fungirl627 13.11.10, 21:57 mam problem z pryszczami ;/ niby używam toniku, maseczek itp. ale co zniknie mi 1 pryszcz to zaraz wągry, [z którymi nie wiem jak sobie radzić... ;/ ] pomóżcie... znacie jakieś domowe sposoby czy coś...>>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa1215242 Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:27 też mam problemy z cerą ale było dużo wątków na ten tamat. ostatnio dziewczyny dawały fajne rady poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:23 toniki . i nie ruszaj tego brudnymi rękami . ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
bluebaloon Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:25 Z pryszczami jest jak z dietami...tyle o nich mitów że nie wiadomo w co wierzyć i co skuteczne! Niestety nie umiem Ci pomóc chociaż bardzo bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
bluebaloon Re: problem z cerą ;/ 14.11.10, 00:09 Halo? Odpowie mi ktoś ? Bardzo proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
blackout_ Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:26 nie pij gorącej herbaty/ czekolady, nie jedz czekolady, kup sobie coś na wągry i coś na pryszcze. Nic więcej. Myj często twarz i pilnuj żeby jak się np. spocisz, to przetrzyj ją przynajmniej chusteczką... Mi tyle pomogło.. Tzn. Nadal pomaga, bo co mi pryszcz wyskoczy, to zdrapuje i zaraz mam całą masę. Odpowiedz Link Zgłoś
bluebaloon Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:31 Sorry że ja trochę nie do tematu ale czy ktoś mi może powiedzieć jak założyć wątek na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:31 przecieraj twarz cytryną to o ile wiem pomaga. Na sobie nie próbowałam bo na szczęście nie mam żadnych problemów z cerą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.xx Re: problem z cerą ;/ 13.11.10, 22:31 Mam tak smao myslo plesniowe.? opaskaa zeby wlosy nie lecialy na twarz jak masz grzywke (np. na noc) czasami wystarczy woda i myslo ( nie zawsze zele i peleingy dzialajaa czasem wystarcyz mydlo ) Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star <333 13.11.10, 22:44 Moim zdaniem najlepszym rozwiązanie będzie wizyta u dermatologa. On się na tym zna, więc dobrze ci poradzi. Ja też miałam pryszcze ciągle i poszłam do lekarza, dał mi tam jakieś smarowidło i po kilku tygodniach było lepiej. Minusem tej kuracji jest cena (mała buteleczka tego magicznego specyfiku kosztuje ok 50 złotych, a potem jeszcze dał mi dwie maści też razem kosztowały coś około 5 dych Z Bogiem ^^ Golden_Star Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Domowych sposobów nie znam 13.11.10, 22:49 Ale na pryszcze dobre są tzw żele punktowe. Nakładasz 3-4 razy dziennie i po kilku dniach nie masz pryszcza. Ja mam z Avonu z clearskin, ale w drogerii jest tego pełno, więc na pewno coś znajdziesz dla siebie. JA mam jeszcze bezbarwny szryft przeciw wypryskom też z clearskin i jest dobry. A i codziennie używaj toniku i myj twarz specjalnym żelem. 2 lub 3 razy w tygodniu rób sobie peeling lub maseczkę oczyszczającą. Mam nadzieję ,że pomogłam . Golden_Star Odpowiedz Link Zgłoś
anusia25 Re: problem z cerą ;/ 14.11.10, 00:18 Ja kiedyś miałam pare pryszczy ale zniknęły! Oczywiście z moją pomocą . Miałam taki żel oczyszczający z apteki(nie pamiętam nazwy) teraz w razie czego używam toniku z Under 20 i jakiegoś zelu (też z under twenty) Miałam kiedyś taką maseczke z garniera 3 in 1 i po niej to dopiero masakra była. Teraz mam żel Benzacne (z apteki)i polecam ,tylko go trzeba stosować codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia25 Re: problem z cerą ;/ 14.11.10, 00:26 a i jeszcze maseczka aspirynowa :0 Tu masz linkl: www.youtube.com/user/nissiax83#p/search/0/dt3JoaN5zgw Odpowiedz Link Zgłoś
imperfeckt problem z cerą 14.11.10, 00:18 Przede wszystkim trzeba wiedzieć co i jak stosować. : ) Peelingi bardzo niszczą cere dlatego powinno je się stosować nie częściej jak dwa razy w tygodniu. Toniki odpuść sobie całkowicie. ; ) Stosuj krem acnefan asa, jest naprawdę bardzo dobry, dostępny w aptekach. : ) Poza tym myj dokładnie twarz i dbaj o to co jesz, bo głównym powodem trądziku jest dieta. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: problem z cerą ;/ 14.11.10, 00:57 Idź do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, to pomaga sama sprawdziłam ale jak nie chcesz to powinnaś iść do dermatologa on ci napisze odpowiednie dla cb toniki Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 może dermatolog? 14.11.10, 01:06 chociaż szczerze mówiąc, moja koleżanka poszła, zalecił jej jakieś śmierdzące maści, wydała dwie stówy i guzik z tego ma. pielęgnacja, demakijaż. mogę ci jeszcze polecić szare mydło, sama stosowałam i było dobrze, tylko nie za długo, bo wysusza okropnie. stosuj więc dodatkowo krem dostosowany do cery dla nastolatek. firmy nie doradzę, bo to indywidualna sprawa, jak zareaguje twoja skóra. jeśli nic nie pomoże, to najwidoczniej tak już masz, to normalne w naszym wieku. przejdzie. póki co żeby odwrócić uwagę od buzi, ubieraj jakieś apaszki, fajne bluzki albo coś. Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: problem z cerą ;/ 14.11.10, 10:01 codziennie używaj peelingu do zaskórników. na dodatek codziennie po tym, stosuj tonik i krem na noc. wszystko znajdziesz z linii garnier. Odpowiedz Link Zgłoś
susanexoxo Re: problem z cerą ;/ 17.11.10, 08:05 idź do dermatologa . Tak się składa, ze też mam z tym problem i nie ma co leczyć samemu bo możesz jeszcze pogorszyć . Dermatolog lepiej dopasuje kosmetyki do twojego typu cery Odpowiedz Link Zgłoś
ultrafioletowa Re: problem z cerą ;/ 17.11.10, 11:05 koniecznie idź do dermatologa! Ja używam płynu przeciw trądzikowego Afronis, jest mocno na spirytusie (do kupienia w aptece cena ok 8 zł) . Opinie są różne ale mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś