Dodaj do ulubionych

Skoki narciarskie

• marszalinka :) 06.05.11, 14:37
      No, ale do konca przerwy do skokow tych najlepszych (zimowych) jeszcze musimy troooche poczekac... ale razem damy rade wink
    • melissa Re: Skoki narciarskie 06.05.11, 19:07
      będziemy siebie wspierać w tym oczekiwaniu..... już z każdym dniem jest coraz bliżej LGP a potem będzie tylko coraz bliżej big_grin
      • wiki3113 Re: Skoki narciarskie 06.05.11, 20:12
        No jasne,że będziemy się wspierać w czekaniuwinkA mam takie pyt kiedy dokładnie zaczyna się LGP???
    • selena013 Re: Skoki narciarskie 06.05.11, 21:43
      marszalinka, mi też sie Wrocław kojarzy z ''Pierwszą miłością'' ; )
      byłam już ze 3 lata temu, ale jade jeszcze raz, bo to piękne miasto ; )
      napewno mnóstwo zdjęć przywioze : )

wytrwamy : )
      fajnie, że jest tu nas dużo, raźniej jest big_grin
      ahh... LGP : )
    • rose_alie Re: Skoki narciarskie 06.05.11, 21:46
      Kochałam skoki... ale kiedy Adam zakończył karierę... oglądanie skoków już nie ma sensu...sad
      • selena013 Re: Skoki narciarskie 06.05.11, 22:11
        to że Adam zakończył karierę dla wszystkich musiało być bolesne, jest bolesne.
        napewno to już nie będzie to samo, kiedy włączymy telewizory na transmisji skoków.
        i napewno będzie smutno : (

ja bede dalej oglądać skoki, bo trzeba kibicować pozostałym : )
        będzie inaczej, ale to nadal skoki : )
        nasze skoki ;D
        • anulka Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 09:05
          dokładnie
        • alice94_ Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 14:07
          Właśnie , nie wyobrażam sobie , bym kiedykolwiek mogła przestać oglądać skoki ; )) . Pamiętam jeszcze czasy kiedy skoki nie były transmitowane w telewizji , a ja już się nimi interesowała, chociaż mała byłam ;P . Rosalie , koniec kariery Małysza nie znaczy że , skoki się nie skończyły. Mamy przecież jeszcze wielu innych wspaniałych skoczków ; )) . Niestety niektórym tan sport kojarzył się głoównie z osobą Małysza ... ; <
    • anulka Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 08:47
      smile
      • wiki3113 Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 17:27
        Dokładnie to,że Małysz już nie skacze nie znaczy,że nie ma po co oglądać skoków.Mamy jeszcze innych skoczków,a po za tym innym też trzeba pokibicowaćsmile
    • anulka Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 18:42
      Jak myślicie ile jeszcze będzie skakał Kasai? smile
      • melissa Re: Skoki narciarskie 07.05.11, 20:34
        a wiesz, że to dobre pytanie...

ja nie mam pojęcia. jeszcze dobrze się trzyma, więc w następnym sezonie może go zobaczymy
        • wiki3113 Re: Skoki narciarskie 08.05.11, 19:05
          Hm...coś mi mówi,że nie za długo swoje lata już ma.
    • selena013 Re: Skoki narciarskie 08.05.11, 20:23
      alice94_ masz racje. niektórzy kojarzą skoki tylko z Adamem.

ja też od małego skoki oglądałam, taty zasługa big_grin razem oglądaliśmy : )
      i tak z roku na rok zapamiętywałam największe nazwiska : )

a skoków oglądać nie przestane, bo to jest dla mnie magiczny sport ; )
      wiadomo że czasem niebezpieczny, ale jakże trzymający w napięciu big_grin
      i czasem dobrze, że jestem sama jak oglądam, bo jakby rodzinka usłyszała jak krzycze to by mnie chyba wyrzucili z domu big_grin
    • ruddy. <3. 09.05.11, 13:46
      dawno mnie tu nie było, ale już jestem i nigdzie się nie wybieram ;D miałam parę rzeczy do załatwienia z rodzicami, mniej siedziałam przy komputerze, ale teraz już jestem (;

co tam słychać u Was? <3

awww, Martusiowe moje najukochańsze, dziś doszła mi kartka od Cię *-* dziękuję Ci bardzo serce
      • marszalinka Re: <3. 09.05.11, 16:05
        Powiedziałam, ze wysle to wyslalam serce

No nareszcie jestem big_grin

A Okabe w koncu juz kariere zakonczyl ? No uwazam, ze Kasai tez juz nie dlugo pociagnie jesli chodzi o skoki. Wlasnie mnie to wkurza jak skoki sa kojarzona z Malyszem tylko, a jest przeciez jeszcze pelno cudownych skoczkow -.-
    • pynia Re: Skoki narciarskie 09.05.11, 16:42
      oglądam skoki, ale ogólnie za nimi nie przepadam
    • melissa Re: Skoki narciarskie 09.05.11, 19:48
      no cóz... dla niektórych skoki będą się kojarzyć tylko z małyszem. nic na to nie poradzimy. przynajmniej my wiemy, że istnieją inny dobrzy skoczkowie smile
    • marszalinka ;d 09.05.11, 20:08
      Oczywiscie, bo my KOCHAMY SKOKI serceserceserce

• wiki3113 Re: ;d 09.05.11, 20:37
        Dokładnie koochamyserce

Ale wiecie może przez ten sezon jak Małysza nie będzie skoki przestaną kojarzyć się tylko z nim i ludzie zauważą ,że są inni dobrzy skoczkowie.
        • melissa Re: ;d 09.05.11, 21:13
          fajnie by było.... chociaż slyszałam, że jak Kubica nie jeździ w F1 to oglądalność zawodów jest znacznie mniejsza niż np. rok temu. trochę się obawiam, że przez to, że nie będzie już Małysza to mało kto będzie oglądał skoki.
    • selena013 Re: Skoki narciarskie 09.05.11, 21:29
      no też może tak być.
      niedawno kończyliśmy projekt edukacyjny, który drugie klasy gim miały zrealizować w drugim półroczu, ja byłam w grupie, która miała temat ''Fizyka a sport''.
      ja z koleżanką akurat robiłyśmy część o skokach serce
      (nie musze wam chyba mówić jak sie ucieszyłam jak sie dowiedziałam, że nam pan skoki przydzielił wink )
      i na jakimś końcowym spotkaniu kolega właśnie powiedział, że teraz to on już nie ma po co skoków oglądać jak Adam nie bedzie skakał.
      powiedziałam mu, że wierni kibice zostaną ; )
      my będziemy oglądać skoki big_grin
      najwierniejsze i najprawdziwsze fanki big_grin
      i powtórze po was dziewczyny : Kochamy skoki serce
    • marszalinka :) 10.05.11, 15:57
      Dokladnie- zostana najwierniejsi... W tym MY big_grin
      Oczywiscie, jako Polska druzynowo szans juz zupelnie nie bedziemy mieli na medal, ale no trudno moze kiedys ... wink
      I bylabym szczesliwa gdyby Bachleda zakonczyl kariere. Bo go biora do kadry nie wiadomo po co jak wiadomo, ze juz za dlugo nie poskacze, a za dobrze to on nie skacze. Naprawde go lubie ale... lepiej zwolnic miejsce w kadrze mlodym takie jest moje zdanie smile
    • marszalinka Urodziny 10.05.11, 20:52
      Nie wiem czy dam rade jutro tu wejsc, dlatego skladam życzenia dziś- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Janne Ahonena i Severina Freunda serce Severinowi życze dalszych sukcesow w skochach wink
      https://www.live-wintersport.com/thumb_uc_5570_540_Severin_Freund.jpg

• alice94_ Wszystkiego najlepszego dla Sevrina i Janne ! ^^ 11.05.11, 15:16
    • alice94_ ;) 11.05.11, 15:18
      No właśnie , koochamy skoki <3

Hm , jak tam dni bez skoków mijają ? ; )
      • ruddy. Re: ;) 11.05.11, 19:04
        ano jakoś mijają, bo nawet nie mam czasu myśleć o skokach ^^ przez to całe zamieszanie z koncertem MCR w Polsce ... (; a Tobie jak mijają? *_*
    • melissa Re: Skoki narciarskie 11.05.11, 19:18
      no to wszystkiego najlepszego panom!

mi jakoś mijają. szkoła, dom, zajęcia dodatkowe. i byle do wakacji.
    • marszalinka :) 11.05.11, 19:46
      No wlasnie, tyle sie dzieje, ze nie ma czasu jakos bardzo rozpaczac za skokami, jakbym miala poswiecic te 2h na ogladanie skokow w weekendy to nie wiem jakbym sie wyrabiala ze wszystkim... Pewnie bym zrezygnowala z dlugich spacerow lub nauki xD
    • selena013 1oo lat :D 11.05.11, 20:38
      100 lat 100 lat niech żyją żyją nam big_grin

cóż. dobrze że już jest tak ciepło, bo można wyjść na rower, jakieś zakupy czasem, w weekendy wypady do znajomych, więc narazie jakoś daje rade smile

ale planujemy z koleżanką wypad na rowerach do Zębu wink mamy nadzieje, że spotkamy Kamila wink tylko że trzeba wybrać dobry dzień smile
      ja Ząb widze z okna, nasze miejscowości są położone na tej samej wysokości, więc daleko to nie jest. tylko wysoko trzeba podjechać.
      jak moja mama usłyszała, że chcemy na rowerach do Zębu to mówi że gdzie tam nie wyjedziemy bo wysoko big_grin a ja pomyślałam sobie, że choćbyśmy miały te rowery pchać pół dnia pod góre to dojedziemy big_grin
      przepraszam, rozpisałam sie smile
    • marszalinka :D 11.05.11, 20:56
      Haha selena daj znac co wyszlo z Twojej wyprawy ;d
      Ja od roweru jakos wole wyprawy piesze, bo mozna pogadac, przeciskac sie miedzy drzewami i w ogole ;d

Ale Ci nasi chlopcy rosna serce
    • anulka Re: Skoki narciarskie 11.05.11, 21:00
      smile
      • wiki3113 Re: Skoki narciarskie 11.05.11, 21:08
        Mi dni bez skoków mijają dobrze teraz jak tak ciepło to można wyjść z domu,więc ogólnie mi się nudzi,ale mimo faktu,że latem się zaczyna LGP ja nie wyczekuje aż tak bardzo lata,bo nie chcę wakacji(tak pewnie uznacie,że coś ze mną nie tak,ale cóż)
    • selena013 ;D 11.05.11, 22:16
      pewnie ;D bede pisać ;D
      narazie to planujemy, pojedziemy pewnie w czerwcu wink
      moja kuzynka mówiła, że wie mniej więcej, w którym domu mieszka Kamil, niedługo sie z nią widze, bedziemy gadać big_grin ona też mówiła, że sie chce wybrać do Zębu : ]
      no i jeszcze trzeba mieć troche szczęścia big_grin no ale zobaczymy co to bedzie big_grin
      ja uwielbiam rower i bardzo dużo jeżdże, ostatnio też zaczęłam jeździć na deskorolce, a pieszo też lubie chodzić : )
      ostatnio z tą właśnie kuzynką pojechałyśmy na zakupy do Zakopanego i w pewnym momencie ona stwierdziła ''Chodźmy pod skocznie'' wink no to poszłyśmy. a tak tylko, żeby zobaczyć. a w drodzej powrotnej troche pobłądziłyśmy, bo poszłyśmy inną drogą wink i wtedy to sie naprawde przeszłyśmy big_grin ale tamten dzień miło wspominam. taki zwariowany był. a jak wróciłyśmy do domu, chyba przez 2 h oglądałyśmy filmiki na youtube i zdjęcia skoczków big_grin
      kurcze, ale ja dziś dużo pisze big_grin
      • alice94_ Re: ;D 12.05.11, 12:05
        Wcześniej mnie przeważnie w domu nie było , jak przychodziłam to już mi się nawet komputera włączyć nie chciało , więc nie wchodziłam tu ^^ . A o skokach to już nawet na parę dni zapomniałam ;P .
        Ale niedawno jakoś się przeziębiłam i muszę zostawać w domu. Nudzi mi się trochę , więc chcą nie chcąc skoki mi się przypominają ;d

Selena , weź tobie to dobrze , kiedy chcesz możesz pojechać sobie do Zakopanego wink . A ja muszę 5h zap. samochodem żeby skocznię zobaczyć : P . Na szczęście jeszcze tylko jakieś 2 lata i może też przeprowadzę się w te rejony ;D
    • marszalinka :) 12.05.11, 16:11
      No racja, Selena fajnie sie masz ;p Ja niby jakos specjalnie daleko do Zakopanego nie mam, ale blizej do Wisły i tak po prostu na chwile by sie jechac nie oplacalo za bardzo ;p
      • melissa Re: :) 12.05.11, 17:17
        widzicie.... ja by dostać się do Zakopanego muszę jechac samochodem cały dzień uncertain zazdroszczę wam że macie tak blisko...

to tyle narazie z mojej strony, bo mam pełno roboty na jutro... 8 zadań z chemii, napisane ulotki z angola i jeszcze nauczyć się na gegrę.... jak mnie nie będzie to znaczy, że ten nawał precy mnie przytoczył... oby nie!
        • ruddy. Re: :) 12.05.11, 17:20
          o.O nie było mnie tu kilka dni i nie umiem się tu odnaleźć, hahaha, wydaje mi się, że jakiś rok mnie nie było i nie wiem o czym gadacie *o*
    • selena013 : ) 12.05.11, 20:23
      noo blisko mam do Zkp smile pół godziny busem smile jestem tam przynajmniej 2 razy w tygodniu bo jeżdże na angielski i zakupy jakieś czasem wink
      lubie moją wieś, ale chciałabym mieszkać w mieście smile choć pewnie trudno byłoby sie przyzwyczaić smile no ale zobaczymy jak sie życie potoczy smile
      ooo alice94_ to jakbyś sie przeprowadziła tu kiedyś w okolice i miałybyśmy kontakt to pisz big_grin
      w Wiśle byłam 2 razy na zawodach w biegach narciarskich bo tam co roku są mistrzostwa Polski młodzików, ale teraz już nie biegam i tęsknie za tym miejscem sad
      melissa dasz rade smile wierze w ciebie wink

a jakby któraś z was kiedyś była w okolicach Zkp to piszcie smile chętnie sie z wami zobacze smile
      • marszalinka Re: : ) 12.05.11, 21:45
        Selena jak bede napewno Ci powiem, choc narazie sie nie zapowiada.
        Ja swego czasu bardzo duzo jezdzilam do Wisly, no ale ostatnio jakos mniej w tym roku bylam raz.
        Melissa rozumiem mam to samo, ale nic mi sie nie chce robic...
        • naomi. Re: : ) 12.05.11, 21:56
          a to spoko , jak ktoś jest we wrocławiu to może do mnie wpadać big_grin

ja do Zakopanego , za blisko też nie mam, a namówić rodziców żeby pojechać to porażka sciana tato , to jeszcze ale mama ; /
    • selena013 : ) 12.05.11, 22:26
      oo a może ktoś w zimie będzie na pucharze świata : ) bo mówiłyście, że na LGP raczej nie : ) więc jakby ktoś w zimie sie wybierał tu to pisać : )

naomi ja bede we Wrocławiu w przyszłym tygodniu, tylko że z tego co nam pani mówiła i z tego co widziałam na planie wycieczki, mamy tylko pół godziny czasu wolnego drugiego dnia chyba a reszte zwiedzanie cały czas ; ( no i tyle mamy wolnego, co w tym ośrodku, w którym sie zatrzymujemy .
      • naomi. Re: : ) 12.05.11, 22:34
        JA POJADĘ XD a jak nie , to pozabijam ich ._.

w sumie , to nic nowego, na wycieczkach zawsze jest tak super -.- o to współczuje. we Wrocławiu nie ma co zwiedzać tak na prawdę : | a w jakim ośrodku? suspicious
        • selena013 Re: : ) 12.05.11, 22:54
          hehe big_grin to mam nadzieje, że sie zobaczymy, skoro ty z takimi groźbami tu ;D

no w większości to jakieś muzea, Panorama standard, widziałam już, ale to było ze 3 lata temu ; )
          moim zdaniem Wrocław to piękne miasto i właśnie dlatego jade kolejny raz : )
          tutaj masz link do strony ośrodka:

meteor.turystyka.pl/solo-wroclaw,wroclaw.html#
          • marszalinka Re: : ) 13.05.11, 13:59
            Kiedy ja bylam we Wrocławiu... W sumie tak na dluzej bylam tylko raz.
            Trzeba jechac !!! Zakopane podczas PŚ bez nas !? Nie !;p
    • alice94_ ; )) 13.05.11, 14:57
      ooo ja mam daleką rodzinę we Wrocławiu ;P , ale i tak jeszcze ani razu tam nie byłam ; ( . Za daleko niestety .. Ale jak kiedyś tam się będę wybierać to ci dam naomi. znać ^^

Selena , kto powiedział , że nikt się do Zakopanego nie wybiera ? ;> Może ja w tym roku wpadnę na LGP , tym bardziej że prawie całe wakacje mam wolne ; )) . Jak będę jechać to ci powiem ^^
      • melissa Re: ; )) 13.05.11, 20:26
        ja na południe polski mam daleko, więc w najbliższym czasie tam się nie wybieram...

na LGP nie jadę, ale już zabrałam się za błaganie rodziców, by się zgodzili na wyjazd na PŚ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka