Dodaj do ulubionych

jak tu sobie dorobic?

22.12.10, 20:40
próbowałam na wiele sposobów. nieraz bardzo "orginalnych" big_grin

ulotki? od 16 lat.
avon? nie bawie sie w to, nieopłacalne.
sprzątanie u starszej pani? to raczej letnia robota. zresztą, w tych czasach? to sie nie moze udac.
allegro? tylko co sprzedawac? nie chce sie bawic w hurtownie rzeczy i 50000 aukcji. bizuteria wlasnoreczna? mh, naharowac sie za 1,50, a i tak nikt nie kupi, bo przesyłka zniechęca.myslalam nad jakimis rzeczami lezącymi w szafie. tylko co, pojedyncze bluzki, jakas elektronika?

a wy? skąd bierzecie pieniądze?
Obserwuj wątek
    • swiiitasna Re: jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 20:42
      Ja trzymam pieniądze z np. imienin , urodzin.
      To mi wystarcza .
      A kieszonkowego nie mam jakby co .
    • mia18 jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 20:43
      dołaczam sie do pytaniawinkmam taki sam problem
    • peaceandloveex3 Ulotki XD . Ale ne mam 16 lat : > . 22.12.10, 20:44
      Ulotki rozdawalam z kumpela, ale to `biznes` mojego taty ;p .
      xd
    • by_moonlight Re: jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 22:58
      Ja osobiście nie dorabiam sobie, ale mój kolega kiedyś roznosił pizzę. ^^ Ale robił to "po znajomości". Kolega kogoś z rodziny itd... Wydaje mi się, że z tych rzeczy najbardziej opłacalne są: sprzątanie u starszej pani, wyprowadzanie psów, zajęcie się dzieckiem i inne tego typu bzdury, ale rzeczywiście w tych czasach mało kto potrzebuje takiej pomocy.
      • lena_ Re: jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 23:12
        moja koleżanka w zeszłym roku ubierała choinki w domach 5 sąsiadom ;D haha xd
        • tigress Re: jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 23:16
          Jak dobrze się uczysz, to możesz zacząć dawać korki wink
          • karmel_ Re: jak tu sobie dorobic? 22.12.10, 23:24
            ulotki nie muszą być chyba od 16 lat - przynajmniej mój kolega , który ma 13 lat roznosił ulotki z pizzy. :3
            • collins . 23.12.10, 08:57
              Uważam, że ulotki nie są od 16 lat. Sama roznosiłam ulotki, a mam 13.
              Zacznij dawać korki. Najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy. Może wyprowadzanie zwierząt? Opieka nad dziećmi, np. swojej cioci? Jest dużo możliwości.
          • scarrlet Właśnie :0 ja pisze wypracowania 22.12.10, 23:25
            A to się zaczęło tak, że napisałam kiedyś kumpeli, z polaka i dostała 5, przyniosła mi za to kosmetyki , jej mama jest konsultantką w avonie itd smile I to się później rozniosło po szkole. później coraz więcej osób chciało mojej pomocy. Moje gg do dziś pęka w szwach. Pisze rożne prace, wypracowania, co kto che. I biorę za to kasę oczywiście. A że ludzie są zadowoleni z moich prac, to nie narzekam, zawsze jakaś kasa wpada smile
            • szprotka02 hmmm 23.12.10, 08:52
              wszystkiego próbowalam. jedynie o jakiegos czasu przepisuje kolegom zeszyty za kase. bo wiecie, oni to albo nie prowadzą, albo co druga lekcja, a tak to ja im z wszystkimi zadaniami zrobie i w ogóle.. na wsi nie zarobisz uncertain
    • kolusia1997 Re: jak tu sobie dorobic? 23.12.10, 09:07
      Ja czasem za kase myje auto mojego taty albo sprzątam biuro u wujka tongue_out
      A kase no to mam z kieszonkowego albo urodzin, imienin smile
    • selenka65 Re: jak tu sobie dorobic? 23.12.10, 09:13
      a roznoszenie gazet? u mnie dziewczyna w wakacje chodziła i miała 11 lat
      • selenka65 Re: jak tu sobie dorobic? 23.12.10, 09:27
        A I poźniej zarobiła jakieś 150 zł
        • daisy002 Re: jak tu sobie dorobic? 23.12.10, 12:44
          żeby dawać korki, musiałabyś być minimum w liceum (a wnioskuję, że masz poniżej 16 lat), bo jednak gimnazjaliści z reguły nie potrzebują korków (jeśłi już to czasem wytłumaczenia jakiegoś zadania) a jeśli już potrzebują (najczęściej z angielskiego) to wolą brać u jakichś byłych nauczycieli - wszystkiego możesz nie wiedzieć (chyba, że jesteś jakaś wybitnie dobra z jakiegoś przedmiotu)
          oriflame, avon - jest to opłacalne !!!! wystarczy, że dasz katalog rodzinie, znajomym i już masz trochę zamówień (sama jestem konsultantką)
          robienie biżuterii - ja robię i mam zamiar sprzedawać koleżankom ze szkoły, bo z tego co wiem to są zainteresowane (tym bardziej jak zrobię jakąś bransoletkę jak z h&m i sprzedam ją połowę taniej to każdy by chciał kupić)
          ulotki - nie próbowałam(to raczej praca na wakacje)
          zbieranie owoców - fajna zabawa, kasa też, ale tylo w wakacje
          sprzątać, wyprowadzać psów i opiekować się dziećmi nawet nie próbowałam bo komu się chce wydawać na to kasę, jeśli podrzuci dziecko jakiejśtam cioci (no chyba że w większym mieście tam ludzie są zapracowani i mają dożo kasy)
          pisanie wypracowań - nie póbowałam, bo z polaka dobra nie jestem, a i tak wszyscy z internetu spisują, a nauczyciel się ni zorientuje
          mcdonald - od 16 lat. praca spoko, kasa też (mój znajomy pracował) ale raczej to na wakacje bo wtedy jest wiecej turystow

no to tyle pomysłów. a poza tym to jakaś tam kasa na urodziny, kieszonkowe (małe ale zawsze coś)
    • agussxd Re: jak tu sobie dorobic? 23.12.10, 20:02
      myslalam nad ulotkami! w wakacje bede miala juz 16 lat^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka