Dodaj do ulubionych

Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?!

24.12.10, 21:11
Dlaczego dla niektórych liczą się tylko prezenty ? Czy nie jest dla was prezentem samo bycie z rodziną, ten urok świąt ? Żeby święta były dla was czymś magicznym musicie od razu dostawać lustrzanki, komórki, laptopy czy pieniądze ? Nie liczy się dla was bycie z rodziną, zdrowie, to, że jest jeden taki dzień w roku i czeka się na niego 12 miesięcy ? A jeżeli nawet dostaniecie mały upominek czasem nic nie znaczący to trzeba narzekać i narzekać. Od kiedy święta ( chodzi także o Komunię itp) stały się tak z skomercjalizowane ? Może znajdą się tacy a wiem, że gdzieś na pewno znajdzie się ktoś kto jest zgodny z tym co mówię i przyzna, że to przesada dawać skutery czy inne drogie rzeczy. Tak wiem są ludzie bogaci i biedniejsi i wiadomo, że nie którzy mogą sobie pozwolić na więcej ale znajmy umiar chyba nikt nie chce, żeby jego dziecko było potem egoistyczne, samolubne i rozpuszczone. Co tylko zobaczy musi mieć bo od razu wrzask i pretensje z pytaniem: dlaczego ? Na pewno znajdą się osoby przeciwne mojemu zdaniu ale każdy ma inne poglądy ja jestem przeciw takiemu zachowaniu i zdania nie zmienię !

alex
Obserwuj wątek
    • alexrusso Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 21:12
      pewnie znowu będzie wiele ale to wiele sporów i kłótni jednakże to moje zdanie na ten temat.
      • dunjaa ;> 24.12.10, 21:16
        Czasy się zmieniły to i święta się zmieniły. Ludzie mają pieniądze, muszą je jakoś widać, nie zmienimy ich wink
        • jessicakaulitz Re: ... 24.12.10, 21:18
          Tobie się wydaje, że jak ktoś na święta poprosi o lustrzankę czy coś w tym stylu, to już wcale nie obchodzi go to, że można ten czas spędzić z rodziną, etc.
    • zozool15lol Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 21:18
      Luz, laska
      Fajnie, że masz własną opinię na ten temat.
      Są na świecie różni ludzie, którzy inaczej wyobrażają sobie święta. Gdyby wszyscy myśleli tak jak ty, świat byłby nudny. NO ale zgadzam się z tobą. Ale sama powiedz czy to nie jest fajne, czekać 12 miesięcy na jakiś drogi i kosztowny prezent pod choinkę? big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • alexrusso zoozol.. 24.12.10, 21:20
        właśnie, że nie ! nie czekam 12 miesięcy na droższy prezent z pewnych względów.
    • szejdi Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 21:19
      Kurde, identycznie sobie pomyślałam jak zobaczyłam chwilę temu post na forum "Co dostaliście na święta ? " rozumiem, że święta to dla wielu przede wszystkim prezenty, ale niektórzy już całkowicie zapomnieli o przekazie świąt, tradycji i tego co naprawdę obchodzimy w święta uncertain Wkurza mnie to niesamowicie angry
      • jessicakaulitz Re: Ale ja wciąż nie rozumiem... 24.12.10, 21:21
        ...czemu wy myślicie, że jak ktoś poprosi o droższy prezent, typu lustrzanka, to już nie obchodzi go magia Świąt itd ?
        • jessicakaulitz Re: Jedno nie wyklucza drugiego... 24.12.10, 21:23
          ... można prosić o droższy prezent, ale mimo wszystko święta traktować jako czas spędzony z rodziną, przy wigilijnym stole.
          • alexrusso mam inne poglądy z pewnych zdarzeń. moje zdanie... 24.12.10, 21:25
            jeżeli ktoś chce to sobie prosi ale dla mnie to trochę idiotyczne.
          • kakaa13 Re: Jedno nie wyklucza drugiego... 24.12.10, 21:25
            właśnie @jessicakaulitz dobrze napisała, jak ktoś dostał droższy prezent nie oznacza to, że n ie obchodzą go już w ogóle święta i chce tylko prezent ..
    • katsuumi_17 Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 21:25
      Masz rację, ale nie sądzę, żeby twój wątek zmienił cokolwiek w ich postrzeganiu... może tu wyniknąć niepotrzebna kłótnia, a mamy Święta i chciałabym tego uniknąć.
    • jane_ a Ty znowu swoje. to już nudne. 24.12.10, 21:27
      ja przyznaję: w tym roku magia świąt pożegnała się i wyszła. wyrosłam z tego.

i gdybyś tak bardzo sądziła, że w świętach najważniejszy jest ich urok i spędzenie czasu z rodziną, to nie przebywałabyś na forum kotka w wigilijny wieczór. tyle.
      • hurricane. Re: a Ty znowu swoje. to już nudne. 24.12.10, 21:28
        Zgadzam się smile
        Jesteś już nudna i denerwująca.
    • iga18 Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 21:28
      Zgadzam się z tobą..
      Np. rok temu nic nie dostałam, bo mój tata leżał w szpitalu. Ale i tak było fajnie, bo po raz pierwszy zjadłam kolację wigilijną z dziadkami od strony mamy, a ona nie spędzała z nimi świąt od ponad 20 lat. To były bardzo fajne święta.
      W tym roku dostałam niewielki prezent (kapcie i żel pod prysznic), ale bardzo, bardzo się z niego cieszę. Dla mnie jakoś ostatnio nie liczą się prezenty.. Kiedyś, jak miałam z 10, 11 lat to bardzo, ale teraz, jak to mogę określić, zwisa mi to... smirk

^ ^
      • alexrusso jane 24.12.10, 21:32
        siedzę na forum, ponieważ u mnie wigilia zaczyna się o 16 do max 20.

• jane_ Re: jane 24.12.10, 21:36
          to co z tego? a po wigilii kończą się święta i nie można spędzac czasu z rodziną, tylko trzeba przyjść i wykłócać się na jakimś forum? aha.
          to dopiero smutne.
          • alexrusso Re: jane 24.12.10, 21:38
            po pierwsze nie wykłócam się tylko przedstawiam moje zdanie.
            po drugie moi rodzice pracują nie wiem jak twoi i idą na nocną zmianę, więc musz się chyba wyspać.
            • jane_ Re: jane 24.12.10, 21:42
              zdanie to można przedstawić raz i zamknąć buzię, a nie robić aferę z rodzaju 'dzieci w afryce głodują a ty opychasz się batonikiem'. zrozum, taka już tradycja, jak ktoś stać na drogi prezent, to nie Twoja broszka.
              więc pozdrów gorąco ode mnie rodziców. nie, to nie jest ironia.
              • alexrusso Re: jane 24.12.10, 21:46
                założyłam nowy wątek bo narzekaliście na te dzieci, rany chciałam tylko wyolbrzymić, żebyście mogli w jakiś sposób to sobie wyobrazić

ten wątek jest napisany inną formą.
                • jane_ Re: jane 24.12.10, 21:49
                  nie liczy się forma, liczy się przekaz. i jak wyolbrzymiasz, to kłamiesz.

btw: w świętach o to chodzi, że dostaje się prezenty. nie wiem jak Ty, ale ja w dni powszednie nie opływam w wszelkiego rodzaju dobra, nie dostaje wszystkiego na skinienie palca, i o to w świętach chodzi: przepych. chociażby nawet jeśli chodzi o potrawy wigilijne, ogólnie jedzenie. dziwne, że nie wyjechałaś z tym, zeby ograniczyć się do jednej potrawy, bo cośtam...
                  • alexrusso Re: jane 24.12.10, 21:51
                    z potrawami nie zamierzam wyjeżdżać.
                    • jane_ Re: jane 24.12.10, 21:55
                      dziwne, taka sama tradycja, taka sama krzywda dla dzieci w afryce.
                      • alexrusso Re: jane 24.12.10, 21:57
                        bez komentarza
    • ashley001 brawo alexrusso naprawde 24.12.10, 21:30
      nie chodzi o prezenty tylko o coś innego domyślcie się !!!
    • mweezy . 24.12.10, 21:30
      Dobra, przyznam szczerze, że mało czuję atmosferę świąt, owszem, lubię święta, bo jest przyjemnie, spokojnie, przewidywalnie, bo można odpocząć, bo czekam na jakiś prezent (gdyż jestem CHOLERNĄ materialistką) ale niespecjalnie czuję te święta. I, prawdę mówiąc, mnie to zupełnie nie przeszkadza.
      Cóż, każdy czeka na coś innego, i to prywatna sprawa każdego człowieka. Dawanie sobie prezentów, nawet tych drogich, to nic złego. Wiadomo, że dzieciom trzeba wpajać jakieś podstawowe wartości, ale to nie oznacza, że trzeba rezygnować z kupowania prezentów. Poza tym nie wiem jak wy, ale ja bardziej ucieszyłabym się z lustrzanki czy telefonu choćby niż z małego upominku.
      • jessicakaulitz Re: popieram mweezy 24.12.10, 21:35
        Poza tym, nie rozumiem czemu uważasz, że to idiotyczne. Jeśli jacyś rodzice, mogą pozwolić sobie na kupno lustrzanki, to dlaczego nie ? Dziecko dostanie wymarzony prezent, z pewnością bardzo się ucieszy, wszyscy będą szczęśliwi i ogólnie wszystko pięknie. I nie znaczy to, że zapomną o tym, co w święta najważniejsze, zrozum to wreszcie, jedno nie wyklucza drugiego.
      • szatynka. - , - 24.12.10, 21:57
        znowu zaczyna się umoralnianie tych wszystkich ' materialistek ' które chcą drogi prezent < tak, w ty mnie >, jakie to smutne . : <
        jak ja nie lubię kiedy ludzie chcą na siłę zrobić z siebie jakże umoralnionych, których prezenty nie obchodzą .
        tak, dostałam drogi prezent, ale moi rodzice zdecydowali że stać ich na to, więc czemu mam nie korzystać ?
        gdybym miała dostać ' gorszy ' prezent, nie miałabym wyrzutów do rodziców, ale mogę sobie pozwolić na laptopa i się z tego cieszę .
        i tak, nie czuję magii świąt, ale to nie przez prezenty, tylko po prostu, magia wygasła, tyle .
        a Wy już nie róbcie z siebie nastolatek, dla których przez prezenty święta tracą swój urok, bo to jest już nudne .
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 24.12.10, 21:34
      ty jesteś dziwna.
      ja kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi.
      i już nie mów , że nie jesteś zazdrosna , bo takim pisaniem dajesz mi to do zrozumienia. -.-
      niech dostają, nawet chaty na hawajach! niech się wszyscy cieszą z tych prezentów. po to one są, żeby sprawiać innym przyjemność! nie znam Cię, ale działasz mi tak na nerwy, że normalnie mam ochote Cię zabić ;d
      • alexrusso Re: ₪ ø ||| ·o. 24.12.10, 21:39
        nie jestem zazdrosna. chodzi mi o pewną rzecz i nie będę jej tu pisać bo najwidoczniej nie dojrzeliście. nie które a właściwie jedna z kotowiczek o tym wie.
        • jessicakaulitz Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:41
          Napisz tą rzecz, to może nas oświeci, bo jak na razie gadasz o czymś, a nie chcesz powiedzieć o co Ci chodzi. Wybacz, ale patrząc na twoje wpisy sama nie zachowujesz się jak dojrzała osoba, ale jak zmęczona życiem czterdziecha, z piątką dzieci na karku, która potrafi tylko narzekać.
          • alexrusso Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:44
            jeżeli chcesz więcej to pisz na wiadomości nie będę chwalić się tu nie potrzebną rzeczą w,którą pewnie mało kto mi uwierzy.

może ty piszesz dojrzale co ?
            • jessicakaulitz Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:52
              Piszę to co myślę, ale z pewnością nie jestem tak poważna i nie sprawiam wrażenia, nudnej, zmęczonej życiem starszej pani. Jestem pozytywnie nastawiona, nie znoszę pesymizmu i ludzi, którzy zgrywają profesorów i udają, że wiedzą o życiu najwięcej. A tak naprawdę prowadzą nudne życie, przepełnione pseudo - mądrością. I w sumie nic z tego nie mają.
              • alexrusso Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:56
                żebyś wiedziała, że wiem o życiu więcej niż ty ...

i nie jestem pesymistką wręcz odwrotnie ! przeszłam wiele w życiu.

ja też nie chcę sprawiać wrażenia nudnej i zmęczonej życiem starszej kobiety lecz co na to poradzę, że piszę to co myślę
                • jessicakaulitz Re: Matko jedyna 24.12.10, 22:02
                  Nie możesz tego stwierdzić, bo nie wiesz ile ja wiem o życiu. I wybacz, ale jeśli to, ile się wie o życiu, ma się cechować tym, że zachowuje się jak profesorka i rzucam swoimi pseudo- mądrościami, to wolę być niedojrzała. Nie wiem jakie były twoje przejścia życiowe, ale nawet jeśli ktoś musiał przejść w życiu wiele złych chwil, to nie znaczy, że musi przez to zarażać innych swoim ciężkim podejściem do życia.
                  • alexrusso jessicakaulitz 24.12.10, 22:11
                    nie mam ciężkiego podejścia do życia i nie wiem po czym to stwierdzasz

nie chce udawać niby jakiegoś profesorka tylko stwierdzam fakty i moje zdanie
                    • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:19
                      Hmm, mimo wszystko sprawiasz takie wrażenie, chcąc na siłę umoralnić ludzi. To co piszesz, miałoby nas niby uświadomić o tym, że pieniądze nie są najważniejsze i tak dalej. Przynajmniej tak wnioskuję, bo myślę, że pojęcie prezentów jest nieco szersze. W takim razie, powiem tyle: każdy ma inny system wartości i dla każdego coś innego jest ważne
                      • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:21
                        no dobra może dla ciebie prezenty są ważne no ok przypominam tylko, że są ważniejsze rzeczy
                        • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:28
                          Ok, ale powtarzam, że każdy ma inny system wartości.
                          • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:29
                            no to ma, według mnie jest on inny niż u nie których
                            • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:32
                              No tak, każdy ma inny. Dla jednych bardziej liczą się pieniądze, dla innych rodzina. Każdego prywatna sprawa ^^
                              • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:33
                                wow raz doszłyśmy chociaż do zgody ( tak jakby )
                                • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:35
                                  No tak, trzeba to uczcić ;D
                                  • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:36
                                    święta w końcu , big_grin trzeba się pogodzić
                                    • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:48
                                      No właśnie, najwyższy czas xD
                                      • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:51
                                        No to Wesołych Świąt ! xD

Peace ;p
                                        • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:54
                                          wesołych i przyjmij zaproszenie :p
                                          • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:56
                                            Już przyjęłam xd
                                            • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:57
                                              to pisz tam bo zaśmiecamy forum big_grin

z wątku o prezentach zrobił się jakby offtop :d
                                              • jessicakaulitz Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:59
                                                Okay, no to się przenosimy ;p
                                                • alexrusso Re: jessicakaulitz 24.12.10, 22:59
                                                  spok.
            • blackout_ Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:53
              Ej, no teraz jest moda na dojrzałe zachowanie czy co?

Sory, ale ty się zachowujesz gorzej niż dojrzale.sciana
            • blackout_ Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:53
              Ej, no teraz jest moda na dojrzałe zachowanie czy co?

Sory, ale ty się zachowujesz gorzej niż dojrzale.sciana
          • naomi. Re: Matko jedyna 24.12.10, 21:46
            BRAWA DLA KOLEŻANKI! LEPIEJ BY TEGO NIE UJĘŁA brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo kwiat
    • blackout_ Boże dziewczyno... 24.12.10, 21:42
      Zakładasz miliony wątków na podobny temat. Owszem masz rację, cieszę się, że są na świecie tacy ludzie jak ty, no ale na świecie są różni ludzie, nie zmienisz ich, niestety.
      Zacznij doskonalic siebie na początek.

Fajnych i drogich prezentów. -,-
    • favilla Masz rację 24.12.10, 21:50
      Prezenty były fajne... kiedy byłam dzieckiem wink Pisanie listów do Mikołaja, wypatrywanie pierwszej gwiazdki i ten wielgachny szok i szczęście kiedy nagle wchodziłam do pokoju, a pod choinką były PREZENTY big_grin Ach, to były czasy... Uważam jednak, że każdy w pewnym momencie powinien z tego wyrosnąć... A okazuje się, że choć nastolatki przestają wierzyć w Mikołaja, są bardziej dziecinne od tych nieżwiadomych jeszcze życia dzieciaczków. Teraz dużo współczesnych nastolatek wykorzystuje fakt, że jest taki jeden dzień w roku, w kórym mogą zażyczyć sobie to, na co tylko mają ochotę i cieszą się niesamowicie, kiedy już to dostaną uncertain Moim zdaniem to strasznie niedojrzałe. Jedna z moich koleżanek zażyczyła sobie prezent za ok 300 zł i wielce chwaliła się tym faktem w klasie (a jesteśmy w liceum). Przy takich ludziach czasem mam wrażenie, że jestm w przedszkolu... Chociaż nie, przepraszam, przedszkolak nie zdaje sobie jeszcze sprawy z ceny swojego wymarzonego prezentu, twierdząc, że zostanie on zrobiony w fabryce świętego Mikołaja wink
    • natzal Kurrr... Znów zaczynacie? TU 24.12.10, 22:02
      Było milion takich wątków i dostaję szału, gdy taki widzę.
      Tak, zależy mi na prezentach i co kur... z tego? -.-
    • zbieramchmury Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 22:21
      święta nie są złe, nawet jeśli prezenty są nietrafione.
    • pudel Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 22:27
      i tu się złotko mylisz. w tym roku moi rodzice przechodzili trudny okres i myślałam ze prezentów nie dostanę. pojechałam na wigilie do Babci, żeby spotkać się z rodziną, porozmawiać, wiadomo zjeść coś. nie wiem skąd ale wytrzasnęli mi jakoś płytę Marsów pod choinke.nie spodziewałam się tego. w święta (moze ich nie lubie, ale jednak) liczy się czas spędzony z rodziną
    • green_alien Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 22:46
      Oczywiście alexrusso,że się z Tobą zgadzam,ale ty chyba o tym wiesz,bo to nie pierwszy wątek w którym Cię doskonale rozumiem.Ci ludzie są puści,czekają tylko na prezenty,aby przeżyć całą wigilię i dotrwać do tego momentu.Ale trudno,ludzi nie zmienisz.Ja osobiście ogromnie ucieszyłam się z książki o której marzyłam,ale to nie jest Bóg wie jaki wymyślony prezent.Moja rodzina jest normalna,mieszkamy w bloku,mam ciuchy ze zwykłych sklepów,nie upływam w luksusy.Kupuję zwyczajne dobre rzeczy i brzydzę się ludźmi ,którzy są obrzydliwie bogaci,ale nie dadzą nic innym.Ja sama może nie jestem jakaś super bogata,ale staram się pomagać innym.Lubię to.Często przebywam z osobami niepełnosprawnymi.Niektórym ludziom przydała by się historia z "Opowieści Wigilijnej"(jeżeli ktoś czytał to wie,jeżeli nie: google nie gryzie),może wtedy by zrozumieli o co chodzi w Święta.Dziś pomodlę się za wszystkich skąpców i ludzi wiecznie nie zadowolonych.Pozdrawiam i proszę o uszanowanie mojego zdania i nie kłócenie się Święta.Wesołych Świąt santa smile
    • sokbananowy Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 22:49
      Boże! Robisz się już nudna! Odpuść sobie w końcu! Ktoś ma kasę, wiadomo kupi sobie jakiś megaświetny i drogi prezent, a jak nie to nie, ale to nie znaczy, że prezenty są dla niego najważniejsze! Prubujesz nam wmawiać co jest najważniejsze w święta, ale chyba każdy to wie, więc po jaką cholerę zakładasz te beznadziejne wątki gdzie opisujesz swoje wielkie żale?! Każdy rodzic wychowuje swoje dziecko inaczej, uczy je czegoś innego i mówi im coś innego, i tego NIE ZMIENISZ zakładając głupi wątek, gdzie się chyba tylko kłócisz z innymi. Myślisz, że każde dziecko, które dostanie w prezencie gwiazdkowym coś drogiego, to jest rozpieszczone?! MYLISZ SIĘ. -.- A zresztą, co ci przeszkadza to, że ktoś prosi rodziców o droższy prezent jak np. laptop, lustrzankę czy telefon? Rodziców stać, kupi dziecku. Zachowujesz się jak to ujęła jessicakaulitz, jak czterdziecha z piątką dzieci na karku. -.-

Chaotycznie napisane, wiem, ale się wkurzyłam.
    • koniara8 Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 22:50
      Uważasz że skoro jesteśmy bardzo szczęśliwi z prezentów, które dostaliśmy to nie znaczy, że zapomnieliśmy co tak naprawdę się liczy w święta ?! No przepraszam, że jestem szczęśliwa ..;/
      • honest_ taaa. 24.12.10, 23:01
        mam płakać, że dostałam prezent? o to ci chodzi. okej. to jestem strasznie zawiedziona, bo dostałam prezent.
        i dlatego, ze go dostałam od razu jestem samolubna, egoistyczna i rozpuszczona? hm.
        wszyscy wiedzą, co jest najważniejsze w święta. a prezenty to taki miły dodatek. okej, trochę źle robi sie, jeśli ktoś dostanie niewiadomo co, strasznie dużo i narzeka. ale prosze podaj mi link do wypowiedzi jakiejś kotkowiczki, która dostała dużo i marudzi. c:
        idę zwrócić rodzinie prezenty, bo nie to liczy się w święta. dobranoc.
    • laurilla Ja pierdziele.-.- 24.12.10, 23:07
      Nie podzielam Twojego zdania,dziewczynko.-.-
    • grafikowa_ Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 24.12.10, 23:18
      sama nie wiem czemu, ale świat się zmienił, też nie czuję magii świąt itp.

ale takich tematów było już multum ;]

• anulka Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 25.12.10, 11:24
      zgadzam się nie prezenty są najważniejsze liczy się to o czym napisałaś rodzina atmosfera itd ale nie dla każdego niestety sad
    • wikuuusss Re: Matka z kalkuty się znalazła, 25.12.10, 11:34
      myślisz, że zmienisz świat tym co mówisz ?
    • szejdi Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 25.12.10, 12:44
      Nie chodzi o to, że jak ktoś dostanie droższy prezent to już nie obchodzi świat . Chodzi o to, że dla wielu liczą się tylko prezenty
    • loverlyxx Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 25.12.10, 12:54
      Jesteś jakaś nienormalna! Prezenty pod choinką to świąteczna tradycja, a nie wymysły rozpuszczonych bachorów! Nie myśl sobie, że jak ktoś dostanie prezent to jest samolubny i nie myśli o świętach. To jakiś głupi wymysł za wszelką cenę chcących się wyróżniać nastolatek, które chcą ze wszystkich zrobić spirytualistów. Ja dostałam pod choinkę od rodziców fajną prostownicę do włosów, co nie znaczy że jestem głupim,bogatym bachorem i bardzo się z tego cieszę. Od babci mnóstwo słodyczy i bon prezentowy do H&M. I co?! Zabronisz mi się tym cieszyć? Jestem dzieckiem, jak większość użytkowników tutaj i chcę się cieszyć prezentami. Jasne że miła, rodzinna atmosfera jest najważniejsza, ale święta są też po to żeby czerpać radość z "szukania gwiazdki na niebie" i znajdowania prezentów. I niezależnie od tego czy ktoś pod choinkę dostał laptop, telefon lub rower, czy kapcie, maskotkę i piłkę i tak umie cieszyć się z czasu spędzonego z rodziną.
    • slodkiporanek Re: Dlaczego większość obchodzą tylko prezenty ?! 25.12.10, 12:59
      Bo tak.
      Bo prezenty są fajne, bo cieszą, bo to są święta, bo wszystkiego jest dużo, więc czemu nie prezentów, bo to tradycja.

Lubię święta. Lubię prezenty.
      Przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka