Dodaj do ulubionych

Zostać, czy odejść?

21.12.10, 13:16
Ostatnio moja wychowawczyni(uczy matmy) po prostu się na mnie uwzięła! krzyczy, patrzy jak by chciała mnie zabić, ciągle krytykuje i jeszcze znalazła sobie moją BYŁĄ koleżankę na faworytkę i wymazuje jej nagany, rozmawia i śmieje się z nią przez całą lekcje i jeszcze ciągle ją bierze do tablicy i nawet jak robi coś źle to wpisuje jej 5 żeby jej się średnia nie popsuła. ja już tego nie wytrzymuję i chcę się przenieść do innej szkoły ale szkoda mi bo z innych przedmiotów radzę sobie całkiem nieźle (oprócz W-F'utongue_out) i mam tu dużo przyjaciół i kolegów.

Co zrobić?!sciana
Obserwuj wątek
    • meggi_13 Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 13:19
      radzę ci porozmawiać z wychowawcą, tak nie może być! to nie jest nauczycielka... chyba raczej ją powinni wywalić uncertain
    • dominisia1403 Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 13:44
      shockZgadam się z poprzedniczką . Idź z tą sprawą do wychowawczyni albo dyrekcji. Ona nie powinna być nauczycielką.
      • zakochanie ale ... 21.12.10, 13:51
        przecież to jej wychowawczyni, która uczy matematyki się na nią uwzięła! to co ma pójść do niej i z nią porozmawiać? tylko się narazi. najlepiej, żeby twoi rodzice o tym wiedzieli. następnie, na lekcji miej przy sobie włączony dyktafon w telefonie i nagraj wszystko to, co robi twoja nauczycielka. a potem pokaż to mamie, i idźcie do dyrektorki. sprawa się załatwi, a twoja nauczycielka już raczej uczyć cię nie będzie.

druga rada to taka, że jeżeli chcesz się przenieść, to może przenieś się do innej klasy, tam gdzie kogoś znasz, itp itd, byle tylko nie uczyła ich matematyki twoja pani. i tyle. nie stracisz na ocenach, bo przecież reszta, jak nie większość nauczycieli nadal będzie cię znała.

pozdrawiam serce
        • nusia123 Re: ale ... 21.12.10, 14:13
          do równoległej klasy nie chcę iśc bo tam większości osób nie znoszę (oni mnie też) lekcje już nagrywałam ale akurat wtedy ona nie krzyczała a uwzięła się dla tego, że moja mama już u niej i u dyrektora była bo ona przedtem nic nie tłumaczyła
        • meggi_13 Re: niedokładnie przeczytałam... 21.12.10, 14:45
          to jeszcze lepiej, idź do dyra, albo kogoś tam ważnego w szkole ... XD
    • vaniney Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 13:51
      nie martw się,nawet jak pójdziesz do wychowawcy to i tak on murem będzie stał za innym nauczycielem.zawsze tak jest,haha.
    • katsuumi_17 Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 14:01
      Niech matma i wychowawczyni nie zepsuje ci "życia". Nie daj się, zostań i pokaż, na co cię stać.
    • nusia123 Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 14:08
      do równoległej klasy nie chcę iśc bo tam większości osób nie znoszę (oni mnie też) lekcje już nagrywałam ale akurat wtedy ona nie krzyczała a uwzięła się dla tego, że moja mama już u niej i u dyrektora była bo ona przedtem nic nie tłumaczyła
    • dagmarka1998 a więc... 21.12.10, 14:21
      ...ja bym pogadała z tą nauczycielką
      jak masz koleżenki w tej szkole i dobrze się tu uczysz to w innej szkole może ci gorzej iść...
      ja bym na twoim miejscu pogadała z tą nauczycielką
      • hilary_fanka Re: a więc... 21.12.10, 14:27
        wysłać rodziców do pani! Pewnie pomyślisz, że będziesz mieć poodwójnie przechlapane, ale...coś trzeba zrobić, no nie? Osobiście nigdy nie próbowałam, ale mojej koleżanki tata raz poszeł i pani odrazu postawiła jej lepszą ocenę.
    • kcjb Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 14:31
      a walić nauczycielkę.. moim zdaniem nie powinnaś się przepisywać bo w innej szkole możesz trafić na jeszcze gorszą
    • eweel95 Re: Zostać, czy odejść? 21.12.10, 15:05
      idz do pedagoga.
    • scarrlet Zostań :) Wejdz tu 21.12.10, 15:47
      Dlaczego ty masz akurat odchodzić? To co sie dzieje nie jest twoją winą, i wcale nie musisz ponosić za to kary. Masz przyjaciół, wieć nie jest tak źle. Ucz sie z tego przedmiotu i staraj sie udowodnić, ze jesteś lepsza a mino to masz gorsze oceny. Więc , wina nie leży tu po twojej stronie, ale ewidentnie po stronie nauczyciela, a jesli znajdziesz wiecej osób o takim samy zdaniu co ty to mozecie isc do rzecznika praw ucznia, i to zglościc, nie bedziecie miec z tego powodu konsekwencji, bo po to on jest, by pomóc uczniom smile DAsz radeę!
      Proszę zagłosuje smile Klikaj i pomóż mi!
    • yahaooo Moja droga! 23.12.10, 09:57
      A czy kiedy twoim rodzicom robi się ciężko, uciekają? Nie można zostawić przyjaciół, którzy są ci tak bliscy. Trzeba walczyć, a nie wywieszać białą flagę. Takie nastawienie nastraja nas na przyszłość. Ale chodzi tu o ten problem. Nauczyciele bywają wredni i złośliwi, ale uczniowie nie mogą sobie na to pozwolić. Wytłumacz komuś bliskiemu co się dzieje, a następnie (jaka by nie była) porozmawiaj z nauczycielką. Jeśli te czynniki zawiodą, zwróć się o pomoc do szkolnego pedagoga. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej napisz.
      • olusia... Re: Moja droga! 23.12.10, 10:11
        Wyslij do niej rodziców albo sama idź
    • only_exception Re: Zostać, czy odejść? 23.12.10, 10:07
      idź do szkolnego pedagoga i porozmawiaj z nim o tym, bo tak nie może być. Nauczyciel nie może mieć swoich pupilków. Powinien wszystkich traktować na poziomie.
      Jeśli pedagog ci nie pomoże to porozmawiaj z mamą i z pewnością coś wymyślicie .
    • malcia tutaj 23.12.10, 10:16
      myślę że odejście ze szkoły to zbyt drastyczny krok.może porozmawiaj z wychowawcą o tym.? jestem pewna że coś zaradzi w tej sprawie i może zamieni pare słów z tą babą od matmy.
    • truskaax3 Re: Zostać, czy odejść? 23.12.10, 10:22
      Uważam , że z powodu nauczyciela nie powinnaś odchodzić . Często są takie sytuacje , że nauczyciele faworyzują innych uczniów . Powiedz o tym rodzicom i pójdź do dyrektora , może to jakoś pomoże . Powodzenia ; )
    • xxlilyxx Re: Zostać, czy odejść? 23.12.10, 10:32
      bez przesady, nie zmieniaj szkoły. najwyżej możesz przepisać się do innej klasy. w każdym razie, ja proponuję zostać i pokazać, że wcale się jej nie dasz. xD
    • linda Re: Zostać, czy odejść? 23.12.10, 10:34
      Zostać bo w innej szkole możesz mieć dużo gorsze problemy a ten co masz teraz jest błachostką. Nie ryzyku znajomości ani powodzenia z tych innych przedmiotów. Skąd wiesz czy w tej innej szkole nie będziesz leciała na samych 1 bo nauczyciele się na cb uwezmą. I nie tylko ci , którzy uczą matematyki ......Pomyśl
    • truskawkooowaa. Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 20:41
      a moze po prostu inna klasa ?
      • collins . 24.12.10, 22:46
        Ja nie zmieniłabym szkoły ze względu na upierdliwego nauczyciela. Zostań, tak będzie lepiej. Ave.
    • koniara8 Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 22:54
      Zgłoś sprawę do dyrektora szkoły! Nauczyciel nie ma prawa faworyzować (w taki sposób) i poniżać innych tylko dlatego, że mu się tak podoba. Stanowczo nie! Przyjdź razem z jakimś rodzicem i po prostu porozmawiaj.. Niech coś z tym zrobi! Pozdrawiam!
    • dont_forget Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 22:57
      na mnie się uwzięła taka co uczy trzech przedmiotów : wos-u, historii i geografii.
      moja klasa namówiła mnie żebyśmy poszli do dyrektora ... i trochę pomogło, jednak dalej czuje że ona chce mnie zniszczyć.
      może pójdź do dyrektora, być może to pomoże kiss
      życzę powodzenia smile
    • elusha_21 Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 22:59
      Porozmawiaj z rodzicami .smile
    • klaudia2081 Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 23:05
      na twoim miejscu bym chyba odeszła.. jestem zbyt nerwowa do takich dziwadł confused
    • pyskatagowniara Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 23:07
      Nie przejmuj się tym . To świadczy o tej nauczycielce jaka jest głupia i to nie powód żeby rozstawać się ze swoją szkołą . ;*

PS : Wesłych Świąt . santachoinkaprezent
    • pyskatagowniara Re: Zostać, czy odejść? 24.12.10, 23:15
      Najlepsze książki to : Wszystkie części Harrego Pottera , Saga Zmierzch , Pamiętniki wampirów , "Kokaina" , " Pamiętnik narkomanki" , "Alkohol , prochy i ja" , "Zaledwie kilka dni"
    • bexboop878 Re: Zostać, czy odejść? 28.12.10, 17:52
      trochę niedokładnie opisałaś sytuacje ,być może opuściłaś się w nauce .
      jeśli nie powiedz mamie aby na wywiadówce dyskretnie porozmawiała z tą nauczycielką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka