Dodaj do ulubionych

Dość skomplikowane...

20.11.10, 11:25
A więc tak... Podobałam się takiemu chłopakowi. Nazwijmy go X i mam przyjaciółkę - Y. no więc X zapraszał mnie do kina a ja odmawialam bo stwierdzilam ze nie chce miec na azie chlopaka ale on probowal dalej - bez skutku. wiedzialam ze on sie podoba Y wiec staralam sie jej pomoc i probwalam naprowadzic X na Y zeby byli razem... no i ona mu w koncu powiedziala ze on sie jej podoba i X sobie to przemyslal i postanowil ze bedzie z nia chodzic... cieszylam sie dopoki sobie nie uswidomilam ze on sie mi podoba... wiem tez ze oni do siebie nie pasuja i niedlugo pewnie ze soba zerwa i Y bedzie pewnie wtedy przygnebiona, smutna i nerwowa bo taka juz jest. wtedy nawet jak sie odezwe do X to moge popsuc moja przyjazn z Y.

NIE WIEM CO ROBIC! POMOCY!
Obserwuj wątek
    • lulalolu no i... 20.11.10, 11:32
      ja juz sie temu chlopakowi i tak chyba nie podobam sad
    • amela Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 11:33
      jak do siebie nie pasują to na cholerę ze sobą chodzą ? to chore . prędzej czy później ze sobą zerwą , tak czy siak . a Ty może porozmawiaj z Twoją przyjaciółką ?
      • lulalolu amela 20.11.10, 11:36
        chodza ze soba bo on na sile szuka dziewczyny a on sie tej mojej przyjaciolce podoba. wszyscy mowia ze do sibie nie pasuja. gadalam z moja przyjaciolka o tym zeby uwazala i nie nastawiala sie ze to wyjdze
    • lady_cat Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 11:34
      a Y jest twoją bardzo dobrą przyjaciółką ?

jesli tak, to przemilcz tą sprawę . z tym chłopcem przejdzie ci za góra jakiś miesiac, będzie następny . . . a nie warto psuć przyjaźni . coś tam o tym wiem. c ;
      • lulalolu lady_cat i ily 20.11.10, 11:38
        lady_cat - tak. to moja bardzo dobra przyjaciolka, ily - twoja rada byla zrozumiala smile
    • ily Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 11:34
      fakt, dość skomplikowane przez te igreki i iksy, ale to nieważne. jakoś postaram się Ci pomóc. ciesz się póki co, że Y i X są razem, a swój smutek czy zazdrość ukrywaj w sobie. jeśli ze sobą zerwą, a X będzie chciał być z Tobą, lub się przyjaźnić z Tobą, wytłumacz Y, że to raczej nic złego kolegować się z jakimś chłopakiem. zresztą Y z czasem powinno przejść.

nie wiem, czy moja rada jest zrozumiała i skuteczna, ale ja bym tak zrobiła, jeśli nie chce stracić przyjaciółki [ która jest ważniejsza niż chłopak ] nie dawaj chłopakowi znaków, że on też Ci sie podoba. zresztą sama nie wiem. poradzisz sobie. : )
    • phoebe001 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 11:36
      nie warto stracić Y dla X. takie moje zdanie.
    • angie2 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 11:41
      Świetny materiał na senariusz filmowy. big_grin Dobra, teraz poważnie. Kiepska sprawa. Może powiedz o tym X albo Y.

Życzę powodzenia! smile
      • lulalolu angie2 20.11.10, 11:45
        haha co do scenariusza to masz racje big_grin tyle ze ja sie boje o tym powiedziec X albo Y tongue_out
    • lulalolu piszcie dalej jak macie jakies rady... czuwam XD 20.11.10, 11:50
      • werona112 Re: piszcie dalej jak macie jakies rady... czuwam 20.11.10, 11:59
        z X możesz się przyjaźnić lub kolegować - to nic złego smile
        ważniejsza jest raczej Y niż X, takie moje zdanie ; P
        Życzę powodzenia kisspiwo
    • kingusska190 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 17:44
      ojejku, to proste.
      pierwsze musisz doprowadzić żeby X i Y zerwali. następnie odczekasz miesiąc i zaczniesz z nim chodzić
      • lulalolu kingusska190 20.11.10, 18:52
        w sumie ro masz racje....
    • caterina97 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 19:11
      pogadaj z Y . moim zdaniem przyjaźń jest ważniejsza , miałam kilka podobnych sytuacji...
      • euforiia Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 19:14
        Pogadaj z Y . ; D
    • seneka4 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 19:21
      Pogadaj z przyjaciółką. Bądź szczera. Ale też delikatna ,żeby Cię nie zjadła ,bo pewnie dalej jej zależy na X. Kiedy ze sobą zerwą będziesz miała do Niego lepsze dojście, więc może poczekaj z rozmową i powiedz przyjaciółce o tym ,że X Ci się podoba jak zerwą ze sobą?

a ja się zastanawiam nad czymś innym... skoro X na siłę szuka dziewczyny,to skąd wiesz czy nie zerwie z Tobą po powiedzmy miesiącu? Będziesz wtedy cierpieć a On będzie z inną. Jak jest nawet z dziewczyną ,która mu sie nie podoba... jest z Nim coś nie tak. zastanów się nad nim poważniej.
      • decode . 20.11.10, 19:30
        masz do wyboru dwa wyjścia.

1. powiedz Y prawde.

2. kręć z X po cichu, żeby Y się nie zczaiła :d
    • milenka452 Re: Dość skomplikowane... 20.11.10, 19:30
      może pogadaj ale tak szczerze ze swoją przyjaciółką (Y) ale to tak na serio szczerze wink
    • fantvd Re: Dość skomplikowane... 21.11.10, 11:41
      Najpierw musisz sie zastanowic czy naprawde go kochasz, a potem wybrac co jest dla ciebie wazniejsze ta przyjaciółka czy chłopak
    • klama_kcmil Nie mieszaj się. 21.11.10, 11:49
      Posłuchaj - sama ich ze sobą wyswatałaś i teraz na to patrz, trudno. Trzeba było być z nim, jak miałaś okazję, gdy teraz będziesz chciała to zniszczyć będzie to niezwykle wredne z Twojej strony. Jeśli ze sobą zerwą, a Twoja przyjaciółka będzie miała doła nie klej się do niego, poczekaj, aż 'Y' przejdzie i porozmawiaj z nią o nim i wyznaj swoje uczucia.
      • lulalolu Re: Nie mieszaj się. 21.11.10, 15:31
        tak naprawde to nie ja ich wyswatalam tylko inna moja kolezanka.
    • cookie18 Re: Dość skomplikowane... 21.11.10, 15:40
      nie psuj przyjaźnie bo chłopak nie jest tego warty . Potem sie rozstaniecie i nie będziesz miała chłopaka ani przyjaciółki , więc nie warto : )
    • twilight -.- 21.11.10, 16:54
      1) poszukaj wątków o TAKIEJ SAMEJ treści. (było ich baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wiele)
      2) jak ja miałam 11 lat to całe dnie spędzałam na dworzu bawiac się a nie uganiając się za chłopakami indifferent
      • werka197 Zgadzam sie z Twilight 21.11.10, 17:20
        Dziewczynko nie masz innych problemow ?
    • iampositive Tu xd 21.11.10, 17:24
      Miałam tak. Ale to nie Twoja wina, że On Ci się podoba i Twoja przyjaciółka - jeżeli za takową się uważa - powinna to zaakceptować. Bo nawet jeżeli zerwą, to by znaczyło, że zakończył się ich związek. Dlatego też nie może Ci zabronić przypuśćmy się z nim spotykać. A ty sama nie możesz patrzeć tylko na to, co ona czuje, bo w tym przypadku mogłabyś popełnić ogromny błąd, skoro ten chłopak jest w tobie zakochany.
    • amazinga Re: Dość skomplikowane... 23.12.10, 19:47
      Nie psuj ich związku. Na razie to ukrywaj, ignoruj, może przejdzie ci. A jeśli zerwą, odczekaj z miesiąc i działaj.
      choinka
    • koniara8 Re: Dość skomplikowane... 23.12.10, 19:53
      Po prostu wybij go sobie z głowy zapomnij o X. Jeżeli nie chcesz stracić przyjaźni Y.. Zapomnij. On nie jest jedynym chłopakiem na Ziemi . Pozdrawiam!
      • blondi_girl Re: Dość skomplikowane... 23.12.10, 19:57
        Bez obrazy, ale jakbyś miała trochę więcej niż 11 lat to bym moze cos doradziła...
    • sailor_venus Re: Dość skomplikowane... 23.12.10, 20:01
      Nie będę owijać w bawełnę, bo to nie ma sensu. Sama spieprzyłaś, więc teraz musisz ponieść konsekwencje. Jeżeli będziesz się starała rozwalić ich związek, stracisz zarówno X i Y. Jeśli się rozstaną, a Ty zwiążesz się z chłopakiem, stracisz przyjaciółkę. Teraz musisz sobie zadać pytanie: czy warto? Związki w tym wieku zazwyczaj nie bywają trwałe, w przeciwieństwie do przyjaźni.
      Życie jest brutalne. Nie zawsze dostajemy to, co chcemy. Musisz się z tym pogodzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka