Dodaj do ulubionych

,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole ''

18.10.10, 20:57
W ramach projektu z WOSu muszę przeprowadzić ankietę na temat '' Z jakimi
problemami uczniowie spotykają się w szkole '' .

No właśnie, jak to u was jest ? Macie jakieś problemy, z którymi borykacie się
na przerwach lub podczas lekcji ? Zaczepiają was starsze klasy czy może są u
was grupy, które stwarzają jakieś problemy ?

Jeżeli macie ochotę to napiszcie odpowiedzi i jeżeli możecie - uzasadnijcie
je. Może ktoś z was PRZY OKAZJI wie jak doradzić ?

Z góry DZIĘKUJĘ ; )
Obserwuj wątek
    • wikuuusss Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 18.10.10, 21:01
      Ja jakoś szczególnie nie spotykam się z problemami w szkole ale mogę kilka
      wymienić poruszanych bardzo często. Bójki, przedrzeźnianie, niesprawiedliwość w
      ocenianiu, zaczepianie, narkotyki, alkohol, papierosy, wykorzystywanie,
      maltretowanie, zastraszanie, gwałty, niestosowne żarty, rozpowiadanie
      nieprawdziwych plotek. I wiele innych.
      • hellokiciara Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 18.10.10, 21:07
        Nic mnie takiego nie spotkało .
        Nikt mnie nie zaczepia , nie wymusza pieniędzy itp
      • teqiulla moje zdanie 18.10.10, 21:13
        od początku roku nie było jakiś szczególnie głośnych i poważnych akcji w mojej szkole, a
        uwierzcie mi, że moja szkoła nie słynie z dobrej opinii w moim mieście..
        są jednak pewne grupki, które naśmiewają się z osób upośledzonych. mam lekko
        upośledzonego kolegę w klasie i nie ma dnia, gdy ktoś mu nie dokucza lub się z niego
        naśmiewa. on nie ma nic przeciwko, nawet chętnie robi to, co starsi mu każą..
        w mojej szkole często można spotkać się z paleniem papierosów, piciem alkoholu. osoby
        specjalnie się z tym nie kryją, stoją przed szkołą paląc papierosy, nauczyciele to widzą i
        jedynie wpisują uwagi lub dzwonią do rodziców, a to i tak nie pomaga. moim zdaniem
        powinni zoorganizować jakieś spotkania, jak najwięcej spotkań! jak tak dalej pójdzie to
        będzie źle. nie ma gimnazjum, gdzie nie ma problemu związanego z dopalaczami, alkoholem
        i papierosami. to chyba wszystko, co mam do powiedzenia, żegnam
    • apollyona Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 18.10.10, 21:06
      niby przemoc chociaz u mnie jej nie ma, czasami z takich rzeczy wiekszosc na
      szczescie wyrasta, ale skup sie moze na innym aspekcie niz te bojki,
      przepychanki. Napisz o mobbingu, o stresie bo mysle ze to jest najwazniejsze to
      popycha do wagarow i fobi szkolnej smile

Apollyona
      • good_enough ....... 18.10.10, 21:17
        Ja spotykam się w mojej klasie z przezwiskami. Dobrze się uczę i przez to
        zostałam kiedyś nazwana czterooką su*ą ;/ (noszę okulary) Ale i tak się tym
        nie przejmuję bo przezwiska wychodzą tylko z ust klasowych debili i degeneratów.
        Do tego można dodać jakże częstą przemoc, czy zastraszanie młodszych klas.
      • myslicielka123 Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 19.10.10, 17:59
        w mojej szkole irytuje mnie to, że osoby w czasie lekcji(czyt. na przerwach) idą do kibla
        palićsciana jeszcze bardziej wurza mnie to, że nie można im zwrócić uwagi bo cię wyklną,
        nauczyciele taż nie reagują, wurza mnie też to że jak taka jedna malowała paznokicie przez
        cału miesiąc to jej nic nie mówili a jak ja zrobiłam raz żelowe to już kazanie, jest też dużo
        wyklinania itduncertainsciana
    • natzal Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 18.10.10, 21:20
      Zdzirowate laski smile
    • green_day_love O ! 19.10.10, 01:48
      Sądzę, że chyba jednym z najgorszych problemów jest brak akceptacji ze strony
      rówieśników. Na przykład, podczas lekcji wfu (a to jest właśnie bardzo częsty
      temat) niekiedy nauczyciel wybiera sobie jakąś 'gwiazdę' sportu w klasie i to na
      niej chce wzorować innych uczniów. Wyśmiewają się z tych gorszych razem z
      uczniami, przez co takiej słabszej osobie może się zrobić naprawdę przykro, a to
      również sprawdza do lęku przez lekcją wychowania fizycznego. Nauczyciel może
      bardzo zniechęcić do sportu poprzez swoje zachowanie.
      Drugim problemem można zaliczyć styl młodzieży. Jeśli ktos przyjdzie do szkoły
      skromnie ubrany albo w zupełnie innym stroju niż inni ludzie od razu zaczynają
      się czepiać każdego szczegółu. To, że ktoś nie ma kasy na jakieś super trampki
      za 200 zł wcale nie oznacza, że jest gorszy. Albo jeśli założy bluzkę z
      wizerunkiem jakiejś gwiazdy albo innym, bardziej dziecięcym (ale zabawnym i
      miłym) nadrukiem to ma to niby pokazywać, że jest osobą inną, niż wszyscy? Tak
      to już jest, na przerwach, szczególnie dziewczyny, zabijają się wzrokiem
      nawzajem, często obgadują inne, ich styl, fryzurę, zachowanie itp.

Jak na razie to tyle mi przyszło do głowy takich ważniejszych problemów, zresztą
      na kotku jest wiele osób, które również moga się wypowiedzieć. smile
    • asica Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 19.10.10, 06:26
      Najgorsze w mojej szkole jest wyśmiewanie się z innych. Grubsi, niepełnosprawni
      codziennie muszą wysłuchiwać przykrości od kolegów. Chamstwo ponad wszystkie normy.

Całe gimnazjum, a nawet podstwówka(!) pali papierosy. W czasie lekcji, na przerwach, po
      lekcjach. Osób niepalących jest mało. Na szczęście nikt nikogo do palenia nie namiawia,
      właściwie, wszyscy, łącznie z nauczycielami, udają, że takiego problemu nie ma.

Alkohol swoją drogą, chłopaki z mojej klasy piją, ale nie wtedy, kiedy jest szkoła.

Narkotyki, dopalacze na szczęście w mojej szkole nie są spotykane.
      Natomiast ja sama często jestem w szkole pod wpływem acodinu lub tussipectu.
    • x.pati.x Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 19.10.10, 18:09
      za mną łażą kumple mojego kolegi. ogólnie nic takiego nie robią. tylko łażą i
      gapia się na mnie.

hmm.. u mnie w szkole można spotkać się z wymuszaniem pieniędzy, papierosami i
      alkoholem.
    • broken_heart Re: ,, Problemy, które spotykają uczniów w szkole 19.10.10, 18:13
      Nie mam problemów, którymi potrzebowałabym się dzielić z innymi. Ave.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka