tipsiara666 lektury fuuuuuuuuuuuuuuuuu 05.10.10, 18:28 jak w tym tekście jest powiedziane lektury nudne to : wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
mee1 dzieci, jeszcze nie wiecie co to klasa maturalna 05.10.10, 18:38 a więc tak Potop ,Chłopi Lalka , Zbrodnia i Kara być może ogniem i mieczem i każda lektura jest analizowana ze wszystkich stron a później piszecie z tego wypracowanie maturalne, na którym musisz ścisło trzymać sie klucza którego nie znasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
made_in_italia Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 18:49 "Czarne stopy" Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_167 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 18:51 mitologia grecka blee Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_th Re:Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 18:55 Yhy...No ja jestem osobą,która lubi czytać kisiążki(wszyscy mówią że jestem molem książkowym)Ale zdecydowanie najgorsza była ''Księga Dżungli''. No to masakra była poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 18:56 "Stary człowiek i morze" Odpowiedz Link Zgłoś
szukajmnie Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:00 "Awantura o Basię" Nawet jej do końca nie przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:05 Aktualnie: "Pieśń o Rolandzie" Potwornie nudna i nie wiadomo o co w niej chodzi. Kiedyś: "W pustyni i w puszczy" i "Hobbit- Czyli tam i z powrotem" Brr.... Nawet ich nie doczytałam do końca. >.< Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_pulitzer . 05.10.10, 19:07 ... skoro to była twoja najnudniejsza lektura, to wyraźnie nie czytałaś ani krzyżaków ani chłopów ani antygony Odpowiedz Link Zgłoś
dzastinowa. Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:13 zdecydowanie Pan Tadeo Odpowiedz Link Zgłoś
festinalente Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:20 jak dotychczas - syzyfowe prace w krzyżakach się cos przynajmniej działo Odpowiedz Link Zgłoś
nrulezzzzz Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:19 w sumie to chyba ,,Żółta ciżemka". śmiejecie się tak? to była 4 klasa i ta książka była tak dziwnie napisana! wypożyczyłam ją sobie dużo czasu przed omawianiem (nie wiem dlaczego? opatrzność Boska) przeczytałam dosłownie 5 stron. to było tak strasznie dziwnym językiem napisane, totalnie dla mnie niezrozumiałym. a w dodatku wcześniej widziałam inscenizację teatralną. a nienawidzę najpierw oglądać potem czytać. u mnie musi być albo to, albo to, albo odwrotnie. ale ja jestem bardzo wytrwała: książka leżała miesiąc i tydzień przed omawianiem usiadłam i przeczytałam. to była najbardziej ciągnąca się książka jaką czytałam! taa śmiejcie się, ale gadam serio: normalnie wchłaniam książki jak gąbka i potrafię przeczytać wszystko: od powieści kryminalnych, romantycznych, pisanych wierszem po jakieś totalnie bezsensowne ,,powieści dla nastolatek". dziwna jestem, co? Odpowiedz Link Zgłoś
originalnick o bożee... ;/ 05.10.10, 19:24 długo wymienić ;// mały książe, krzyzacy , pan tadeusz , lalka , przygody tomka sawayera ( i wszystkie pisane wierszem) Odpowiedz Link Zgłoś
bubuu Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:27 Ja nienawidze Sienkiewicza . za to co zrobił wszystkim młodym ludziom . W pustyni i w puszczy to jakaś paranoja była ,a teraz muszę przeczytać krzyżakówi mam nie cały miesiac .. <br /> <br /> lubie czytać , nie powiem ,ze nie , bo zaćmienie przeczytałam w jeden dzień i przed świtem też tak samo .. .ale koleżanki mówią ,ze to porażka . <br /> jestem na 7 str . ;dD w krzyżakach i nie cche mi się dalej ruszyć . 3majcie kciuki za mniev.. Dzięki , pozdrowienia . bubuu ;/* <3 Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_ Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:29 W Pustyni i w puszczy ! Kiedy 'czytałam' tą książkę ona DOSŁOWNIE latała po moim pokoju ! Jest wstrętna ! Nie dotrwałam nawet do końca pierwszego rozdziału.. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia11444 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:38 "Krzyżacy" - fajna książka ;pp "Romeo i Jullia" też ale tak jak już wcześniej pisałam, dla mnie najgorsza książka to "Dziady". Na 20 października mam przeczytać II część, która ma jakieś 30 stron. Czytam to od 2 tygodni, jestem w połowie i nie mogę dalej przebrnąć ;p a poza tym, to jeszcze w 6 klasie miałam "Atlantydę, wyspę ognia". to też było straszne! nie wiem o co w niej chodziło, bo nic nie zrozumiałam i nie udało mi się jej skończyć. koszmar! ;O Odpowiedz Link Zgłoś
kitty2218 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:41 anaruk chłopiec z grenlandii i spotkanie nad morzem. okropnosć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:45 chyba Syzyfowe Prace Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzyca_4133 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:49 zdecydowanie krzyżacy ja przy tym usupiam xddd Odpowiedz Link Zgłoś
stardust Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:55 zdecydowanie "Syzyfowe prace" Żeromskiego... po prostu masakra. oprócz tego jeszcze 'Folwark zwierzęcy' ;// Odpowiedz Link Zgłoś
limqu Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:56 u mnie najnudniejsze lektury to były krzyżacy i kwiat kalafiora, tą drugą to po przeczytaniu już pierwszej strony odłozyłam Odpowiedz Link Zgłoś
comi22 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:00 dzieci zemsta jest zajebista ale najnudniejsza to Pan Tadeusz (pierwszego wersa nie mogłam przeczytać)i KRZYŻZACY PO PROSTU Z CAŁEGO SERCA NIENAWIDZE TEGO SZMATŁAWCA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska78 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:37 KRZYZACY i jakas tam lektóra z podstawówki ale nie pamietam tytólu. Ale pare bylo fajnych Odpowiedz Link Zgłoś
mileyoxox Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:43 szatan z siódmej klasy ! a wogule wszystkie ! Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:56 Potop! Macie szczęście, że to wycofali!! Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 21:04 nearlaify napisał(a): > Potop! Macie szczęście, że to wycofali!! "Faron", poprawka Coś mi się pomieszało;D Odpowiedz Link Zgłoś