żeby nie mieć siana susz włosy ręcznikiem, albo samoistnie, ale bez użycia suszarki Odpowiedz Link Zgłoś
mjegi Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 09:22 Zapomniałam dodać: po odżywce używaj pianki do włosów. I wgniataj ją tak. Dopiero teraz przeczytałam, że kilka dziewczyn radziło ci, żebyś kłądłą się spać w mokrych. A dlaczego nie można tego robić? Gdy położysz się w mokrych, to włosy będą łatwo się łamać, i ten sposób nie jest zdrowy. Poza tym włosy rano będą o wiele słabiej skręcone niż przy użyciu dyfuzora, i będą bardziej oklapnięte. Powdzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nutkaaa Re: looooooooooooooooooooooooooooooki ! <3 :D 27.08.10, 09:24 Mam krecone bardzo mocno ! szczerze mówiac najbardziej służy mi zwykly szampon head shoulders albop rzepe bron boze Schauma ! i nie używam odżywek, ani preparatów same mi sie kręcą a jeśli myję co dwa dni to spryskuję je wodą taki spray do kwiatw to sama wodą i skrecają sie jeszcze bardziej ;d Jak Ty masz tylko loki to radzę jakąś odżywkę do kręconych włosów albo szampon zobacz efekt popróbuj trochę tego trochę tamtego i zobaczysz co najlepiej ci służy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 10:33 Używałam już tego balsamu z nivea i to prawda nie jest za dobry włosy po nim szybko się przetłuszczają zapach ładny ale reszta to wielki niewypał. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 11:20 kręcenie na papilotach wcale nie jest niezdrowe dla włosów, najpierw powinnaś odżywić włosy, radzę kupować droższe odżywki, to inwestycja, te tańsze wcale nie pomagają. jak włosy będą w dobrej kondycji, zacznij używać odżywki, szamponu i pianki do kręconych włosów, a jak to nie pomorze, to zostało Ci tylko kręcenie, np. na papilotach, no albo obcięcie na łyso ;d Odpowiedz Link Zgłoś
anu_lla Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 12:32 ktoś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 13:20 Nie używam niczego do pielęgnacji. Mam taki patent: Pare godzin przed wyjściem umyj włosy. Nie rozczesuj, nie susz. Poczekaj aż wyschną. A jak wyschną to będziesz miała straszne loki. W moim przypadku to się sprawdza . Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 27.08.10, 15:02 odżywki do włosów zniszczonych Ci moga pomóc C: Odpowiedz Link Zgłoś
myslicielka123 Re: Do posiadaczy kręconych, włosów-pomóżcie 29.08.10, 22:54 ja mam raczej mocno falowane-takie pogniecionewżywam odżywki prostującej pantene i są po niej gładkie, ładnie sie układają i są miękkie w dotyku.(mała sie prostują bo jest za słaba do moich włosów) Odpowiedz Link Zgłoś