Dodaj do ulubionych

Okularnice :)

09.11.10, 19:55
Czy nosicie okulary od optyka? Jeśli tak - od kiedy, przeszkadzają Ci, jesteś daleko- czy krótkowzroczna, a może jednak wolałabyś soczewki kontaktowe? Co myślisz o osobach które noszą okulary 'zerówki' tylko dlatego że chcą mieć okulary? Czy oceniasz człowieka po tym czy nosi okulary?Wypowiadajcie się smile

Ja noszę okulary od 4 lat, jestem krótkowzroczna. Właśnie jutro odbieram nowe oprawki. Chciałabym nosić soczewki, bo w okulary niezbyt mi odpowiadają. O 'zerówkach' nie mam zdania. Wybór osoby która je nosi wink Nie oceniam ludzi po tym czy noszą okulary, ponieważ to jest nie fair w stosunku do nich. To tak jakby ktoś śmiał się z ciebie bo nie podobają mu się np. twoje nogi...(wiem, głupi przykład...). to nie jest ich wybór czy dobrze widzą czy nie.
Obserwuj wątek
    • jonasofanka hm 09.11.10, 19:58
      Dużo osób w mojej klasie nosi okulary . Ja czekam aż mi przyślą z allegro nerdy zerówki. ładne są , więc kupiłam tongue_out.
    • miastowa. Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:01
      tak, nie nawet je bardzo lubię , mam - 0,75 , zerówki dla mnie luzik bo sama noszę modne kujonki więc .
    • chocolatex Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:04
      Ostatnio w szkole mieliśmy badanie wzroku i mi wyszło pozytywnie, czyli nie mam żadnej wady, chociaż w sumie to się dziwię, bo od tego komputera to powinnam mieć nie za dobry.
    • ciapolka Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:06
      Wzrok mam bardzo dobry, niekiedy po prostu mi się rozlewa, albo mam mroczki przed oczami, ale to tyle.
    • meggi_13 Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:08
      ale mi nie chodzi o te nerdy bo w takich każdy chodzi wink myśle o takich normalnych okularach, tylko że 0 smile i ja mam -1.00 i w sumie to sama sobie na to zapracowałam bo siedziałam przy kompie za długo i czytałam prawie bez światła tongue_out
    • trufla Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:13
      W wieku 6 lat wykryto u mnie zeza i nosiłam okulary korygujące wzrok aż do tamtego roku. Okazało się, że zez przeszedł w krótkowzroczność i teraz bez okularó jestem prawie ślepa...
    • indigo Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:28
      Ja mam okulary z vision express.
      Wada wzroku +50 (jakoś tak)
      Czasami mnie denerwują .
      Często trzeba je czyścić ,jak pada deszcz trzeba zdjąć .
      Często przeszkadzają oprawki.
      A co do tych którzy noszą zerówki ,no to ich sprawa.Niech sobie robią co chcą.
      Nie oceniam ludzi czy noszą okulary czy nie ,bo to nie ma sensu.
      • meggi_13 Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:38
        też mam z VisionExpress big_grin
    • soulik. Re: Okularnice :) 09.11.10, 20:54
      Krótkowzroczność ,Noszę od miesiąca ,Trochę przeszkadzają ale można się przyzwyczaić ,Nie chciałabym soczewek. :3.
      • kasiekk2 Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:02
        Ja nie nosze okularów .
        Nie oceniam ludzi noszących je . Niektórym dodają nawet uroku suspicious
    • gabi_989 Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:03
      Nieee... i dobrze bo nie chce...
    • only_exception Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:03
      Ja około 4 lata nosiłam okulary. Jestem krótkowzroczna ;p Teraz od 1.5 roku noszę soczewki. Jak najbardziej polecam, są 100 razy wygodniejsze, bardziej komfortowe. Jedyny minus to, to, że trzeba kupować co jakiś czas nowe. Ja nosze miesięczne. Kupuję 3 pary <bo są pakowane po 3> i daję 100 zł. No i jeszcze płyn, to też około 30 zł.
      Nie przeszkadza mi czy ktoś nosi okulary czy nie, czy ma aparat na zęby czy nie. To samo zdanie mam do zerówek. Jak ktoś ma ochotę i dobrze się z tym czuje to fajnie wink
      kisskiss
      • pola16 Ja też powinnam nosić... 09.11.10, 21:08
        ale mam na szczęście kontakty. Nie, żebym miała coś do okularów, ale miałam dużą wadę minusową wzroku, więc mi to nie pasowało. Trochę pomarudziłam, aż kupili mi 'kontakty'. ludzie, którzy noszą 0 nie oceniam, bo w końcu modni są.
        • kingella24 Re: Ja też powinnam nosić... 09.11.10, 21:24
          ja nosze od 6 lat, mam krótkowzroczność, nienawidze okularów, nie chciałabym mieć soczewek, bo to chyba jeszcze gorsze niż okulary sciana co do tych zerówek, to mysle że to głupota tak nosić okulary jak sie nie ma wady wzroku. tak zazdrosze tym co nie mają okularów crying wyglądam przez nie jak kujon, którym wedłyg mojej klasy jestem crying
    • rose_alie Re: Okularki.. xDD 09.11.10, 21:04
      Noszę okulary od września... mam wadę 1.00 i 1.25, wolałabym soczewki ale rodzice się nie zgadzają... Nic nie mam do ludzi którzy noszą okulary... bo sama je przecież noszę...xDD
    • fictive. :) 09.11.10, 21:10
      Noszę okulary już od sześciu lat. Jestem krótkowidzem big_grin
      Soczewek się boję. Kiedyś widziałam jak jednej dziewczynie ta soczewka jakoś tak się "schowała" pod oko. No , widok nie przyjemny. Myślę, że lepiej wyglądam w okularach, a może to tylko kwestia przyzwyczajenia ? Nie wiem. A o tych zerówkach nie mam zdania. Choć gdybym miała wybór nie nosiłabym zerówek. Okulary czasem przeszkadzają...
    • wisienka9 Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:13
      .
    • vavamuffinka Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:16
      Na szczęście nie noszę, ale wiem że muszę i pewnie będę musiała cry
    • mewusia Re: Okularnice :) 09.11.10, 21:16
      ja mam od chyba 2 lub 3 lat . ale chyba 2
      nie nosze cały czas choć musze ale mi nie pasują więc . zaczne nosić jak jużnie dowidze słupa na drodze
      soczewki mnie brzydzą .boje sie to wkładać - siostra wkłada i mnie to brzydzi

i nie wiem jak to sie nawywa ale nie widze tego co jest dalekoo .
      • meggi_13 Re: Okularnice :) 10.11.10, 19:09
        no to jesteś krótkowidzem smile a noszę tylko jak czytam, jestem w szkole, oglądam TV i siedzę przy kompie smile
    • l.o.v.e ;] 09.11.10, 21:21
      Noszę okularki. 5 miesięcy. Nie lubię. Wada 1.5 i 1.75. -_-
      Czekam na szkiełka.
    • blablablaa stereotyp! 09.11.10, 21:24
      ja również powinnam nosić okulary, ale nie noszę ich dzień w dzień. nie chodzi o to, że się wstydzę, ale po prostu bez nich mi wygodniej (wiem, głupio to brzmi).
      osoby noszące okulary są zwykle postrzegane jako kujony, osoby spokojne, nudne. ja chcę ten stereotyp przełamać! dlatego zamówiłam sobie dres z endorfiny.<: odp.ierdole się na skejtowo i ubiorę okulary, to będzie wyglądać zabójczo.<:
      • meggi_13 Re: stereotyp! 10.11.10, 19:10
        masz rację z tym stereotypem... mnie uważają za kujonkę -.-
        • laney. Okularnicą jestem. :D 10.11.10, 21:10
          Ja też noszę okulary, nie widzę z daleka. ;|
          Okulary noszę ponad rok, a ciągle mnie denerwują. Dostaję szału, gdy mam minimalnie pomazane, nie wspominając o kropelkach deszczu...
          Zupełnie inaczej wyglądam w okularach, niż bez - szczerze, to wolałam, gdy nie musiałam ich nosić, ale cóż, moja wada malutka nie jest. A na prawe oko widzę dużo lepiej - lewe jakieś takie beznadziejne. big_grinD
          Osoby, które noszą zerówki - może to szpan, może ktoś chce wyglądać poważniej, ich problem.
    • nora. Re: Okularnice :) 17.11.10, 15:36
      niestety noszę okulary. jestem krótkowzroczna.. nie wiem, co myślę o zerówkach , jeszcze nigdy się nie spotkałam z osobami , które chciałyby nosić okulary .
    • ramen Re: Okularnice :) 23.12.10, 11:47
      Ja okulary nosze od, matko długo! Gdzieś z 5-6 lat. Nie widzę z bliska. Wade mam dość dużą. Okulary wogule mnie nie denerwują kwestia przyzwyczjenia, może jedynie w kinie na filmach 3D. Zerówki? Gdyby tak osoba musiała nosić prawdziwe okulary byłaby szczęśliwa, a potem byłoby "Maaaamooo! Kup mi soczewki bo mnie okulary męczą!"
    • plombrng_mary Re: Okularnice :) 23.12.10, 12:05
      od kilku miesięcy wróciłam do okularów i mi to wisi co myślą ludziska o moich okularach bo wybrałam fajne oprawki i pasują do mnie nie chciała bym mieć soczewek to by było dość dziwne wink do 0 nic nie mam.

pozdrowienia dla okularnicwinkkiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka