04.11.10, 14:21
Hejka. Chciałam się dowiedzieć czy znacie jakieś domowe matody na ''wyleczenie'' trądzika.
Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi. wink)
Obserwuj wątek
    • urszulka2691 Re: Trądzik 04.11.10, 15:44
      ja ogólnie nie wiem ale podobno działa herbata z bratka średnio domowy sposób ale tak
      mówiewink
      • strawberry99 Re: Trądzik 04.11.10, 15:58
        domowy sposób na trądzik? to przecież nie pomoże! idź do dermatologa!indifferent
    • ixxprincessxxi Nie znam, ale jest kilka zasad patrz tutaj!!! 04.11.10, 16:07
      Kola i duża ilośc słodyczy nasilają trądzik ( napoje gazowane też, oraz bezwartościowe jedzenie)
      Pij dużo wody, herbat ziołowych, owoców i warzyw to pomaga szybciej zwalczyć trądzik,
      PO każdym WFie myj twarz zimną wodą ( po każdym wysiłku) myj nawet 10 razy dziennie, trądzik powstaje też po pocie, brudzie między innymi. Nie dotykaj twarzy brudnymi rkami.
      Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci to dobrze na sylwetkę big_grin
      pozdro
      • newborn. . 04.11.10, 16:11
        Nie wiem,kup sobie jakiś krem albo maść czy coś.
      • xoximmortalxox Re: Nie znam, ale jest kilka zasad patrz tutaj!!! 04.11.10, 16:13

> Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci to dobr
        > ze na sylwetkę big_grin
        > pozdro
        • ixxprincessxxi Musi :P 04.11.10, 16:26
          xoximmortalxox napisał(a):

>
          > > Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci t
          > o dobr
          > > ze na sylwetkę big_grin
          > > pozdro
          > _________________________________________________________________
          > wow. na sylwetkę to się przyda. Pan brzusio musi zniknąć. ; )
          > dzięki. ; *
      • martynka1029 Dobry sposób niestety ni edomowy ;D 05.11.10, 12:10
        Poszłam do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy smile Pani przepisała mi taki tonik z
        drożdży "Benzance" czy jakoś tak big_grin Używałam go prze ok 3 tygodnie wink poszłam
        również do apteki i poprosiłam panią o coś skutecznego na trądzik wink Dała mi
        maść z antybiotykiem big_grin
        Używałam go też przez około 3 tygodnie wink I już nie mam trądziku wink Oczywiście
        trzeba używać systematycznie smile Maść na noc ,a tonik rano i wieczorem.Mi to
        pomogło ,a miałam dość dużo pryszczy uncertain Mam nadzieje że ci pomorze tongue_outbrawo
    • miss...nothing Re: Trądzik 04.11.10, 16:12
      Kup sobie maść cynkową. Na prawdę pomaga, albo idź do apteki i poproś o jakąś
      maść. Farmaceutka na pewno ci pomoże
    • mila13 Re: Trądzik 04.11.10, 16:23
      Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję dużo
      ziółek.smile
      • xoximmortalxox Re: Trądzik 04.11.10, 16:26
        mila13 napisał(a):

> Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję dużo
        > ziółek.smile
        • mila13 Re: Trądzik 04.11.10, 20:07
          xoximmortalxox napisał(a):

> mila13 napisał(a):
          >
          > > Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję duż
          > o
          > > ziółek.smile
          > _________________________
          > a jak zrobić maseczke z drożdży dokładnie i jak ją stosować.?

No ja robię w ten sposób,że biorę troszkę drożdży(nie za dużo) i wyciskam sok z
          cytryny i z tego się robi taka papka.Nakładasz na twarz i trzymasz aż wyschnie
          tak mniej więcej ok 10-15 minut spłukujesz.Ja robię w ten sposób ale na necie
          znajdziesz wiele innych przepisów na tą maseczkę. smile
          • xoximmortalxox Re: Trądzik 05.11.10, 11:16
            mila13 napisał(a):

> xoximmortalxox napisał(a):
            >
            > > mila13 napisał(a):
            > >
            > > > Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i pi
            > ję duż
            > > o
            > > > ziółek.smile
            > > _________________________
            > > a jak zrobić maseczke z drożdży dokładnie i jak ją stosować.?
            >
            >
            > No ja robię w ten sposób,że biorę troszkę drożdży(nie za dużo) i wyciskam sok z
            > cytryny i z tego się robi taka papka.Nakładasz na twarz i trzymasz aż wyschnie
            > tak mniej więcej ok 10-15 minut spłukujesz.Ja robię w ten sposób ale na necie
            > znajdziesz wiele innych przepisów na tą maseczkę. smile
    • andzias Re: Trądzik 04.11.10, 18:33
      nie znam. ale jeśli nie chcesz ich mieć, musisz jeść mało słodyczy. i mało ostrych rzeczy. ja
      sama teraz tak nie jem - są skutki.
    • gabi_989 Re: Trądzik 04.11.10, 20:00
      Nie nie znam.. Ale popytaj się w aptekach bo mają różne fajne maści które na serio pomagają i
      są w dobrej cenie niektóre...
    • kararock Re: Trądzik 04.11.10, 20:04
      oprócz tych wszystkich kremów używaj zwykłego mydła pomaga wink
    • vanessa_ Re: Trądzik 04.11.10, 20:08
      myć rano i wieczorem twarz.
      ta daaam xd
    • collage Re: Trądzik 05.11.10, 11:23
      ja robię tak; rano smaruję tonikiem firmy ziaja-bardzo skuteczny. wieczorem
      robię peelingem z garniera, nakładam ponownie tonik i smaruję kremem na noc
      przeciw zaskórnikom. polecam cały zestaw oczyszczający do twarzy garnier i w 5
      dni wszystko znika.
      • collage + dla wszystkich. 05.11.10, 11:29
        tak naprawdę gó... wiecie i wprowadzacie dziewczynę w błąd. po pierwsze;
        NIGDY ZWYKŁYM MYDŁEM! zapamiętajcie, nawet dla osób których skóra nie jest
        skłonna do trądzika, a dla tych co jednak jest to specjalnymi żelami np. under
        twenty. po drugie;
        Z BADAŃ WYNIKA, IŻ NA SZCZĘŚCIE CZEKOLADA NIE WPŁYWA NA TRĄDZIK! rzeczy tłuste
        oczywiście że tak, dlatego lepiej jeść warzywa i owoce, a na dodatek czekolada
        poprawia skórę!

dlatego radzę, tutaj co niektórym bzdur nie pisać, tylko przeczytajcie
        wszystko o trądziku, a później odpowiadajcie. ;3
        • hellokiciara Re: + dla wszystkich. 05.11.10, 12:23
          nie wiem jak ci pomóc ,niestety .
          Nie mam trądzika i z tego powodu się cieszę , ale kto wie może kiedyś .
    • pattrysia Re: Trądzik 05.11.10, 19:19
      ja ma dziwny sposób ale działa
      mleko z drożdżami smakuje nie za fajnie ale działa

wiec tak dajesz łyżeczkę drożdży i resztę mleka trochę podgrzewasz ale nie za
      bardzo bo będzie mega niedobre uncertainuncertain
      powodzenia kisskiss
    • Gość: gosc Re: Trądzik IP: *.146.138.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.10, 23:22
      ja uzywam kremu z apteki-Pasta Lassarii, jest idealna i kosztuje ok.5zl polecam
      jak cos to pisz-zuza@falenica.net
      pzdr kiss buziaki
    • Gość: yoshi Re: Trądzik IP: *.fdk.abpl.pl 05.11.10, 23:36
      hej, ja miałam podobny problem sad stosowałam rózne 'domowe' sposoby, bez
      skutku... wreszcie koleżanka poelciła mi laserowe usuwanie trądziku ... i udało
      sie ! smile
      juz po pierwszej wizycie zobaczyłam poprawę ! smile
      dr Rogala polecił mi powtórzenie zabiegu - dla zupełnego efektu - tak ze sie
      wybieram jeszcze i gorąco Ci polecam ten zabieg. Gabinet się nazywa Miejska
      Farma Piekności - info znajdziesz na www.mfp.24

link do zabiegu:
      www.mfp24.pl/Zabiegi/Zabiegi-medyczne/Laserowe-usuwanie-tr%C4%85dziku.html
      powodzenia, trzymam kciuki ! smile
      narka ! kiss
    • blondi.xd Re: Trądzik 06.11.10, 20:58
      najlepsze rozwiązanie idź do dermatologa. przepisze ci maści po których
      zmniejszy się jego ilość. wink
    • karolcika2205 nie znam. 06.11.10, 21:04
    • jagoda4426 Re: Trądzik 07.11.10, 10:08
      Mi najlepiej pomaga "Under twenty" z serii Anty!Acne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka