14.12.10, 15:42
Chciałam wam zadać nietypowe pytanie czy jak byliście mali przekręcaliście słowa kolęd.?Ja osobiście przekręcałam np. zamiast śpiewać "...chwała na wysokości..." to śpiewałam spała na wysokości.smile
Obserwuj wątek
    • lays_x33 Bardzo fajny wątek ;] 14.12.10, 15:52
      Powiem szczerze,że ja czasami do tej pory przekręcam ;DD
      np. to nie jest przekręcenie ,ale też myślałam ,że ' ...a pokój na ziemi ' to ja się zastanawiałam o co chodzi , bo przecież pokój [ pomieszczenie ] jest na ziemi ;D
      wgl. często przekręcam kolędy ,ale teraz mi z głowy wyleciało ;D
    • monik4 Re: Kolędy;) 14.12.10, 15:55
      Jakos nie pamietam smile
      • elenadamon Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:08
        ja nie pamiętam,ale pewno coś tam przekręcałam... xDshock
    • enjoy Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:02
      zamiast śpiewać ' że panna czysta' śpiewałam 'rzepa naczysta' XD
      wiem, że jeszcze coś przekręcałam, ale nie potrafię sobie teraz przypomnieć. :p
    • arasha Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:02
      to bylo w piatek. z kolezankami przekrecalysmy koledy nagle przechodzi ola nas pani od informatyki a my spiewamy "a potem pod płotem" jak sie pani zezloscila naszczesnie po weekendzie zapomniala smile uff
    • dagmarka1998 Kolędy;) 14.12.10, 16:05
      he he
      nie pamiętaj ale na pewno przekręcałam big_grin
      • alexrusso Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:13
        oj na pewno przekręcałam :p masz + za wątek :d !

alexrussokwiat
        • katsuumi_17 Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:06
          Może nie tyle, że przekrącałam, ale na pewno źle je "rozdzielałam"- spacja nie tam, gdzie trzeba, co zmieniało znaczenie zdania.
    • trufla Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:08
      O tak. Np. zamiast "innymi znaki danymi sobie" śpiewałam "innymi znani danymi sobie"...
      • cariette Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:12
        Zamiast "chwała na wysokości" śpiewałam "skała na wysokości" . big_grin Dużo jeszcze tego było , ale nie pamiętam .
        • nikt. Re: Kolędy;) 14.12.10, 19:46
          tak, wiem, mroczne trochę, ale śpiewałam zamiast:

"Poszli znaleźli, dzieciątko w żłobie" śpiewałam " dzieciątko w grobie"
      • trufla Re: Kolędy;) 14.12.10, 20:36
        Albo śpiewałam też zamiast "pastószkowie u swych trzód", "pastuszkowie ósmy cud"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka