swetasna 19.12.10, 18:29 jakie wy jecie, pieczecie, kiedy ?? bo u mnie co roku są inne tylko zawsze muszą być słynne ciastka mojej babci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swetasna Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 18:35 no co nie jecie ciastek na święta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
serduchowo jem ciastka naświęta 19.12.10, 18:37 ja mam pierniczki miodowo-cynamonowe z lukrem i kolorową posypką, takie sa co roku dżem to znakomity dodatek do naleśników, jednak z plackami ziemiaczanymi nie jest już taki smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: ciasteczkaa <3 19.12.10, 19:10 ciasteczka z orzechami <3. mniam w tym roku chyba wypróbuję nowy przepis na pierniczki Pepparkakor - szwedzkie pierniczki korzenne, można je kupić np. w Ikei Odpowiedz Link Zgłoś
natka535 Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 19:34 Ja do szkoly pieke kruche z polewą czekoladową i posypką. mmmmm.....pycha ale przeważnie to u mnie wdomu mama piecze piernik najlepszy jest jak poleży rok hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 19:38 będę robić babeczki, które kupiłam w opakowaniu. są pyszne c; Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 19:41 Zamiast ciasteczek pieczemy ciasta. W tym roku będą moje ulubione- orzechowiec i krówkowe. Mniaaaaam. No i ciasteczka są, ale z paczek spod choinki i gotowe, a nie własnej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 19:43 pierniczki , ciasto czekoladowe , makowiec , sernik , piernik Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: ciasteczka świąteczne :) 19.12.10, 20:37 akurat dzisiaj piekłam z mamą pierniczki. Odpowiedz Link Zgłoś