werona112 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 15:31 doprawdy urzekła mnie Twoja historia.. a tak serio to nie zrozumiałam. Słuchasz rocka, ale nie lubisz zespołów które go tak naprawde ukształtowały ? To jak możesz nazywać siebie fanką tego gatunku muzyki, skoro nie lubisz zespołów , dzięki którym on powstał ? no chyba że nie jesteś fanką, to co innego. ale nie rozumiem Twojej sugestii i celu w którym ten wątek zostal założony, sorry . Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 15:38 prawdziwa miłość to taka, gdy w czymś, co kochamy dostrzegamy także rzeczy, które według nas są wadami, a mimo to coś wciąż lubimy. nie sztuką jest uwielbiać wszystko jak leci 'bo szacunek', to nie ma zbyt dużego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 15:46 W zasadzie to nic złego. ja też nie lubię zbytnio ac/dc. ale i tak za beatlesów, kate bush i audrey - szacun Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 16:01 Wiesz, wykazałaś się w pewnym sensie odwagą, że skrytykowałaś zespoły, które uwielbiają wszystkie słit fanki rocka. Dobrze, że masz swoje zdanie na jakiś temat. Mówisz, że przełączasz stację gdy słyszysz te piosenki- sama tak robię, gdy słyszę jakiś beznadziejny pop c; Jestem fanką rocka i mnie nie uraziło to co napisałaś- w końcu trzeba mieć jakiś dystans do siebie i ulubionej muzyki. Z klasyków to lubię AC/DC i My Bloody Valentine, nie jestem zdania, że nowsze zespoły rockowe nie są dobre, bo wręcz przeciwnie, niektóre są genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
queen_ nothing 04.01.11, 16:15 nie rozumiem dlaczego osoby, które lubią Guns n' Roses czy AC/DC nazwałaś 'słit faneczkami rocka'. Ja osobiście bardzo lubię te zespoły i nie uważam się za słit fankę rocka. To, że wy ich nie lubicie znaczy, że macie obrażać te, które ich lubią? Chyba, że nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: nothing 04.01.11, 16:32 Nazywając słit faneczkami miałam na myśli osoby, które uważają się za wielkie fanki co strasznie naskakują i atakują osoby, które wolą np. pop, znają tylko kilka piosenek swojego cud-miód zespołu. Wiesz, gdybym tak nazwała wszystkie osoby które słuchają rocka obraziłabym też siebie c; bo co jak co, ja potrafię śmiać się i krytykować np. AC/DC, które naprawde lubię, poza tym toleruję zdanie innych ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
nora. Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 16:10 hm. ja na przykład lubię piosenki Gn'R, ale nie wszystkie, a AC/DC jakoś mnie nie kręci, słucham kilku piosenek, ale tyle mi wystarczy, nie jestem jakąś wielka fanką. zdecydowanie wolę Nirvanę. a Jacksona po prostu nie słucham, mam na swojej playliście tylko jedną jego piosenkę. ale to nie zmienia faktu, że ich wszystkich szanuję . każdy słucha tego co mu się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 . . . . . 04.01.11, 16:41 Ale wy jesteście nie którzy tępi . Dziewczyna ogólnie się pyta czy nie lubicie klasyki a przykładem były rockowe zespoły . Tyle . A wy zaraz na nią naskakujecie . Jak czasem mało ludzie rozumieją . fragment wypowiedzi Jane : ", ale dlatego, że poszłaś pod prąd narażając się na gniew i niezrozumienie kotkowiczek. " i tu się zgodzę z nią . (i nie dlatego by się polizać czy coś ) jak ktoś czegoś nie rozumie to od razu na kogoś musi naskoczyć . klasyka sama w sobie nie jest zła ,ale nie wszystko co jest z nią związane musi się wszystkim podobać . Jeśli coś źle napisałam lub coś to z góry przepraszam . Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 17:23 z tego co wymieniłaś lubię tylko ac piorun dc ;D Nirwana jest jak dla mnie strasznym shitem , a reszta... bez szału więc nie słucham, mam swoje typy Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 17:58 nie rozumiem tego całego szufladkowania. kiepsko się orientuję w tych wszystkich określeniach zespołów... "legendy rocka", "królowie popu" itd.; nie wiem, co jest na topie, czego teraz warto słuchać, żeby być fajnym; nie wiem, co należy myśleć o danej muzyce, żeby być tró. nie wiem, co uznaje się za klasykę, a co za dno. bo wiecie co? gusta są różne. i ilu ludzi, tyle opinii. moim zdaniem najważniejsze jest, żeby muzyka sprawiała nam przyjemność. i nieważne, czy jest to muzyka z ubiegłego wieku czy tegoroczny hit. "kicz" czy "klasyk". nie obchodzi mnie, co o tym, czego słucham sądzą inni. dobra, chyba trochę pokłamałam na początku; odrobinę się orientuję dzięki "koleżankom" z klasy, które słuchają tylko tego, co jest modne (tzn. wnioskuję, że jest modne, bo one w ogóle próbują być modne; dzięki takim tematom jak ten rozumiem, że dobrze wnioskuję, choć z drugiej strony, w różnych rejonach różne rzeczy są modne, co też da się odczuć po przeglądnięciu takich tematów jak ten). a przynajmniej twierdzą, że słuchają. i wiecie, mnie już nawet nie irytuje ich rysowanie na zeszytach szkolnych serduszek i wpisywanie w nie nazw zespołów w stylu wymienionego AC/DC, GnR czy Nirvany. niech każdy słucha czego chce, serio. po prostu... jest to trochę smutne. że za dwa, trzy miesiące ich miejsce zajmie logo innego wylansowanego zespołu. zdaję sobie sprawę, że nie piszę supermądrych rzeczy; mam problemy z wyrażaniem uczuć, myśli; mam nadzieję jednak, że ktoś zrozumie, o co mi fruwa. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Legendy....... 04.01.11, 18:08 tylko, że słowo "legendy" w muzyce ma hmm dwa znaczenia, w zasadie trzy 1.nadane przez gazety i ogólnie media, które czyta wielu ludzi i są bardzo szanowane w środowisku muzycznym 2.Twoje własne legendy nie muszą to być przecież znane zespoły 3.nie wiemjak to napisać xd hmm... takie, które są popularne wśród większości, ale nie konieczne uznawane za wybitne przez własnie te media, które nadają im ten oficjalny tytuł dlatego nie dziw się, że sa tutaj wypisywane różne zespoły i artyści pozdrawiam ;* Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 19:02 Oj zalazłaś kiciom za skórę ;3 Powiem szczerze: słucham klasyki, ale nie uwarzam się za niewiadomo jaką fankę (no chyba, że chodzi o Black Sabbath i Ozzy' ego Osbourne' a). Bardziej ciągnie mnie do współczesnej muzyki i współczesnych artystów. Podkreślam artystów, a nie jednozesonowych gwiazdek. Też nie lubię Coldplay, Jacksona nie słucham co nie oznacza, że nie darzę tych zespołów/piosenkarzy/piosenkarek/etc. szacunkiem i podziwem dla ich twórczości. Podziwiam Cię za to, że wyraziłaś na tym portalu swoje własne zdanie co jest teraz bardzo trudne. Brak tu takiej wolności słowa jak kiedyś (sentymentalny smęt na koniec mojej wypowiedzi)... Odpowiedz Link Zgłoś
vjola_ Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 19:06 bardzo fajnie, a w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 19:19 Ja nie widzę w tym nic dziwnego, że nie lubisz Gunsów czy AC/DC. Jeśli o mnie chodzi, to się na Gunsach wychowałam i bardzo ich lubię. Ale nie o tym temat Ja też nie przepadam za paroma zespołami nazywanymi klasykami, chociażby Deep Purple, Led Zeppelin. Jeśli chodzi o wspomnianego przez ciebie Coldplaya, to też nieszczególnie trawię ten zespół. Parę piosenek lubię, ale reszta jest według mnie nudna. Każdy ma inny gust i uszanujmy to Odpowiedz Link Zgłoś
lieb_de_sekunde generalnie rzecz biorąc 04.01.11, 19:40 To ja się cieszę jak jest mniej fanów. Bo im mniej to wtedy masz taką jakby wewnętrzną satysfakcję, że tylko ty ich słuchasz, że nie wtapiasz się w tłum, że nie jesteś taka sama. Chodzi choćby o twoją klasę, szkołę osiedle. A nawet takiego kotka (chociaż tutaj jest na prawde duuużo fanów rocka) Każdy taką satysfakcje czerpie z innej rzeczy. u mnie akurat padło na muzykę. Po prostu. Nie umiem tego wyjaśnić, wytłumaczyć a tym bardziej sama zrozumieć bo na prawde nie wiem, dlaczego tak mam, ale się cieszę. Negatywne opinie dają motywacje. Ja szanuję twoje zdanie, pomimo tego, że słucham zespołów o których pisałaś powyżej ( z wyjątkiem AC/DC, chociaż mają niektóre fajne piosenki) . I fajnie, że założyłaś taki wątek. Bo prawde mówiąc 'głupie plastiki' nie będą się tutaj nawet udzielać, bo oni nie widzą nawet różnicy między Alice Cooperem i Slipknotem. Dla nich to jedno i to samo. a wracając do tematu to szanuję twoje zdanie, aczkolwiek nie do końca się z nim zgadzam, bo też nie wszystkie zespoły Rockowe przypadają mi do gustu... Ave Lieb Odpowiedz Link Zgłoś
isabell Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 19:23 tez uwazam ze Coldplay jest nudny xD AC/DC lubie choc niektore piosenki strasznie mnie denerwuja xD ale generalnie nawet jesli jakiegos zespolu nie lubie, to zawsze znajdzie sie jakas piosenka ktora mi sie podoba xD Odpowiedz Link Zgłoś
hayley.rock ..! 04.01.11, 19:23 ja mam z AC/DC taką fobię z moją siostrą: nasz kolega K O C H A!!!! ten zespół, za ty my nie za bardzo. mi się jedynie podoba 'Highway to hell' za to 'gunsów' lubię. nirvany piosenki niektóre mnie męczą ale są spoko Odpowiedz Link Zgłoś
najaranazyciem najlepsze piosenki <3 04.01.11, 19:24 Green Day - ¿Viva La Gloria? [Little Girl] [Lyrics] Scary Kids Scaring Kids-Watch Me Bleed Sum 41 - With Me Green Day - Extraordinary Girl Guns & Roses - don't cry Odpowiedz Link Zgłoś
betty570 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 19:34 Po pierwsze: moim zdaniem wątek trochę bez sensu ale ok, były gorsze... A tak z ciekawości: czego konkretnie lubisz słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 04.01.11, 20:29 wbrew pozorom ta muzyka jest charakterystyczna i nie każdemu musi się podobać. mnie denerwuje fakt, że każdy, kto musi być fajny i tró, słucha legend rocka, a reszta to badziew i komercja. nie czytałam poprzednich postów, ale zastanawiam się, czy znowu nie ma dyskusji na ten temat. każdy słucha to, co lubi, ludzie.muzykę trzeba czuć, a nie się nią szpanować. z drugiej strony, chciałabym wiedzieć, czy bardziej zapoznałaś się z twórczością tych zespołów [teksty etc] czy po prostu usłyszałaś jedną piosenkę i z góry zakładasz, że jest nudna? ja osobiście jestem przyzwyczajona do klasyki, zostałam tak nauczona, że "Acekreseczkadece" trzeba znać. no i.. współczesne zespoły bardzo często inspirują się legendami. Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: 05.01.11, 18:49 nie zgadzam się z tb . Nirvana jest zajebista. ps. co tu robi Jackson ? przecież to pop Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Re: 05.01.11, 21:22 Ale to też "klasyk" - w wątku nie chodziło mi tylko o muzykę rockową. Tytuł to zmyłka Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 06.01.11, 17:46 ja nie przepadam za Guns'n'Roses i Pink Floyd. nie rozumiem dwóch rzeczy : czemu niektórzy piszą, że obraziłaś te zespoły ? Każdy ma prawo ich nie lubić,a nie napisałaś o nich niczego obraźliwego... i czemu zarzucają ci, że masz irytujący styl pisania ? Mi się tam się podoba xD aa i uwielbiam Cię za Acekreseczkadece <3 (lubię ich, żeby nie było ;d) Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 06.01.11, 19:18 Tak, nie każdy musi wszystko lubić. Tu masz rację. Jednak uważam, że do zespołów tego samego gatunku co twój ulubiony trzeba mieć przynajmniej szacunek. Bo nie ma się wtedy szacunku do rocka, ale nikt nie każde ci ich ubóstwiać ani lubić. A to, że niektóre osoby są puste i zamykają się tylko na jeden podgatunek rocka (czyt. to co nazwałaś "trOO") to ich sprawa i świadczy to tylko o ich braku wszechstronności, wyrozumiałości, akceptacji czegoś innego. Tacy są ludzie w dzisiejszych czasach. Ja również nie kocham np.: AC/DC ale ich zwyczajnie lubię i mam do nich wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
love.rock.girl Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 10.01.11, 13:52 AC/DC nie słucham, za to Gunsów uwielbiam. (Każdy ma własne zdanie, nie potępiam takich ludzi). Szczerze? Nie lubię nowych piosenek rockowych, bo są takie "nowe" i mało rockowe. Wolę klasyki, naprawdę. Tak jak na moim profilu - piosenki z końca lat '60, z lat '70 i '80, to dla mnie prawdziwy rock. Np. Suzi Quatro, The Runaways, Oddział Zamknięty, The Stooges, Sex Pistols, czy właśnie Guns N' Roses (stary skład, bo teraz to gó... jest, i Axl głos stracił). Wtedy nie było czegoś takiego jak komercja, odpicowani kolesie i wgl. Odpowiedz Link Zgłoś
love.rock.girl Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 10.01.11, 13:55 A Sweet Child O' Mine jest super, jak tylko słyszę ją w radiu, to aż mi miło tak na sercu się robi. Solówka Slasha... (chociaż on tej piosenki nienawidzi). Odpowiedz Link Zgłoś
kari116 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 10.01.11, 14:17 nie jeździjcie tak po niej. ona po prostu napisała co myśli. podziwiam Cie dziewczyno. a do tych zespołów to ac/dc nie lubię, a guns n roses są mi obojętni. Odpowiedz Link Zgłoś
rikkki Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 10.01.11, 14:25 ja tam kocham nirvanę i ogólnie dla mnie to jest legenda, ale Guns n' Roses nie... więc każdy ma inny gust Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou Droga autorko wątku 11.01.11, 13:23 Słucham AC/DC, Gunsów już nie za bardzo,ale szanuje ten zespół . Te zespoły są legendami rocka i nazwanie ich "Acekreseczkadece" oraz "Gansenrołzes" świadczy tylko o twojej dziecinności i braku szacunku do tych zespołów. Te zespoły prawdę mówiąc rozpowszechniły rocka wśród innych gatunków muzycznych,więc należy im się uznanie . Powinnaś zastanowić się 2 razy zanim coś napiszesz. anahi_loveyou Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu Trochę racji może i masz... 11.01.11, 13:49 nie mam nic do tych zespołów, ale dziwią mnie osoby, które mówią, że jeśli ktoś nie lubi Nirvany, to nie ma prawa mówić, że słucha rocka. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Re: Droga autorko wątku 12.01.11, 18:19 Moje spolszczanie nazw zespołów tłumaczyłam już parę razy w tym wątku, więc zastanów się dwa razy, zanim coś napiszesz. Poza tym, co ma szacunek do parodiowania nazw? o0 "Te zespoły prawdę mówiąc rozpowszechniły rocka wśród innych gatunków muzycznych,więc należy im się uznanie" Naprawdę? Ja już mogłabym zrozumieć, że AC/DC należy się uznanie (heh), ale co zrobiło Guns n' Roses? Nie znam się zbytnio na tym zespole; usiądę grzecznie i wysłucham jego zasług. katyk Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 11.01.11, 14:16 ble ble ble gadanie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Legendy rocka, inne spojrzenie. 11.01.11, 14:49 Nie lubisz klasycznych zespołów rockowych? Aha.. No i co z tego, że ich nie lubisz? Czy to coś zmieni? Jak dla mnie KOSZ! Odpowiedz Link Zgłoś