Dodaj do ulubionych

Tak mam bulimię!

14.09.10, 19:55
i się zastanawiam czy któraś z was też ma taki problem
bo samemu jest naprawdę ciężko
a niestety tylko poprzez internet mogę się o tym swobodnie wypowiadać -.-
Obserwuj wątek
    • shut_up Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 19:59
      nie mam c;
      • pamilly Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:02
        bywa
        wyjdziesz z tego, ja miałam kiedyś początki anoreksji
        ja wydobrzałam to ty też

no chyba, że chcesz mieć bulimię...
    • maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:01
      dobrze że się przyznajesz do tego przed sama sobą. witaj w klubie mam podobne problemy ;P jestem motylkiem ...
      • sel_dem nie mam . 14.09.10, 20:02
        współczuję ci .
      • shut_up Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:04
        maue.zuo. napisał(a):

> dobrze że się przyznajesz do tego przed sama sobą. witaj w klubie mam podobne p
        > roblemy ;P jestem motylkiem ...

co to znaczy motylkiem?
        • maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:15
          motylek to coś jak anorektyczka. ogólnie to ile ważycie ? ja 44kg przy 165 cm a wy? (wiem ze jestem gruba crying
    • cameron Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:02
      nie mam ... współczuję. powinnaś komuś o tym powiedzieć, bo może to doprowadzić do
      śmierci! :X
    • frydka Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:03
      ja tez choruje na coś podobnego - ostra anemia . Byc może już bulimia.Czasem
      mdleje,boli głowa,chce mi się spać i jestem słaba.
      • asica Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:20
        Ale jedno i drugie to nie to samo! Bulimia to kompulsywne jedzenie, a później wymioty,
        przeczyszczanie się, ćwiczenia...
        • frydka Re: Tak mam bulimię! 18.09.10, 09:55
          @asica
          [i]
          Ostatnio postanowiłam sprawdzić co dokładnie mi jest.Zauważyłam ,że czasem mam
          skłonności to zjedzenia dużej ilości jedzenia , a potem do mdłości i
          wymiotów.Mam czasem też głodówki.Nie mam pojęcia czemu raz nie mam apetytu a raz
          mam . TO już robi się męczące. W internecie znalazłam informacje na temat
          bulimii i anemii . Objawy mam do bulimii .crying
          [/i]
          • frydka Re: Tak mam bulimię! 18.09.10, 09:58
            Bulimię powoduje także brak bliskiej osoby , a ja mam >miałam, problemy ze
            znalezieniem przyjaciela .< i czułam się samotna .
            nie mogłam tez odnaleść
            się w otoczeniu , a ostatnio zaszło troche zmian ;/
    • nelly_ hm 14.09.10, 20:09
      nie nie mam,
      a zastanawiałaś się dlaczego ją masz? Uwierz bycie chudym nie jest fajne, sama
      jestem i bardzo chętnie przytyłabym 6 kilo natychmiast..
      • ordinarygirl Re: hm 14.09.10, 20:36
        nelly_ napisał(a):

> nie nie mam,
        > a zastanawiałaś się dlaczego ją masz? Uwierz bycie chudym nie jest fajne, sama
        > jestem i bardzo chętnie przytyłabym 6 kilo natychmiast..

tak zastanawiałam się, tak naprawdę wpadłam w bulimię dlatego ze nie radziłam
        sobie z problemami i nie miałam bliskiej osoby z którą mogłabym porozmawiać

przez ok pół roku nie dopuszczałam myśli że to bulimia teraz wiem ze to co robię
        jest złe ale to jest coś takiego jak uzależnienie -.-
        • nelly_ Re: hm 15.09.10, 16:26
          w takim razie możesz podać mi swoje gadu. jestem przynajmniej raz dziennie na
          gadu i potrafię słuchać ; )
    • colorova. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:09
      moj wujek mial anemie .. ja nie jestem bulimiczka ale kiedys mialamz tym lekki problem.. ale
      teraz jest wszystko w porzadku..
      najgorzej bylo jak musizalm jesc a nie chcialam to prowokowalam wymioty zeby nie
      przytyc .. yy jak teraz o tym mowie to zdaje se sprawe jaka bylam kretynka xd
      • geniaaa Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:17
        nie spotkałam się jeszcze z takim problemem.
    • maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:18
      spytam się jeszcze raz ile ważycie? ja 44 kg przy 165 cm <duuuużo> ma być 40 lub mniej
      • karmel_ Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:21
        nie mam .
        • vivienne. @ maue 14.09.10, 20:23
          proszę, zaprzestań. chcesz słuchać od ludzi, że jesteś chuda? po to piszesz
          takie komentarze?

jestem normalna. przy 168 cm ważę 48 kg.
          • werka197 Re: @ maue 14.09.10, 20:32
            waze tyle co ty , a jestem nizsza i ... Jestem szczuuuupla ! Ty tez jestes smile
        • angel1117 maue.zuo. 15.09.10, 17:46
          już nie rób z siebie grubej ofiary...pisanie że jest się grubym..przy wadze 40
          kg to żałosne...co chcesz się pochwalić ze chuda jesteś...? a bycie chudym w
          brew pozorom nie jest fajne...ja mam 166cm wzrostu i waże 51 kg i mi to
          pasuje...kiedyś też miałam problem z tym że cały czas myślałam że jestem
          gruba..itp. ale dzięki niektórym użytkowniczką kotka wszystko już jest ok smile
          więc już wiem jakie pisanie o tym że jest się grubym jest głupie...smile

a do autorki wątku miałam kiedyś początki bulimii ale jest wszystko ok tongue_out mam
          nadzieję że ty też z tego wyjdziesz 3mam kciuki i pozdrawiam smile
      • nick_jonas_jb Re: @maue.zuo. 15.09.10, 13:59
        Sorki ale wkurzają mnie takie posty tongue_out
        Chcesz się pochwalić jaka chuda jesteś ??? confused
      • crystal_ Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:00
        Piszesz to specjalnie żeby ci inni użytkownicy napisali, że wcale nie jesteś gruba?! Chyba
        oszalałaś jeśli chcesz warzyć 40 kg przy wzroście 165 cm. Przy twojej obecnej wadze masz
        już NIEDOWAGĘ! Dziewczyno błagam cię, opamiętaj się. Tu masz link do przelicznika BMI,
        sama sprawdź, że masz niedowagę. kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,5,kalkulatorbmi.html
    • seneka4 Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:22
      dwa lata temu byłam w szpitalu iż chorowałam na anoreksję. Nie mogłam już
      praktycznie nic zjeść inaczej musiałam spalać. Miałam ok., 165 cm wzrostu a
      ważyłam ok. 40 kg. Wiedziałam, że masakra ,ale i tak nie chciałam zacząć jeść.
      Myślałam tylko o tym żeby pokazywać ,że jem a tak naprawdę dalej chudnąć.
      Irytuje mnie zaś określenie - motylek. To jakby anorektyczki były dumne z tego
      kim są... a tak naprawdę są głęboko nieszczęśliwe. Jest to choroba na całe
      życie, nawet jeśli powrócisz do normalnej wagi zawsze będziesz miała
      nieszczęście w psychice. Masakra. Mimo ,że minęło tyle czasu od tego mojego
      pobytu w szpitalu miewam często momenty w których czuję się gruba itd. nie
      polecam głodówek ani próbowania być motylkiem. Lepiej odchudzać się zdrowo
      najlepiej za poradą lekarza dietetyka.
      • majson Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:42
        ja nie mialam nigdy problemu z bulimią ani anoreksją jednak trochę umysłem
        jestem anorektyczką ale boję się zrobić krok w przód i faktycznie chudnąć. mam
        165cm i ważę 50kg no i jeszcze jakieś kilka miesięcy temu było ok ale niedawno
        mama mojej przyjaciółki(moja przyjaciółka jest strasznie chuda, niziutka ma duże
        problemy z wagą) powiedziała mi:
        -ciebie to chyba rodzice muszą z kuchni wywalać.
        No i strasznie mnie to dotknęło, teraz nie daje mi spokoju myśl to mam za grube
        to jeszcze ujdzie.....
    • katsuumi_17 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 12:25
      Z bumimii czyanoreksji nie jest tak łatwo wyjść, bo to choroba na tle psychicznym, to
      oczywiste. Jednak ty się do0 tego przyznajesz- to dobrze, że masz świadomość choroby.
      To dobrze wróży na przyszłe leczenie smile Powodzenia!
    • hektor18 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 13:47
      nie mam ale współczuje, uważam jestem gruba ale jak na razie nic z tym nie robie tzn.
      waże 55 kg prz wzroście 166-167 cm a i jeszcze uzależniona od jedzenia jestem tongue_out wink uncertain:-
      (cryingcry
    • nick_jonas_jb Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 13:58
      Nie, nie mam
    • selena_ Re idelna waga 15.09.10, 14:12
      mam idealną wagę na swój wzrost a kiedyś miałam niedowagę ale zmuszałam się
      trochę do jedzenia bo koleżanki wciąż mówiły że jestem chuda i wo gule ubrania
      leżały jak na wieszaku a teraz mam kobiecą figurę i jestem z niej zadowolona smile
    • asica Mam. 15.09.10, 14:23
      Jeszcze rok temu przyporządkowywałam się do anoreksji. Do dziś przerodziło się to w
      bulimie. Cięzko mi nie jeść, jeszcze ciężej nie wymiotować, albo nie wziąć tabletek. Wiem,
      jakie są tego konsekwencje, ale nie umiem się ogarnąć...
    • stephen13 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:23
      W wieku dwunastu lat miałam zaburzenia w jedzeniu. Na szczęście nie doprowadziło
      to do bulimi ale było mi ciężkosad Trzymaj się jakoś
    • niikaa re re 15.09.10, 14:23
      współczuje ci ale powinnaś komuś o tym powiedzieć np rodzicom i zgłosić się do lekarza
      ponieważ to jest poważna choroba i w paru przypadkach skończyła się na śmierci ! ! ; / : (
      • niikaa Re: re re 15.09.10, 14:28
        wszystkie dziewczyny myślą że są grube a tak naprawde nie jest mi np odpowiada moja figura
        i ciesze się z niej 3majsię powinnaś z tego wyjść tylko zasięgnij porady lekarza ; )
    • nicoole Nie mam nie pomogę.. przykro mi..:( 15.09.10, 16:34
      • anja_ Re: Nie mam nie pomogę.. przykro mi..:( 15.09.10, 17:14
        Mam 13 lat i ważę za mało, a mianowicie 42 kg, przy wzroście 164. Nie sądzę, że muszę
        jeść więcej, bo mi się podoba to zaskoczenie "O Boże, ale mało ważysz!".

Mogłabyś napisać co nieco więcej o Twojej wadze, wzroście, odżywianiu się?
        podyskutowałabym z Tobą : -)
    • zania02 mozliwe.. 15.09.10, 17:35
      ostatnio mam problemy z jedzeniem i czesto mi sie zdaza ze wymiotuje - zdaza sie to tak do
      5 razy w miesiacu. Mam problemy psychiczne i dobrze o tym wiem, bo bardzo wiele
      przezylam i to mnie juz powoli przerasta. A zwlaszcza teraz... jestem osoba, ktora
      wszystkie problemy chowa w sobie i na zywo trudno mi o tym rozmawiac, dlatego nigdy nie
      pokazuje ze jest mi zle... a moze powinnam?
      Czytajac pare miesiecy temu, dowiedzialam sie ze mam objawy bulimi ale nie jestem co do
      tego w 100% pewna.
      Bede miala robione badania w sprawie anemi, bo jestem strasznie blada i mojej mamie
      teraz wyszla w badaniach wiec kto wie.. moze ja tez ja mam... uncertain
      po za tym jest mi zawsze zimno ale nie wiem co to ma do tego tongue_out

3maj sie.. smile nie tylko tobie jest ciezko...
    • leesh Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 17:45
      nie mam i nigdy nie miałam i myślę że nie będe mieć.!
      • hellokiciara Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 18:37
        nie mam . : OOO<br />
        Ale ci współczuję JEŻELI TO PRAWDA .
    • tajemnicza. Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 15:26
      na szczescie nie
      zycze ci wyjscia z tego ;*
      napewno nie jestes gruba, musisz byc pewnie juz szkieletem ...
      az wstyd sie przyznac ja mam 166 i waze ok 64-65 kg
      .....
    • paulina88 Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 15:41
      Ale masz fajnie , przynajmniej jesteś chuda , a ja ? ;c
    • mweezy . 17.09.10, 16:55
      powinnaś powiedzieć rodzicom i zgłosić się do lekarza, o ile rzeczywiście masz
      bulimię.
    • slodkiporanek Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 17:05
      Bulimii nie mam. Swobodnie wypowiadać się o swoim problemie z odżywianiem też
      nie mogę - za dużo tu znajomych osób.
      Ale powiem jedno: cokolwiek przechodzisz, niezależnie jak bardzo.... cierpisz
      przez tą chorobę - rozumiem Cię. Wiem co czujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka