nimrod 17.09.10, 16:06 oki, mam pytanie. Co myślicie o takich blogach, dziewczyn prowadzocych takie blogi ? my-idealne-motylki.blog.onet.pl/ możliwe, że temat był powtarzany już 1000 razy, ale chcę znać waszą opinię na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seneka4 Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 16:11 To nie są prawdziwe anorektyczki. Te dziewczyny prowadzą blogi żeby wytrwać na jakiejkolwiek diecie a i tak najczęściej po paru dniach głodówki dieta jest przerywana i kończy się obżarstwem. Prawdziwa ana to taka ,która nie musi się chwalić osiągnięciami na necie... to jakby jakiś lans ,,o odchudzam się ,silna jestem''. ;d dziewczynki bez mózgu i jeszcze piszą głupoty.. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 17:12 Zatracony ideał. Moim zdaniem chude jest piękne - nie wychudzone ze szkieletem na wierzchu, ale bardzo szczupłe - owszem. To mój ideał. Te dziewczyny po prostu chciały jeszcze więcej, ale zanim zorientowały się, ze to źle - było już za późno. Za późno, by się zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 17:16 one są anorektyczkami, to choroba . to co tam przeczytałam, było straszne . Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 18:22 ogónie uwielbiam czytać takie rzeczy żeby przekonać się że są tacy ludzie na świecie którzy mają tak poplątane w mózgach. osobiście oczywiście uważam że to głupie się głodować i później wyglądać jak szkielet. Odpowiedz Link Zgłoś
ixlovextwilight Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 18:27 anoreksja.. znaczy zależ ile ma lat i jaki wzrost. no bo ja też ważę 50kg ale anorektyczką nie jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 18:37 Że mają poważny problem ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: ''idealne'' motylki 19.09.10, 10:05 katsuumi_17 napisał(a): > Że mają poważny problem ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Są chore na mózg... 17.09.10, 18:39 Niech spie... swoje życie w taki sposób... Żal mi takich ludzi -.- Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 18:41 ja jestem tym zafascynowana. same pisanie takich blogów jest według mnie bezsensowne, ale trochę w wakacje się motylami zainteresowałam, no i nie powiem - trochę mi w głowie zostało. troszkę tak myślę, jak one. ale nie mam prawa zostać anorektyczką. nie dałabym rady, po drugie nie chce. ale lekką wersję pro any jestem w stanie poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 25.09.10, 01:13 owszem, też chciałabym być szczupła, ale to moim zdaniem GRUBA przesada. to co one robią, to propagowanie głodzenia się, propagowanie choroby. anoreksja i bulimia to poważne choroby zarówno fizyczne jak i psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
theklaudia Re: ''idealne'' motylki 17.09.10, 18:51 o matko jestem przerażana to chyba blog mojej koleżanki My przezywamy ją Ana i ona ciągle myśli o odchudzaniu i o tym ze nie jest idealna, ma tez lekkie problemy w domu wiec to chyba ona ;O Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_ . 17.09.10, 19:03 Nie możecie tych dziewczyn mierzyć taką miarą. One są inne niż 'normalne' dziewczyny. Ich choroba siedzi w głowie, psychice. Nie możecie mówić, że ;o, chciała być chuda, to ma, jest straszna ' itp. One się uwolnić z tego nie mogą, choćby chciały. Dlatego anoreksja jest chorobą śmiertelną - ponieważ wiele osób nie ma siły z nią walczyć. I nie możecie mówić, że są chore na mózg. Bo anoreksję nie zawsze powoduje chęć bycia ładniejszym, szczuplejszym itp, ale problemy z otoczeniem, z rodziną. Więc pomyślcie, jakbyście były na ich miejscu i jak się czuły z tym, że na wasz widok wszyscy się odwracają z obrzydzeniem i wstrętem. Odpowiedz Link Zgłoś
natisia4 Re: ''idealne'' motylki 18.09.10, 17:02 Byłam kiedyś wśród nich, jednak na szczęście się opanowałam zanim było za późno. Kochałam czytać takie blogi, ale po jakimś czasie zaczęło mnie to przerażać i udało mi się to przezwyciężyć zanim ktoś oprócz mojej przyjaciółki to zauważył. Teraz się odchudzam, ale zdrowo i jestem szczęśliwa! Trzeba pomagać takim dziewczynom, bo to naprawdę niszczy życie. Nie mam pojęcia tylko jak, bo na mnie nie działały niczyje słowa. Pomogło mi nowe spojrzenie na życie. Zobaczyłam co to znaczy się cieszyć życiem... Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: ''idealne'' motylki 18.09.10, 22:16 blogi są idiotyczne. ale sama anoreksja... jest fascynująca. chciałabym tak. być chuda, za chuda. powolne samobójstwo. niestety, za bardzo lubię jeść. ale dążę to chudości. powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi Re: ''idealne'' motylki 18.09.10, 22:25 Boże. nie rozumiem tych dziewczyn. "na wadze okrąglutkie 49 kilo". do czego one dążą ? do samobójstwa ? do choróby ? do satysfakcji posiadania kości zamiast kobiecych krągłości ? ja rozumiem, że dziewczyna, kobieta ma ochotę czaem zrzucić zbędne kilogramy. i ja też chcę. ale nie wyliczam tych kilogramów. nie obmyślam sposobów GŁODÓWKI CAŁODNIOWEJ. głupotarozum zjadła. a się odchudza. nooo. Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: ''idealne'' motylki 18.09.10, 22:27 efekt nudy ? mama nie kocha ? nie no nie wiem x >> Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 Re: ''idealne'' motylki 18.09.10, 22:34 No cóż każdy ma inne hobby i zainteresowania , ich sprawa. Ja się z takich bardziej wyśmiewam, no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover anoreksja. ;/ 18.09.10, 22:43 przerażający problem. ona napisała "jak zobaczę w lustrze, że jest okej, to przestanę". a wcale nie jest tak łatwo przestać, bo anoreksja to choroba bardziej psychiczna niż fizyczna. przez cały czas widzisz, że jesteś gruba. straszne, nie życzę tego nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet1604 Re: anoreksja. ;/ 18.09.10, 23:30 Często przeglądam blogi motylków . To jest przykre , jak te dziewczyny mają niską samoocenę , jak nienawidzą swojego ciała Odpowiedz Link Zgłoś
tinn to nie tak... 19.09.10, 14:04 to jest codzienna walka sama ze sobą. walczysz i upadasz, i tak bez końca... nienawidzisz siebie i świata. głodujesz by stać się idealna, by w końcu ktoś cię zauważył i pokochał. taką jaka jesteś, walczysz o siebie i z sobą. bo po prostu musisz. kiedy mówisz sobie, że jesteś piękna, nagle odzywa się głos w twojej głowie 'jesteś okropna, gruba świnio'. I znowu to samo. gdy ktoś ci powie 'schudłaś', 'ładnie wyglądasz' itd. jesteś szczęśliwa, a gdy tylko spojrzysz w lustro myślisz 'Boże, on kłamie, przeciez jestem ohydna'. Nie potrafisz z tym przestać. Jeśli 'bawisz się' w to krótko, masz szansę przestać. Ale ja .. nie wierzę, żebym mogła to kiedykolwiek porzucić. Przynajmniej teraz. Po ponad pół roku walki wszystko się wydało. Moje 'przyjaciółki' wiedzą o wszystkim. zresztą skomplikowane. Pomyślałam 'koniec z niszczeniem siebie'. Wytrwałam 3 dni, ale myśli o Anie ciągle prześladują człowieka. Tak więc wróciłam. Tylko teraz to takie jakby 'drugie życie'. Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkovva Ja też mam taki blog 19.09.10, 14:47 www.chce-schunac.blog.onet.pl Wchodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkovva Re: Ja też mam taki blog 24.09.10, 19:30 www.pro-ana-motylek3.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lace Re: ''idealne'' motylki 19.09.10, 19:11 Mnie odkąd natrafiłam na takiego bloga okropnie łagodnie mówiąc wkurzały. Odpowiedz Link Zgłoś
gossip_trouble raczej bulimia! nie anoreksja 19.09.10, 19:18 wtf! prowokacja? Chodzi mi o bloga! Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: cukierkovva 20.09.10, 17:45 ty masz dopiero 13 lat?! NA razie musisz jeść, a nie dieta. Poczekaj jeszcze jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
suoik ''idealne'' motylki. 20.09.10, 17:23 uważam, że to jest chore. wiem jednak, iż są takie osoby i będą zawsze. za wszelką cenę chcą być chude i myślą, że przez to będą zauważone. tak jak na tym blogu, który podałaś - ta dziewczyna napisała, że osoba otyła nie jest atrakcyjna, co oczywiście jest absurdem. ja nawet nie daję rady tego czytać, ręce opadają. takie dziewczyny mają ze sobą problem, i to duży. nie wiem po prostu, co napisać, bo brak mi słów.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś