julka_p10 14.12.10, 15:42 Chciałam wam zadać nietypowe pytanie czy jak byliście mali przekręcaliście słowa kolęd.?Ja osobiście przekręcałam np. zamiast śpiewać "...chwała na wysokości..." to śpiewałam spała na wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lays_x33 Bardzo fajny wątek ;] 14.12.10, 15:52 Powiem szczerze,że ja czasami do tej pory przekręcam ;DD np. to nie jest przekręcenie ,ale też myślałam ,że ' ...a pokój na ziemi ' to ja się zastanawiałam o co chodzi , bo przecież pokój [ pomieszczenie ] jest na ziemi ;D wgl. często przekręcam kolędy ,ale teraz mi z głowy wyleciało ;D Odpowiedz Link Zgłoś
elenadamon Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:08 ja nie pamiętam,ale pewno coś tam przekręcałam... xD Odpowiedz Link Zgłoś
enjoy Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:02 zamiast śpiewać ' że panna czysta' śpiewałam 'rzepa naczysta' XD wiem, że jeszcze coś przekręcałam, ale nie potrafię sobie teraz przypomnieć. :p Odpowiedz Link Zgłoś
arasha Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:02 to bylo w piatek. z kolezankami przekrecalysmy koledy nagle przechodzi ola nas pani od informatyki a my spiewamy "a potem pod płotem" jak sie pani zezloscila naszczesnie po weekendzie zapomniala uff Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 Kolędy;) 14.12.10, 16:05 he he nie pamiętaj ale na pewno przekręcałam Odpowiedz Link Zgłoś
alexrusso Re: Kolędy;) 14.12.10, 16:13 oj na pewno przekręcałam :p masz + za wątek :d ! alexrusso Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:06 Może nie tyle, że przekrącałam, ale na pewno źle je "rozdzielałam"- spacja nie tam, gdzie trzeba, co zmieniało znaczenie zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:08 O tak. Np. zamiast "innymi znaki danymi sobie" śpiewałam "innymi znani danymi sobie"... Odpowiedz Link Zgłoś
cariette Re: Kolędy;) 14.12.10, 17:12 Zamiast "chwała na wysokości" śpiewałam "skała na wysokości" . Dużo jeszcze tego było , ale nie pamiętam . Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Kolędy;) 14.12.10, 19:46 tak, wiem, mroczne trochę, ale śpiewałam zamiast: "Poszli znaleźli, dzieciątko w żłobie" śpiewałam " dzieciątko w grobie" Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Kolędy;) 14.12.10, 20:36 Albo śpiewałam też zamiast "pastószkowie u swych trzód", "pastuszkowie ósmy cud"... Odpowiedz Link Zgłoś