11.11.10, 19:14
W ciągu najbliższych miesięcy, japońscy rybacy zabiją tysiące delfinów. Czy to złe zjawisko, z którym powinniśmy walczyć czy też wtykamy nos w nie swoje sprawy?

www.savejapandolphins.org/
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • xooxoo Re: Ważny.. 11.11.10, 21:52
      no cóż . niestety tak już jest .
      ja nie mogę zrozumieć, że robi się szum wokół zabijania koni, delfinów itp. a codziennie jemy krowy, świnie . o nich się nie myśli ? to nie zwierzęta ?
      • agradable xooxoo 12.11.10, 11:13
        bardzo popieram Twoją odpowiedź wczoraj rozmawiałam o tym z siostrą lecz ona nie przyznała mi jakoś racji. to przecież też zwierzęta!
        • kasiekk2 Re: xooxoo 12.11.10, 22:20
          Zgadzam się z wami . Aczkolwiek taka jest natura , krowy i świnie jemy . A delfinów nie . Więc jaki jest sens ich zabijania ? Poza tym delfiny to mądre zwierzęta . Bardzo mądre , często pomagają w rehabilitacjach .
          • agradable Delfinki 13.11.10, 15:53
            Ci ludzie nie mają serca. siostra mi powiedziała .. że oni zabijają dlatego że delfinki zjadają im ryby! ale przecież to jest natura one też muszą się czymś zywić .
          • blackout_ kasiekk2 ma 200% racje. 13.11.10, 15:58
          • kawaiikimie Re: xooxoo 13.11.10, 16:08
            Ja się nie zgadzam z tą naturą. Tę 'naturę' wymyślił napalony na mięso człowiek, wg. mnie jest to kanibalizm. Zabicie każdej świadomej żywej istoty powinno być karalne. Co z tego, że to krowa?

A co delfinów to szczerze zawiodłam się na Japonii, myślałam że to całkowicie inny kraj niż Chiny, ale jest coraz więcej argumentów, że te dwa kraje są do siebie podobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka