Dodaj do ulubionych

Marihuana- za czy przeciw legalizacji

04.10.10, 17:19
Ostatnio założono wątek o dopalaczach. Wszystkie posty, które przeczytałam mówiły, że
to

gó.... Zauważyłam także, że niektórzy mówili, że narkotyki są złe itd. I teraz się właśnie

zastanawiam, czy mieliście wtedy na myśli także trawkę, bo musicie wiedzieć, że bardzo
różni

się od dajmy na to heroiny (największego gówna jakie można wciągać). Tyle że niektórzy,

tj. ci, którzy się tym nie interesują uważają, że narkotyk to narkotyk i już. Jednakże istotną

rzeczą jest, że narkotyki się klasyfikuje. Marihuana to narkotyk typu C, a jak już

wymieniłam za pierwszym razem to niech będzie, heroina narkotyk typu A.

Ale żeby zbytnio nie odbiegać od tematu. Jesteście za, czy przeciw legalizacji marihuany?
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 04.10.10, 18:55
      Za. Bo tak na dobrą sprawę jest ona dużo "zdrowsza", niż np. alkohol czy fajki.
      Tyle, że szybciej uzależnia.
      • claudia14_96 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 05.10.10, 22:02
        za!!!<br />
        wink)
        piwo
      • angel1117 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 21:33
        szczerze to mi to tam wisi kto chce brać bd brał czy bd legalna czy też nie ale
        jednak bardziej za
      • cariette Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 19.11.10, 17:32
        Szczerze mówiąc to mi wszystko jedno .
      • olciaaa03 za;) 19.11.10, 17:50
    • miss_demiselena Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 04.10.10, 18:55
      Oczywiście że jestem PRZECIW legalizacji marihuany!!! Nienawidzę narkotyków i
      podobnych rzeczy - to jedno wielkie g****!!! Ne rozumiem dlaczego ludzie
      domagają się legalizacji tego zielska!!!
      • norrmalna za 04.10.10, 18:58
        z przyczyn ekonomicznych
        oraz zdrowotnych, jest zdrowsza niz fajki :c
        • zmierzchowaa. oczywiście, że za ! 04.10.10, 19:05
    • urszulka2691 przeciw!!!!!!! 04.10.10, 19:16
      Wtedy to już nikt nie bedzie sie powstrzymywał i dzieci w wieku 10 lat beda zarzywac....
      • nora. Re: ha. 04.10.10, 19:52
        A myślisz, że już nie zażywają, niektóre ?
        Nie ważne, czy na legalu i tak dużo osób jara.
        Ja bym chyba była za legalizacją, osobiście nie jaram, ale nie mam nic do ludzi,
        którzy zażywają. Np. Rastafari walczą o zalegalizowanie marihuany.
    • oliiviia ZA 04.10.10, 19:56
      jedynym jej minusem jest to, że szybko można się uzależnić.
    • currant_ . 05.10.10, 16:57
      oczywiście , że przeciw.
    • ginny Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 05.10.10, 21:23
      Moglibyście chociaż uzasadnić dlaczego jesteście przeciw. Marihuana nie robi z ciałem
      człowieka nic gorszego niż fajki, a z mózgiem nic gorszego niż alkohol. Wręcz przeciwnie,
      alkohol wywołuje u człowieka agresję, przez którą w Polsce rozprzestrzenia się przemoc w
      rodzinie, marihuana natomiast tylko rozwesela. Kiedyś używano jej jako leku
      antydepresyjnego.

Moim zdaniem powinna być zalegalizowana, ale tylko dla osób od 18 lat. Bo np. czy diler
      zapyta się 10-cio letniego dziecka, czy jest pełnoletni? Nie. Bo jemu zależy na forsie. A gdyby
      była legalna, sprzedawców by to raczej obchodziło!
      • nicoole Droga Ginny... 06.10.10, 21:36
        Sprzedawców by to nie interesowało, bo tak samo jak dilerzy chcieli by
        zarobić... Przecież widzę jak papierosy czy alkohol sprzedają moim
        rówieśnikom... Więc nie ma co legalizować... przynajmniej jak policja złapie to
        odsiedzą swojesmile W ogóle to marihuana działa Ci na psychikę i w przyszłości
        możesz trafić do zakładu psychiatrycznego... Tak samo ludzie, gdy się uzależnią
        to dla nich na pierwszym miejscu jest gandzia, a potem reszta... po prostu
        zmieniają się... stają się innymi ludźmi... przykro mi z tego powodu, bo znam
        takie osoby, z którymi dało się kiedyś rozmawiać, a teraz to nawet cześć nie
        powiedzą, bo chodzą omotni.. mój kolega ma raka płuc przez to i nie cały rok
        życiacrying dlatego jestem przeciw
        • ginny Re: Droga Ginny... 08.10.10, 21:48
          A czy alkohol nie działa na psychikę?
          Nie rozbił wielu rodzin?
          Czy dla alkoholików nie jest najważniejszy alkohol?

A jest legalny.
          Mimo że tylko wzbudza agresję, a gandzia wręcz przeciwnie..

A co do sprzedawania w sklepach marihuany: większość sprzedawców nie ryzykuje
          sprzedawania nieletnim alkoholu lub papierosów. Oni mają po prostu wypróbowane sklepy,
          które po przyłapaniu płacą karę i tracą koncesję.

Napisałaś jeszcze:"przynajmniej jak policja złapie to
          odsiedzą swoje"

ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, że więzienia w Polsce są przepełnione! A jak takiego
          nastolatka ze dwa razy złapią z trawką to ma zmarnowaną przyszłość.

Zresztą wolisz żeby w więzieniu było miejsce dla pedofilii, którzy mogliby np. zgwałcić twoją
          młodszą siostrę/brata czy osoby, które tylko chciały dobrze się bawić i pośmiać?
          • heb za, ale 09.10.10, 17:53
            np od 16 albo 18 lat.
          • zajawkowax33 Re: 19.11.10, 17:30
            Ja osobiście , jestem za ( ; .
            jest na pewno zdrowsza od fajek i od Alkoholu .
            tyle tylko że sie czlowiek szybciej uzależnia .
            więc mogła by być dostępna , ale od 18 lat ;d .
      • bouche2 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 19.11.10, 17:19
        mhm, ta jasne, dostępna od 18-tu lat. to samo jest z alkoholem, teraz 12-latki chodzą upite, więc zdobycie zioła też nie byłoby trudne

druga sprawa, piszesz że marihuana tylko rozwesela. chyba nie widziałaś ujaranego człowieka. albo ja go nie widziałam, ale wydaje mi się że wiem, z kim mam styczność.
        otóż nie zawsze rozwesela.
        robi z mózgiem gorsze lub porównywalnie takie same rzeczy, co alkohol, więc się mylisz. znam człowieka, który jara od kilku[nastu lat]. na serio nie jest z nim dobrze, jak się to pali to nie widać skutków, ale pojawią się one na pewno po latach ;]
    • yourbadream przeciw 05.10.10, 21:31
      Gówno to gó... i tyle. Typy mnie nie obchodzą.
      Nie wyjeżdżajcie z badziewiem, że jest "zdrowsza" od alkoholu i fajek. Co z
      tego? Ale to będzie przyzwolenie w złą stronę. Prohibicja nie doprowadzi do
      niczego dobrego, więc jest ogólne przyzwolenie na alkohol i fajki. To są rzeczy,
      do których się przyzwyczailiśmy. Tyle.

Maryśka też ryje mózg. Więc po co na rynku kolejne legalne gó..., które szkodzi.
      Zobaczcie co się dzieje z dopalaczami. Niby pełnoletni mogą tylko kupować, a
      gó...arze też lądują w szpitalu.
      • szatynka. Re: przeciw 05.10.10, 21:36
        nie mam zdania .
        co prawda dla mnie to i tak jest gó..., ale nie mam poglądu na ten temat.
      • olciaaa03 za 05.10.10, 21:50
        ja ci uzasadnie dlaczego minus jeden odemnie mają:
        człowiek jeżeli ma doła i jest mu źle i okropnie nie może z samym sobą wytzrymać chcę
        wziąść i bierze czuje się jeszcze okropniej jego stan sie pogłębia pogarsza i jest coraz źle
        aż dochodzi do samobójstw.. uwierz mi, wiem co mówie
    • lala_bi Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 05.10.10, 21:33
      Jestem za, chociaż i tak nigdy tego nie wezmę ;p
      Właściwie.. mnie to bez różnicy czy będzie legalna, czy nie xD
      • alisou Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 05.10.10, 21:41
        jest mi to obojętne, nie rozumiem ludzi, którzy wydaja pieniądze na śmierć. bez sensu. ale jak
        już mam wybierać to jestem tak w sumie za, dlatego, że marihuana nie wpływa aż tak bardzo,
        bardzo na zdrowie. jednak korzystając z okazji chcę tu również nadmienić,l że zdecydowana
        większość osób, które burzliwie trzymają się legalizacji marihuany pewnie nigdy w życiu nie
        miała z nią styczności. <;
    • kasiulec za!!! 05.10.10, 21:39
    • gitara_i_glany Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 05.10.10, 21:40
      jestem za wink
    • milejdi chyba wam mózg pojarało 05.10.10, 21:55
      maryska jest zdrowsza?!A żeby was...!Dopalacze też miały być zdrowsze.I co?
      ;/Mówice, że papierosy są gorsze, ale się mylicie.Jesli nie jesteście
      zorientowani dobrze w tynm temacie, to lepiej się nie wypowiadajcie-czytałam już
      na kotku o dziewczynie, według której w ciążę można zajść podcierając się
      ręcznikiem użytym przez mężczyznę.Dym z palonych konopi również powoduje
      raka-mało tego, on trafia do płuc bez pośrednictwa filtra oraz dłużej w nich
      zostaje, więc wzrasta ryzyko.W dymie znajdują się też substancje smoliste, które
      przy długotrwałym paleniu uszkadzajądrogi oddechowe (krtań, oskrzela), płuca,
      wątroba i mięsień sercowy-czyli tak jak papierosy.
      a skąd się niby bierze to poczucie jasności w umyśle?a no stąd, że
      THC-psychoaktywna subst w konopiach-odkłada się w tkance tłuszczowej mózgu,
      którego komórki składają się w dużej części z lipidów.Nie wiem, gdzie
      konkretnie, ale to odkładanie zaburza przepływ impulsów nerowych-więc
      prawdopodobnie gdzieś w synapsach-i to własnie powoduje tą niby jasność myśli.A
      potem mózg przyzwyczaja się do blokowania tych synaps i bez tego blokowania nie
      jest w stanie jasno myśleć.Długotrwałe odkładanie się THC prowadzi też do chorób
      psychicznych, np schizofrenii.I jest to udowodnione naukowo, że palacz zapada na
      te chorbe czesciej niż zwykły człowiek.Marihuana osadza się w tkance tłuszczowej
      otaczającej wiele organów wewnętrznych (głównie wątrobę, mózg i organy płciowe).
      Dlatego bardzo wolno uwalnia się z organizmu. Każda następna dawka THC powiększa
      jego złogi w organizmie - oznacza to, że THC kumuluje się w
      organizmie.Wyczytałam że wystepuję też zespól amotywacyjny-charakteryzuje się gł
      brakiem aktywności i zainteresowania, roztargnieniem itp.badania WHO, z bodajże
      roku 1996 wykazały że pogarsza się też pamięć.maryska może być furtką do
      sięgania po inne używki.jesli nie wierzycie, zapytajcie się o to ludzi z
      monaru.Niby jest mniej szkodliwa dla zdrowia, ale niszczy psychikę.Każdy
      narkoman popalający nawet tylko trawkę, a chcący wrócić do normslności,
      potwierdzi to.Poza tym,że dostępna u dilerów marihuana to odmiana modyfikowana
      genetycznie, zawierająca kilkakrotnie więcej THC od ''samosiejki''.
      a rastafarianie chcą legalizacji, bo uważają je za św ziele, pozwalajace
      wprowadzic sie w trans.Marihuany używa się w celach leczniczych-łagodzenie bólu
      np.u chorych na raka.Co nie zmienia faktu, że nawet Apap, łykany garściami, może
      cię zabić-a konkretnie zawarty w nim paracetamol.Fakt, jej raczej nie można
      przedawkować.Ale osoby palące częsciej popełniają samobójstwa, giną w wypadkach
      itp.Nie jesteście potem zdolni do życia, ze skrzywioną psychiką po długotrwałym,
      nałogowym paleniu.
      Wiem trochę na ten temat i dlatego podzieliłam się z wami tą wiedzą.Internet też
      nie gryzie.
      Trzeba być idiotą, by to legalizować.
    • zajc. jestem za. 05.10.10, 22:00
      od czasu do czasu lubię sobie odpłynąć.. <:
    • bad_alex za 05.10.10, 22:00
    • lady_cat < 3 06.10.10, 16:37
      o ile się nie mylę, to powstał już taki mój watek o tym, wcześniej .
      ale mniejsza o to. ; >

ja też się nie znam na narkotykach. i tak, dla mnie i to i to jest takim samym narkotykiem.
      a wiec przeciw legalizacji. jak jest , jest dobrze. ale z drugiej strony . . . każdy decyduje o
      sobie .
    • trufla Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 16:54
      Jestem przeciw - uzależniasz się od niej tak samo jak od innych narkotyków...
      • ginny Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 21:54
        od papierosów i alkoholu też można się uzależnić...
    • julcia_ziom Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 19:54
      oczywiście jestem za legalizacją ! big_grin
    • teqiulla Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 21:20
      obojętnie czy legalnie, czy nielegalnie i tak marihuana w naszym kraju jest znana i lubiana c:
      jestem za, bo zioło jest zdrowsze od alkoholu i papierosów.
    • pauu26 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 21:25
      ja jestem za.
      nikt nikogo nie zmusza, a jak już ktoś chce kupić to kupi i tak więc...
    • nicoole Przeciw, ponieważ.. 06.10.10, 21:26
      to już nie będzie takie fajnesmile a tak w ogóle to heroinę się nie wciąga tylko
      wstrzykuje w żyły... to kokainę się wciąga... Dużo czytam na takie tematysmile) I
      jak coś to nie palę, nie wciągam, nie wstrzykujesmile bujam się w takim
      towarzystwie ok. 3 lat i wiem co sądzą na ten temat ludzie z mojego otoczeniasmile
      próbuje ich z tego wyciągnąć, ale oni są zbyt silnie uzależnieni..sad( Przyznam,
      że mam silną wolę i nie dam się wciągnąć w to lecz bywam naiwna i to dość
      często, ale daję radęsmile) Jestem tylko od jednej rzeczy uzależniona.. Od TAŃCAserce
      • ginny Re: Przeciw, ponieważ.. 08.10.10, 21:57
        heroinę można przyjmować na dwa sposoby : wstrzykiwanie i wciąganie.

dobre na uzależnienie od marihuany jest picie alkoholu. kiedy wiesz np. że musisz zajarać
        popijesz trochę i przejdzie. to sprawdzony sposób..
    • coldprincess Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 21:36
      maryśka jest zdrowsza niż alkohol czy papierosy. Robi Ci tylko dziury w mózgu
      ;p no i szybciej uzależnia.
      Jest mi to obojętne bo teraz i tak każdy pali, chociaż gdyby to wszystko znieśli
      wszyscy mieli by mniej zachodu z tym ukrywaniem się.
      • sylwunia1996 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 19.11.10, 18:00
        za!!!!!!!!
    • sandra6565 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 21:38
      Marycha jest legalna ale jako roślinka ozdobna
    • chocolatex Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 06.10.10, 21:44
      O Boże. "Maryśka" jest zdrowa. Uśmiałam się, bo gdyby tak było nie zabranialiby
      jej. Moim zdaniem to gówn* jest. Narkotyk to narkotyk, tak samo uzależnia, tak
      że nie idzie się z tego wyleczyć. I to jest niby dobre? Żadna używka nie jest
      zdrowa, nawet kawa.
    • aiella Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 21:13
      jestem całkowicie za ^^,
      • kari116 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 22:00
        przeciw.
      • wejde.oknem Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 22:01
        prosze bardzo moja opinia.
        mozecie psiac na mnie ile chcecie.

jestem za!
        bo kazdy jest wolny...przeciez jak ktos nie chce to dotykac tego nie
        musi.Zazywaj to tylko ci ,ktorzy chcą miec ostrą jazde,lub po prostu pragną
        sprobowac a ja nic do takich ludzi nie mam
    • gwanka_2009 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 21:56
      przeciw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka