Dodaj do ulubionych

Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź prosze

29.11.10, 18:33
PROSZE POMÓŻCIE

A więc tak na początku zaczyna się to od tego że kiedyś dawno temu no może nie tak dawno bo od września..
Kochałam sie w takim chłopaku.. Filipie.. zaczęło się to nie pamiętam jak ale chyba przez n-k.. rok temu.
Był to mój obiekt westchnień krótko mówiąc.. a teraz jest on obiektem mojej przyjaciółki..
Zerwałam z nim tą '' miłość '' we wrześniu.. o coś się tam '' posprzeczaliśmy '' ...
Ale w środku lub na początku Listopada moja przyjaciółka Sandra się w nim zakochała.. Wywnioskowałam to w niepewności z komentarzy i pinesek na naszej klasie.. praktycznie przy każdym zdjęciu pineska tylko u niej dla Filipa a u niego dla Sandry.. i pod większości zdjęć komentarze typu : super fotka , czadowa fotka , fajnie , super , ekstra i te duperele co nie ??
No ale mało tego później za kilka dni moja '' zagadka '' tak to ujme sie rozwikłała..
Sandra sama się przyznała że zabujała się w Filipie.. Ale nie w tym rzecz..
Rzecz jest w tym.. że ja nie chce aby ona z nim gadała nie wiem czy to zazdrość czy coś ale nie chce.. Boje się że strace najlepszą przyjaciółke.. bo Sandra cały czas o nim gada i w ogóle.. am to serdecznie gdzieś za przeproszeniem.. co mnie obchodzi mój '' eks '' ??
Prosze o propozycje co mam zrobić bo ja nie wiem nie mam pojęcia..
Jak Sandrze wybić z głowy Filipa..
Bo ta '' miłość '' jest bez wzajemności.. czuje to..
a z resztą nie chce aby skończyła tak samo jak ja na łzach..
Jeszcze poprosiła mnie niedawno żebym jej znalazła o czym można gadać z chłopakiem

Z góry dziękuje..
P.s będzie jakaś nagroda
Obserwuj wątek
    • riki1246 prosze pomóżcie dla mnie to ważne 29.11.10, 18:44
      • serduchowo Re: prosze pomóżcie dla mnie to ważne 29.11.10, 18:52
        wy i te wasze boyowe sprawy....
      • ann132 Re: prosze pomóżcie dla mnie to ważne 29.11.10, 18:57
        Nie wiem. Moze z nia tak na powaznie porozmawiaj i powiedz, ze przez niego moze plakac i ze pozniej bedzie miec przez to tylko same problemy i nic wiecej. A jak to nie pomoze to ... no nie wiem. Rozumiem cie, ze chcesz dla niej jak najlepiej bo to twoja przyjaciolka, ale jesli to do niej nie dotrze to po prostu bedziesz musiala to jakos zaakceptowac. Choć wiem, ze to bedzie dla ciebie bardzo trudne.

P.S.
        Trzymam kciuki wink
      • not_fun Re: prosze pomóżcie dla mnie to ważne 29.11.10, 19:13
        zrzuć jej na głowe 2 tonowy samochód na 1000000000% zapomni smile
    • riki1246 odświerzam 29.11.10, 18:52
      • avarice Re: odświerzam 29.11.10, 18:57
        Wiesz co Ci powiem to sie nazywa "pies ogrodnika" sam nie chce a innym nie da. Skąd morzesz wiedzieć czy to jest bez wzajamności, moze on czuje coś innego do niej niż do Ciebie? Daj sie sytuacji rozwijać, a jeśli jestes dla niej prawdziwą przyjaciółką to jej pomóż. A jak się przejedzie to jej sprawa. Przeciez widziała co brała a Ty jej nie mów "A nie mówiłam!" Tylko podaj husteczke i przytul. A jeśli za często o nim gada to poroś ja aby trochę s tym przystopowała. Co Ty na to?
    • stuki Tutaj :) 29.11.10, 18:53
      Miałam trochę podobną sytuację.Po prostu powiedziałam koleżance że nie chce żeby mówiła cały czas o nim. Ale niestety ty nie możesz jej zabronić z nim rozmawiać. Jesteś po prostu zazdrosna a o kogo musisz zapytać samą siebie wink
      • riki1246 @stuki 29.11.10, 18:58
        a tak co do tego że nie chciałaś żeby ta koleżanka cały czas o nim gadała to ona przestała ??
    • fano__x szczera rozmowa. 29.11.10, 18:59
      szczera rozmowa jest zawsze najlepszym rozwiązaniem. opowiedz jej wszystko dokładnie jak się na nim zawiodłaś. powiedz jej, że nie chcesz żeby cierpiała tak samo jak ty. a tak z innej strony to nie rozumiem czemu twoja przyjaciółka, chce być z twoim byłym. coś tu nie w porządku XD także musisz spiąć tyłek, i bez stresu i bez jakichkolwiek niepewności powiedz jej prosto w oczy co jest grane, jeśli jej nie spodoba się ten pomysł żeby dała sobie z nim spokój, to może ty zastanów się czy na pewno ją chronisz? bo na pewno tak łatwo go sobie nie odpuści. powtarzaj jej, że jest dla ciebie jak siostra i chcesz dla niej jak najlepiej.

+ napisz kiedyś do mnie czy na forum, jak ta sytuacja się powikłała wink trzymam kciuki.
      • riki1246 @fano__x 29.11.10, 19:06
        okey napisze jak nie zapomne ;p ;*
        • fano__x ok :pp 29.11.10, 19:31
    • bellacullenx nie bądź samolubna.. 29.11.10, 19:14
      Dziewczyna się zakochała- no cóż, bywa..
      pewnie gdy ty byłaś w nim zabujana to też o nim cały czas gadałaś.
      Jeśli Filip cię nie zranił, jeśli nie obgaduje jej za plecami i wgl. jest okej to się nie wtrącaj.. tutaj twoje 'co mnie obchodzi mój eks' jest nie ważne..
      jeśli jest to twoja przyjaciółka to nie stracisz jej przez chłopaka, musisz się z tym pogodzić i tyle.

sory ja uraziłam..
    • paula03 Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 29.11.10, 19:16
      Wiesz sorry ale moim zdaniem prawdziwa przyjaciółka nie powinna być z byłym chłopakiem swojej przyjaciółki,takie jest moje zdanie.
      Wydaje mi się że Twoja kumpela źle robi zarywając do niego!
      Może powinnaś jej o tym powiedzieć...
    • ily ja bym - 29.11.10, 19:23
      poprosiła przyjaciółkę, by nie mówiła tyle o Filipie przy Tobie, ponieważ trochę Cię to boli. w końcu był Twoim chłopakiem prawda? wytłumacz jej, żeby najpierw upewniła się czy on ją kocha, żeby ona później nie miała rozczarowań. albo sama nawiąż z nim kontakt i podpytaj ukradkiem go o Sandrę. c;

a co Ty możesz zrobić w takiej sytuacji?
      staraj się nie rozmyślać tyle o Filipie. jeśli skończyliście, to znaczy, że nie byliście dla siebie stworzeni, albo coś. czasami też tak mam, że jestem zazdrosna p byłych, ale nie okazuję tego. bądź twarda. przetrzymasz to. Sandra wkrótce się w nim odkocha i będziesz miała spokój. c;
      • riki1246 Dziękuje wam na prawde 29.11.10, 19:30
    • kaarolinaa Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 29.11.10, 19:31
      Mhhm, no cóż trochę to skomplikowana sprawa . Myślę, że po pierwsze, powtórzę po poprzedniczkach powinnaś z przyjaciółką porozmawiać . Poprosić, aby nie mówiła tyle o twoim byłym, a jej aktualnej miłości tak dużo, bo to przypomina ci te wszystkie wylane łzy i smutne chwile . Uważam, że trochę dziwne jest kiedy przyjaciółka umawia się z twoim byłym, ale cóż czasami tak sprawy się toczą ! I w żadnym wypadku nie możesz zabronić jej się z nim spotykać, lecz porozmawiać z nią o tym musisz . Trzymaj się ! Mam nadzieję, że sprawy się dobrze ułożą i nadal będziecie przyjaciółkami niezależnie od chłopaka i jakichś konfliktów !
    • mariolka0050 Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 29.11.10, 19:46
      troche to skomplikowane ale w takich sutuacjach ja i moja friend kożystamy z naszej wczesniej ustalonej zasady żaden jej eks nie moze byc moim chłopakiem i na odwrót
      • riki1246 ale ona na taką zasade sie nie zgodzi Sandra ..... 29.11.10, 20:01
        za bardzo jest w nim '' zakochana '' a chciałabym taką zasade żebyś wiedziała
    • zuzka1802 Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 29.11.10, 19:51
      no to pogadaj z nia o tym szczerze albo coś . ja też sie kiedyś bujałam w takim Filipie a tydzień temu sie odbujałam ale on mnie niestety nie lubiła w życiu i więc to nie miało sensu więc dałam se z nim spokój i juz nic do niego nie czuje...
    • wikiki Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 29.11.10, 20:03
      No i proszę, rok temu byłam w tej samej sytuacji, kochałam się w takim chłopaku i moja ,,kumpela'' ( mam z nią teraz problem, bo nam ukradła przyjaciółkę) wszystkim to rozpowiedziała uncertain A to nie wszystko, później jak się w nim odkochałam ( no, ale jednak zawsze coś tam do niego czułam), dokładnie tydzień później na wycieczce klasowej, moja niby ,,kumpela'' zaczeła z nim chodzić ! Po prostu zalała mnie fala zazdrości i smutku sad Ona wiedziała, że trochę coś do niego czuje, ale zaczeła z nim chodzić. Straciłam przyjaciółkę i do dziś mam jej to za złe, chociaż już zerwali, ale do chłopaka nie mam żalu.

Zrób co w twojej mocy by nie stracić kumpeli ! Wiem, że szczera rozmowa pomoże nieważne czy coś jeszcze do niego czujesz czy jesteś zazdrosna, ważne żebyś poinformowała ją o swoich uczuciach. A jeśli Cię nie posłucha i powie, że trudno i zacznie krzyczeć, że to twój były i że mówiłaś żę go już nie lubisz lubisz to to nie jest prawdziwa kumpela. A zresztą będziesz wiedzieć co masz zrobić, żebuy chłopak nie zepsuł waszej przyjaźni. Powodzenia !
    • piratka13 Nie ma to jak miłość przez internet . 30.11.10, 16:52
      • caterina97 Re: Nie ma to jak miłość przez internet . 01.12.10, 14:59
        piratka, to to było przez net ? ja zrozumiałam , że ona do niego zagadała na nk a potem w rl coś tam x dd
    • cukierkowa09 Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 01.12.10, 15:08
      myślę , że nie powinno się wgl chodzić z 'eks' swojej przyjaciółki. no ale to tylko moje zdanie .
    • pyskatagowniara Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 01.12.10, 15:19
      Bardzo chętnie ci pomogę . Rozumiem twój problem . Może porozmawiaj na osobności z tą Sandrą i zapytaj się jej czy woli Filipa czy ciebie powiedz jej że chcesz jej dobra i chcesz uniknąć końcowego płaczu . Powiedz jej że on bawi się każdą dziewczyną a potem ją rzuca jak zabawke. Jeśli uważa cie za przyjaciółke i zależy jej na waszej przyjaźni to cię posłucha a jeśli nie znaczy że nie była ciebie warta i musisz sobie poszukać nową przyjaciółkę . Napisz do mnie chętnie cię poznam . ;**** Życzę powodzenia. ;***
    • iamyourdrug Re: Przyjaciółka , Chłopak , Ja - Problem wejdź p 02.12.10, 00:36
      co to za przyjaciołka ktora umawia się z twoim bylym ? ja chyba bym zerwala przyjaźń jakbym sie dowiedziała że moja kumpelka spotyka się z chlopakiem z którym kiedyś bylam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka