25.12.10, 16:05
Mam problem z moimi udami i brzuchem. Nie jestem gruba, ale narzekam na te dwie rzeczy, no i jeszcze teraz te święta - . - . To już całkiem, a więc :
- znacie jakieś fajne zestawy ćwiczeń, które pomogą mi spalić tłuszcz z brzucha i pozbyć się oponki ? ( nie piszczcie A6W, ABS i odpowiedzi typu : rób brzuszki itp. - . - )
- ćwiczenia na zgrabne i szczuplejsze uda .. ( nie piszecie : rób przysiady . )
- jakieś proste diety ( żebym mogła je stosować na co dzień, mama by mi pewnie powiedziała, że mi nie potrzebne, ale chciałabym chociaż 3 kg schudnąć ; D )

End. Z góry dziękuję za odpowiedź. ; ***
Jak coś to wiecie co robić, nie sprawdzałam czy był taki wątek...
Obserwuj wątek
    • blackcafe Re: Figura... 25.12.10, 16:09
      ja słyszałam, że na brzuch jest dobre hula hop ( te kółko XD ) , kręcenie nim + do tego związane z nim ćwiczenia np. układasz kółko tak jak do kręcenia, kładziesz się wraz z nim na podłodze i robisz brzuszki .. nie wiem jak to pomaga .. ale chyba coś daje ; )
      • blackcafe Re: Figura... 25.12.10, 16:11
        z tymi brzuszkami to mniej więcej o to mi chodziło XD : <br />
        kilk
        • grysikkowa Re: Figura... 25.12.10, 16:33
          dzięki blackcafe .. te ćwiczenia są świetne ^ ^
      • screeney ja mam problem z... 25.12.10, 16:21
        .. biustem! Wszyscy mówią, że mam idealną figurę na modelkę, ale ja kurna nie chce zostać modelką.Na klasowej wigilii kolega do mnie podszedł i życzył mi abym miała większy biust bo tak to wszystkim się podobam ;x zdołowało mnie to.. serio.Chłopcy w tych czasach na jedną rzecz patrzą.. ;<
    • znudzona_zyciem Re: Figura... 25.12.10, 16:22
      wink
    • shewerewolf ` 25.12.10, 16:42
      Słyszałam, że na takie problemy dobre są rowerki i przewroty :B
    • maja920 Re: Figura... 25.12.10, 16:46
      te cwiczenie które wymieniłas są najepsze stosowałam i mam płaski i wyrzezbiony brzuch smile
      (chodzi mi głownie o abs)
      big_grin czemu nie chcesz spróbować np. abs ?
      jesli chodzi jeszcze o inne cwiczenia to te mamzdrowie.pl/cwiczenia-na-plaski-brzuch/
      też bardzo polecam smile
      na uda zyt doradzic nie moge bo w sumie nieznam jakis dobrych indifferent
    • luuluu Tutaj. 25.12.10, 16:48
      Hej. Podaj swoją wagę , wzrost i wiek.
      No więc...
      Te ćwiczenia. Dlaczego mamy nie pisać A6W albo ABS ?. A6W jest super !. U mnie ( 2 oponki , jedna mniejsza , druga większa ;D ) efekty pojawiły się po 10 dniach wraz z kręceniem hula hoopu codziennie po chyba 15 minut albo 20 minut. Polecam A6W !. To męczące ćwiczenie , zwłaszcza od dnia 11 czy tam 12. Zaczyna się coraz to więcej powtórzeń i ja zrezygnowałam po 12 dniu chyba , nie pamiętam , albo po 11 dniu A6W bo moje ,,mięśnie" brzucha nie chciały już pracować. ;D. Pamiętam jak mnie potem brzuch bolał. A raczej moje ,,mięśnie" ;D. Więc polecam Ci A6W - wersja 49 dni jest o tyle łatwiejsza , że masz co tydzień 1 dzień przerwy. Ja ćwiczyłam wersję 42 dni i na serio po około 10 dniach były efekty !. - ale jeszcze dodatkowo ćwiczyłam hula hoopem takim zwykłym bez niczego codziennie po około 15 - 20 minut. A to już mówiłam. ;D.
      No więc , jeśli baaaardzo nie chcesz A6W albo ABS ( nie trenowałam ABS ) to może hula hoop ?. Ja na początku w ogóle nie umiałam nim kręcić ( takie zwykłe , puste , bez żadnych wypustek , lekkie hula hoop ) , ale załapałam po jakimś czasie ( miesiąc ?. ). Wkurzało mnie to , że to hula hoop spada i w ogóle , ale się nauczyłam kręcić ( trening czyni mistrza !. ) i teraz umiem nawet pół godziny kręcić bez przerwy !. ;D. Ale głównie kręciłam około 20 minut , bo potem łapie mnie kolka. ;D.
      No to polecam A6W , hula hoop , brzuszki ( dlaczego nie ?. ) , różne skłony , joga , gimnastyka. Nie wiem co jeszcze takie skuteczniejsze. No bo szczerze , dużo Ci ta gimnastyka nie da. Serio A6W jest super !. A ze sportów : pływanie , na ten okres zimowy to łyżwy , snowboarding , zjeżdżanie na sankach ;D.
      A na uda no to nie wiem. A6W też działa podobno na uda , mi zadziałało trochę ( przypominam , że zrezygnowałam po około 10 dniu ;D. ). No to skłony też. Nożyce , rowerek. Nie wiem jakie jeszcze inne ćwiczenia. Joga ?. Poszukaj w google więcej ćwiczeń bo nie wiem jakie jeszcze. Po prostu gimnastyka !. ;D. A ze sportów : pływanie , łyżwy , snowboarding , sanki ;D. Tak jak ze sportów na brzuch.
      A dieta ?.
      Ważne tutaj jest potrójne W - czyli Wzrost , Waga i Wiek. ;D
      I typ sylwetki.
      Jesteś gruszką ?. A może jabłkiem ?.
      / więcej na temat typów sylwetki w google ;D. /.
      A tak krótko - jabłko to sylwetka z ,,okrągłym" brzuszkiem i chyba udami trochę. Z czego co wiem. ;D. Czyli jesteś jabłkiem , co nie ?. Jak coś ja też. ;D.
      No więc.
      Takie ogólne zasady do Twojej diety :
      * Zrezygnuj ze słodyczy , fast - foodów i ciężkostrawnych , kalorycznych , tłustych potraw.
      * Pij dużo wody. Przynajmniej 1,5 l wody niegazowanej dziennie. Plus dużo innych płynów.
      * Jedz regularnie. Często i mało.
      * Staraj się nie jeść po 19 , 20. Kolacja musi być lekka i zdrowa.
      * Jedz normalnie wszystkie posiłki , tylko staraj się jeść mniej na kolację - jak mówiłam najpóźniej po 19 i kolacja ma być lekka i zdrowa , np. 3 kromki WASA z chudym twarogiem , listkami sałaty , 3 plasterkami ( 1 na każdą kromkę ) pomidora i 3 rzodkiewkami. ;D Albo z szynką - od ciebie zależy plus herbata bez cukru lub z małą ilością cukru. I do tego jak będziesz głodna zjedz sobie np. mały jogurt naturalny. Smacznego !. ;D
      * Jedz dużo owoców i warzyw. Ale nie przesadzaj z owocami typu : pomarańcze , banany itd.
      * To chyba wszystko. ;D

Sorry , że takie to długie. ;D
      Pozdrawiam !.
      Miłej diety !. ;D
      kisskisskiss
      • grysikkowa Re: Tutaj. 25.12.10, 16:54
        hm .. jeśli tak pomyśleć , po twojej wypowiedzi` lululuu ` przekonałaś mnie ; D
        skorzystam z twoich rad i zaczne ćwiczyć. Ps. Mam 164, ważę 53/4 kg, 13 lat.
        • myszqa13 Re: Tutaj. 25.12.10, 17:56
          grysikkowa napisał(a):

> hm .. jeśli tak pomyśleć , po twojej wypowiedzi` lululuu ` przekonałaś mnie ; D
          > skorzystam z twoich rad i zaczne ćwiczyć. Ps. Mam 164, ważę 53/4 kg, 13 lat.
          kurcze...mnie też przekonała...xd...ja mam 164 cm,jakoś waże 67 kg(ale z wyglądu gruba nie jestem tylko ja mam grube kości to dlatego) i 14 lat...ogólnie musze z brzucha zrzucić kilogramy i z ud...bo ja ogólnie mam dziwną figur:to jest tak że ja mam iust,potem talia jest fajnie podkreślona ale zaczynają się boczki i biiodra(które też są fajne...xd) i potem uda których nienawidze...a do tego na wewnętrznej stronie ud mam małe rozstępy....już od września chce zacząć a6w ale jakoś czasu nie moge znaleźć...teraz święta więc zaczne moż od jutra...xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka