22.10.10, 19:08
Czy wasz babcie wtrącają się do waszego i waszych rodziców życia ? u mnie
niestety tak ;/ ciągle tylko poucza moją mame jak ma mnie wychowywać i w ogl
;/ masakra... jest tylko babcią więc nie jej sprawa.. -,-
jak u was jest ?
Obserwuj wątek
    • jay_bieber u mnie tak nie jest.... 22.10.10, 19:16
      jedna moja babcia w ogole ma wszystko gdzieś, a druga (lubie ją) jak tylko do niej
      przychodzę to pierwsze zdanie, jakie od niej uslyszę to "a może chcesz zjeść troche
      lodów?" albo "jesteś głodna?" , "nalać ci trochę coli, czy cherbaty?", "chcesz coś
      pooglądać w tv?" lub "co tam u ciebie? jak w szkole?" - fajna jest smile
      • alice087 ____________ 22.10.10, 19:33
        tsa... moja babcia lubi mnie pouczać xD
        • dom_998 .... 22.10.10, 19:44
          Jedna bacia jest spoko ,ale druga to masakra ciągle się wtrąca w nasze życie i mama nie
          raz przez nią się pokłóciła z tatą uncertain
    • mileymandy Eeem,nie? 22.10.10, 19:41
      Moja babcia mieszka w Anglii,a druga w USA,więc nigdy się nie wtrąca.Chociaż,gdy
      jeżdżę do US na wakacje to babcia cały czas czepia się o jakieś pierdoły,że niby
      jestem taka ładna,a robię z siebie klauna(jestem gotką,to według niej ten
      klaunconfused),albo,że brzydko się ubieram,że jestem dziwna(bo nie słucham Jusstynki
      Biber czy Hany Śmietany,tylko rocka)...Ogólnie to o wszystko.Szczerze to cieszę
      się,że rzadko ją odwiedzam.Gdyby tu mieszkała to szlag by mnie trafiłsciana
    • okay Re: Babcie. 22.10.10, 19:46
      u mnie czasem ta, jak jom odwiedzam musze odsłuchać kazania ; dlaczego ja do kościoła na
      różaniec? majowki? msze codzienne nie chodze, dlaczego ubieram sie tak dziwacznie, dlaczego
      słucham takiego paskudnego niewiadomoczego, kto mi pozwolił tak sie zachowywać, czemu
      nie rabie tak i tak, jak mnie odzice wychowują, dlaczemu nie chce sie uczyć, jak ja muwie,
      dlaczego jej nie pomagam, co ze mnie za dziecko, i kończy na tym jakie to nastolatki są
      zniszczone i puste, rozpuszczone i niewychowa ne..

norma.. wink ALE OGULNIE ( JAK SKOŃCZY GLĘDZIC) TO JEST SPOXdevil
      • wisienka9 Re: Babcie. 22.10.10, 19:49
        Jedna babcia nie żyje, nie znałam jej...
        A druga codziennie dzwoni o wszystko wypytuje, ostatnio jak rozmawiałyśmy grałam na flecie
        i zapytała się czy ja gram na pianinie. Powiedziałam, że tak ;p a nie mam pianina i powiedziała,
        że mi nie wierzy to puściłam jej jak na youtubie ktoś gra gamę na pianinie i uwierzyła <lol2>
        • majka04 Re: Babcie. 22.10.10, 19:50
          ja tam dwie babci , jedna taka trochę dziwna a druga fajna smile raczej się nie wtrącają.
    • free_ moja babcia robi najlepsze pierogi na świecie 22.10.10, 19:48
      <kropka>
    • dagmarka1998 Re: Babcie. 22.10.10, 19:51
      NIE, współczuje indifferentindifferentindifferent
    • jane_ Re: Babcie. 22.10.10, 19:57
      babcia.
      jedna z nich nauczyła mnie pić kawę. miałam 3 lata. to chyba po niej jestem taką modnisią, dbam o styl, jak jej siostry, jej mama, moja prababcia. chyba jestem do niej podobna. zmarła, jak miałam 7 lat. ale zdążyła mi dużo dać. jej ulubionym programem był 'jaka to melodia', i może to przez to zajmuję się teraz recenzjami. może troszkę innej muzyki, ale jednak.
      druga babcia mieszka kilka ulic dalej. robi najlepsze zupy na świecie. spędzałam z nią dużo czasu, jak byłam mała. teraz mniej. zawsze mogę do niej przyjść. zawsze mnie zrozumie, zawsze stanie po mojej stronie. wiem, że jej na mnie zależy. i bardzo się o mnie troszczy.

nie narzekajcie na wasze babcie, to niemiło.
      one są dla mnie ważnymi postaciami. żaden wstyd.
    • chocolatex Re: Babcie. 22.10.10, 19:57
      U mnie tak niestety nie jest, ponieważ nie dość, że nie mieszkałabym z babcią to
      niestety już nie mam babć, i to już od dłuuugiego czasu. ;/
    • klaudia10621 RE: re : babcia 22.10.10, 19:58
      Moja Babcia nie jest taka zła ale troche mnie wkurza jak sie wypytuje moich
      koleżanek o różne rzeczy jak u mnie są ... a mieszkam z babcią ...
    • dirty Re: Babcie. 22.10.10, 20:00
      eeeee. ze strony mojego taty nie mam babci ( nie żyje ) a ze strony mamy rzadko się do nas
      odzywa ;d często żałuję, że nie ma u mnie takiej babuni która robi pierożki i ględzi 'za moich
      czasów' ;c
    • teqiulla Re: Babcie. 22.10.10, 20:53
      jedna babcia od strony mamy mieszka na drugim końcu polski, a gdy u niej jesteśmy
      wyraża swoją opinię na dany temat, ale stara się nie wtrącać i daje moim rodzicom wolną
      rękę.
      druga babcia, która z nami mieszka, od strony taty przesadza. przychodzi, wtrąca się
      niepotrzebnie, uważa tylko swoją kochaną synową, która nie jest właściwie nawet naszą
      rodziną. rodzice się czasem kłócą przez nią.
    • jb.0la U mnie na szczescie nie. :) Jedna... 22.10.10, 20:57
      ...robi naj pierogi na swiecie ;D a druga mieszka w rzeszowie wiec,niezbyt
      czesto do nas przyjezdza. tongue_out i dobrze!
    • pola16 u mnie jest całkiem odwrotnie :D. 22.10.10, 21:01
      Pamiętam jak kiedyś się pytała tak m-dzy nami czy pije jakieś piwo, albo coś w tym stylu,
      wiem, że jest na luzie to gadałyśmy sb na luzie. Powiedziała, że jestem młoda i mam swoje
      prawa, a jak mam ochotę już się napić, ale nie zalać w trupa (!) to, żebym powiedziała, a ona
      da mi kasę, bo nigdy nie wiadomo co kolesiom odwali hahaha...
    • caterina97 Re: Babcie. 22.10.10, 21:21
      mieszkamy w tym samym mieście, ale nie wtrącają się.
      • nikt. Re: Babcie. 22.10.10, 22:07
        tak jak u Ciebie. i w dodatku faworyzuje moją siostrę.
    • kiwi Re: Babcie. 22.10.10, 22:10
      babcia z którą mieszkam jest jak gestapo, ale jednak mama do niej wielki
      szacunek, bo to ona mnie wychowywała, kiedy rodzice byli w pracy, albo gdzieś
      wyjechali. z drugą babcią nie mam jakiegoś kontaktu od co najmniej 2 lat, bo po
      prostu tak namąciła i tak nakłamała, że ja nawet nie chcę jej znać.
    • negeilf_ Re: Babcie. 22.10.10, 22:37
      moja babcia ciągle wtrąca się, to nawet dobrze. bo jak moja mama mówi, że
      zrobiłam coś źle, to moja babcia zawsze stoi po mojej stronie big_grin ale często się
      czepia, że chodzę ' za letnio ' ubrana -.-
    • linda Re: Babcie. 22.10.10, 22:42
      wiesz no twoja babcia jakby nie było jest mamą twojej mamy wink pewnie ma poczucie dalszego wychowywania jej ....... robi to w dobrej wierze ! moja akurat mieszka w Hiszpani i zresztą jest spoko..... lubię ją wink
    • trufla Re: Babcie. 23.10.10, 10:27
      Nie...
    • dusia980 U mnie tak , tyle , że prababcia x( 23.10.10, 12:58
      • hellokiciara Krótka historia babci . 23.10.10, 14:48
        Niestety bardzo bliska mi babcia , zmarła parę lat temu .
        To było coś okropnego . Kochałam ją , opiekowała się mną od urodzenia . Siostra moja
        mieszkała z nią , ponieważ dogadywały się jak mama z córką . Babcia zawsze stawała , po
        mojej siostry stronie i rozumiała jej problemy . miał lepszy kontakt niż z mamą .
        prababcia , to mama , mojej babci , o której teraz pisałam .
        moja prababcia doczekała się śmierci babci , bardzo to przeżyła jako stara kobieta .
        Później przyszedł czas na prababcię , zmarła : q
    • evanescence24 Re: Babcie. 23.10.10, 21:50
      babcia od strony mamy zmarła jakiś czas temu. w sumie jej nie znałam.
      ale druga babcia jest najważniejszą osobą w moim życiu. kocham ją bardzo.
      bardziej niż kogokolwiek. o ile jeszcze w ogóle potrafię kochać.
    • x.pati.x Re: Babcie. 23.10.10, 23:06
      jednej babci w ogóle nie znałam. zmarła jak moja mama miała 15 lat.
      druga jest spoko. mieszka niedaleko i prawie codziennie u niej jestem wink
    • marsjanka115 x__x 24.10.10, 00:27
      wiesz
      nawet nie wiesz ile ja bym dała żeby tak chociaż raz usłyszeć jej głos .
      nie masz pojęcia jak to jest kiedy jej zabraknie.
      pomyśl nad tym co będzie kiedy tak się stanie,
      nie życzę nikomu tego ale ... pomyśl.
      ja byłam przekonana że będzie z nami 1000lat a tak szybko odeszła.
      nie masz pojęcia jak się czuję bo wiem że okropna dla niej byłam.
    • andzias Re: Babcie. 24.10.10, 10:14
      moja babcia zawsze staje po mojej stronie , nie wtrąca się do niczego . zawsze mi pomoże .

kiedy już umrze - zabraknie Ci jej . zobaczysz .
    • angie2 Re: Babcie. 24.10.10, 10:17
      Moja babcia mówi ciągle, że ja nic nie jem i obraża się ( tak, obraża!) na mnie z byle
      powodu (czyli kiedy ja nic nie robię). sad
    • delicjaxx Re: Babcie. 24.10.10, 18:09
      u mnie raczej nie.. tylko kiedy już do mnie przyjeżdża to strasznie pilnuje mnie
      co do jedzenia xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka