Dodaj do ulubionych

Łysieję!! :<

10.10.10, 13:29
Od jakiegoś czasu strasznie wypadają mi włosy. Kiedyś miałam ich BAAARDZO dużo i
były bardzo gęste, wszyscy mi ich zazdrościli ale od niedawna mam ich coraz mniej. Nie są
już takie jak kiedyś. Jak myję głowę to wanna jest dosłownie zatkana nimi. Wystarczy, że
przejadę ręką po włosach, a już mam pełną garść włosów. Nie wiem co robić. Jak tam
dalej będzie to za miesiąc będę łysashock Dodam, że od pewnego czasu się odchudzam i
schudłam już prawie 14kg więc może ma to z tym jakiś związek. Pomóżcie mi. Są może
jakieś tabletki na to albo specjalne szampony? Jeśli było to bardzo mocno
przepraszam.crying
Obserwuj wątek
    • popputofniczy Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 13:30
      Jak tak*
      • popputofniczy Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 13:36
        Piszcie. Proszę..
        • popputofniczy Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 13:38
          haaaallloooo
    • linda Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 13:36
      ja mam dokładnie tak samo, kiedyś w dwiema rękoma było mi trudno je złapać , a teeraaz mam ich malutkoo...garściami mi wylatują. to jest spowodowane brakiem witamin w organiżmie. ja nigdy nie jadałam warzyw, a teraz już nauczyłam się jeść surową marchewkę i cukinię.....to tyle . a co do włosów to nie mam już siły płakać
      • po_prostu_inna Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 14:12
        moim zdaniem brakuje ci witamin skoro sie odchudzalas... powinnas jesc duzo
        warzyw i owocow i mozesz tez dodatkowo kupic sobie jakies witaminy w aptece(;
    • free_ Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 15:18
      jest masa szamponów! sprawdzony jest szampon z czarnej rzepy, ale ponoć tak śmierdzi,
      że po nim trzeba nakładać taki normalny : O
    • wercia321 Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 15:24
      Radzę przestać się odchudzać i są tabletki tylko zapomniałąm ja się nazywają sad
    • unborn_ Łysieję!! :< 10.10.10, 15:41
      Powiedz mamie i idźcie razem do lekarza.
    • jo. Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 17:32
      organizm jest wycieńczony po diecie, więc włosy wypadają. nie znam się na farmaceutyce, ale
      wydaje mi się, że tabletki pomogą, jak i specjalne szampony i odżywki. zdrowe odżywianie też
      się przyda.
    • cukiereczek555 jeśli się ochudzasz 10.10.10, 17:53
      to może brakuje ci jakiejś witaminy smile
    • olianna Psiiiiikre . ; ( 10.10.10, 17:59
      NIE MA RADY - STARZEJESZ SIĘ . ; )) .

- a tak na poważnie , to może szkodzisz czym swoim włosom .
      tzw . nadmiernie je prostujesz czy coś w tym rodzaju . . .
    • sunshinexd Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 22:32
      proponuje maseczke z zoltka, nafty kosmetycznej i olejku rycynowego, podobno
      jest swietna smile

A co do tego odchudzania, to tez moze miec to jakis wplyw... jesli np. czegos
      jadlas za malo, co przyczynia sie do wlosow, skory i paznokci, to jest zle
      krotko mowiac sad
      • happiness. Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 23:15
        zrób sobie badania krwi, być może masz za mało żelaza itd.?
        ja mam ten sam problem. w czerwcu trochę mi wypadały, poszłam do badania krwi, a
        potem do dermatologa i babka mi powiedziała że to przez niedobór żelaza. więc
        łykałam codziennie jakieś tabletki. problem jest wypadania nie ustał, wręcz
        przeciwnie - od września wypada mi ich jeszcze więcej! wyniki mam dobre. lekarka
        rodzinna mi powiedziała, że to od stresu. więc może też Ci wypadają od stresu.
        mam nadzieję że pomogłam. wink
    • pingwin Re: Łysieję!! :< 10.10.10, 23:28
      nie może, tylko na pewno ma to związek z odchudzaniem. Brakuje ci witamin i
      innych potrzebnych elementów. Musisz skończyć się odchudzać- to najlepszy sposób.
      • justin137a Re: Łysieję!! :< 11.10.10, 07:03
        ma to związek z odchudzaniem , może nie jesz wystarczająco dożo witamin ,albo
        szkodzisz wlosa uzywajac zbyt czesto lokowki , prostownicy itd. , ale ma tez to
        wplyw na pore roku bo otej porze kazdemu wypadaja wlosy zeby urosly zdrowsze ale
        wypada ich nie tak duzo jak ty mowisz

pojdz do lekarza
        sa tabletki i szampony na wypadaie wlosow ale zapomnialam nazwy jak sobie
        przebomne dam znac
        jak ci te wlosy beda wypadac non stop i bedziesz uwazala ze chcesz miec grubsze
        podcinaj koncowki wtedy wlosy szybciej rosna
    • marsjanka115 x__x 11.10.10, 07:33
      też tak mam , też schudłam[według rodziców ] i mi lecą jak cholera.
      ja jem skrzyp polny w tabletkach i pomaga ; )
      pozdro .
      devil
    • alusiekk moze kup odżywkę do włosów?i skończ z odchudzaniem 11.10.10, 12:53
      • pudel .. 11.10.10, 13:07
        też tak miałam i mi pomogły jakieś tabletki. schudłam kilka kilo i zaczęły mi wypadać włosy. skończyłam z dietą, brałam witaminy itd. i po pewnym czasie ustało. dalej wypadają mi włosy ale nie tak dużowink
    • kontrastowa Re: Łysieję!! :< 11.10.10, 13:23
      Nie ODCHUDZAJ sie ! Masz pewnie za mało witamin A !
      sa tabletki , ale one nie zaczna działać od razu .
      moja mama bierze 3 miesiace i jest poprawa .
    • kicia_martycia Re: Łysieję!! :< 11.10.10, 13:28
      kup sobie tabletki ONOZIS w kazdej aptece powinny być, 60 tabletek
      za 25 zł.
      skończ odchudzanie i zacznij normalnie się odżywiać,
      najlepiej kup jeszcze odzywka i szampon w aptece do słabych, wypadających
      włosów. Pani w aptece powinna Ci doradzić. smile
    • demus Re: Łysieję!! :< 11.10.10, 19:43
      Jest wiele tabletek itp. w aptece to na pewno pomoże tongue_out Poza tym może zacznij pić tran
      czy coś skoro to jest az takie powazne tongue_out Wiesz nie kazdemu wypada garsc wlosow bo
      przejachaniu po nich xd Jezeli bardzo zalezy ci na tym zeby to zakonczyc to pij tran
      chociaz jest podobno ochydny ale mega skuteczny ;P Działa na skórę , włosy i
      paznokcie wink
    • pauliska1212 Re: Łysieję!! :< 11.10.10, 22:26
      ; OO !
      schudłaś 14 kg i ty się dziwisz, że masz takie rzeczy?
      skończ z odchudzaniem i idź do jakiegoś lekarza, nie wiem. ; o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka