27.08.10, 15:39
Czy 14 latka może miec kolczyk w nosie? Czy nie jest to sztuczne? Boli? Ile to kosztuje i jak długo sie goi? Prosze o szybkie odpsmilekiss Z góry dziekismile

WIem ze były już wątki ale to nickwiat
Obserwuj wątek
    • wampirzycaxd Re: Piercing 27.08.10, 15:47
      hallo
    • devilisch tuuu 27.08.10, 15:48
      ehm, czemu nie...
      zależy czasem goi się dłużej a czasem krócej , ale taki standardowy okres to miesiąc
      ile kosztuje, zalezy od salonu około 100złsmile może więcej...
    • madzixon_xd wejdź. 27.08.10, 16:16
      moja ciocia robiła sobie ( jest młoda ) i po tygodniu mogła wyciągnąc
      leczniczy i włożyc jaki chce. zapłaciła 60 zł. w specjalnym salonie.
      • madzixon_xd Re: wejdź. 27.08.10, 16:29
        madzixon_xd napisał(a):

> moja ciocia robiła sobie ( jest młoda ) i po tygodniu mogła wyciągnąc
        > leczniczy i włożyc jaki chce. zapłaciła 60 zł. w specjalnym salonie.
        aa i powiedziała, ze to nie boli, ale jej się troszkę łezka w oku zakręciła.
    • kotek.bieberka Re: Piercing 27.08.10, 16:20
      Ja sb robie w gimnazjum ;dd
    • anja_ Re: Piercing 27.08.10, 16:23
      nie radzę. przemyśl to kilkadziesiąt razy. potem Ci się przestanie podobać i będziesz miała dziurę w nosie. ale ja nie mam, więc Ci nie powiem czy boli itp.
    • a_vie ja wiem. 29.08.10, 19:23
      nie, nie powinna. będzie to wyglądać sztucznie i wgl.. odradzam w takim wieku,
      ale wygląd to nie jedyna wada. jesteś jeszcze o rok-dwa za mała na jakikolwiek
      piercing poza uchem. kolczyk może Ci się zassać albo nie wiadomo co, niby nie
      jesteś strasznie za młoda ale i tak a jak juz Ci się zassa to tylko chirurg
      pomoże. i będzie to wyglądać beznadziejnie, bo jesteś za młoda. i trzeba o niego
      bardzo dbać, bo jak jakaś ziarnica się dostanie to o matko! nos nie ma aż takich
      skłonności do ziarnienia, ale dziewczynki w twoim wieku (moje koleżanki) nieco
      olewają sobie dbanie o kolczyki i przde wszystkim nie potrafią dbac, wyciągają
      je codziennie nie odkażają itp. więc zakażenie albo zapalenie puka do twych drzwi.
      goi się zależnie od organizmu kilka miesięcy, ale jeśli chce się go mieć na
      stałe nie wolno go na długo wyciągac dopóki nie minie rok. czasem boli a czasem
      nie, tez zalezy. ale każdy kolczyk boli. a z ceną to każdy piercer ma inaczej,
      więc nie pytaj a forum.
    • pinezzkaaa Re: Piercing 18.09.10, 19:50
      Dla mnie kolczyk w nosie to wiocha smile
    • chocolatex Re: Piercing 19.09.10, 10:51
      Niedługo 10 latki będą chciały robić sobie dziurki w nosie. W sumie to po co ci
      kolejna dziurka w nosie jeśli masz już dwie? Hehe.
      Zanim sobie przebijesz nos to przemyśl to dokładnie bo takie "gadżety" szybko
      się nudzą.
    • mary_ Re: Piercing 19.09.10, 12:07
      Moim skromnym zdaniem ochydnie to wygląda. c:
    • harvester =] 19.09.10, 12:15
      nie lubię tych wszystkich piercingów... bleee, toleruję tylko w uszku ;D
    • renooo17 Re: Piercing 19.09.10, 18:23
      nie uważam żeby dla 14 latki było to odpowiednie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka