sweetlimee Re: Bunt nastolatek ;/ 23.11.10, 19:33 Ja byłam taka pilna uczenica a teraz mam wszystko gdzieś chce sie bawic i próbować nowych rzeczy .;**...fajnie , że założyłaś taka watek...ja lubie sie buntować nie dam soba pomiatać..;D Odpowiedz Link Zgłoś
fajnagirl_xd Re: Bunt nastolatek ;/ 23.11.10, 19:40 Mam dokładnie tak samo Byłam kiedyś kujonkom, słuchającą Cyruski itp. a teraz mi za to wstyd <wstyd>. Teraz słucham fajnej muzyki, podoba mi się moje podejście do nauki ( moje oceny nie bardzo się zmieniły, ale już się nie uczę tylko np. robię ściągi) no i czasem zdarza mi się przekląć Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Bunt nastolatek ;/ 23.11.10, 19:44 Ja przeżywam bunt w nieco innej odmianie... No ale nawiązując do twojego przeklinania to... hmm... Samej mi się zdarzy i to nawet często jak jestem nerwowa, ale staram się nad tym panować. A wiesz dlaczego ? Bo nieraz wracając do domu jak słyszę dziewczyny w moim wieku jak klną co drugie słowo to źle mi się robi... To ani im wieku nie dodaje ,ani nie czyni z nich fajniejszych wręcz przeciwnie szkoda mi się ich robi jak słysze ich ubogie słownictwo przeplatane z 'łaciną podwórkową'... No ale, a co do ocen nie musisz jeździć na 5 i 6 ale ucz się tak abyś nie miała do siebie pretensjiw wyborze przyszłości.... Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Bunt nastolatek ;/ 23.11.10, 22:20 Bunt – pojęcie z zakresu nauk społecznych. W koncepcji Roberta Mertona oznacza sposób przystosowania jednostki poprzez odrzucenie celów społecznych grupy oraz społecznie uznawanych środków realizacji celów społecznych oraz zastąpienie ich własnymi celami i środkami ich osiągania. Zachowania tego typu pojawiać mogą się pod wpływem długotrwałej anomii, jak również w przypadku odrzucania kultury dominującej i zastępowania jej kontrkulturą. to mówi ciocia wiki. Tak więc buntem raczej nie nazwałabym zwiększenia popularności w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś