xoximmortalxox 04.11.10, 14:21 Hejka. Chciałam się dowiedzieć czy znacie jakieś domowe matody na ''wyleczenie'' trądzika. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi. ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka2691 Re: Trądzik 04.11.10, 15:44 ja ogólnie nie wiem ale podobno działa herbata z bratka średnio domowy sposób ale tak mówie Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry99 Re: Trądzik 04.11.10, 15:58 domowy sposób na trądzik? to przecież nie pomoże! idź do dermatologa! Odpowiedz Link Zgłoś
ixxprincessxxi Nie znam, ale jest kilka zasad patrz tutaj!!! 04.11.10, 16:07 Kola i duża ilośc słodyczy nasilają trądzik ( napoje gazowane też, oraz bezwartościowe jedzenie) Pij dużo wody, herbat ziołowych, owoców i warzyw to pomaga szybciej zwalczyć trądzik, PO każdym WFie myj twarz zimną wodą ( po każdym wysiłku) myj nawet 10 razy dziennie, trądzik powstaje też po pocie, brudzie między innymi. Nie dotykaj twarzy brudnymi rkami. Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci to dobrze na sylwetkę pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
xoximmortalxox Re: Nie znam, ale jest kilka zasad patrz tutaj!!! 04.11.10, 16:13 > Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci to dobr > ze na sylwetkę > pozdro _________________________________________________________________ wow. na sylwetkę to się przyda. Pan brzusio musi zniknąć. ; ) dzięki. ; * Odpowiedz Link Zgłoś
ixxprincessxxi Musi :P 04.11.10, 16:26 xoximmortalxox napisał(a): > > > Warto sie zdrowo odżywiać, nie dośc że zawalczysz tradzik to wyjdzie ci t > o dobr > > ze na sylwetkę > > pozdro > _________________________________________________________________ > wow. na sylwetkę to się przyda. Pan brzusio musi zniknąć. ; ) > dzięki. ; * Odpowiedz Link Zgłoś
martynka1029 Dobry sposób niestety ni edomowy ;D 05.11.10, 12:10 Poszłam do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy Pani przepisała mi taki tonik z drożdży "Benzance" czy jakoś tak Używałam go prze ok 3 tygodnie poszłam również do apteki i poprosiłam panią o coś skutecznego na trądzik Dała mi maść z antybiotykiem Używałam go też przez około 3 tygodnie I już nie mam trądziku Oczywiście trzeba używać systematycznie Maść na noc ,a tonik rano i wieczorem.Mi to pomogło ,a miałam dość dużo pryszczy Mam nadzieje że ci pomorze Odpowiedz Link Zgłoś
miss...nothing Re: Trądzik 04.11.10, 16:12 Kup sobie maść cynkową. Na prawdę pomaga, albo idź do apteki i poproś o jakąś maść. Farmaceutka na pewno ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Trądzik 04.11.10, 16:23 Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję dużo ziółek. Odpowiedz Link Zgłoś
xoximmortalxox Re: Trądzik 04.11.10, 16:26 mila13 napisał(a): > Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję dużo > ziółek. _________________________ a jak zrobić maseczke z drożdży dokładnie i jak ją stosować.? Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Trądzik 04.11.10, 20:07 xoximmortalxox napisał(a): > mila13 napisał(a): > > > Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i piję duż > o > > ziółek. > _________________________ > a jak zrobić maseczke z drożdży dokładnie i jak ją stosować.? No ja robię w ten sposób,że biorę troszkę drożdży(nie za dużo) i wyciskam sok z cytryny i z tego się robi taka papka.Nakładasz na twarz i trzymasz aż wyschnie tak mniej więcej ok 10-15 minut spłukujesz.Ja robię w ten sposób ale na necie znajdziesz wiele innych przepisów na tą maseczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
xoximmortalxox Re: Trądzik 05.11.10, 11:16 mila13 napisał(a): > xoximmortalxox napisał(a): > > > mila13 napisał(a): > > > > > Ja robię sobie raz w tygodniu maseczkę z drożdży i mi pomaga,a i pi > ję duż > > o > > > ziółek. > > _________________________ > > a jak zrobić maseczke z drożdży dokładnie i jak ją stosować.? > > > No ja robię w ten sposób,że biorę troszkę drożdży(nie za dużo) i wyciskam sok z > cytryny i z tego się robi taka papka.Nakładasz na twarz i trzymasz aż wyschnie > tak mniej więcej ok 10-15 minut spłukujesz.Ja robię w ten sposób ale na necie > znajdziesz wiele innych przepisów na tą maseczkę. _______________________________________________________ dzięki. jak mama kupi drożdże to od razu zrobie i napisze efekty u mnie. ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
andzias Re: Trądzik 04.11.10, 18:33 nie znam. ale jeśli nie chcesz ich mieć, musisz jeść mało słodyczy. i mało ostrych rzeczy. ja sama teraz tak nie jem - są skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_989 Re: Trądzik 04.11.10, 20:00 Nie nie znam.. Ale popytaj się w aptekach bo mają różne fajne maści które na serio pomagają i są w dobrej cenie niektóre... Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Trądzik 04.11.10, 20:04 oprócz tych wszystkich kremów używaj zwykłego mydła pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Trądzik 05.11.10, 11:23 ja robię tak; rano smaruję tonikiem firmy ziaja-bardzo skuteczny. wieczorem robię peelingem z garniera, nakładam ponownie tonik i smaruję kremem na noc przeciw zaskórnikom. polecam cały zestaw oczyszczający do twarzy garnier i w 5 dni wszystko znika. Odpowiedz Link Zgłoś
collage + dla wszystkich. 05.11.10, 11:29 tak naprawdę gó... wiecie i wprowadzacie dziewczynę w błąd. po pierwsze; NIGDY ZWYKŁYM MYDŁEM! zapamiętajcie, nawet dla osób których skóra nie jest skłonna do trądzika, a dla tych co jednak jest to specjalnymi żelami np. under twenty. po drugie; Z BADAŃ WYNIKA, IŻ NA SZCZĘŚCIE CZEKOLADA NIE WPŁYWA NA TRĄDZIK! rzeczy tłuste oczywiście że tak, dlatego lepiej jeść warzywa i owoce, a na dodatek czekolada poprawia skórę! dlatego radzę, tutaj co niektórym bzdur nie pisać, tylko przeczytajcie wszystko o trądziku, a później odpowiadajcie. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: + dla wszystkich. 05.11.10, 12:23 nie wiem jak ci pomóc ,niestety . Nie mam trądzika i z tego powodu się cieszę , ale kto wie może kiedyś . Odpowiedz Link Zgłoś
pattrysia Re: Trądzik 05.11.10, 19:19 ja ma dziwny sposób ale działa mleko z drożdżami smakuje nie za fajnie ale działa wiec tak dajesz łyżeczkę drożdży i resztę mleka trochę podgrzewasz ale nie za bardzo bo będzie mega niedobre powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Trądzik IP: *.146.138.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.10, 23:22 ja uzywam kremu z apteki-Pasta Lassarii, jest idealna i kosztuje ok.5zl polecam jak cos to pisz-zuza@falenica.net pzdr buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoshi Re: Trądzik IP: *.fdk.abpl.pl 05.11.10, 23:36 hej, ja miałam podobny problem stosowałam rózne 'domowe' sposoby, bez skutku... wreszcie koleżanka poelciła mi laserowe usuwanie trądziku ... i udało sie ! juz po pierwszej wizycie zobaczyłam poprawę ! dr Rogala polecił mi powtórzenie zabiegu - dla zupełnego efektu - tak ze sie wybieram jeszcze i gorąco Ci polecam ten zabieg. Gabinet się nazywa Miejska Farma Piekności - info znajdziesz na www.mfp.24 link do zabiegu: www.mfp24.pl/Zabiegi/Zabiegi-medyczne/Laserowe-usuwanie-tr%C4%85dziku.html powodzenia, trzymam kciuki ! narka ! Odpowiedz Link Zgłoś
blondi.xd Re: Trądzik 06.11.10, 20:58 najlepsze rozwiązanie idź do dermatologa. przepisze ci maści po których zmniejszy się jego ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda4426 Re: Trądzik 07.11.10, 10:08 Mi najlepiej pomaga "Under twenty" z serii Anty!Acne. Odpowiedz Link Zgłoś