alexrusso
24.12.10, 21:11
Dlaczego dla niektórych liczą się tylko prezenty ? Czy nie jest dla was prezentem samo bycie z rodziną, ten urok świąt ? Żeby święta były dla was czymś magicznym musicie od razu dostawać lustrzanki, komórki, laptopy czy pieniądze ? Nie liczy się dla was bycie z rodziną, zdrowie, to, że jest jeden taki dzień w roku i czeka się na niego 12 miesięcy ? A jeżeli nawet dostaniecie mały upominek czasem nic nie znaczący to trzeba narzekać i narzekać. Od kiedy święta ( chodzi także o Komunię itp) stały się tak z skomercjalizowane ? Może znajdą się tacy a wiem, że gdzieś na pewno znajdzie się ktoś kto jest zgodny z tym co mówię i przyzna, że to przesada dawać skutery czy inne drogie rzeczy. Tak wiem są ludzie bogaci i biedniejsi i wiadomo, że nie którzy mogą sobie pozwolić na więcej ale znajmy umiar chyba nikt nie chce, żeby jego dziecko było potem egoistyczne, samolubne i rozpuszczone. Co tylko zobaczy musi mieć bo od razu wrzask i pretensje z pytaniem: dlaczego ? Na pewno znajdą się osoby przeciwne mojemu zdaniu ale każdy ma inne poglądy ja jestem przeciw takiemu zachowaniu i zdania nie zmienię !
alex