Dodaj do ulubionych

Czy gimnazjum zmienia ludzi?

06.11.10, 23:40
Sporo osób się poprzez szkoły zmienia. Ale najczęściej zdarza się to w
gimnazjum. Czemu tak? I czy wy również tak uważacie?
Obserwuj wątek
    • alexis69 Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 06.11.10, 23:43
      tak, zmienia. było,kosz. brawo
      • duuumi Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 06.11.10, 23:44
        Gimnazjum zmienia ludzi.
        Moze dlatego, ze wtedy własnie chcemy najbardziej przypodobac sie srodowisku,
        chcemy by za wszelką cenę nas lubiono.
        Najwieej osób w gimnazjum zaczyna pić, ćpać, palić.
        Ale czy to złe? Nie wiem.
        • klaudia_25 .__. 07.11.10, 12:59
    • cukiereczek.. -.- 06.11.10, 23:44
      nie, że nas zmienia tylko po pewnym czasie dowiadujemy się jacy jesteśmy na
      prawdę ..
      • jenny. Re: -.- 06.11.10, 23:52
        a ja myśle że zmienia dlatego że chcemy się przystoswoać i zaczynam udawać kogoś
        innego.;/
    • free Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 06.11.10, 23:50
      Mnie nie zmieniło. Może troszeczkę bo każdy się zmienia. Nie ważne czy byś
      siedziała dalsze 3 lata w podstawówce i tak byś sie zmieniła. Po prostu okres
      gimnazjum jest też okresem dojrzewania, humorów i przez to się zmieniamy. Nie
      obwiniajmy gimnazjum ;D
      • szukajmnie free ma racje. 06.11.10, 23:54
        Prędzej , czy później i tak zaczęłby zachodzic w nas zminy. ;p
        Tego nie da się ominąc.
      • urszulka2691 Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 11:08
        mi sie wydaje że dlatego sie zminiamy że w gimnazjum wiekszosc osób pierwszy raz pali
        papierosy, pije piwo czy bierze narkotyki <ja nie ale znam kilka takich osób> no i to
        powoduje zminy w naszym zachowaniu...Ale na pewno duży wpływ ma na to pierwsza
        powarzna miłosc która też przeżywa sie zazwyczaj w gimnazjum....
    • kajuchna Ja jako przykład... 06.11.10, 23:54
      .. zaczęłam palić i pić a mam 13 lat wiec...
      Moim zdaniem dlatego ze dziecko już znienia szkołe i już nie jest dzieckiem i uwarza sie za
      dorosłego i mu odbija tak jest ze mną i wielona wieloma innymi ludzimi tylko ja umiem sie do
      tego przyznać
    • kociara125 Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 06.11.10, 23:56
      zmienia zmienia, jestem na to żywym przykładem xD
      nie wiem dlaczego tak jest... dorastasz inaczej patrzysz na świat i poprostu tak somo z
      siebie... nie chodzi mi tu akurat o wpadanie w nałogi czy coś tylko o charakter ;D
      na nastepny rok ide do liceum.. ciekawe czy ono tez zmienia ludzi ;p
    • momo. ja się zmieniłam. 06.11.10, 23:59
      uważam, że na lepsze. dlaczego? wiadomo, zmiana ludzi, otoczenia. to normalne.
    • sileny. Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 10:52
      wieeeele moich koleżanek zmieniło. na gorsze.
    • lara12 Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 10:56
      może nie tyle gimnazjum zmienia ludzi, co czas, który przypada na gimnazjum .
      ale tak, to cholernie wszystkich zmienia . niektórych swoich koleżanek nie
      poznaję (bo chodzę do szkoły gdzie jest i podstawówka i gim. więc pół życia z
      nimi spędziłam), mimo że widuję je codziennie .
    • jane_ Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 11:03
      ja dzięki gimnazjum wreszcie przestałam być taka grzeczna, nieśmiała i miła. tzn. może nie tyle przez gimnazjum, co w czasie gimnazjum.

no a nie robię nic z tych trzech złych rzeczy, które zazwyczaj robi się w tej szkole.

ogólnie jest wielki szał na zmienianie się w gimnazjum, trochę mnie śmieszy, jak pierwszoklasistki na siłę chcą się dostosować. każdy mówi, że to głupota, a każdy do tej zmiany dąży.
    • lady_cat zmienia . . . 07.11.10, 11:04
      ludziom zaczyna wtedy odbijać. cpanie, palenie szlugów, picie alkoholu - to sie zaczyna w
      gimnazjum . a wszystko po to, by być w tej ' elitce ' .

czy ja się zmieniłam ? nie wiem. z charakteru trochę tak . jestem chyba bardziej pewna
      siebie, optymistyczna, no i w tym roku ambicje strasznie mi wzrosły w górę. ale nie robię
      nic, by być w tej elitce. to nie ma sensu. za dziesięc lat będa nikim. a ludzie o przeciwnym
      zachowaniu, będa kimś . dziewczyne, które są dziewicami będą szanowane. a nie, jakieś
      puszczalskie. a plastki będa wyglądać starzej, niz moja babcia .
      ja nie chcę sie zmieniać, nie w tą tronę, o nie .
    • nika_98 Tu ;> 07.11.10, 11:06
      Zależy jakich : ]
      Moja przyjaciółka (rok starsza) nie za bardzo.
    • corba . 07.11.10, 11:07
      nie zadawaj głupich pytań... ludzie po prostu dojrzewają do pewnych spraw w
      pewnym wieku . -,-

i takie tematy nie raz już widziałam na kotku , więc kosz .
    • julaa. Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 11:12
      No i to bardzo.wink
    • marsjanka115 x__x 07.11.10, 11:12
      możliwe. ja się zmieniłam ale chyba raczej w pełni dowiedziałam się jaka jestem .
    • blyszczaca Niestety ale tak ... 07.11.10, 11:16
      Zmienia i to bardzo , teraz osoby które uważasz za fajne i w ogóle nie wyobrażasz sobie nawet
      tego w trzeciej klasie dowiesz się jak bardzo się myliłaś co do niektórych osób ...
    • sylwiaaa Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 11:16
      I to jeszcze jak, przyszlam jako grzeczna dziewczynka , dobrze sie uczaca itd.
      Wyszlam z kuratorem, ledwo zdalam , popijam czasem itd . moze to intymne
      zwierzenia ale mowie jak jest. A zdaje mi sie ze to wszystko przez towarzystwo...
    • truskawkooowaa. . 07.11.10, 11:17
      mysle że chodzi o to że zmienia się troche twowarzystwo, poznaje się nowych nie
      koniecznie dobrych ludzi . zaczynają się paiperosy, imprezy.

pozatym dorastamy w wieku 13,14,15,16 lat. zmieniamy się nie tylko fizycznie.

ogółem większość moich koleżanek zmienia się ale nie koniecznie na dobre.;c
      ciekawe czy ja też dam się 'zwariować'.; pp
    • malinka.. Cóż... 07.11.10, 11:32
      Tak, gimnazjum zmienia ludzi, tak jak liceum, a później studia.
      Dziewczyny w gim lepiej się ubierają, malują się itp, a niektóre zaczynaja pić, palić czy tam brać;/
      Natomiast chłopaki tak samo jak dziewczyny chcą się podbać wink Zaczynaja chodzić na siłownie itp wink)
      Zaczynaja się imprezy i nocne wypady z przyjaciółmi ;P
      Czy ja wiem, czy to takie dobre. No ale cóż, każdy sie zmienia i nic na to nie poradzimy wink)
      • hellokiciara Re: Cóż... 07.11.10, 12:33
        W sensie palenie ,ćpanie i być w elicie szkolnej ? Nie . nie jestem nachalna , nie pcham się do
        grupy wartej zero . tacy ludzie niczego nie osiągną w życiu .
        może i trochę się zmieniłam . nie jestem taka jak w podstawówce .zdaję się , że
        próbowałam być fajna na siłę , chodzić z dziewczynami które rządzą , ale i tak je lubiłam i
        nadal lubię .
        w podstawówce uciekałam , wagarowałam .ale teraz z jednej strony uświadomiłam sobie ,
        że w gimnazjum to już nie są żarty .
        tak czasem nie chcę się iść do szkoły ,ale jakoś trzeba się pogodzić z tą myślą i iść .
        pod innym względem czy się zmieniłam ? sama tego nie zauważę ,mysi być ten ktoś który
        od dawna mnie zna i porównać jaka byłam . brakuję mi dawnej klasy w której byłam .
        nie mam zbyt do nikogo zaufania .jestem zadumana w sobie i zamknięta .mam swoje
        podglądy .

• frutella_xd Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 12:40
      Sporo moich znajomych strasznie się zmieniło, jak poszło do gimnazjum.
      • boleyn Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 08.11.10, 20:17
        frutella_xd napisał(a):

> Sporo moich znajomych strasznie się zmieniło, jak poszło do gimnazjum.
        Ciekawe!big_grin
    • cesautres no 07.11.10, 12:46
      tak już jest , w gimnazjum większość próbuje udowodnić na siłe że nie są już dzieciakami ,
      dziewczyny zaczynają się malować i lepiej ubierać , nie którzy zaczynają palić i pić , co dla mnie
      jest zupełnie głupie , bo to wogóle się nie jest oznaka dorosłości raczej skrajnej głupoty
      noi przekleństwa , ja też zauważyłam że coraz częściej klne , tak mi już weszło niestety .
    • czacha421 tiu.;*;*;* 07.11.10, 12:47
      zmienia i to bardzo.crying
      • donia.19 ..... 07.11.10, 12:54
        ja nie wiem, bo mieszkam na wsi i mam podstawówkę razem z gimnazjum... ale zmienia...
        mam koleżankę która poszła do większego miasta i zrobiła się strasznie " paniusiowata"...
        W sumie to zależy od charakteru , bo jeśli ktoś czuje sie dobrze takim jakim jest ,nie bedzie
        sie wtapial w tlo i robil to co inni będzie taki sam ... [moje zdanie] wink
    • khepri zmienia, ale niektorych na lepsze :) 07.11.10, 12:55
    • paulka. Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 12:57
      Tak to prawda. Być może jest to powód, że nie chcemy się różnić od innych lalek,
      umalowanych, wytapetowanych i extra ubranych. Dotyczy to również naszego
      wnętrza. Też to zauważyłam. Nie zmieniajmy się. smirk
    • united12 Re: Czy gimnazjum zmienia ludzi? 07.11.10, 13:00
      Prawda to jest ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka