gorzata.14 16.12.10, 16:47 Pochwalcie się ile wam to zajęło czasu? Od chwili wejścia na lodowisko zaczęło się w miarę dobrze i później lepiej, czy wręcz przeciwnie zaliczyłyście dużo upadków i siniaków nim doszłyście do perfekcji? Wypowiadajcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nick_jonas_jb Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 16:51 Ja się nigdy nie uczyłam. Jeżdżę jak jeżdżę... Wywalam się ale to nic... Odpowiedz Link Zgłoś
donia2107 Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 26.12.10, 00:25 ja nie umiem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
villa111296 jeśli umiesz jeżdzić na rolkach... 27.12.10, 20:33 , jeśli umiesz dobrze jeździć na rolkach to na łyżwach też się szybko nauczysz. Z początku trudno jest utrzymać równowagę .. ale poradzisz so ;DD ja już pa 5 minutach dałam radę Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover ja nie potrzebowałam nauki. xD 16.12.10, 16:52 kocham rolki, jeżdżę od czwartego roku życia, to moja swego rodzaju letnia pasja. kiedy stanęłam na lodzie było podobnie. zaliczyłam chyba tylko jedną glebę, bo jakiś chłopak na nie wpadł. xD a tak to luz, umiałam (i nadal umiem) jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
luflee. 2 minuty. dosłownie. kliik. 17.12.10, 20:45 jeżeli umiesz jeździć na rolkach, jazda na łyżwach nie powinna być trudna. c: Odpowiedz Link Zgłoś
zakochanie . 16.12.10, 16:53 a umiesz jeździć na rolkach? jeśli tak to tylko pierwsze wrażenie, że ślisko a tak to wcale nie musisz sie uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pofu Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 16:55 ja tam jak weszłam od razu śmigałam xd . ale przyznam , że za jak za szybko jechałam , to się przewróciłam na moją koleżankę , to prawie złamałam rękę xp . Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 16:57 Nie jeżdżę na łyżwach. Ale za to jeżdżę na rolkach. Nauczyłam się w jeden dzień . Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 16:58 jak pierwszy raz weszłam na lodowisko, to umiałam już od paru lat jeździć na rolkach, więc jazda na łyżwach nie sprawiała mi problemów. nie uprawiam oczywiście łyżwiarstwa figurowego, tak po prostu sobie tylko popinam po lodzie c: Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 17:05 Na łyżwach jeżdżę od bardzo dawna,więc nie pamiętam ile dokładnie uczyłam się jazdy.Wydaję mi się,że od początku nie miałam z tym żadnych trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry_ Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 17:09 wgl się nie uczyłam. xd weszłam na lód i już umiałam. hah Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 16.12.10, 18:15 tego wgl trzeba się uczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Ja uczyłam się rok 17.12.10, 11:23 Tyle,że z trenerką.Byłam raz nawet na zawodach łyżwiarskich,ale miejsce,wstyd się przyznać.Miałam dużo siniaków,ponieważ od razu jeździłam na łyżwach figurowych,ale przynajmniej teraz,jak się nudzę mogę iść na lodowisko bez obawy,że ktoś mnie wyśmieje Odpowiedz Link Zgłoś
miley Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 11:28 nie uczyłam się odrazu jeżdziłam może dlatego że dużo jeżdże na rolkach od 4 roku życia a mam 14 lat więc nawet dużo Odpowiedz Link Zgłoś
currant_ . 17.12.10, 11:56 ja nie miałam kłopotów. ale to pewnie dlatego , że wcześniej jeździłam na rolkach. odrazu jak weszłam na lodowisko już śmigałam. a myślałam , że będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa13 ^^ 17.12.10, 12:00 ja umiem jeździć na łyżworolkach więc nie było tak źle ale do perfekcji nie opanowałam jeszcze siniaków nie miałam ale jak na pierwszy raz to mało gleb zaliczyłam bo tylko chyba 3 tak do końca to nie pamiętam bo to było z 3 lata temu ale teraz też się zdarza choć za każdym razem jak wchodzę na lód to mam taką małą obawę że się przewrócę ale tak po 20 min. przechodzi i czuję się w miarę pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia a ja chodzę co roku na lodowisko, ale nie mogę się 17.12.10, 12:13 nauczyć, ale nigdy za to nie upadłam. ^^ i jest git. lubię takie chodzenie przy barierce. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 12:20 kiedyś umiałam... zajęło mi to koło tygodnia, ale nie kręci mnie to zbytnio, więc nie jeżdżę Odpowiedz Link Zgłoś
aparatkaa. na początku było dobrze, a potem tylko lepiej :D 17.12.10, 12:37 na początek chodziłam sobie koło bandy i nie chciałam iść na środek . ale dzięki temu nauczyłam się dobrze jeździć <3 po kilki razach na lodowisku jeździłam przez środek i wogóle łyżwy <3 jeżdżę już 2 lata [rocznikowo] . a gleby były tylko w wyniku koszenia przez chłopaków lub przeceniania swoich możliwości usiłując dogonić jakiegoś debila co czapkę zabrał . niestety ostatnio jakiś chłopak podstawił haka i noga mi się skręciła w łyżwie i mam skręconą kostkę . ale z tego powodu wcale nie mam zamiaru rezygnować z łyżew . niestety dopiero pewnie w przyszłym roku . pozdrawiam <3 aparatkaa. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_honey Re: na początku było dobrze, a potem tylko lepiej 17.12.10, 12:49 ja właśnie odwrotnie. na początek jeździłam na środku gdzie zaliczyłam dużo upadków. to taka terapia wstrząsowa. później było tylko lepiej. ogólnie to jeżdżę od 4 roku życia, a umiałam już dobrze gdy miałam 7. czyli 3 lata się uczyłam jeździć bez upadków. Odpowiedz Link Zgłoś
moniss_ Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 12:49 mi się udało łyżwy opanować w 1 dzień upadki były ,ale było przy tym dużo śmiechu xD Odpowiedz Link Zgłoś
hariett Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 12:55 Tak naprawdę tylko kilka razy byłam na lodowisku. Z początku szło mi okej, jakoś jeździłam i nie potrzebowałam lekcji ani nauki. Potem w kolejną zimę poszłam na lodowisko z koleżankami, uprzedziłam je że tylko z trzy, cztery razy miałam na sobie łyżwy i nie jestem w tym jakaś rewelacyjna. Nie szczęście chciało że na lodowisku zaczął boleć mnie brzuch, oparłam się o barierkę i zemdlałam (nie, nie wywaliłam się). Potem zostałam ściągana i dzwonili po karetkę, oczywiście kilka dni przesiedziałam w szpitalu. Trochę się do tego zraziłam i póki co nie chcę jeździć, ale ta utrata przytomności nie miała nic wspólnego z moimi umiejętnościami jazdy na łyżwach, tylko po prostu chodziło o to że źle się czułam.. Na razie jeżdżę średnio i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiyoko13 Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 13:44 jakoś od razu skumałam o co chodzi i pomogłam innym Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 17.12.10, 16:54 Po miesiącu opanowałam to prawie do perfekcji. Trenowałam łyżwiarstwo 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 16:57 Ja uczę się do dzisiaj chociaż na lodowisko jeżdzę co najmniej trzy czy cztery razy do roku. Na razie opanowałam moją własną technikę, a mianowicie odpycham się tylko jedną nogą i jest git. Trzymam równowagę i nawet jeżdżę sobie na środku... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 20:14 Początek nie był łatwy. Pierwszy raz miałam na nogach łyżwy w wieku 6 lat. Nie umiałam wtedy jeździć na rolkach, więc co 5 sekund zaliczałam glebę. Ale byłam strasznie upartym i zawziętym dzieciakiem, więc kiedy trzeci raz weszłam na lód już nieźle śmigałam. Kiedy miałam 8 lat zaczęłam jeździć tyłem i robić jakieś tam pierwsze słabe kółeczka Dzisiaj jeżdżę b. dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ley Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 20:35 na początku trochę się bałam jeździć, ale potem już jakoś poszło. c; Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 20:39 chwyciłam za 2/3 razem , znaczy czasem się jeszcze wywalę wiadomo no ale . Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 20:41 ja najpierw sie troche uczylam, ale mialam wtedy niezle posiniaczony tylek xdd pozniej zaczelam jezdzic na rolkach i jak weszlam na lod, to umial doskolnale ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
werix3 Re: Jak długo uczyłyście się jeździć na łyżwach? 17.12.10, 20:41 ja weszłam na lód i już śmigałam . w sumie to miałam doświadczenie bo jeździłam wcześniej na rolka a to praktycznie to samo : ) Odpowiedz Link Zgłoś