Dodaj do ulubionych

Problem z włosami

02.12.10, 17:45
Hej kiss
na początku chciałabym was serdecznie pozdrowic...
łooo bo kiedy ja na kotku byłam

No a teraz mój problem :

No więc mam długie kręcone włosy ,
których strasznie nie lubię...
i nie które z was które je mają wiedzą że jak są mokre to są ładne wręcz śliczne smirk
ale za to jak wyschną są okropne !!! uncertainuncertainuncertain

próbobałam różnych środków do włosów kręconych
papilotów i nic...
efektu zbytniego nie ma
od czasu do czasu je prostuje ...
ale to mi sie nudzi bo są strasznie gęste indifferent

Osttnio wpadłam na pomysł o lokówce...
i mam pytanie czy która z was używa jej
jaką firme polecacie ?

A może macie sposób na ładne ich ułożenie albo jakieś środki do nich [?]
Proszę pomóżcie mi

Sorki za błędy

jeszcze raz pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi kissbig_grin
Obserwuj wątek
    • selcia_gomez_ Re: Problem z włosami 02.12.10, 17:50
      Wiesz ja też mam kręcone włosy tylko że mi się jakoś same układają. Ale jeżeli mam jakiś problem z nimi to używam albo pianki do włosów albo ma taki dość dobry produkt:

Mam nadzieję że pomogłam smile
      • selcia_gomez_ Re: Problem z włosami - Poprawka :) 02.12.10, 17:51
        https://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.pakcosmetics.com/images/content/productimgLarge/ElviveCurlPower.jpg&imgrefurl=http://www.pakcosmetics.com/Hair-Care/Hair-Styling/Waves-and-Perms/Studio-Curl-Power-Waves-Defining-Spray.html&usg=__pa2VLkgFeDug-6JNoQgWBXkO-Bk=&h=290&w=240&sz=14&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=iCyWD2I3sTHMJM:&tbnh=154&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3DLoreal%2Bspray%2Bcurl%2Bpower%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D620%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=302&vpy=240&dur=211&hovh=232&hovw=192&tx=103&ty=120&ei=9833TNnjG8i0hAfqqI3HDw&oei=9833TNnjG8i0hAfqqI3HDw&esq=1&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:6,s:0
        • misiaaaa selcia_gomez_ 02.12.10, 17:54
          No mi tez sie czasem same jakoś ładnie ułożą...
          ale to tylko czasami sad

a tobie sie one tak nie " puszą " ?

Tak , tak
          nawet pomogłas...kiss
          a używasz lokówki albo soc ?
          • selcia_gomez_ misiaaaa 04.12.10, 23:21
            Wiesz co staram się nie używać lokówki bo niszczy włosy. Napewno wcieraj odżywke po kąpieli to będą się ładniej układać. Ja najczęściej używam pianki albo coś podobnego do tego sprayu co ci wysłałam linka a tak to czasami prostuje smile
    • magy10041996 Re: Problem z włosami 02.12.10, 17:55
      tak ja nie mam tego problemu choc mam kręcone własy po prostu ich po myciu nie czesz wogule albo pianka i suszarka do włosów mi to pomaga
      • misiaaaa Re: Problem z włosami 02.12.10, 18:10
        jak ja wytrzyma nie mogej ak je rozczesze...surprised

Zawsze rozczesuje je jak sa mokre i zostawiam
        robią sie śliczne lokii fale i wgl ...
        ale po kilku godzinach juz sie puszą uncertainuncertain
        • misiaaaa Re:Poprawa tego powyżej 02.12.10, 18:11
          jak ja wytrzymac nie moge jak ich nie rozczesze...surprised
          >
          > Zawsze rozczesuje je jak sa mokre i zostawiam
          > robią sie śliczne lokii fale i wgl ...
          > ale po kilku godzinach juz sie puszą uncertainuncertain
          • magy10041996 Re:Poprawa tego powyżej 02.12.10, 18:16
            to sprubuj jedwabiubig_grin
            • misiaaaa Re:hmmm 02.12.10, 18:20
              Próbowałam..
              moje włosy są dziwne raz są ładne a raz wyglądają
              tak haa uuu jjoot ooo wuuu oooo
              że masakra..;/

ale dzięki za rade kiss
    • martacullen Re: Problem z włosami 02.12.10, 18:22
      Kitek , i po sprawie XDD smilecool
    • zuzanna. Re: Problem z włosami 02.12.10, 18:25
      no ja też mam takie faliste , ale mi się nie puszą ...
      ja na Twoim miejscu to bym brała je na żel , modelowała , pryskała jakimiś płynami na proste włosy , lub puszące sie ....
      • loveme. Re: Problem z włosami 02.12.10, 18:36
        mam ten sam problem moje włosy raz wyglądają naprawdę ładnie, a raz okropnie, używam pianki nivea do włosów kręconych 4 jest nawet dobra wieczorem po umyciu włosów nakładam piankę wielkości mandarynki i wgniatam ją we włosy , rano też używam ale mniej i suszę je suszarką.Przeważnie wyglądają ok wink kiss
    • malinka1154 Re: Problem z włosami 03.12.10, 15:53
      Ja mam BaByliss PRO Nano Titanum Ultra Curl ja ja kupiłam za 350 zł , ale jest fajna
      • pola16 Opisujesz swój problem, a ja mam tak samo;/. 04.12.10, 23:35
        Więc też czekam na rady...
        Używałam prostownicy nie za fajnie
        dawałam jakiś preperat wygładzający Profi coś, niby dobra marka, na początku działało, ale nie na długo... Zapach nie najlepszy...
        Potem był L'oreal jak się to tam pisze taki różowy również do stosowania z prostownicą/suszarką.... Za sam zapach odpada, ale i tak było cienkie to.
        Zostaje mi odżywka do włosów z Pantin (nie wiem kompletnie jak zapisać) no i kitka... Fajnie wyglądam, ale wolałabym w rozpuszczonych, muszę chyba jeszcze z lokówką pokombinować...
    • ne.gra Włosy kręcone < 3 04.12.10, 23:53
      Dobrą radą jest mycie ich po wstaniu, nie kładzenie się spać z mokrymi. Poza tym polecam odzywki z naftą. Działają nieziemsko - sama mam kręcone blond loczki do pasa : ) dbaj też o nie jakimiś tabletkami, np. drożdżowymi, z witaminą E5. No i ja sama uwielbiam jedwab z Biosilka, szampony z oliwą do włosów kręconych od Fekkai, szampony Pantenee i Gliss Kura. A po wyschnięciu nie polecam pianek, tylko balsam do włosów kręconych z Nivei - można nałożyć dużo, a włosy nie wyglądają na posklejane, trzymają się cudownie i nabierają sprężystości : )
      Także: dobry szampon, odżywka z naftą, jedwab i balsam Nivei - niezbędniki!
      • princess132 @ne.gra 05.12.10, 00:42
        ciekawa jestem twojej wizji mycia włosów po wstaniu XD
        ja na przykład musiałabym chyba wstawać o czwartej rano.
        a co do tego balsamu z nivei, faktycznie jest niezły.
        • ne.gra Re: @ne.gra 05.12.10, 14:48
          Ja daję radę i wstaję o 5 : ) inaczej sobie nie wyobrażam. No i też czesanie kręconych włosów na sucho jest beznadziejnym pomysłem.
    • princess132 skąd ja znam ten ból? 05.12.10, 00:18
      mam loczki, sprężynki.
      są okropne, nienawidzę ich.
      pielęgnacja strasznie męcząca, niewygodna, wolę prostować.
      jak je ci odpowiednio ścieniują, nie będzie ich tak dużo,
      ale jeśli wolisz mieć kręcone,
      to ja ci poradzić mogę suszenie z dyfuzorem, i na tym układanie,
      dawaj na nie żel, a jak już umyjesz, to nie rozczesuj.
      odżywki do loków, szampony, inne takie.
      fryzjer najlepiej doradzi.
      • minaslia Re: skąd ja znam ten ból? 05.12.10, 14:59
        ja też mam długie i kręcone. Po myciu mam bardzo ładne, ale jak już (w suchych włosach) się prześpię to mi opadają i są takie nijakie.
        Moja rada: nie rozczesuj włosów po umyciu, jak już to przed.
        Kup sobie dobrą odżywkę (panteen czy coś takiego) nakładaj, na włosy ale nie spłukuj jej dokładnie i nie wycieraj włosów w zwykły ręcznik tylko w papierowy żeby się nie wysuszały.
        Nie susz włosów jeśli nie jest to koniecznie suszarką. Niech same wyschną, rękami je tak "ugniataj".
        Ja też na ogół mam tak, że górne włosy mi opadają, mierzwią się itd. a pod spodem mam takie ładne loczki to w tedy podpinam je.
    • vampirediaries . 05.12.10, 14:54
      Ja tam używał szczotki z włosia i pianki . No i takiej odrzywki, ale ją tylko zdobędziesz u specjalisty... i jest cholernie droga kosztuje 100 zł za całe pudełko w którym znajduje sie 20 sztuk małych pojemników które maja 5 mlm .... ale pomaga ;]

-VD-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka