Dodaj do ulubionych

,,Depresja '' szkolna

19.10.10, 18:37
Nauka wre. Chyba większości z nas wypełnia czas po brzegi. Ogrom zadań
domowych , sprawdziany , kartkówki , odpytywania przy tablicy. Bardzo mało
czasu dla siebie i na rożne przyjemności. Można załapać chandrę ,,szkolną''.
a jak jest u Was , kochane kociaki macie taka chandrę ? Czy może do szkoły
chodzicie z uśmiechem na ustach ?big_grin
I jakie macie sposoby na chandrę ,,szkolną'' ? wink
Wypowiadajcie się kiss

Obserwuj wątek
    • michaelka Re:PS. 19.10.10, 18:43
      Jeśli było bądź się nie podoba , po prostu usuńcie smile
      • katsuumi_17 Re:PS. 19.10.10, 18:50
        Jeśli systematycznie odrabiasz lekcje i się uczysz, nie powinno być problemu.
        Liczy się regularność, bo jak zwalasz wszystko na ostatnią chwilę, to może być
        kiepsko.
        • urszulka2691 ????????????o czym gadasz????? 15.03.11, 21:16
          ja sie nie ucze zadania odrabiam na przerwach żadko w domu a srednia mam w 1 gim - 4.6 i to nie jest tak źle wink
    • cameron ((; 19.10.10, 18:48
      Tak, ja też tak mam poniekąd. Czasem mam tak dość, że 'wychodzę z siebie po prostu'. Tyle
      sprawdzianów, że w głowie się nie mieści. Ale trzeba przebrnąć, wyjść innych nie widzę.
    • cameron ((; 19.10.10, 18:48
      Tak, ja też tak mam poniekąd. Czasem mam tak dość, że 'wychodzę z siebie po prostu'. Tyle
      sprawdzianów, że w głowie się nie mieści. Ale trzeba przebrnąć, wyjść innych nie widzę.
    • fictive. znam to. 19.10.10, 18:51
      Na początku - uśmiech na ustach, bo przecież spotykam się z klasą .
      A potem... zaczęło sie... Po prostu nie daję rady wstawać rano.
      Ustawiam sobie budzik. ok. Ale gdy rano on już dzwoni - ja tak jakby 'w transie'
      sennym wyłączam go i idę dalej spać. A potem okazuje się że mam tylko pół
      godziny na przygotowanie się do szkoły. I zaczyna się wyścig z czasem xd cały
      dzień zwalony bo biedna Fictive nie wyspana... A jeszcze jak matematyca zapyta
      na pierwszej lekcji... no żyć nie umierać ;/
    • trufla Re: ,,Depresja '' szkolna 19.10.10, 18:52
      Nie miewam szkolnej depresji - staram się znajdywać czas na wszystko. Najlepiej
      pomyśleć, że do szkoł nie chodzisz przecież tylko dla ocen, ale i aby spędzać czas z
      fantastycznymi ludźmi...
    • amar.jalea Re: ,,Depresja '' szkolna 23.10.10, 15:02
      hmm. nie wiem czy bd najlepszym doradcą w sprawie nauki w sql. ;P
      prawdę mówiąc nie uczę się i bardzo często ściągam : D
      tzn nie ściągam, ale ludzie z klasy mi mówią co gdzie bd ; P
      ehhh. tzn czasem jak mam czas się uczę, ale to rzadko. ^^
      a tak poza tym to chodzę do szkoły z uśmiechem bo jest tam Kisiel, moja klasa i wiele,wiele innych zajebistych osób. big_grin
      ale gdybym nie wybrała " TEGO" gimnazjum na pewno nie chciałabym chodzić do szkoły i dopadła by mnie jak to nazwałaś szkolna chandra.
    • blondzia [...] 11.03.11, 22:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • klaudiau11 ; d 11.03.11, 23:18
      Z uśmiechem na ustach idę do szkoły kiedy wiem że kończe wcześniej lub jest jakaś wycieczka . Tak to z przymusu. Ale te dni w szkole osładzają mi osoby z klasy. U mnie z klasą zawsze jest zabawa x D
    • jane_ Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 17:39
      co wy wiecie o braku czasu....

a ja mam jeszcze inne obowiązki, w sumie z własnej woli, i na naukę zostaje mi bardzo niewiele czasu. mimo to mam dobre oceny. mimo to mam czas wyjść z domu. mam czas się wyspać. organizacja i ustalanie priorytetów, skarby.

co do szkolnej depresji: są momenty, gdy nienawidzę tych ludzi, lecz chętnie chodze do szkoły. kiedyś było z tym gorzej.
    • agnessxo wrrr.. 12.03.11, 17:55
      te kartkówki i spr na prawdę dobijają, ostatnio miałam 3 kartki i 1 spr w 1 dzień ;// i nawet nie miałam czasu ściągi napisać na spr, a co dopiero uczyć się z innych przedmiotów
    • klaudi073 ...;/ 12.03.11, 18:01
      Moje główne stresy związane są ze szkołą..gdyby nie kochani znajomi szkoła była by nie do wytrzymania..;P
    • caterina97 Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 18:02
      jest tego nawał od cholery. w tym tyg codziennie kartkówka lub sprawdzian. nie wiem jak się wyrobię z tym wszystkim, przerasta mnie to. chodzę do szkoły z uśmiechem, bo widuję się z przyjaciółmi i jest śmiechowo :d
      • pola16 A ja mam na to wyje***e. 12.03.11, 18:08
        Ta wiem, że to całkowicie nie odpowiedzialne, ale kiedy już te wszystkie sprawy zaczynają mnie przerastać to kładę się do łóżka z muzyczką, uspokajam się, później coś rozplanuję, a jednocześnie chronię się od tej całej 'deprechy'.
    • weard_girl ojej. 12.03.11, 18:17

jak u mnie nie jest aż tak źle.
      taką chandrę złapałam w zimie, ale ostatnio, patrzę, a tu wiosna radośnie nadeszła!
      jako że to moja najulubniejsza pora roku, do szkoły chodzę cała w skowronkach.
      poczekam tylko aż nie bedzie aż tak wiało i chyba całe dnie będę spędzać na dworze ; d
    • rokokoo czasem mnie złapie. 12.03.11, 18:35
      ale ogólnie staram się nie załamywać , chociaż nauki jest dużo dużo
    • looveangel Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 18:47
      znam to, ale takie życie. nic nie poradzimy, przynajmniej aż skończymy edukację. wink

• rememberina Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 18:54
      masakra! w szkole mam teraz do zrobienia projekt edukacyjny, plan wycieczki, plan Latarnika, wypracowanie na polski, ulotkę mojej szkoły, prezentację na fotografię, a na dodatek pełno sprawdzianów i ogrom zadań domowych.
    • slodkiporanek Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 18:58
      Staram się we wszystkim widzieć dobrą stronę, w szkole nie jest źle, choć czasami mam ochotę po prostu stamtąd uciec.
      Nie tyle od nauki na którą poświęcam stosunkowo mało czasu, o ile od ludzi i od własnych kompleksów na ich tle.
    • morphine_ Zwykle podczas przerwy pozbywam się chandry ^^ 12.03.11, 19:03
    • grim :::::: 12.03.11, 19:04
      W szkole można spotkać się ze znajomymi i powkur.... nauczycieli. Czyli ogólnie bardzo miła atmosfera i po co tu narzekać ? coolcoolcoolcool
    • seneka4 Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 19:10
      Jeśli masz fajnych znajomych w szkole i systematycznie się uczysz taki rodzaj ;depresji' nie powinien mieć miejsca. wink
    • shunra Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 19:11
      Moja szkolna depresja zaczyna się jak zawalą nas sprawdzianami. Jak już są to kilka w jednym tygodniu bo każdy nauczyciel mówi że był pierwszy i nie przełoży mamy prosić się innych a oni odpowiadają tak samo. Gdybym nie mój kot i codzienne słuchanie mojej ukochanej muzyki to by mój mózg już dawno przestał funkcjonować tak jak powinien tylko to mnie jeszcze trzyma przy życiu w tym świecie wariatów. W szkole zawsze usiądę przy grzejniku i czytam jakąś książkę dzięki temu mogę się odizolować od reszty ludu i skupić na chwilę myśli.
    • dacey [...] 12.03.11, 19:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • positive_girl Re: ,,Depresja '' szkolna 12.03.11, 19:35
      Do szkoły chodzę bo muszę. Z uśmiechem? Czy ja wiem..
    • cesautres no czy ja wiem 12.03.11, 19:41
      raczej nie męcze się ze szkołą specjalnie , tylko to wstawanie rano mnie dobija , jestem strasznie leniwa i zazwyczaj nie odrabiam nic w domu .
      • holiday tu. 12.03.11, 20:25
        wcale to nie jest prawda, że kiedy systecztycznie się uczysz jak ktoś tam powiedział to nie powinno się mieć problemu z czasem. Czasami po prostu każdy nauczyciel czegoś od nas chce i po prostu człowiek nie da rady rozdwoić lub podzielić na cztery części i być w kilku miejscach jednocześnie. Tak samo kiedy masz mnóstwo kartkówek i sprawdzianów w jednym tygodniu. Człowiek wolałby usiąść i spokojnie się pouczyć , a i mieć czas na wyjście na dwór, do kina itp. mieć własne sprawy. ale nawet nie da rady nauczyć się porządnie jednej rzeczy bo już ciągnie się za nim wianuszek innych rzeczy do nauczenia. Więc nie martw się, jesteśmy z Tobą.

Ale dochodzę do wniosku , że czasem trzeba sobie odpuścić trochę bo nie jest się cyborgiem i ma się własne życie.

Kiedy ma się fajną klasę to od razu całe napięcie się rozładowuje, człowiek czuję się cały czas wyluzowany. teraz nadal charakter mam jaki miałam, ale brakuje mi czasów kiedy było więcej osób mających zdanie takie jak moje.Z kim można by spokojnie pożartować. jest bardziej ciężko kiedy brakuje takich osób.
        Moja była klasa < 3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka